- Konu Sahibi Morsardunya
-
bazı cocuklar uyumlu olabiliyor iste anlamın oğlu gik demedi gitti.ama bebekligini oğluma gore kiyasladigimda daha uyumluydu.içimdeki ses oğlum zorluk çıkaracak diyorHayır çalışmıyorum, o yüzden oldu o esneklik tabi,evde kardeşimle ve seninle kalmak istiyorum dedi defalarca, okulla görüşerek haftada 2 güne indirdik.
Atama olursa ayrı ama kolejler için şimdiden verin verecekseniz, alışma sürecinde daha rahat ilgilenebilirsiniz.
yani doğru olan bir büyükle devam etmek .eskiden oğlum kimseyle durmuyordu simdi onunla oynayan ilgilenen herkesle duruyor.sorun su ki öyle biri yok.kreş taraftarı değilim daha küçük elbette ki daha sut kokuyor emiyor ama.hayat şartları çalışmak lazim.Benim kızım da iki yaşında ben de kararsızım ama bir yıl beklemek daha doğru geliyor bana
Tuvalet eğitimi yok kaşık çatal tutamıyor doğru düzgün gündüzleri bir defa uyuyor
Ama mecbur kalırsam tabii ki veririm
Nerde bu kreş acaba ?ben de aramaya başlayacağım1 haftada alisti , ama benim kizim cok hareketli ve cok sosyal bir cocuk , diger cocuklarla oynamayi , orada yapilan aktiviteleri cok sevdi
Ogretmen de cok onemli , cok sevkatli bir ogretmeni vardi , cok seviyordu tum cocuklar
Ben dört aylıkken başladım çalışmaya ama eşimle dönüşümlü baktıkyani doğru olan bir büyükle devam etmek .eskiden oğlum kimseyle durmuyordu simdi onunla oynayan ilgilenen herkesle duruyor.sorun su ki öyle biri yok.kreş taraftarı değilim daha küçük elbette ki daha sut kokuyor emiyor ama.hayat şartları çalışmak lazim.
ayy nasıl dayandınız öyle bravo valla..doğru diyorsunuz bende bu konuda hassasim .hele ki şu dönemdeBen dört aylıkken başladım çalışmaya ama eşimle dönüşümlü baktık
Bence bu kadar sabretmişken az daha sabredin çünkü bezini başkalarının değiştirmesi falan hoş olmaz artık diye düşünüyorum
Tabii çalışmak güzel zaten kimin için çalışıyoruz ki onlar için
Çok zor oldu ama çalışmaya mecbur olunca da oldu maalesefayy nasıl dayandınız öyle bravo valla..doğru diyorsunuz bende bu konuda hassasim .hele ki şu dönemde
aynı durumdayiz yani bir ağlamadı var kulak zarında ki kristalleri oynatıyor yerinden yani çocuk bu ağlar ağlar susar cinsten degilbu çocuğa bağlı. benim ortancada ağustos’ta iki yaşı bitecek, ama kreş için hazır değil.
hem de hiç değil.
evine ve alışkanlıklarına çok bağlı.
vermek zorunda kalsam, alışma süreci 1 ay belki daha da fazla. o da benden sökerek ağlaya ağlaya falan.
Evet bencede kreşler hakkindada neler duyuyoruz.off çok zor ya çocuğunu birine emanet etmek .nerde o eski ananeler ,babaneler yaÇok zor oldu ama çalışmaya mecbur olunca da oldu maalesef
Benim de kırmızı çizgim mahremiyet kesinlikle o konu çok önemli yemek uyku falan ikinci planda benim için mahremiyete dikkat edilsin istiyorum hatta mümkünse kamerayla istenilen zamanda izlenecek kreş
katılıyorum kızlar daha uyumlu olabiliyor.Evet bence de bu cocuktan cocuga cok değişen bir durum..genel gozlemim kizlarda daha az sikinti oldugu yönünde..benim cocuk iki yasini doldurmadan basladi biz sikintilar yasadik bence 4 yasini doldurunca gitmeli cocuk eger ki imkan var ise. Keyfiyetten olmamali, bu benim tecrubem..
aynı durumdayiz yani bir ağlamadı var kulak zarında ki kristalleri oynatıyor yerinden yani çocuk bu ağlar ağlar susar cinsten degil
benimkinin derdini ben çok kolay anlıyorum.başkalarinin anlayacağını pek sanmıyorum.dediğim gibi keske kreş dışında bi anane bahane alternatifi olsa daha iyi olurduBenim oğlum da 20 aylık şu an. Küçük ve hiç tanımadığımız bir şehre taşınacağız Ağustos başında. Annem bir süre(6ay kadar) bizimle kalıp bakabileceğini söyledi. Bakıcılar genelde kendi evinde bakmayı tercih ediyormuş bu nedenle ben de kreş düşünüyorum. Araştırma yaptım biraz. Gidip göreceğim. Annem bizimleyken bir ay deneme yaparız diye düşündüm.Yaklaşık 28 aylıkken kreşe başlatmayı planlıyorum. Şu an yemeğini kendi yiyor, cümle kuramıyor tabi ki ama kelimeleri Yanyana getirip durumu anlatıyor. Dayı (eliyle gömleğini göstererek) aç (eliyle hayır) diyorsa dayım gömleğimin düğmesini açmak istiyor yapmasın demek istemiş oluyor:) Yani derdini anlayabiliyoruz. Yanına yattığımda kendi kendine uyur. Oyun oynamayı sever. Ama bana çok düşkün. Daha doğrusu birlikte olduklarını geride bırakmaz hep dahil eder ne yaparsa. Bu durum biraz can sıkıcı. Bir diğeri de erkenden kreş okul ortamına girecek olması. Kreşin niteliği de burada önemli oluyor. Beklentiniz ne çocuğa ne sunuyorlar... Büyğk bahçesi var mı öğretmenler nasıl vs.
