2 yıllık üniversite??

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Hatunlar içinizde öğretmen, öğrenci, öğrenci annesi olan çoktur, bilirsiniz. Bi el atın kafam karıştı çok.

1- Düz lise mezunu 2 yıllık önlisans programlarına girebiliyor mu YGS ile?

2- Hangi önlisans programlarının okunması tavsiye olunur?

Hatunlar içinizde öğretmen, öğrenci, öğrenci annesi olan çoktur, bilirsiniz. Bi el atın kafam karıştı çok.

Evet girebiliyor ama öncelik meslek lisesi mezunlarının oluyor,onların sınavsız geçiş hakkı bulunuyor çünkü.

ne yap et sağlık oku.lisansa tamamlarsın.mezun olduktan sonra işin hazır.

Peki yerleştirmeler için önce onlar yerleşiyor, X kişilik kontenjan kaldı diyelim, sonra diğerleri mi tercih yapıyor?
Önce onlar yerleşir zaten tercihler aynı anda yapılıyor,boş kontenjan kalırsa diğer lise mezunları yerleşir.

diyeim sözel mezunu ama başka bölümden de (EA gibi) tercih yapabilir değil mi?
puanlara bakıyorum YGS-1 var 2,3,4 diye 6'ya kadar gidiyor. :KK64:

Canım 1-2 sayısal
3-4 sözel
5-6 ea

Sözel mezunu da diğerleride her bölümden tercih yapabilir ama o bölümden de soru çözmesi lazım ki ea puanıda olsun

Okul puanı ve çarpan daha düşük oluyo okadar

Ben saglik meslek mezunuyum sinavsiz gectim canm genelde iki yillik sagliklara saglik meslekten geciyorlar puaniyla geleni az gordum yer kalmiyor ki

ne yap et sağlık oku.lisansa tamamlarsın.mezun olduktan sonra işin hazır.

hehe şimdiki aklım olsa sağlık meslek lisesi okur kpss den atanır kısa yoldan kapağı devlete atardım :) sonra da 4 seneliğe tamamlardım. çok haklısınız.
ama konu eşim.
lise mezunu olarak kalmak istemiyor.
yaş da olmuş 30. sağlık bölümlerinin puanları yüksektir..

Önce onlar yerleşir zaten tercihler aynı anda yapılıyor,boş kontenjan kalırsa diğer lise mezunları yerleşir.

çok teşekkürler bunu bilmiyordum :)

Canım 1-2 sayısal
3-4 sözel
5-6 ea

Sözel mezunu da diğerleride her bölümden tercih yapabilir ama o bölümden de soru çözmesi lazım ki ea puanıda olsun

Okul puanı ve çarpan daha düşük oluyo okadar

sağol triskadan nagmeler. bizim sözel ya da ea olur muhtemelen. demek YGS 1 ve 2 ye bakmayacağız.

bence sağlıkla ilgili bir bölüm okumalısın... ama sağlık kurumları işletmeciliği tıbbı sekreterlik gibi bölümler tıpkı muhasebe bölümü gibi kursa gidipte belge alanlar da seninle aynı mesleği yapıyor.
avantajlı bölümler;
ameliyathane teknikerliği,
acil tıp
anestezi
optisyenlik
ağız ve diş sağlığı,
diyaliz
odyometri
sağlık dışında da sosyal hizmetler çok rövanşta şu sıralar.

bence sağlıkla ilgili bir bölüm okumalısın... ama sağlık kurumları işletmeciliği tıbbı sekreterlik gibi bölümler tıpkı muhasebe bölümü gibi kursa gidipte belge alanlar da seninle aynı mesleği yapıyor.
avantajlı bölümler;
ameliyathane teknikerliği,
acil tıp
anestezi
optisyenlik
ağız ve diş sağlığı,
diyaliz
odyometri
sağlık dışında da sosyal hizmetler çok rövanşta şu sıralar.

teşekkürler musmutluluk
bu bölümler işe yarar bölümler sanıyorum. puan durumu yüzünden olmayabilir bunlar. eşim sözel mezunu. :/
sosyal hizmetler çok iyi olabilir ama! :)

Back
X