Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu yavruları olan anneler 1.sınıfa hazırmıyız

aynen katılıyorum. benim oğlumda 2007 li bu sene anaokuluna gidecekti ama artık ilköğretim 1. sınıf olacak. ne yapacağız bilmiyorum. ki geçen öğretim yılında talihsiz deneyimimiz olmuştu. yanlış öğretmen ve okul seçimi. o konuyu hiç sormayın. okuldan soğumasına sebep oldu ki okul için okadar heyecanlı ve istekliyken yanlış seçimler bizi mahvetti. bu yüzden çok dikkat edin bu konuya.ne yapacağımızı bilmiyoruz. oğlumun adı ali. kızımın azra bu arada.

Öğrencilerin adres bilgileri (2006 doğumluların tamamı ile 2007 doğumluların 31 Mart'a kadar olanlar zorunlu, 30 Eylül'e kadar olanlar ise isteğe bağlı kayıt olacak çocukların bilgileri) ilçe esaslı gönderildikten sonra ilkokul ve ortaokulların adres kayıt bölgeleri ayrı ayrı oluşturulacaktır (En geç 20 Temmuz 2012 tarihine kadar). 23 Temmuz 2012 tarihi itibariyle birinci sınıfların ilkokullara aday kayıtları yapılacaktır.

az kaldı,
milli eğitim bakanı 1 hafta-on güne kadar kayıt yerleri belli olacak dedi,bekliyoruz.

benide sizler gibi okul telaşı aldı..abartmıyorum 6 saattir net başında okul arıyorum....bu nemek???şöyleki...
moskovada yaşıyoruz.okul yaşının 5.5a çekilmesi ile bizimde türkiyeye kesin dönüş zamanımız öne geldi.kızım şuan 3.5 yaşında..
1 sene sona anaokuluna başlıcak sonra ilkokul...arkadaşlar bahçeşirdeki en iyi devlet okulu hangisidir bilen varsa lütfen yardım etsin...yakınından ev almamız lazım...bahçeşirde oturan bilen varmı...

meb'den yeni bi duyuru yada yeni bi gelişme yok mu arkadaşlar? naapçaz göndercekmiyiz çocukarımızı

arkadaşlar istemezseniz göndermeyebilirsiniz çocuklarınızı
bir sene daha ana okuluna gider

lakin onda da sediğiniz gibi seneye sıkıntı çıkar

ama telaşlanacağınız bir şey yok aslında
1.sınıf ana okuluyla aynı müfredata sahip nerdeyse
6 ay oyun oynayacakları bir ders programı var
okuma yazma filan yok
çok zorlanmazlar sanırım
benim kıızm 2008 li seneye başlatmayı düşünüyorum

meb'den yeni bi duyuru yada yeni bi gelişme yok mu arkadaşlar? Naapçaz göndercekmiyiz çocukarımızı

23 temmuzda herkes internetten görecek çocuğunun kaydını.66 aylıklarda kaydolmuş,eğer 2007 nin mart sonuna kadar olan süreçteyse çocuğunuzun doğum tarihi maalesef gidecek..

arkadaşlar istemezseniz göndermeyebilirsiniz çocuklarınızı
bir sene daha ana okuluna gider

lakin onda dediğiniz gibi gibi seneyeyaş farkı sıkıntısı çıkar

ama telaşlanacağınız bir şey yok aslında
1.sınıf ana okuluyla aynı müfredata sahip nerdeyse
6 ay oyun oynayacakları bir ders programı var
okuma yazma filan yok
çok zorlanmazlar sanırım
benim kıızm 2008 li seneye başlatmayı düşünüyorum

evet doğru söylüyorsunuz benim oğlum 2005 aralık sonu doğumlu geçen yıl başlatmadım 1.sınıfa ama bu sene çok küçüklerle gidecek.bileydim böyle bir şey olacağını yollardım geçen yıl.2 sene okul öncesine gitti zaten..bakalım bizim içinde küçüklerle gitmesi zor sıkılacak okulda..

kesin konuşmuşsunuz ama bahsettığınız yenı program henuz mufredatımızda yok..6 ay oyuna dayalı programın içeriği olan müfredat bakanlık ve talim terbıye kurulundan çıkmadı,eylülden önce semınere alınmayacağız..dolayısıyla şu an mufredat değişmedi ve sıstem muallak..

erteleme konusu okulda kurulan komısyon sonucu olacak ya da başka kuruldan rapor ıstenecek dendı..eskısı kadar kolay olmayacak..
bırarada hepten bu hak gerı alınacak dendı..

kesınmiş gıbı yanıltıcı bılgı vermeyelım..

en belli olacak zaman 23unden sonrasıdır..kayıt zamanı bakanlık açıklama yapacaktır..

