• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 aylık erkek çocuk konuşmuyor

melekkcelikk

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2025
8
0
1
23
Merhaba hanımlar benim 20 aylık oğlum hiç konusmuyor sadece baba ve kedi kelimeleri var 6 ay öncesine kadar bir yanma olayı yaşadı acaba oyuzden korkup konuşmuyor olabilirmi yada başka bişey olabilirmi çok endişeleniyorum onun icin

20 aylık oğlumu telaşlanıp dil terapistine götürmüştüm. Aslında o yaşta kendini her türlü ifade etmesi kelime sayılıyor. Hayvan sesleri ıh diye işaret ederken çıkardığı ses örneğin. İletişim kurma adına ağzından çıkan harfler bile sayılıyor. O dönem ben üç ay kadar sıfır ekran uyguladım. Ama ciddi manada sıfır yani biz haber baktık o da takıldı değil. Hayatımızdan çıkarttık ekranı. Sonra baya gelişim gösterdi. Şimdi 4.5 yaşında ve susmuyor help 😵

20 aylık oğlumu telaşlanıp dil terapistine götürmüştüm. Aslında o yaşta kendini her türlü ifade etmesi kelime sayılıyor. Hayvan sesleri ıh diye işaret ederken çıkardığı ses örneğin. İletişim kurma adına ağzından çıkan harfler bile sayılıyor. O dönem ben üç ay kadar sıfır ekran uyguladım. Ama ciddi manada sıfır yani biz haber baktık o da takıldı değil. Hayatımızdan çıkarttık ekranı. Sonra baya gelişim gösterdi. Şimdi 4.5 yaşında ve susmuyor help 😵
Evet şuan ekranı tamamen bıraktım inşallah konuşur 😔

Henüz iki yaşında bile olmayan çocuklara ne görevler yüklüyoruz yahu. Kelimeleri varmış, söylediklerinizi de anlıyordur. Yaşanan olay ne bilmiyorum ama telaş yapmanız için erken. Benim kız 27 aylık, kelimeleri var ama o da konuşmuyor. Cin gibi bir çocuk. Mutlaka bir gün konuşacak ve kafamı ütülemeye başlayacaktır. 🥹

Merhaba benim ilk kızımın 2 yaşına kadar çok az kelimesi vardı. Tam konuşma 33 aylıkken geldi. Ve ben sürekli oyun oynayan etkinlik yaptıran dışarıları çıkaran pandemiye rağmen sosyal iletişimini kesmeyen bir anneydim. Buna rağmen geç açıldı ama tam açıldı. Sonra öğrendim ki eşim de çok geçmiş konuşmuş ki o zamanlar ekran da yok. Ana sınıfına erken vermişler konuşması için.
İkinci kızım da şuan 21 aylık çok az kelimesi var o da canı isterse söylüyor. Çok çabalıyorum ama motivasyonu yok henüz. Sürekli kendime genetik olabileceğini ablasının da geç açıldığını hatırlatıp duruyorum. Çünkü kızım da başka hiçbir sorun yok. Elle mimiklerle seslerle kendini ifade ediyor her komutumu alıp uyguluyor.
Bence doktorların dediği gibi şu ayda şu kadar kelimesi olmalı yargıları yanlış. Bazıları dil gelişimini öne çeker bazıları sonraya bırakır. Bunu bana bir pedagog böyle söylemişti. Muhtemelen küçük kızım da başka gelişim basamaklarını öne çekip dili sonraya attı. Çocuğunuzun genel tablosu normalse biraz daha zamana bırakın

Merhaba hanımlar benim 20 aylık oğlum hiç konusmuyor sadece baba ve kedi kelimeleri var 6 ay öncesine kadar bir yanma olayı yaşadı acaba oyuzden korkup konuşmuyor olabilirmi yada başka bişey olabilirmi çok endişeleniyorum onun icin
2,5 yaşındaki yeğenim de konuşmuyor konuşma terapistine götürdüler hiçbir işe yaramadı hiçbir ses de çıkarmıyor şimdi kreşe verdiler konuşur diye

Back
X