- 12 Nisan 2007
- 5.176
- 1.221
- 373
- 40
arkadaşlar dun ıtıbarıyla okulagıttık kesın kayıt ıcın tabı kafada bınbır turlu sorularla mudurumuzde ımkan varsa rapor alın dedı ve bızde eşimle ona karar verdık mudur bunun sadece 1 senelık rapor oldugunu ve önumuze cıkmayacagından bahsettı
kızlar ne olur dua edın bızde bu raporu alalaım hıc bışey umrumda degıl tek ıstedgım kızımın bu sne anaokuluna gıtmesı elımden gelenı yapııcam sızlerde dua edın kızım ıcın
arkadaşım inşallah sende o raporu bir an önce alırsında derin bir oh çekersin için rahatlar
of yine kafam karıştı. elimde rapor var. kızımı okula vermeyi düşünmüyorum. ama biraz önce habertürkün sitesnde 1. sınıfların 12 haftalık ders programı açıklanmış. onu okudum ve soru işaretleri yine kafama doluştu. diyorki,"anaokulundan farklı bi program değil. okul öncesi eğitim almış çocuklar bu programda sıkılır"iyide bu sınıfta büyük çocuklar da olacak. artık onlar da eve gitmek isterler heralde. öğretmenin iş zor. bu basit programı nasıl uygulayacak. o anaokulu öğrt. değilki. hadi uyguladı diyelim küçük çocuğu eğlendiirecek ama atıyorum 83 aylık çocuk da varsa sınıfta onu nasıl oyalayacak?o çocuğun canı daha beter sıkılacak.
Biz raporu okula verdik anaokulu için gün sayıyoruz içim çok rahat. Bu rapor birdaha karşımıza çıkar mı diye bir endişem hiç olmadı böyle birşeyin olmayacağını biliyorum.En azından böyle bir kaosun içine girmesin evlatlarımız. Benim için birinci sınıf müfredatının değişmesi pek birşey ifade etmiyor. Nihayetinde öğrenim hayatı boyunca kendinden büyük çocuklarla yarışmak zorunda kalacak.15 yıllık bir Sınıf öğretmeni olarak 4. 5. sınıfta bile ay farklarının ne kadar önem arzettiğini biliyorum. Ayrıca sınıf öğretmenleri bu yaş grubunu ilk defa okutacaklar. Herhangi bir seminer falan almadık daha ayın 1 inde seminere başlasak bile 10 günde ne öğrenilir bilmiyorum. Zaten hiçbir seminer 1.5 yaş farkı olan çocukları aynı sınıfta nasıl tutmamız gerektiğini öğretemez bence. Bu çocuklar tenefüste ne yapar beslenme saatlerinde karınlarını doyurabilir mi tuvaletler onlar için uygun mu bunların hepsi soru işareti. Sanırım tek avantajı birçok sınıf öğretmeni 1 e döndüğü için mevcutlar azalacak biz de 15 - 20 kişi arası olacak mevcutlar. Bu sene birleri okutmayacağım için şanslı görüyorum kendimi. Ama o minicik yavruları okulda görmek tahta sıralarda oturacak olmaları hele bir de ele avuca girmeyen minişler sert bir sınıf öğretmenine toslarsa bilmiyorum içimi acıtıyor tüm bunlar...Umarım herşeyi düşünmüştür bakanlığımız. İnşallah korktuğumuz hiçbirşey başımıza gelmez. Ve sistem çok başarılı olur.Tek temennim bu
Biz raporu okula verdik anaokulu için gün sayıyoruz içim çok rahat. Bu rapor birdaha karşımıza çıkar mı diye bir endişem hiç olmadı böyle birşeyin olmayacağını biliyorum.En azından böyle bir kaosun içine girmesin evlatlarımız. Benim için birinci sınıf müfredatının değişmesi pek birşey ifade etmiyor. Nihayetinde öğrenim hayatı boyunca kendinden büyük çocuklarla yarışmak zorunda kalacak.15 yıllık bir Sınıf öğretmeni olarak 4. 5. sınıfta bile ay farklarının ne kadar önem arzettiğini biliyorum. Ayrıca sınıf öğretmenleri bu yaş grubunu ilk defa okutacaklar. Herhangi bir seminer falan almadık daha ayın 1 inde seminere başlasak bile 10 günde ne öğrenilir bilmiyorum. Zaten hiçbir seminer 1.5 yaş farkı olan çocukları aynı sınıfta nasıl tutmamız gerektiğini öğretemez bence. Bu çocuklar tenefüste ne yapar beslenme saatlerinde karınlarını doyurabilir mi tuvaletler onlar için uygun mu bunların hepsi soru işareti. Sanırım tek avantajı birçok sınıf öğretmeni 1 e döndüğü için mevcutlar azalacak biz de 15 - 20 kişi arası olacak mevcutlar. Bu sene birleri okutmayacağım için şanslı görüyorum kendimi. Ama o minicik yavruları okulda görmek tahta sıralarda oturacak olmaları hele bir de ele avuca girmeyen minişler sert bir sınıf öğretmenine toslarsa bilmiyorum içimi acıtıyor tüm bunlar...Umarım herşeyi düşünmüştür bakanlığımız. İnşallah korktuğumuz hiçbirşey başımıza gelmez. Ve sistem çok başarılı olur.Tek temennim bu
of yine kafam karıştı. elimde rapor var. kızımı okula vermeyi düşünmüyorum. ama biraz önce habertürkün sitesnde 1. sınıfların 12 haftalık ders programı açıklanmış. onu okudum ve soru işaretleri yine kafama doluştu. diyorki,"anaokulundan farklı bi program değil. okul öncesi eğitim almış çocuklar bu programda sıkılır"iyide bu sınıfta büyük çocuklar da olacak. artık onlar da eve gitmek isterler heralde. öğretmenin iş zor. bu basit programı nasıl uygulayacak. o anaokulu öğrt. değilki. hadi uyguladı diyelim küçük çocuğu eğlendiirecek ama atıyorum 83 aylık çocuk da varsa sınıfta onu nasıl oyalayacak?o çocuğun canı daha beter sıkılacak.
