2 yıl önce kaybettiğim kolyemi buldum

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Arkadaşlar çok sevdiğim bi kolyem vardı. 10 yıl önce AVMde çekilişten kazanmıştım ve severek takıyordum. Gümüş Oltu taşı. Yani altın falan değil. Çok bi maddi değeri yok aslında ama 2 yıl önce kaybettim kaybettiğime çok üzülmüştüm ve rüyama bile girmişti o derece. Sonra bi gün Kayınvalidemde kaldığım bir gün orada unuttuğumu hatırladım. Kendisine de sordum. Kaldığım odada her yeri aradım. Yok. Bulamadık.
Sonra geçen gün eltime uğramıştım, onun evinde zincirinden tanıdım kolyemi hemen. Çıkmak üzereyken farkettim ve ani bir kararla benim olduğu için aldım ve söylemeden çıktım.
Söylersem kendilerini suçlu hissederlerse diye ilk başta söylemekten vazgeçtim. Sonra kayınvalideme geldiler ve ben söylemeye karar vermiştim, yenge ben bu kolyeyi buldum sizde ve aldım dedim. Açıkladım işte..kusura bakmayın, çok aradım falan dedim..
Meğer kolyemi kayınbabam bulmuş ve eltimin 14 yaşındaki kızına vermiş. Hikaye bu.. ben yeğenime sarıldım, eltime de ona da benim için çok değerli olduğunu söyledim. Yeğenime şimdi güzel bir kolye ve künye falan alacağım. Söz verdim zaten. Ama yine de bilemiyorum. Bi yerde hata yaptım sanırım. Vicdanım rahat değil. Kolye alıp verince belki rahatlarım.. paylaşmak istedim yine de

Bana enteresan geldi.Kimin bu kolye demeden bulduğunu torununa vermesi,kolyeyi bulduğunda kayınvalidenize bu senin mi diye hiç sormamış mı yani ? Evde bir kadınla yaşayan bir erkek yerde kolye bulsa başka birine vermeden önce beraber yaşadığı kadına mutlaka sorar bu senin mi diye.Sizin kolyeyi görüp söylemeden alıp çıkmanızda garip özel tasarım bir kolye değilse aynısından onda da olabilir.En azından bu benim kaybolan kolyeme ne kadar benziyor demeniz gerekirdi.Yeğeninize kolye almak için söz vermenizide gereksiz buldum günahlarını almak istemem ama kayıp kolyesinin arkasını aramaz diye size geri vermek yerine torununa vermiş gibi geldi.

Size kendinizi kötü hissettiren eltinize sormadan o kolyeyi almış olmanız..Yukarıda arkadaş da yazmış; tasarım kolye değilse aynısından onda da olabilirdi diye. Ama o an düşünmeden içgüdüsel hareket ettiğiniz için anlayabilirim.

Yaşlı insanlar bir gariptir.Cidden dede bulunca beğenip torununa vermiş olabilir (mantıklı olan kolyenin ilk sahibini bulmak evet ama yaşlılarda bazen böyle tuhaf hareketler olabiliyor maalesef,çok fazla mantığa oturtmaya çalışmaya gerek yok). Küçük kıza başka kolye alması gereken siz değil dedesi aslında ama almayacaktır. Siz de madem bahsini ettiniz alın küçük bişi,size bir şey kaybettirmez.

Bana enteresan geldi.Kimin bu kolye demeden bulduğunu torununa vermesi,kolyeyi bulduğunda kayınvalidenize bu senin mi diye hiç sormamış mı yani ? Evde bir kadınla yaşayan bir erkek yerde kolye bulsa başka birine vermeden önce beraber yaşadığı kadına mutlaka sorar bu senin mi diye.Sizin kolyeyi görüp söylemeden alıp çıkmanızda garip özel tasarım bir kolye değilse aynısından onda da olabilir.En azından bu benim kaybolan kolyeme ne kadar benziyor demeniz gerekirdi.Yeğeninize kolye almak için söz vermenizide gereksiz buldum günahlarını almak istemem ama kayıp kolyesinin arkasını aramaz diye size geri vermek yerine torununa vermiş gibi geldi.
evet ben de onu düşündüm aslında. O evde benden başka kimse takı takmaz. Bulunan bu tarz bir şeyin bana ait olması yüksek ihtimal. Başka bir şey de olsa sorun etmezdim ki oldu da.. hediye ettim eltimin kızına çok kez.. kendi çocuğum gibi de severim.. her fırsatta hediye alırım zevkle.. bilemedim. Kendimize ait olan bir şeyi almak bile böyle oluyor

Size kendinizi kötü hissettiren eltinize sormadan o kolyeyi almış olmanız..Yukarıda arkadaş da yazmış; tasarım kolye değilse aynısından onda da olabilirdi diye. Ama o an düşünmeden içgüdüsel hareket ettiğiniz için anlayabilirim.

