- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
sağlık bölümleri avantajlı
ama puan çok düşük olmuyor
anestezi vs.. Tabi derin bilgilerim yok o kadar
teşekkürler ponti,
meslek lisesi mezunları sınavsız geçiyormuş önce sanırım.
yer kalırsa mı alıyolar diye düşünüyorum :/
evet öncelik onların malesef...
Ama özel düşünür müsünüz ?
Düz lise mezunları tabiki 2yıllık bölümlere girebiliyo.
Sözel ea sayısal olarak tercih yapabilir
Össnin adı ve şekli değişti
Evet girebiliyor ama öncelik meslek lisesi mezunlarının oluyor,onların sınavsız geçiş hakkı bulunuyor çünkü.Hatunlar içinizde öğretmen, öğrenci, öğrenci annesi olan çoktur, bilirsiniz. Bi el atın kafam karıştı çok.
1- Düz lise mezunu 2 yıllık önlisans programlarına girebiliyor mu YGS ile?
2- Hangi önlisans programlarının okunması tavsiye olunur?
Evet yapabilir.diyeim sözel mezunu ama başka bölümden de (EA gibi) tercih yapabilir değil mi?
puanlara bakıyorum YGS-1 var 2,3,4 diye 6'ya kadar gidiyor.
Evet girebiliyor ama öncelik meslek lisesi mezunlarının oluyor,onların sınavsız geçiş hakkı bulunuyor çünkü.
Önce onlar yerleşir zaten tercihler aynı anda yapılıyor,boş kontenjan kalırsa diğer lise mezunları yerleşir.Peki yerleştirmeler için önce onlar yerleşiyor, X kişilik kontenjan kaldı diyelim, sonra diğerleri mi tercih yapıyor?
diyeim sözel mezunu ama başka bölümden de (EA gibi) tercih yapabilir değil mi?
puanlara bakıyorum YGS-1 var 2,3,4 diye 6'ya kadar gidiyor.
ne yap et sağlık oku.lisansa tamamlarsın.mezun olduktan sonra işin hazır.
Önce onlar yerleşir zaten tercihler aynı anda yapılıyor,boş kontenjan kalırsa diğer lise mezunları yerleşir.
Canım 1-2 sayısal
3-4 sözel
5-6 ea
Sözel mezunu da diğerleride her bölümden tercih yapabilir ama o bölümden de soru çözmesi lazım ki ea puanıda olsun
Okul puanı ve çarpan daha düşük oluyo okadar
çok doğru bi seçim yapmışsın.Ben saglik meslek mezunuyum sinavsiz gectim canm genelde iki yillik sagliklara saglik meslekten geciyorlar puaniyla geleni az gordum yer kalmiyor ki
bence sağlıkla ilgili bir bölüm okumalısın... ama sağlık kurumları işletmeciliği tıbbı sekreterlik gibi bölümler tıpkı muhasebe bölümü gibi kursa gidipte belge alanlar da seninle aynı mesleği yapıyor.Hatunlar içinizde öğretmen, öğrenci, öğrenci annesi olan çoktur, bilirsiniz. Bi el atın kafam karıştı çok.
1- Düz lise mezunu 2 yıllık önlisans programlarına girebiliyor mu YGS ile?
2- Hangi önlisans programlarının okunması tavsiye olunur?
Kim okuyacak tatlım?yaşadığımız şehirde ya da komşu şehirde olsun istiyoruz. ama özel üniversite yok bu civarlarda
bence sağlıkla ilgili bir bölüm okumalısın... ama sağlık kurumları işletmeciliği tıbbı sekreterlik gibi bölümler tıpkı muhasebe bölümü gibi kursa gidipte belge alanlar da seninle aynı mesleği yapıyor.
avantajlı bölümler;
ameliyathane teknikerliği,
acil tıp
anestezi
optisyenlik
ağız ve diş sağlığı,
diyaliz
odyometri
sağlık dışında da sosyal hizmetler çok rövanşta şu sıralar.
Cok tesekkr ederm agiz ve dis sagligi okuyorum haziranda atanicam insallah 20yasnda memur olucam allahin izniyle :)çok doğru bi seçim yapmışsın.
İnşallah iyi bi işin de olur
bu durumda sağlıkları zaten eliyoruz o zaman..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?