2001 ekomomik krizinde neler yaşadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lulutaş, tehdit ediliyorum başlıklı konuyu niye sildin?
Branşın da konuya göre değişiklik gösteriyor maşallah.
Bir Türkce öğretmeni olduğun için dersin olmuyor, bir tedavi gördüğün için.
Hafta da iki gün ne tedavisi görüyorsun ayrıca, göz için bu sıklıkta bir tedavi olur mu oluyor mu?
Ne dediğin, ne yazdığın belli değil cidden.
Çünkü yalan

Rehber öğretmenliği de yaptım özelde. Küçük bir ilde yaşadığım için PDR mezunu kolay bulunmuyordu ve teklf ettiler çalıştım bir dönem. Atandım diye söyledim evet çünkü herşeyi doğru şekilde söylersem tanınabilirim diye.
Hı hı zaten bir bu kalmıştı 😁

Birşey söylicem ama linçlenmekten korkuyorum ama gene de söylicem..Ne kadar ekonomik kriz muhabbeti yapan gördüysem hepsinin ya altını var ya doları. Almışlar almışlar pusuya yatmışlar dolar yükselsin diye bekliyolar sonra da orda burda milleti gazlıyolar..hiç samimi değil..
İnsanların birikim yapmasında bir kötülük yok ki. İmkanı var ve yapmış. Ama krize kriz demenin altında nasıl bir art niyet olabilir? Herkes -bakın daha iyisini demiyorum- alıştığı standartları istiyor. Ayrıca köşeye atılan altınlar, dövizler kar etti mi sizce? Her şey pahalanırken birikimlerini güncel tuttular sadece.

İnsanların birikim yapmasında bir kötülük yok ki. İmkanı var ve yapmış. Ama krize kriz demenin altında nasıl bir art niyet olabilir? Herkes -bakın daha iyisini demiyorum- alıştığı standartları istiyor. Ayrıca köşeye atılan altınlar, dövizler kar etti mi sizce? Her şey pahalanırken birikimlerini güncel tuttular sadece.
Karı ya da zararı tartışmıyorum. Krize kriz de densin o da değil derdim..Sadece samimi bulmuyorum içten içe sevinip sonra vah vah tüh tüh yapmayı

Karı ya da zararı tartışmıyorum. Krize kriz de densin o da değil derdim..Sadece samimi bulmuyorum içten içe sevinip sonra vah vah tüh tüh yapmayı
Nesine sevinecek sizce? Altın yükseldi yağ, yoğurt yerinde mi durdu? Döviz yükseldi deterjan, sabun aynı fiyat mı kaldı? Hiç kandırmayalım kendimizi. Ev, araba alan, birikim yapan kimse kar etmedi. Öyle olsa daha iyilerini alabilmeye ümitleri olurdu. Tek karları ellerindekini güncel tuttular.

2001 de meslege baslamistim.Bu tarz birsey Yasanmadi o zaman.Uygun bir kiram ,evimi rahatlikla gecindirdigim bir maasim vardı.Ekmek kuyrugu falanda olmadi.Bu yasadigimiz bambaşka.Dolarin ne derece arttigini hatirlamiyorum.
21 yaşındayım,2001 krizinden çok fazla etkilenmedik biz.O zamana dair marketlerde her gün değişen fiyat etiketleri felan yoktu.Gıda maddeleri ulaşılabilir ve makul seviyede idi.Şu anla kıyaslanmaz bile.

Nesine sevinecek sizce? Altın yükseldi yağ, yoğurt yerinde mi durdu? Döviz yükseldi deterjan, sabun aynı fiyat mı kaldı? Hiç kandırmayalım kendimizi. Ev, araba alan, birikim yapan kimse kar etmedi. Öyle olsa daha iyilerini alabilmeye ümitleri olurdu. Tek karları ellerindekini güncel tuttular.
Elindekini güncel tuttuğuna seviniyor işte zarar etmedi..

Eklentiler

• 206A66DD-9604-4253-99F1-F0DD6892466C.webp
    206A66DD-9604-4253-99F1-F0DD6892466C.webp
    74,3 KB · Görüntüleme: 70
  • 092D8824-B40F-429F-8B47-B01D60A23E23.webp
    092D8824-B40F-429F-8B47-B01D60A23E23.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 70
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X