Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu yavruları olan anneler 1.sınıfa hazırmıyız

Vee malesef yasa kesinleşti, genelge yayınlandı. Eylül ayında 68 aylık olacak çocuklarım bu yıl anaokuluna gitmeye hazırlanırken ilkokula gidecekler.
Bu yıl anaokuluna giden çocuklarla aynı sınıfta olacaklar ve büyük ihtimalle başarısız olacaklar. Şu an sinirimdem durduğum yerde duramıyorum, bu yaş grubundaki çocukların üzerine basıp geçtiler

Benim oğlumda 2007 ocak doğumlu, az önce nette genelgenin yayınlandığını okudum. Sinirden ağlayasım geldi. 78 doğumlu biri olarak eğitim hayatım boyunca kendimi denek gibi hissettim. Başarısız değildim ama hep çok çalışmak zorunda kaldım. Oğlumunda aynı şeyleri yaşamasını istemiyorum. Bugün il milli eğitim müdürlüğüne gidip okula geç başlaması için ailenin bir insiyafi varmı sormak istiyorum. Geçen sene komşum dilekçe verip oğlunu yollamamıştı. Bizimde böyle bir hakkımız varmıdır acaba. Bu yıl anaokuluna yollamama rağmen bu sene okula gidip o kadar ödevin sorumluluğun altına girmesi imkansız daha kelimeleri bile düzgün telaffuz edemiyor. Benim çocuğum geleceği ile nasıl bu kadar rahat oynarlar ilkokul demek gelecek demek. Çok moralim bozuk anlatamam.

benim oğlum da 2007 ocak doğumlu bende göndermek istemiyorum 67aylık oluyor okul zamanı gerekirse devamsızlıktan kalsın onun psikolojisiyle oynanmasına asla izin vermem bu ne saçmalık ya ufacık çocuklar daha wc ihtiyacını bile biz olmadan yapamıyorlar nasıl oyun oynamaları gereken bu yaşta ödevlerle bunalıp sıkılıp okuldan soğuyacaklar para cezası varmış galiba göndermezsek ne kadar mış acaba bilen varmı

offff genelge geldi bugün. çok üzgünüm çok. mart doğumlu benim bücür. 15 gün farkla tutuyor. Sınıfımı bırakıp birleri alsam da yarı gelir yarı gelmez idare edip sınıf tekrarı mı yaptırsam diye düşünmeye başladım ama sınıfıma kıyamıyorum. daha önceki yıllarda 1 yıl dilekçeyle göndermeme hakkımız vardı. İnşallah yine olur

ah sorma niltt im ee bide biliyon ben kasım ayı annesiyim bebişi bile hadi dedik e gidene kadar buyusun ablası aa bi baktık benim kzım 1 e gidecek duruma geldi yeğeninde anaokuluna gitcek seeyede 1 e düşünsene ay
tam beni anlatmısınz

walla benm oglumda 23mart2007 dogumlu ama bu sene anaokula gidiyor ögretmeni cok ezilecegini söyledi 1.sınıfa başlmasınn uygun olmayabiilecegini söle di burayıda okuyunca iice kafam karıstı aralıkta inş kardesi dogacak okula başlamadan kardeside olsun okula başladıgında2yasa gelmiş olur kardesi die düşündük ama süşündügümz gibi olmadı ben göndermiycem bu sene evde benmle kardesiyle kalsın

Arkadaşlar MEB bakanlığı na dilekçe verilip verilmediğini öğrenenirseniz benide buradan haberdaR eder misiniz? Bende hemen dilekçe göndereyim

Arkadaşlar MEB bakanlığı na dilekçe verilip verilmediğini öğrenenirseniz benide buradan haberdaR eder misiniz? Bende hemen dilekçe göndereyim

Merhaba,ben 2005 aralık sonu doğumlu oğlumu bu yıl vermedim.dilekçeyide meb bakanlığına değil d
üştüğü okula gidip verdim,okul istiyor çünkü bunu.bence sizde şimdi haziranda kayıtlar düşünce kim nereye gidecek belli olunca okula gidip müdürle konuşmalısınız.onlar yönlendiriyor zaten.İnşallah sizlerede böyle bir olanak sağlarlar,çocuklar adına çok üzlüyorum daha bunlar oyun çağında.ama 72.ayı doldurmayanda bunu yaptılarsa 66.ay içinde bu imkanı sağlarlar diye düşünüyorum.Çoğu anne baba erken göndermek istemiyor haklı olarak.

