ARKADAŞLAR HEPİNİZE MERHABALAR
Benim 2007 ocak doğumlu bi kızım var biz bu sene kızımızı tam anaokuluna adepte etmişken 1 e başlıcak olması bizi adeta yıktı sizler bu konu hakkında ne düşünüyosunuz ben 2007 doğumlu çocuklara haksızlık edildini düşünüüyorum anaokuluna gitme seceneği sunulmadığı için farzetki anaokuluna gönderdim bu sene bu sefer seney 1 e başladığında kendinden 1 buçuk 2 yaş kuçuklerle aynı sınıfat olucak o yuzden mecbur 1 e başlıcak sizin fikirleriniz nedir bu konuda ben bi yaz okulu ayarladım ama 2 3 ay ne kadar yeterli olacak 1.sınıfa ne kadar hazır olur endişeliyim
tamamen saçmalık bence. benim kardeşim bu sene okulların acıldıgı ayda 63 aylık olacak.2007 doğumluların ilkokul 1e baslama yaşı 60-72 ay arasıymış. ne yani kardeşim daha wc ye gittiğinde kendi işini kendi halletmeke zorlanıyorken bir de 1e mi baslayacak. hangi öğretmen her cocukla okadar ilgilenir. ya da hangi anaokul öğretmenı ilkokul 1. sınıf öğretmenı olmak ıster...
cok doğru söluyosun tatlım ya allak bullak oldum daha cok kucukler ve öle bi zamanda açıklandıkı bilseydim eylulde anaokuluna gönderirdim pekala 1.sınıflara anaokulu öğretmenlerimi girecekmiş bunu bilmiyodum ben yeterli olabilecekmi
..............................................
merhaba..eğer buna bir çözüm gelmezse çok haklısınız.ben öğretmenim ve benim şuan öğrencilerim 2006 doğumlu seneye sizin 2007li çocuğunuz bu 2006 lılarla birlikte gidecek.yani kalem tutmasını bile bilmeyen bir sürü çocukla eğitim almış diğer çocuklar aynı sınıfta olacak. bu sene ilk olduğu için onlar için şanssız bir yıl olacak.moralinizi bozmak istemiyorum belki dediğim gibi bir çözüm yolu bulurlar.şuan bizde net birşey söyleyemiyoruz.ama şuda varki anasınıfına gitmedi diyede bir çocuk okulda başarısız olmayabilir ama ileriki yaşamında iş hayatına girdiği zaman anasınıfına giden çocukların daha sosyal ve başarılı yerlerde olduğu tespit edilmiştir.1. sınıfında müfredatı tamamen değişiyor 1.dönem tamamen oyuna yönelik olacakmış.2 dönem harflere geçilecekmiş.ne diyelim hayırlısı artık...
kızım 2007 kasım dogumlu benimde..şaştık kaldık..peki göndermesek 7 yasını beklesek nolur??
Benim ikizlerim de 2007 ocak doğumlu daha anaokuluna gitmeden 1. sınıfa gitmeleri çok büyük haksızlık
MEB Bakanı müfredat daha hazır değil 2 ay içinde yani kayıtlar başlamadan bu yıla yetiştirmeye çalışacağız dedi tüm kalbimle yetişmemesi için dua ediyorum
Benim çocuklarımın şu ana kadar arkadaşları olmadı çevremizde de yaşıtları yoktu, resmen sudan çıkmış balık gibi olacaklar bu yıl anaokuluna gidenlerle aynı sınıfa gidecekler aradaki farkı nasıl kapatacaklar
Bence 5 yaş çok küçük (her ne kadar Bakan 5 değil 6 yaşında oluyorlar, yurtdışındaki uygulama da böyle desede) daha birçok işlerini kendileri halledemiyorlar, hergün parka gidelim diye tutturuyorlar, daha oyun çocuğu bunlar, Mehmet Ali Birand'ın dediği gibi ' 5 yaş dediğin nedir ki daha burnundan sümüğü akan bebe' çocuklar daha ne olduğunu anlamadan okula gidecekler. Bizim çocuklarımızın günahı ne, 2007 doğumluları harcayacaklar
Valla sizin fikirlerinizi bilmem ama benim fikrim 2007 doğumlu oğlumu 1.sınıfa başlatmayıp direk anaokuluna vermek yönünde şuanda anaokuluna gidiyor olmasına ragmen çocuklarımız gelişim açısından 1.sınıfa uygun değiller ezilmelerindense 1 sene daha bekleyip küçük yaş gurubunun içinden kendilerini sıyırabilmelerini yeğlerim.
Okul bahçeleri öğrenciden çok veliyle doluydu zaten,şimdi daha beter olur..
Yazık yaa,benim 2008 doğumlu yeğenim daha adımızı bile zar zor komik bi şekilde söylerken,seneye okula mı başlayacak yani..
Saçmalığın daniskası...
Ay yeğenimi forma ya da önlükle düşünemiyorum çok komik olur herhalde yaa eşşeğim benim..
Belkide anasınıfı tarzında bir müfradat uygulanır
bende düşndum ama kızım 2007 ocak doğumlu mesela 2008 aralık doğumlularla neredeyse 2 yaş olcak bunuda düşünüyorum kafam öel karışıkkı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?