Son düzenleme:
çalıştığınız yeri bilmiyorum ama bize seminer verildi ankara dayım ben
eylül döneminde de bir seminer daha var
bakanlıktan verilen bilgiler de bu yönde zaten
ders programı bile açıklandı 1.sınıfların

erteleme için de dilekçe örneği var isteyene verebilirim yardımcı olmak amacıyla
sistem hakkında hiç konuşmayım zaten her şey keşmekeş ve son ana bırakılmış durumda

her ilden 10 kişinın seçilmesıne daır bı semıner vardı..yazısı geç gelmiştı okula,katılamadım..acaba o semıner mi??
bızım şu kazanımları falanda değiştırseler bari.. çk sıkıcı bı eylül bızı beklıyor..herşey aceleye gelıyor..

evet o
yalnız ne ders kitaplarını yetiştirebildiler
ne tayinleri doğru düzgün halledebildiler
milli eğitim bu sene her şeyi eline yüzüne bulaştırdı ama inşallah bundan etkilenen çocuklar olmaz
ben türkçe öğretmeniyim 2.kademe yani ama
okulumuzdaki sınıf öğretmenlerinden bazıları epey bilgilendirildi bu konuda

amininşallah çocuklarımız bu sistem çarkında ezılen jenerasyon olmazlar.. hazırlık aşaması baştan sağma gelıyor tum öğretmenlere

MADDE 15 – İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilir veya kayıtları bir yıl ertelenebilir.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Öğrencilerin, ulusal adres veri tabanında belirtilen ikametgâhlarına en yakın ilkokul ve ortaokula kaydedilmeleri esastır. İmam-hatip ortaokuluna kayıtlar velinin başvurusu üzerine okul yönetimince yapılır.”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12 yıllık zorunlu eğitim düzenlemesinin en çok tartışılan "okula başlama yaşı" için esneklik getirdi. 66 ayını doldurmuş çocuklar için sağlık kurumlarından, zihnen veya bedenen gelişmediğine ilişkin tıbbi rapor alınması halinde okula başlama yaşı bir yıl ertelenebilecek. MEB, 18 yönetmelikte düzenleme yaptı. Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikler, kamuoyunda 4+4+4 diye bilinen 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin nasıl işleyeceğine ilişkin düzenlemeler içeriyor. Kamuoyunda okula başlama yaşının 5 yaşa çekilmesiyle birlikte başlayan tartışmalara da yönetmelikle son nokta koyuldu. Buna göre, veli çocuğunun bedenen veya zihnen gelişmediğini sağlık kurumlarından alacağı sağlık raporuyla kanıtlarsa çocuk okula bir sonraki yıl kaydedilecek. Daha önce çocuğun okula başlayabilmek için yeterince gelişip gelişmediğine okullarda müdür, öğretmen ve veli ortaklaşa karar verirken, yeni sistemde velinin uzman doktordan rapor alması gerekecek. MEB yetkilileri, ilçe merkezlerine veliler tarafından gelen dilekçeler nedeniyle böyle bir kararın alındığını söyledi. Çocuğu 66 ayını doldurup okula başlaması gereken velilerin yaklaşık yüzde 5'inin, "O daha çok küçük" diyerek göndermek istemediği öğrenildi.

arkadaşlar kızımın okul kaydı nette cıktı hemen sokagımda kı okul okula gıttık form verdıler doldurma uzere ama benım gözum hala anaokulu bınasındaydı neden orda degılde bu bınada dıe duşunmekten alamadım kendımı
benı azda olsa mutlu edıcek şey marta kadar okuma yazma olmaması ama bıde yaş gruplerını ayırsalar cok daha ıyı olcaktı hala bı umut beklıyorum yasa geı alınsın dıe ama kaldı 1 ay umutlar tukendı benım ıcın

bayanlar okulöncesi öğretmeniyim ve sistemde yapılan yenilik adı altındaki saçmalıklara inanılmaz tepkiliyim bende.. Türkiyede doğup büyüyen bizler hayatımızın en güzel en değerli yıllarını okulda ödevdi, sınavdı, rekabetti... saçmasapan şeyler yüzünden çöpe atıyoruz.. okularımız eğitim yuvalarımız yurtdışındaki gibi hayatla içiçe etkinliklerle dolu dolu olsa, eğlenerek öğrenmeye imkan sunsa anlayacağım okula başalama yaşını önceye çekmeyi ama ( aslında yapılması gereken bence okula başama yaşını 1 sene ötelemekti yani 2. sınafa başlayacakları yaşta 1. sınıfa başlamalarıydı.. çünkü ortalama 7 yaşında okula başlayan bir çocuk 20-21 li yaşalarda mezun oluyor.. iş sahibi olabilmesi için gerekli sınavları ise 30 lu yaşalara kadar hatta daha fazla devam ediyor..( bakınız kpss ) değerli anneler çocuklarınız için endişelerinizi çok haklı buluyor üzülüyorum... umarım kalıcı ve mantıklı bir çözüm bulurlar bu duruma ...

cnm benıde en cok endışelendıren durum bu gerek cevremde gerek kk da hıc bı egıtımcı oanylamıyo doğru bulmuyo yanı ne yaşayacagımızı belmeden kendınden yaşca buyuklerle aynı sınıfta olmalarını haksızlık olarak göruyorum bakalım neler yaşayıp neler görcez