Her çocuk farklı. Denemeden bilemezsiniz. Oyun grubu ve haftada bir iki gün yarım gün ile denemeye başlayabilirsiniz.
bende öyle kendim ağlayıp her istediğini yapmamaya alıştırdım.ama başka biri bilerek aglattiginda çok canım yanıyor.acı ceksın istemiyorum o zaman.çocuğu birazcık kendime gore yetistirdim.o yüzden uyum sağlayamayacak dıye korkuyorum.bi yansan birazcık konuşsa derdini anlatsa daha kolay bir surec olurdu benim içinoğlum çok kolay bir çocuk. hele ilkinin üzerine kendi kendine büyüdü diyebilirim.
ama evinde ve kendi alışkanlıkları içinde kolay.
beni gözünün önünden ayırmaktan hoşlanmıyor.
kendi kendine oynar evdeyken, sorun çıkarmaz pek. ara ara gelir beni kontrol eder.
ama diyelim bir yere gitmem gerekiyor,
yada o uyuyacağı zaman yanında olamayacağım
yada bir konuda isteğinin dışına çıkıldı, kıyamet kopuyor.
kusana kadar ağlıyor
kusuyor, hala ağlıyor.
he bana dert olmaz. o istedi diye bir şeyi değiştirmem, evet gerekirse kusar, ağlamaya devam eder sonunda vazgeçer.
ama okul konusunda bu şekilde tepki vereceği bir başlangıcı olsun istemem.
çünkü bu durum dönemsel diye düşünüyorum.
seneye böyle olmayacaktır.
kendimden sökerek bırakıp, okula tepki oluşturmaktansa beklerim.
yılbaşında işe dönmeyi düşünüyorum,
o zaman da hazır olmadığını düşünürsem part time bir dönüş olacak.
Yani senin anlaman da önemli aslında. Biri onu itti mi eşyasını almak için onu zorladı mı öğretmen bağırdı mı... Bugün n’aptınız dediğinde öğretmen resim yaptı mı diyor demeye çalışıyor yoksa öğretmen bağırdı kızdı mı diyoru çözmek de güzel. Alışma süreci herkes için öğretmen de alışacak çocuğa... Anneanne ve babaanne olayı efsane birşey ya:) Onlara da zor ama güvenebileceğin, kreşte sorun yaşandığında bir süre bakabilecek birinin olması bile çok güzel birşey.benimkinin derdini ben çok kolay anlıyorum.başkalarinin anlayacağını pek sanmıyorum.dediğim gibi keske kreş dışında bi anane bahane alternatifi olsa daha iyi olurdu
isin kotu tarafı belki çocukta bir sorun olmayacak bende olacakYani senin anlaman da önemli aslında. Biri onu itti mi eşyasını almak için onu zorladı mı öğretmen bağırdı mı... Bugün n’aptınız dediğinde öğretmen resim yaptı mı diyor demeye çalışıyor yoksa öğretmen bağırdı kızdı mı diyoru çözmek de güzel. Alışma süreci herkes için öğretmen de alışacak çocuğa... Anneanne ve babaanne olayı efsane birşey ya:) Onlara da zor ama güvenebileceğin, kreşte sorun yaşandığında bir süre bakabilecek birinin olması bile çok güzel birşey.
Ben de ailemden uzakta eşimle baktım oğluma. Sürekli istisnasız her gün dışarı çıkarsam da bir ortama girdiğinde kendini çekiyordu. Kalabalık ailede ya da aile yakınında büyüyen çocuk daha kolay alışıyor çevreye. Ayrı kaldığımız hiç bir an olmadı neredeyse. Kuaföre bile eşime emanet edip o uyurken gidip geldim. Hata etmişim. Ondan ayrı kalabileceğimi düşünemez hale gelmiştim.isin kotu tarafı belki çocukta bir sorun olmayacak bende olacakbende ona o kadar bağlıyım ki belli ben krizlere girecegım
bende aynı sekildeyım.dışarı sürekli cıkartırız..Ben de ailemden uzakta eşimle baktım oğluma. Sürekli istisnasız her gün dışarı çıkarsam da bir ortama girdiğinde kendini çekiyordu. Kalabalık ailede ya da aile yakınında büyüyen çocuk daha kolay alışıyor çevreye. Ayrı kaldığımız hiç bir an olmadı neredeyse. Kuaföre bile eşime emanet edip o uyurken gidip geldim. Hata etmişim. Ondan ayrı kalabileceğimi düşünemez hale gelmiştim.
Annemlerde bir ay kaldım çocuğa format atıldı resmen. İflah olmaz sosyal bir çocuk oldu çıktı:) Hala kendine dokundurtmaz garip bir huyu var biri onu ellediğinde (ola ki elleyebildi) sildiriyor ellediği yeri. Allahım hiç de titiz değilim beden böyle oldu diye ağladım. Şimdi biraz düzeldi ama hala zaman zaman yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?