- 16 Şubat 2012
- 1.577
- 504
- 323
- Konu Sahibi Denizhifam
-
Hangi hastaneye gidiyorsunMerhaba arkadaşlar tüp bebek yöntemi ile ikizlerime gebe kaldım. 20. Haftadayız kanama şikayeti ile de gittim 3 cm açılmam vardı bebeğin kafası rahimdeydi baskılı bir şekilde , hemen yatış yapıldı ilaç tedavisi başlandı ertesi gün sabahtan perinatolog ve doktorum açılmanın 5 cm olduğunu çok riskli olduğunu söyledi serklajın hepsini göze aldık yaptırdık . Şuan dinleniyorum. Sizden isteğim benim gibi olup sağlıklı doğum yapan annelerimiz var mı özellikle ikiz annelerimiz?
Neredeyse bebek sayımız hariç her şey aynı gelişmiş benim tabi kanamam vardı perşembeden beri hastanedeyim cuma tekrar değerlendirileceğim. Kanamam ve sancılarım var enfeksiyondan ötürüymüş o yüzden sizinki gibi antibiyotiğe abanacağız dediler. Ve size denilen tüm riskleri bizede söylediker bizim de bir bebeğimizin kafası kanaldaydı. Umarım bize de rabbim sizin gibi nasip eder . Benim asıl merak ettiğim kanama ve ağrınız oldumu? Beni kanamalar sancılar aşırı ürkütüyorBenim ikiz değildi ama şöyle birsey farkedildi 19 . Hafta kontrolde her an doğum olabilir asla seni gonderemem eve . Acilman çok fazla hemen serklaj önerdiler benim de bebegin kafası dayanmisti ama hiç sancı kanama yoktu . Acil serklaj oldum kese o açılmadan içeri sarkmisti doktorum çok riskli keseyi de patlatabilirim ameliyat sırasında demişti. Ben öyle de riskli böyle de riskli olacak düşüncesiyle sonradan kafama varmamak için serklaji kabul ettim çok şükür yavrum yanımda suan . Enfeksiyona daha meyilli oluyorsun yabancı madde algılıyor vücut o ipi . Çok antibiyotik tedavisi gördüm 14 gün hastanede yattım umutsuz vaka idim . Öncelikle moralini yüksek tut. Doktorların ne diyorsa yap kesinlikle yataktan kalkma . İs yapma . Bol su iç. Çamaşırını her gün değişir. İstirahat ve moral bana göre ilk hedef 28. Hafta idi sonra 32 . 32 +4 te doğurdum. İlk hedefin 28 olsun . Allah saglikla zamanında kavuşmayı nasip etsin yavrularına. Amin.
Medipol mega songül kıyak yılmazHangi hastaneye gidiyorsun
Serklajdan önce ve sonra kanama olmadı sadece 10. Haftada kanama oldu ama bu açıklık öncesi olmadı. Ben 6 tane antibiyotik kullandım damardan . Daha etkili diye verdiler 2 tanesi çok ağırdı serklajdan önce enfeksiyon vardi sonrada enfeksiyon oluştu. İçinizi ferah tutun. Muhakkak istirahat şart.Neredeyse bebek sayımız hariç her şey aynı gelişmiş benim tabi kanamam vardı perşembeden beri hastanedeyim cuma tekrar değerlendirileceğim. Kanamam ve sancılarım var enfeksiyondan ötürüymüş o yüzden sizinki gibi antibiyotiğe abanacağız dediler. Ve size denilen tüm riskleri bizede söylediker bizim de bir bebeğimizin kafası kanaldaydı. Umarım bize de rabbim sizin gibi nasip eder . Benim asıl merak ettiğim kanama ve ağrınız oldumu? Beni kanamalar sancılar aşırı ürkütüyor
Ben zeynep kamil de tedavi gördümMedipol mega songül kıyak yılmaz
Bana maalesef penisilin alerjim olduğu için ağır antibiyotik verildmedi. İnşallah güzel sonuçlar alırım . Ama kanamala ve ağrı üzüyorSerklajdan önce ve sonra kanama olmadı sadece 10. Haftada kanama oldu ama bu açıklık öncesi olmadı. Ben 6 tane antibiyotik kullandım damardan . Daha etkili diye verdiler 2 tanesi çok ağırdı serklajdan önce enfeksiyon vardi sonrada enfeksiyon oluştu. İçinizi ferah tutun. Muhakkak istirahat şart.