Yaşlı insanlar bir gariptir.Cidden dede bulunca beğenip torununa vermiş olabilir (mantıklı olan kolyenin ilk sahibini bulmak evet ama yaşlılarda bazen böyle tuhaf hareketler olabiliyor maalesef,çok fazla mantığa oturtmaya çalışmaya gerek yok). Küçük kıza başka kolye alması gereken siz değil dedesi aslında ama almayacaktır. Siz de madem bahsini ettiniz alın küçük bişi,size bir şey kaybettirmez.
Yok öyle her yerde bulunabilecek bir şey değil.. iki farklı kolye var ucunda. Zincirinden tanıdım zaten. 2. Kolyeyi de ilk görev yerimden almıştım hatırası vardı yani.

Bu nasıl bir ilişki silsilesi, herkes herkesin eşyasını haberi olmaksızın alıyor, veriyor. Haber vermeden neden aldınız? Ben sizin gibi birini evime koymam; dedesi gerçekten kızıma verdiyse ve ben olayın aslını bilmiyorsam benim çocuğuma ait bir şeyi izinsiz almış oluyorsunuz çünkü

Aynı benim gibisin naifsin. Hayat bizim için çok ama çok acımasız olabiliyor bu yumuşak yönlerimiz yüzünden :KK43: biliyorum için rahat etmez. Al bi kolye sevindir çocuğu. Niyetleri de kötüyse veya yanlış söylenenler varsa onların kalbinin karalığı boşver.

Yani olayın normal seyrinde kolyeyi kimseye bir şey söylemeden almanız değil, "Xciğim bu benim kolyem, annemlerde kaybolmuştu. benim için özel bir kıymeti var, çok sevindim bulduğuma" deyip almanız gerekirdi.

Tamam kayınpederiniz sizden habersiz vermiş, saçma ama sizin de kimseye söylemeden alıp gitmeniz saçma.

Bir de siz kolyeyi nerede buldunuz da kimse görmeden alıp çıktınız?

Gizli almak dışında hatanız yok bence de, gördüğünüz an kaybolan kolyem deyip alabilirdiniz. Ben kayınbabanızı kötü niyetli bulmadım, nihayetinde adam bulmuştur kimseye söylemeden ilk eltinize sormuştur, yeğen beğendiyse de şimdi kimin bulmaya uğraşamam diye vermiştir. Üstüne düşündüğünü sanmıyorum yani... Onun dışında yeğeninize yeni kolye almanız çok düşünceli ve tatlı bir davranış bence.

Yani olayın normal seyrinde kolyeyi kimseye bir şey söylemeden almanız değil, "Xciğim bu benim kolyem, annemlerde kaybolmuştu. benim için özel bir kıymeti var, çok sevindim bulduğuma" deyip almanız gerekirdi.

Tamam kayınpederiniz sizden habersiz vermiş, saçma ama sizin de kimseye söylemeden alıp gitmeniz saçma.

Bir de siz kolyeyi nerede buldunuz da kimse görmeden alıp çıktınız?
Evet sonuçta kendi eşyası ama ev sahibinin bundan haberi yok. Haber verip alsa kendi eşyasını geri almış olacak ama haber vermeden alması bence çok yanlış. Ben de bunu merak ettim, kolyeyi nerede gördü konu sahibi

Arkadaşlar kolyeyi mutfak dolabında hani böyle bozuk para çakmak falan gibi kalabalık şeylerin konduğu kaseler olur ya, ondan sarkarken zincirini farkedince buldum. Aslında ilk olarak hissettiğim duygu kolyemi bulmuş olmanın heyecanı ve mutluluğu idi ve onu oradan bana ait olan bir şeyi alır gibi aldım. Çünkü dedim ya çıkmak üzereydim. Elimde çantayla son bi kez bir şey almak için mutfağa girmişken farkettim dolapta. Yukarıda bir kaç kişinin söylediği gibi sormalıydım, be bileyim AA bunu bereden buldunuz ne zamandır arıyordum gibi bir tepki vermeliydim belki ama ilk olarak düşündüğüm şey de yanlış anlarlar da onları başka şekilde suçluyorum zannederlerse diye söylemedim.

Arkadaşlar kolyeyi mutfak dolabında hani böyle bozuk para çakmak falan gibi kalabalık şeylerin konduğu kaseler olur ya, ondan sarkarken zincirini farkedince buldum. Aslında ilk olarak hissettiğim duygu kolyemi bulmuş olmanın heyecanı ve mutluluğu idi ve onu oradan bana ait olan bir şeyi alır gibi aldım. Çünkü dedim ya çıkmak üzereydim. Elimde çantayla son bi kez bir şey almak için mutfağa girmişken farkettim dolapta. Yukarıda bir kaç kişinin söylediği gibi sormalıydım, be bileyim AA bunu bereden buldunuz ne zamandır arıyordum gibi bir tepki vermeliydim belki ama ilk olarak düşündüğüm şey de yanlış anlarlar da onları başka şekilde suçluyorum zannederlerse diye söylemedim.
Bir önceki mesajımda biraz sert ifade etmişim kendimi, belli ki siz iyi niyetli birisiniz, yanlış anlaşılmaktan korkmuşsunuz.Kırıcı olduysa kusura bakmayın ben her eşyamı herkesle paylaşabilirim ama her seferinde izin alarak kullanmalarını tercih ederim bu nedenle habersiz almış olmanız tuhaf geldi. Habersiz almak sizi de rahatsız etmiş belli ki.Olmuş bitmiş tatlıya bağlanmış madem üzülmeyin.

Back
X