tam beni anlatmısınzah sorma niltt im ee bide biliyon ben kasım ayı annesiyim bebişi bile hadi dedik e gidene kadar buyusun ablası aa bi baktık benim kzım 1 e gidecek duruma geldi yeğeninde anaokuluna gitcek seeyede 1 e düşünsene ay
Benim de mart 2007 doğumlu bir oğlum var. Ben de çok kararsızım hala. 2005in son aylarında doğup bu sene okula başlayacaklar var. Onlarla aynı anda okula başlayacak olması endişelendiriyor beni. bu sene verirsem sadece 1 değil 1,5-2 yaş büyüklerle okuyacak. ama seneye verirsem sınıfın en büyüklerinden olacak. Bunu düşündükçe göndermeyeyim diye düşünüyorum. Okuma yazamayı öğrenmeyi 4 seneye yayacak olmaları ve küçükleri bir sınıfta toplayacak olmaları sebebiyle versem mi diye düşünüyorum. Ama bir yandan geç başlasın müfredat otursun, öğretmenler müfredatla ilgili daha fazla bilgi sahibi olsun, çocuğum çocukluğunu yaşasın hayata erken atılacak ta ne olacak ki diye de düşünüyorum. Ayrıca bu sene ilkokul öğrenci sayısında bir artış olacak. ve ileride hala sınavları (sbs, üniv sınavları gibi) kaldıramazlarsa çocuğum sınavlara daha çok çocukla birlikte girmiş olacak.
Bu hafta bir özel okulun klinik psikologuyla görüşeceğiz. okula başlamaya uygunluğuna bakacak. bakalım ne olacak.
Arkadaşlar MEB bakanlığı na dilekçe verilip verilmediğini öğrenenirseniz benide buradan haberdaR eder misiniz? Bende hemen dilekçe göndereyim
Sonuna kadar haklısınız. Düşünsenize benim kızım 2006 Ocak doğumlu. Yıllardır kreşlere gidiyor, özgüveni yüksek bir çocuk, bu yıl anaokuluna gitti ama ben hala 1. sınıfı nasıl yapacak diye düşünüyorum. Sizlerden belki biraz daha şanslıyız ama bende çocuğumun kendinden küçük çocuklarla aynı sınıfta olmasını istemem. Alt yapısı bile hazır olmayan saçma sapan bir sistemi damdan düşer gibi getirdiler önümüze. Kimse neyin nasıl olacağını bilmiyor. Öğretmenleremi üzülsek, çocuklarımızamı üzülsek bilemedim. Tam bir kaos oldu. Ve gözlerini bile kırpmadan geleceğimizle oynuyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
haklısın Yaren 2007 ayrı sınıflarda olsalar bile problem ilerki yıllar için. Ama bu şekilde resmen ezilecek itilip kalkılacak yavruşlar.Bizde külüstür bir araba var. Eşim onu satar öderiz cezayı diyor15 günlük farkla yakalndık ya. Oğlum 15 gün daha dursaydın ya karnımda dedim dün.Ama sizi çok özlemiştim diyor kuzum hiçbirşeyden haberi yok:)
Sonuna kadar haklısınız. Düşünsenize benim kızım 2006 Ocak doğumlu. Yıllardır kreşlere gidiyor, özgüveni yüksek bir çocuk, bu yıl anaokuluna gitti ama ben hala 1. sınıfı nasıl yapacak diye düşünüyorum. Sizlerden belki biraz daha şanslıyız ama bende çocuğumun kendinden küçük çocuklarla aynı sınıfta olmasını istemem. Alt yapısı bile hazır olmayan saçma sapan bir sistemi damdan düşer gibi getirdiler önümüze. Kimse neyin nasıl olacağını bilmiyor. Öğretmenleremi üzülsek, çocuklarımızamı üzülsek bilemedim. Tam bir kaos oldu. Ve gözlerini bile kırpmadan geleceğimizle oynuyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ya anlamadım ne cezası benmde oğlum mart23-2007li ben göndermiycem ama bu bahsettiginz ceza da neyin nesi?af Allahım af kafam cok cok karısık aralıkda inşaallah kardeside dogacak ben eski sistem için7yasında okula başlayacak 5yasında şimdi bi kardesi olsun okul cagında rahat oluruz derken 5yaş çıktı o yüzden bu sene düşünmüyorz?
bu arada tam net bilgi verrn lütfen hangi aylar arasındaki çocuklar okula gidicek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?