2 yıl önce kaybettiğim kolyemi buldum

cok romantik sevgi dolu bir hikaye ama eve giren cikan belli.. bir sey bulunsa sorulur kimin kimin.. iki uc hafta sahibi cikmazsa verirsin. herkese de ilan edersin. bana samimi gelmedi. soyle ki; cocuk bulmustur atmistir cebine.. 12 yasinda.. suclayamazsin. ara bozulmasin diye kime ses cikarmazsiniz? kayinpedere. kp buldu verdi demisler gibime geldi.

Arkadaşlar kolyeyi mutfak dolabında hani böyle bozuk para çakmak falan gibi kalabalık şeylerin konduğu kaseler olur ya, ondan sarkarken zincirini farkedince buldum. Aslında ilk olarak hissettiğim duygu kolyemi bulmuş olmanın heyecanı ve mutluluğu idi ve onu oradan bana ait olan bir şeyi alır gibi aldım. Çünkü dedim ya çıkmak üzereydim. Elimde çantayla son bi kez bir şey almak için mutfağa girmişken farkettim dolapta. Yukarıda bir kaç kişinin söylediği gibi sormalıydım, be bileyim AA bunu bereden buldunuz ne zamandır arıyordum gibi bir tepki vermeliydim belki ama ilk olarak düşündüğüm şey de yanlış anlarlar da onları başka şekilde suçluyorum zannederlerse diye söylemedim.
iki yil once kaybolan kolyenin elti evinde oyle bir kasede olmasi bence cok ilginc.. iki hafta once kaybolan sey gibi anlatmissiniz..

Olay aynen anlattığım gibi. Bir de dedim ya benim için önemli bir şey olmasa hiç düşünmezdim. Bir keresinde diğer kayınbiraderimin sevgilisine hediye olarak kolye setii almıştım küpeyle falan birlikte 5 yıl falan önce..kayınvalidemin bir ziyaretinde gönderdim hediyeyi. Kendisi kalitesiz diye düşünüp sevgilisine vermeye değer bulmadığı için almamış ve o set kayınvalidemin evinde vitrinde duruyordu. Sonra tuttuk onu bu yeğenime verdik. Benim için değeri plan bir şey değildi sonuçta. Geri almak aklımdan bile geçmemişti. Bir de bozulmuştum haliyle. Hediye hediyedir sonuçta. Ta uzak şehirden göndermiştim. Bir de sevgiliye. Düşünün tanışmamışım kızla, nişanlı değil, resmî elt’i değil. Nezaketen..

Ben almaya korkardım açıkcası. Ya benim değilse? Sonuçta kolye kolyeye benzer. Zincir özel üretim miydi? Kimse demedi mi size keşke sorsaydın bu benim mi diye?
Öyle değil arkadaşım. İki farklı kolye var zaten. Öyle hani nazar boncuğu veya kar tanesi melek kanadı falan gibi bir şey değil. Farklı tasarımı olan taşlı desenli siyah Oltu taşı kolyesi ve bir de taşlı lale kolye ucu asılı. Yüzlerce kolyenin arasında görsem tanırım, hatta aynısını bulamam bile başka kuyumcularda falan. Üstelik zinciri bile farklı. İki senedir her yerde aradığım kolyemi nasıl tanımam ki zaten?

Öyle değil arkadaşım. İki farklı kolye var zaten. Öyle hani nazar boncuğu veya kar tanesi melek kanadı falan gibi bir şey değil. Farklı tasarımı olan taşlı desenli siyah Oltu taşı kolyesi ve bir de taşlı lale kolye ucu asılı. Yüzlerce kolyenin arasında görsem tanırım, hatta aynısını bulamam bile başka kuyumcularda falan. Üstelik zinciri bile farklı. İki senedir her yerde aradığım kolyemi nasıl tanımam ki zaten?

Anladım. Eee bunu aldım ben deyince ne dediler size?

Olay aynen anlattığım gibi. Bir de dedim ya benim için önemli bir şey olmasa hiç düşünmezdim. Bir keresinde diğer kayınbiraderimin sevgilisine hediye olarak kolye setii almıştım küpeyle falan birlikte 5 yıl falan önce..kayınvalidemin bir ziyaretinde gönderdim hediyeyi. Kendisi kalitesiz diye düşünüp sevgilisine vermeye değer bulmadığı için almamış ve o set kayınvalidemin evinde vitrinde duruyordu. Sonra tuttuk onu bu yeğenime verdik. Benim için değeri plan bir şey değildi sonuçta. Geri almak aklımdan bile geçmemişti. Bir de bozulmuştum haliyle. Hediye hediyedir sonuçta. Ta uzak şehirden göndermiştim. Bir de sevgiliye. Düşünün tanışmamışım kızla, nişanlı değil, resmî elt’i değil. Nezaketen..
Ağır saçmalamışlar.
İlk mesajdaki olayda da, bunda da.

Back
X