meb'den yeni bi duyuru yada yeni bi gelişme yok mu arkadaşlar? Naapçaz göndercekmiyiz çocukarımızı
arkadaşlar istemezseniz göndermeyebilirsiniz çocuklarınızı
bir sene daha ana okuluna gider
lakin onda dediğiniz gibi gibi seneyeyaş farkı sıkıntısı çıkar
ama telaşlanacağınız bir şey yok aslında
1.sınıf ana okuluyla aynı müfredata sahip nerdeyse
6 ay oyun oynayacakları bir ders programı var
okuma yazma filan yok
çok zorlanmazlar sanırım
benim kıızm 2008 li seneye başlatmayı düşünüyorum
arkadaşlar istemezseniz göndermeyebilirsiniz çocuklarınızı
bir sene daha ana okuluna gider
lakin onda da sediğiniz gibi seneye sıkıntı çıkar
ama telaşlanacağınız bir şey yok aslında
1.sınıf ana okuluyla aynı müfredata sahip nerdeyse
6 ay oyun oynayacakları bir ders programı var
okuma yazma filan yok
çok zorlanmazlar sanırım
benim kıızm 2008 li seneye başlatmayı düşünüyorum
çalıştığınız yeri bilmiyorum ama bize seminer verildi ankara dayım benkesin konuşmuşsunuz ama bahsettığınız yenı program henuz mufredatımızda yok..6 ay oyuna dayalı programın içeriği olan müfredat bakanlık ve talim terbıye kurulundan çıkmadı,eylülden önce semınere alınmayacağız..dolayısıyla şu an mufredat değişmedi ve sıstem muallak..
erteleme konusu okulda kurulan komısyon sonucu olacak ya da başka kuruldan rapor ıstenecek dendı..eskısı kadar kolay olmayacak..
bırarada hepten bu hak gerı alınacak dendı..
kesınmiş gıbı yanıltıcı bılgı vermeyelım..
en belli olacak zaman 23unden sonrasıdır..kayıt zamanı bakanlık açıklama yapacaktır..
çalıştığınız yeri bilmiyorum ama bize seminer verildi ankara dayım ben
eylül döneminde de bir seminer daha var
bakanlıktan verilen bilgiler de bu yönde zaten
ders programı bile açıklandı 1.sınıfların
erteleme için de dilekçe örneği var isteyene verebilirim yardımcı olmak amacıyla
sistem hakkında hiç konuşmayım zaten her şey keşmekeş ve son ana bırakılmış durumda
her ilden 10 kişinın seçilmesıne daır bı semıner vardı..yazısı geç gelmiştı okula,katılamadım..acaba o semıner mi??
bızım şu kazanımları falanda değiştırseler bari.. çk sıkıcı bı eylül bızı beklıyor..herşey aceleye gelıyor..
evet o
yalnız ne ders kitaplarını yetiştirebildiler
ne tayinleri doğru düzgün halledebildiler
milli eğitim bu sene her şeyi eline yüzüne bulaştırdı ama inşallah bundan etkilenen çocuklar olmaz
ben türkçe öğretmeniyim 2.kademe yani ama
okulumuzdaki sınıf öğretmenlerinden bazıları epey bilgilendirildi bu konuda
ARKADAŞLAR HEPİNİZE MERHABALAR
Benim 2007 ocak doğumlu bi kızım var biz bu sene kızımızı tam anaokuluna adepte etmişken 1 e başlıcak olması bizi adeta yıktı sizler bu konu hakkında ne düşünüyosunuz ben 2007 doğumlu çocuklara haksızlık edildini düşünüüyorum anaokuluna gitme seceneği sunulmadığı için farzetki anaokuluna gönderdim bu sene bu sefer seney 1 e başladığında kendinden 1 buçuk 2 yaş kuçuklerle aynı sınıfat olucak o yuzden mecbur 1 e başlıcak sizin fikirleriniz nedir bu konuda ben bi yaz okulu ayarladım ama 2 3 ay ne kadar yeterli olacak 1.sınıfa ne kadar hazır olur endişeliyim
bayanlar okulöncesi öğretmeniyim ve sistemde yapılan yenilik adı altındaki saçmalıklara inanılmaz tepkiliyim bende.. Türkiyede doğup büyüyen bizler hayatımızın en güzel en değerli yıllarını okulda ödevdi, sınavdı, rekabetti... saçmasapan şeyler yüzünden çöpe atıyoruz.. okularımız eğitim yuvalarımız yurtdışındaki gibi hayatla içiçe etkinliklerle dolu dolu olsa, eğlenerek öğrenmeye imkan sunsa anlayacağım okula başalama yaşını önceye çekmeyi ama( aslında yapılması gereken bence okula başama yaşını 1 sene ötelemekti yani 2. sınafa başlayacakları yaşta 1. sınıfa başlamalarıydı.. çünkü ortalama 7 yaşında okula başlayan bir çocuk 20-21 li yaşalarda mezun oluyor.. iş sahibi olabilmesi için gerekli sınavları ise 30 lu yaşalara kadar hatta daha fazla devam ediyor..( bakınız kpss ) değerli anneler çocuklarınız için endişelerinizi çok haklı buluyor üzülüyorum... umarım kalıcı ve mantıklı bir çözüm bulurlar bu duruma ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?