Günlüğü 15 tl miş arkadaşlar.bir çocuk için 5 milyar civarı çıkardılar :111:

Ocak 2007 doğumlu oğluma bugün sordum:
_ oğlum artık büyüdün (mecburen) seni okula yazdıracağız, okula gitmeye hazır mısın? diye, oğlum da;
_ 'ama ben daha oyuncaklarımın hepsiyle oynamadım' diye cevap verdi
diyecek birşey bulamadım, onun ikizi kızımda: sen üzülme anne(kardeşine göre boyu daha kısa olduğundan ve çoook zayıf old. ezilecek diye üzülüyorum), hergün parka gidelim orada zıplayayım ki boyum uzasın, diyor.
Ağlanacak bir halimiz var, dünden beri oyuncaklarıyla oynayan çocuklarıma bakıp bakıp iç geçiriyorum

Egitim sistemiyle okadar cok ugrastilarki tam bi egitim zirbaligina dondu. Ya ben 98 mezunuyum ilkokul nasil lise nasil universite sinavlari nasil suan hicbir fikrim yok. Surekli biseyleri degistirip duruyorlar. Dunyanin en iyi egitimini veren ulke finlandiya.Adamlarin egitim sistemlerini bi kere olsun degistirmemisler bu yuzden cok basarililar.2007 dogumlu cocuklari resmen deneme tahtasi olarak kullancaklar. Yaziklar olsun...

Gelip zorla alacak değil ya evden benim çocuğum deneme tahtası değil. Neymiş okuma yazmayı geç öğrenecekmiş. Okuma yazmayla bitiyor ya iş. Bu çocuklar öğrenim hayatları boyunca kendilerinden büyük çocuklarla yarışacaklar Seneye 5 buçuk yaşında başlayacak olsa bu kadar üzülmezdim.2005 in son ayları çocuklar bile bu sene anasınıfındalar. aradaki yaş farkına bak. benim oğlum 15 mart doğumlu sınıftaki en küçük olacak. 15 yıllık meslek hayatımda gördüm ki yaşı küçükler hep pasif kalıyor hep daha çok çalışmak zorunda kalıyor. Ayrıca bu yaş grubu için biz yani sınıfçılar yeterli donanıma sahip değiliz.Hoş hiçbir donanım böyle karman çorman yaş gruplarını bir arada eğitmeyi başaramaz sanırım. çocuğuma baktıkça içim acıyor

arkadaşlarım bizi bizden başka kimswe anlamıyo y be okadar uzuluyorum kı anlatamam ben sadece 2007 ler aynı sınıfta olcak die düşünürken evlatlarımız kaqndilerinden buyukve anasınıfı eğitii almış çocuklarımızla aynı sınıfta olacaklar ya resmen yıllık 5000 tl gibi bi rakamdan bahsediliyo neydi bizim sucumuz nedn bizim çocuklarımız deneme tahtası anasınıfını yere göge koyamıyolardı 1.sınıfa hazırlamak anlamında neden bizim evlatlarımız madur ediliyo

haklısın Yaren 2007 ayrı sınıflarda olsalar bile problem ilerki yıllar için. Ama bu şekilde resmen ezilecek itilip kalkılacak yavruşlar.Bizde külüstür bir araba var. Eşim onu satar öderiz cezayı diyor 15 günlük farkla yakalndık ya. Oğlum 15 gün daha dursaydın ya karnımda dedim dün.Ama sizi çok özlemiştim diyor kuzum hiçbirşeyden haberi yok:)

Arkadaşlar benim oğlum mayıs doğumlu ,ben yırttım deyip oturamam,oğlumdan bir ay-3 ay büyük çocuğun oğlumdan farkı olmadığını düşünüyorum.Bence hemen bir kampanya başlatılmalı ve bu yaş eskisi gibi olmalı.Çocuklarımız popolarını daha silemezken,öğretmenler bu konuda hizmet içi eğitim almamışken tüm bu yapılanlar uygun değil.Uzak değil bu forumdan bir arkadaşın birkaç önce bir yazısı vardı.Oğlu birinci sınıf öğrencisiymiş,ders arası wc için izin istemiş,tenefüste 3.sınıfa giden bir çocuğun sözle ve elle tacizine uğramış,küçüğün psikolojisi bozulmuş,o çocuğu tenefüste bile görmemek için içine kapanmış,her sabah okula gitmeyeceğim diye ağlamış,ailenin bile psikolojisi bozulmuş.Oğlumun kreşinde tuvalate el yıkamalara 2 öğretmen eşliğinde toplu gidiliyor,sorarım size öğretmen hangisini götürsün,yardımcı bir öğretmen vermeleri gerekir.Bunları düşünen bir bakan göremiyorum ben,yaptık olacak mantığını çocukları yoksa torunları yaşar inşallahhhhhh.

