Benim oğlumda 2007 ocak 27 doğumlu arkadaşım varsın 2 yaş olsun ben çocuğumun kobay olarak kullanılmasını istemiyorum ömrü boyunca okuyacak ilk okula başladıgında da yarım dönemlik fazladan eglencelı gececek yarım dönemi olmuş olur nasılsa birdaha çocuk olamayacaklar..
İlk oğlum kasım doğumluydu 2000 doğumlularla okula başladı öyle zorluk çektikki anlatamam bırdaha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ozamanlar farkında olmadan çocuğumada zor zamanlar geçirttim öğretmen yapacak dedikçe siz öğrenmesi için fazladan çaba sarfediyorsunuz fakat o çaba sürecinde birde çocuğu düşünün yapamıyorum diye alamaya başlıyordu ozamandan kalan durgunluk ve isteksizliği hala devam ediyor yaşıtları gibi yapamayacağını düşündüğü sosyal hiçbir aktiviteye katılmıyor biz dr kontrolude aldıgımız halde cocuk yıprandı resmen.(
ah sorma niltt im ee bide biliyon ben kasım ayı annesiyim bebişi bile hadi dedik e gidene kadar buyusun ablası aa bi baktık benim kzım 1 e gidecek duruma geldi yeğeninde anaokuluna gitcek seeyede 1 e düşünsene ay
Benim de mart 2007 doğumlu bir oğlum var. Ben de çok kararsızım hala. 2005in son aylarında doğup bu sene okula başlayacaklar var. Onlarla aynı anda okula başlayacak olması endişelendiriyor beni. bu sene verirsem sadece 1 değil 1,5-2 yaş büyüklerle okuyacak. ama seneye verirsem sınıfın en büyüklerinden olacak. Bunu düşündükçe göndermeyeyim diye düşünüyorum. Okuma yazamayı öğrenmeyi 4 seneye yayacak olmaları ve küçükleri bir sınıfta toplayacak olmaları sebebiyle versem mi diye düşünüyorum. Ama bir yandan geç başlasın müfredat otursun, öğretmenler müfredatla ilgili daha fazla bilgi sahibi olsun, çocuğum çocukluğunu yaşasın hayata erken atılacak ta ne olacak ki diye de düşünüyorum. Ayrıca bu sene ilkokul öğrenci sayısında bir artış olacak. ve ileride hala sınavları (sbs, üniv sınavları gibi) kaldıramazlarsa çocuğum sınavlara daha çok çocukla birlikte girmiş olacak.
Bu hafta bir özel okulun klinik psikologuyla görüşeceğiz. okula başlamaya uygunluğuna bakacak. bakalım ne olacak.
Ama daha normal tuvalete bile giremiyor benimki ya. Klozeti nerde bulcaz şimdiAyrıca sınıfta ay farkı olan çocukların bile algılamaları gelişimi hemen belliediyor kendini. Bir sınıf öğretmeni 6 yaş grubuyla nasıl baş eder. Her ne kadar okuma yazma sene sonuna kadar da yayılsa da sınıf öğretmenleri acele edecek rekabete girecek erken okutmak için o da çocuklarda illa bir baskı oluşturacak. Göndermessek devamsız sayılacaklar onun da cezası para cezası var. acaba kaç TL Sonra sınıf tekrarı yapacak sınıfta kalacak yani Ama ben buna bile razıyım gitmesini hiç istemiyorum 1. sınıfa. Ben velilerime bile temmuz sonrasını bekletmelerini tavsiye ediyordum. Şu başımıza gelene bak.
ah cnm benim ya sen de bi öğretmen olarak bunu diyosan ben hepten soğudum 1.sınıftan ya gercekten mantıım almıyo ne göndermeyi ne göndermemeyi
1978 doğumlu olanlar belki hatırlar, biz de 5 yaşında okula başlamıştık, üstelik Eylül ve sonrası doğanlar 5 bile değildi. Ben de onlardandım. 1.sınıfı ancak 3 senede geçtim, kendime güvenim hiç yoktu. Ben sürekli oyun oynamak istiyordum, elime verilen fişleri yırtar atardım. Öğretmenler sürekli şikayet ederdi. Annem ve babam bu kız okuyamayacak diye endişelenirlerdi. Her başarısızlıkta daha da içime kapanmıştım. Ben o süreci çok zor atlattım. Yaşım ilerledikçe aptal olmadığımı anladım ama o zaman 11 yaşına gelmiştim. Güvenle birlikte başarıda geliyor. Hukuk fakültesini iyi bir ortalama ile bitirdim. Benim ve bizim yaşadıklarımızı çocuklarımız yaşamamalı, ben kesinlikle Eylül doğumlu çocuğumu 6 yaşından önce okula vermeyeceğim. Şu anda ceza yüksek değil; ceza para cezası ama benim tahminim bu cezayı arttıracaklar.
kızım 2007 kasım dogumlu benimde..şaştık kaldık..peki göndermesek 7 yasını beklesek nolur??
cok doğru söluyosun tatlım ya allak bullak oldum daha cok kucukler ve öle bi zamanda açıklandıkı bilseydim eylulde anaokuluna gönderirdim pekala 1.sınıflara anaokulu öğretmenlerimi girecekmiş bunu bilmiyodum ben yeterli olabilecekmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?