Biz de anasınıfına başladık. Hiç mutlu değil okulu sevmiyor. sınıfa bıraktım arkadaşlara kontrol ettirdim hep. Bütün çocuklar grup halindeyken benimki hiçbirine yanaşmadı 2 saat kapının önünde bekledi ne öğretmeni ne arkadaşları ikna edememiş oyuna katılmaya napcam bilmem iyi ki 1. sınıfa vermemişim
hem 2007 şubat doğumlu çocuğu olan bir anne hem de bu yıl 1. Sınıf okutan norm fazlası bir öğretmen olarak ben de düşüncelerimi paylaşmak istedim. öncelikle çocuğuna rapor alabilmeyi başarabilmiş şanslı bir anneyim en azından bu belirsizlik ortamında çocuğum sistemin kurbanı olmayacak ( en azından bu sene ) ama bu gün sınıfımda 2005 , 2006, 2007 doğumlu çocuklar bir aradaydı ve durum hiç iç açıcı değildi bakalım zaman ne gösterecek elimizden geldiğince homojen bir ortam oluşturmaya çalışacağız ama 2 yıl okul öncesi eğitim alan çocuk (2005 )ile hiç okul öncesi eğitim almamış çocuk ( 2007 ) aynı ortamda nasıl eşit şartlara sahip olacak aklım almıyor düşündükçe daha da endişelerim artıyor sakın yanlış anlaşılmasın sizlere karamsar bir tablo çizmek istemem ama hem öğretmenlerin hem çocuklarımızın hemde velilerin işi gerçekten bu yıl çok zor keşke toplum olarak bu konudaki hassasiyetimizi zamanında ve etkili bir şekilde gösterebilseydik ( ben elimden geldiğince her platformda düşüncemi dile getirdim en azından kendi adıma vicdanım rahat ama herkes çocuğu için aynı şekilde vicdani rahatlığı duyuyor mu ? ) çoook üzgünüm
hem 2007 şubat doğumlu çocuğu olan bir anne hem de bu yıl 1. sınıf okutan norm fazlası bir öğretmen olarak ben de düşüncelerimi paylaşmak istedim. öncelikle çocuğuna rapor alabilmeyi başarabilmiş şanslı bir anneyim en azından bu belirsizlik ortamında çocuğum sistemin kurbanı olmayacak ( en azından bu sene ) ama bu gün sınıfımda 2005 , 2006, 2007 doğumlu çocuklar bir aradaydı ve durum hiç iç açıcı değildi bakalım zaman ne gösterecek elimizden geldiğince homojen bir ortam oluşturmaya çalışacağız ama 2 yıl okul öncesi eğitim alan çocuk (2005 )ile hiç okul öncesi eğitim almamış çocuk ( 2007 ) aynı ortamda nasıl eşit şartlara sahip olacak aklım almıyor düşündükçe daha da endişelerim artıyor sakın yanlış anlaşılmasın sizlere karamsar bir tablo çizmek istemem ama hem öğretmenlerin hem çocuklarımızın hemde velilerin işi gerçekten bu yıl çok zor keşke toplum olarak bu konudaki hassasiyetimizi zamanında ve etkili bir şekilde gösterebilseydik ( ben elimden geldiğince her platformda düşüncemi dile getirdim en azından kendi adıma vicdanım rahat ama herkes çocuğu için aynı şekilde vicdani rahatlığı duyuyor mu ? ) çoook üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?