- 10 Haziran 2025
- 8
- 0
- 1
- 23
- Konu Sahibi melekkcelikk
-
İnşallah konuşur ekranı kestim artık mecburiyetten veriyorudum önceden yandı çünkü kötü bi olay yaşadı2.5 yaşa kadar konuşmayabilir siz bol bol konuşun çocuğunuzla ekran vermeyin zamanı gelince dökülür zaten
Yani nene dede mama diyo ama öyle kelime olarak soyluyo anlamı yokGeçmiş olsun. Başka hareketleri nasıl hiç mi kelime yok sıfır mı yoksa gel git baba mama gibi kelimeler var mı
Evet şuan ekranı tamamen bıraktım inşallah konuşur20 aylık oğlumu telaşlanıp dil terapistine götürmüştüm. Aslında o yaşta kendini her türlü ifade etmesi kelime sayılıyor. Hayvan sesleri ıh diye işaret ederken çıkardığı ses örneğin. İletişim kurma adına ağzından çıkan harfler bile sayılıyor. O dönem ben üç ay kadar sıfır ekran uyguladım. Ama ciddi manada sıfır yani biz haber baktık o da takıldı değil. Hayatımızdan çıkarttık ekranı. Sonra baya gelişim gösterdi. Şimdi 4.5 yaşında ve susmuyor help
Yani şöyle diyebilirim benim kızım prematüre mesela şuan 24 aylık ama 22 aylık sayılıyor anca bu 2 haftada uzun cümle çıktı ağzından öncesinde tek tek kelimeler vardı ekran azalınca bence çözülürYani nene dede mama diyo ama öyle kelime olarak soyluyo anlamı yok
2,5 yaşındaki yeğenim de konuşmuyor konuşma terapistine götürdüler hiçbir işe yaramadı hiçbir ses de çıkarmıyor şimdi kreşe verdiler konuşur diyeMerhaba hanımlar benim 20 aylık oğlum hiç konusmuyor sadece baba ve kedi kelimeleri var 6 ay öncesine kadar bir yanma olayı yaşadı acaba oyuzden korkup konuşmuyor olabilirmi yada başka bişey olabilirmi çok endişeleniyorum onun icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?