Sonuna kadar haklısınız. Düşünsenize benim kızım 2006 Ocak doğumlu. Yıllardır kreşlere gidiyor, özgüveni yüksek bir çocuk, bu yıl anaokuluna gitti ama ben hala 1. sınıfı nasıl yapacak diye düşünüyorum. Sizlerden belki biraz daha şanslıyız ama bende çocuğumun kendinden küçük çocuklarla aynı sınıfta olmasını istemem. Alt yapısı bile hazır olmayan saçma sapan bir sistemi damdan düşer gibi getirdiler önümüze. Kimse neyin nasıl olacağını bilmiyor. Öğretmenleremi üzülsek, çocuklarımızamı üzülsek bilemedim. Tam bir kaos oldu. Ve gözlerini bile kırpmadan geleceğimizle oynuyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

evet cnm cok doğru bi konuya değinmişsin son anda yasa 2006 lı yavrularıızıda etkıledi hem kuçuklerinle gidicekkı bize sişzinde kızınız ocak doğumlu benimkızım gibi busefer bizimkilerini yetiştirmek adına sizin evlatlarınızda baskılanacak

ya anlamadım ne cezası benmde oğlum mart23-2007li ben göndermiycem ama bu bahsettiginz ceza da neyin nesi?af Allahım af kafam cok cok karısık aralıkda inşaallah kardeside dogacak ben eski sistem için7yasında okula başlayacak 5yasında şimdi bi kardesi olsun okul cagında rahat oluruz derken 5yaş çıktı o yüzden bu sene düşünmüyorz?
bu arada tam net bilgi verrn lütfen hangi aylar arasındaki çocuklar okula gidicek

Tabi 2006 doğumlularda çok etkilenecek,dediğiniz gibi sizin yavrunuz tam anlamıyla hazırken,öğretmen "-anneeee" diye ağlayan bızdıklarla uğraşacak,birisi karnım acıktı dyecek,öbürü annem ne zaman gelecek diyecek,diğeri uyuyacak,büyük çocuklar susun ders dinleyeceğiz diyecekler,küçükler ordan oraya koşturacak çünkü büyükleri gibi ilgisi yüksek kalamayacak.Çocuklar erken okula başlasın,bitirsin,kalifiye eleman yetişmesindense seri üretim yapan,düşünmeyen insan topluluklarının olmasını hedeflemekteler.3 çocuk yapın diyorlarken say 5 e çıktı.Bu çocuklar ne yiyecek,herşey hormonlu,ne giyecek herşey çinmalı,eğitimi nerde alacak,su sıkıntısı olacak,trafik kilitlenecek,liselere evlenme izni geliyor,15-16 yaşındaki evlenen kızları Allah ınızın aşkına kim okutur.Bunlar çocuk,doğurma makinesi değil.Toplumun futbolda gösterdikleri gereksiz maliyeti,tartışmayı,savunmayı toplumsal olaylara gösterseydi bambaşka ülke olurduk.Diyecek söz bulamıyorum artık ben.

Egem eskiden ben bu sene göndermeyeceğim,seneye göndereceğim dilekçesini okullar kabul ediyorken artık etmeyeceklermiş.Adrese dayalı sistemden evinin en yakınındaki okula çocuğun otomatik kayıt oluyor.Özel okula bile göndersen ordan belge alıp gelip mahallandeki devlet okuluna vermek zorundasın.Kayıt yaptırmadığın müddetçe günlüğü 15 tl den hesaplamışlar,5 milyarı geçiyormuş,böyle bir para cezası geliyormuş.İş yerinden arkadaşım kredi çekecek,onunda oğlu 23 mart doğumlu,7 günle kaçırıyor.Avukatları dolaşıyorlar ha bire,nasıl göndermeyebiliriz diye.