Aa afedersin simdi aklıma geldi serklaj atıldıktan 5. Günü yoğun kanamam geldi aksam vaktiydi ebe geldi baktı bebegin başı aşağı pozisyonda bu durumda dikise baskı yapmıştır ondan dolayi olmuştur kanama dedi şimdi aklıma geldi bak . Sonra olmadı geçti. Ama kanama çoğunlukla enfeksiyon bağlı oluyir . Uktrasonda kanama alani tespit edildi mi?Bana maalesef penisilin alerjim olduğu için ağır antibiyotik verildmedi. İnşallah güzel sonuçlar alırım . Ama kanamala ve ağrı üzüyor
Agri kasiklarinda mi var ? Progestan fitil kullaniyor musun?Bana maalesef penisilin alerjim olduğu için ağır antibiyotik verildmedi. İnşallah güzel sonuçlar alırım . Ama kanamala ve ağrı üzüyor
Yok henüz uştrasona girmedik . Çocuk zaten kanalda başı enfeksiyondan ötürü kasılma ve kanama var dedi dr ultrasona yarın gireceğiz inşallah. Bizim kanamalar lekelenme tarzında ama kasılmalarla beraber geliyor kasılırsam kanıyorum kanarsa kasılıyorum o yüzden antibiyotiğe abanalım dedi umarım geçer antibiyotikleAa afedersin simdi aklıma geldi serklaj atıldıktan 5. Günü yoğun kanamam geldi aksam vaktiydi ebe geldi baktı bebegin başı aşağı pozisyonda bu durumda dikise baskı yapmıştır ondan dolayi olmuştur kanama dedi şimdi aklıma geldi bak . Sonra olmadı geçti. Ama kanama çoğunlukla enfeksiyon bağlı oluyir . Uktrasonda kanama alani tespit edildi mi?
Alt karın , bel değişiyor ağrıların yeri. Progestanı normalde kullanıyordum zaten kanama olduğu günden sonra kullanmamıştım bugün tekrar progeston başladım. Endol , hormon ve demir hapı kullanıyorumAgri kasiklarinda mi var ? Progestan fitil kullaniyor musun?
Endol kasılmalar için evet . Allah sağlıkla zamanında kucağına almayı nasip etsin aminAlt karın , bel değişiyor ağrıların yeri. Progestanı normalde kullanıyordum zaten kanama olduğu günden sonra kullanmamıştım bugün tekrar progeston başladım. Endol , hormon ve demir hapı kullanıyorum
Maalesef evlatlarımı kaybettim kızım 3 dakika oğlum 12 gün dayanabildi. Enfeksiyonu engelleyemedik ağrım vs yoktu çok ama bilinç kaybı yaşadım anneyi kaybetmemek için doğum yapmak durumunda kaldımCanım ben ilk bebeğimi 20. Haftada kaybettim serklajım atılamamıştı kontrolde çıkmıştı rahim ağzı yetmezliğim. 8 ay sonra tekrar hamile kaldım 13. Hafta serklaj yapıldım. 2 gün leke şeklinde kanamam oldu sonra tekrar olmadı ama benim iki geneliğimde de de 8. Ve 10. Haftalarda leke şeklinde kanamalarım olmuştu. Şimdi 31 haftayım geçen hafta akciğer iğnesini olduk. Ben de düzenli antibiyotik kullandım enfeksiyon en tehlikelisi suyun gelmesi açısından. Bu hafta yine açık sarı akıntılarım var yine antibiyotik kullanacağım. Zaman deseniz öyle zor geçiyor ki bana annem bakıyor kayınvalidem hiç gelmedi evi dibimde bir de. Banyoya bile kalkmıyorum doktorum silsinler banyo yapma dedi çünkü 18. Haftada dikişe rağmen kanal tamamen açıldı. Bacağımda sancı başladığı için pıhtı atabilirm diye sancı kesici ilacımı bıraktık bu hafta. Onun dışında magnesyum ve progesteron kullanmaya devam ediyorum bir de kan sulandırıcılarımı. 24 ten sonra mutlaka kan suladırıcı kullanmayı ihmal etmeyin. Umarım hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alabiliriz bebeklerimizi. Ben yemek yemeye bile kalkmıyorum yatakta yana dönüp yiyorum sadece tuvalete kalkıyorum. Tüm zor geçen gebeliklere Allah yardım etsin evlatlarımızı bize bağışlasın
Merhaba doktorunuzdan memnun musunuzMedipol mega songül kıyak yılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?