Davranış Bozuklukları 2 Yaşındaki oğlum kendisine her kızan yada sert bakan kisiye sarılıyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

xXxaSiCaNxXx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
16
2
2 yaşındaki oglum yaklaşık 6 aydır kendisine her yapma, hayır, şşt gibi kızma ifadesi gösteren tanıdığı yada tanımadığı herkesin boynuna sarılıp masum bi şekilde dakikalarca bekliyor. Yolda yürürken birisi ona tebessüm bile etse ona da sarılma girişiminde bulunuyor. Artık bu durumdan çok korkmaya başladım. Normalde çok mutlu ve sürekli gülen bi cocuk. Neden böyle yapıyo nasıl vazgeciricem lütfen bana yardım edin. Benimle aynı durumda olan kimse varmı lütfen tecrübelerinize ihtiyacim var

Bence korkuyor oğlunuz o yüzden sarılıyordur sırınlık yapıp kızmalarını engellemek ıcın sarılıyordur dıkkat edın bılnc altına ıslemesin yavrucuğın bence bu kızınca sarılma olayını unutturana kadar pek her seeye kızmayın tepkı vermeyin cevrenızdekılerı uyarın bu konuda hassas olsunlar

Artık herkesi uyarıyorum anlatıyorum ama kimse anlayış göstermiyor aksine okadar hoşlarına gidiyoki kendilerine sarilmasi sürekli tekrarlıyorlar. Daha başka ne yapabilirim bilemiyorum okadar çaresiz kaldimki

kızmalarını engellemek için yapıyor benim 2,5 yaşımdaki oğlumda aynen öyle kızılmasın diye sarılır öper

Geçici bi durum mu sizce bi pedagog yardımı almam gerekir mi son bir kaç gündür de sarılmasi yetmiyormuş gibi bide öpmeye başladı

Merhaba, endisenizi anliyorum ve hak veriyorum kesinlikle. Cocugunuz bu davranista bulunmaya ilk once evde basladi ve aldigi karsiliktan sonra disarida da gerceklestirmeye basladi. Ailenizi ve cocugunuzun karsilastigi yakin cevrenizi durum hakkinda bilgilendirmekle ise baslamanizi oneririm. Kizma ve uyarma davranislari opmekle ya da sarilmakla sonuclanmasin. Bu noktada sarilip opmemesi icin cok fazla tepki de vermeyin. Cunku cocugunuz olumlu ya da olumsuz bir ilgi gormus olacak. Sizin amaciniz davranisi pekistirmemek olmali. Sizi kizdirip sarilmaya kalktigi zaman "su an sarilmani istemiyorum" gibi net bi ifade kullanmanizi oneririm. Daha sonra konustugunuz zaman sizi kizdirdiginda da onu cok sevdiginizi ama o an sarilmak istemediginizi yasina uygun kelimelerle aciklayabilirsiniz.

kendını ezik hıssedıyor demek ona kızmasın kımse bagarmasın dıye ıyı davranıyor :KK43: bızımkı de babası bazen kızıyor kufur edıp bagarıyor cok sinirlenınce, ozaman ona daha yaranmaya calısıyor bana yapmadıgı şirinlıklerı ona yapıyor :KK43: ezık yetıstırıceksın cocugumu deyıp kızıyorum ama nafıle, canını cok sıkınca bagarıyor çocuga

X