2007 kasım anneleri!

evet hepatit-b 2.doz yapıldı,özel hastaneye gidiyoruz,burdaki sağlık ocağına bir kere gittim ama kalabalıktan dolayı hiç ilgilenilmedi,bi de aşıyı bi gün,boy-kilo ölçümünü başka gün yapıyolar,iki kere gitmek lazım oluyo yani,o yüzden mecburen özele gidiyoruz

şehriye çorbasına ne katıyorsun, ayrıca doktorlar bir yaşından önce çocuğa şeker ve tuz yasak diyorlar siz katıyormusunuz. senin bebeğinin kilosu ve boyu ne kadar.

benimki 7850 gr 67 cm 6 aylık
şehriyeyi normal pişirdim kendi yediğimiz gibi,ben de biliyorum şeker ve tuz yasak ama hiçbişeyi yemeyince çaresiz kaldım,bi büyükler artık herşeyi yiyebileceğini söylüyolar yavaş yavaş yemeklere alıştır diyolar

benimki 7850 gr 67 cm 6 aylık
şehriyeyi normal pişirdim kendi yediğimiz gibi,ben de biliyorum şeker ve tuz yasak ama hiçbişeyi yemeyince çaresiz kaldım,bi büyükler artık herşeyi yiyebileceğini söylüyolar yavaş yavaş yemeklere alıştır diyolar

elif benim 2. çocuğum olmasına rağmen yine de her çocuk birbirinden o kadar farklı ki insan telaşa kapılıyor. ama ben formlardan çok fa ydalanıyorum. herşey için teşekkür ederim

yoğurt çorbasını elif çok sevdi. hemde bol naneli olmasına rağmen. ayrıca sebze çorbasını yemek istemeyince içine bir ölçek mama koydum o zaman yedi tavsiye ederim

yoğurdunun içine bir adet bisküvi ezdim. çok sevdi. bebişlerinize çilek verdinizmi acaba alerji yaparmı diye ben vermedim

bu dr.ların bı dedıgı bı dedıgını tutmuyo ve dr.dan dr.a da çok fark oluyor,ya tıp gorecelı bır kavram ya da bazı dr.lar fakultede iken bazı dersleri kaçırmış olmalı!!!bebeklerin kilo alımı için şoyle denir.ilk 5-6 ay için ayda 500gr. ile1000 gr.arası normaldir denir.e bebegın 4,5 ay çarpı minumum 500 gr.dan 2250 gr.yapar bu da en düşük rakamdır,kaldı ki bebegın 7 kılo imiş o zaman ayda 700 gr. yapar buda gayeeeeeeeeeet normal bacım.hele o gorenlere bi sozum var acaba kendıleri nasıldı? ya da kendi çocukları,oturdukları yerden eleştirmek ne kolay boşveeeeeeeeer hade hade hade de onlaraaaaaaa,bebeklerimizin saglıgı herseyden onemli.obez olsa o daha zor.bır suru saglık sorununu bırlıkte getırıyor obezıte.

yoğurdunun içine bir adet bisküvi ezdim. çok sevdi. bebişlerinize çilek verdinizmi acaba alerji yaparmı diye ben vermedim

benim kızımın adı da elif,benim ilk çocuğum,o yüzden biraz deneyimsizim ama iyi bi anne olmaya çalışıyorum
yoğurda cici bebeyi benimki de seviyor,bir iki sefer çilek rendeledim yoğurdun içine ,onu da sevdi ama kabız oldu yavrum çok zorlandı yapamadı,o yüzden artık vermiyorum
şehriye çorbasını tel süzgeçten süzüp yedirdim,çok sevdi,bugünkü menüde tavuk çorbası var,umarım onu da sever
kızım artık ben birşeyler yerken sürekli beni izliyor,sanki benim yediklerimden o da yemek istiyor,parça parça veriyorum ben de hoşuna gidiyor,hem de yeni tatlara yavaş yavaş alışmış oluyor
size tavsiyem annelerinizi dinleyin,onlar bizi nasıl büyütmüşse öyle yapın,doktorlar kaç çocuk büyütmüş acaba :uhm:

öncelikle tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. benimde 5 kasım 2007 doğumlu azra adında bir kızım var, şu anda 6 aylık.ben çalışıyorum kızıma babaannesi bakıyor.çalıştığım günlerde günde 2 defa aptamil 2 biberon maması veriyorum diğer zamanlarda anne sütü, elma suyunu ve yoğurdu çok seviyor.Arada bebelacın sebze çorbasını biberonla veriyorum. Aşılarımızı da sağlık ocağında yaptırıyoruz. tüm bebişleri öpüyorum sağlıcakla kalın..

selam kızlar ben aranıza yeni katıldım 14+3 üz ama ben son derece panikli bir anne adayıyım sürekli bebeği görmek istiyorum zaman geçince acaba bebeğim yaşıyor mu moduna giriyorum hemen şu sıralar göğüslerdeki acı olayına takmış durumdayım göğüslerimdeki acı azaldı sizlerin ne durumda yani bu aylarda normal mi allah korusun bebeğe birşey olmuş olsa belirti verrir değil mi desteğinize ihtiyacım var kızlarrrr

anneler gününde anneannemizdeydik,bende sizlerin anneler gununu geçte olsa kutluyorum.umarım bebeklerın keyfı yerındedır.hepınıze saglıklı gunler.

ben de haftaya gidicem,ilk kez gidiyorum doğumdan sonra,kızıma da bi değişiklik olacak bakalım,güzel olur inşallah...

kızım iyi maşallah,alıştı artık ek gıdalara,yediğimiz herşeyden veriyorum,severek yiyor,sizinkilerden naber,dişler nasıl,bizde henüz hiçbir belirti yok

kızım iyi maşallah,alıştı artık ek gıdalara,yediğimiz herşeyden veriyorum,severek yiyor,sizinkilerden naber,dişler nasıl,bizde henüz hiçbir belirti yok

benim kızımında henüz hiç dişi yok,çok zilli oldu ya,hiç kendi başına durmuyor,illaki yanında biri olacak hep onunla oynayacak,yaptık işi valla.benim ki ek gıdalara pek alışamadı.sizler gun içerisinde neler yediriyorsunuz? ya da mama kaç cc yiyorlar? yoksa emziriyor musunuz?

merhabalar elifim gün içinde meyva suyu ( 50 cc), yoğurt, çorba (evde pişirdiğim bütün çorbalardan) kaşık maması yiyor çok şükür ek gıdalara alıştık sayılır. bizim sorunumuz uyku düzensizliğimiz. bebişleriniz kaçta yatıp kaçta kalkıyor bana yazarsanız belki bende alıştırırım. vallahi iki çocukla uykusuzluk zor oluyor.

ah canım bilmezmiyim...uykusuzluk gercekten zor,benim kızım ilk 3 ay hiç uyumadı desem inanır mısınız?gece gündüz uyanıktı ya,ALLAH razı olsun ilk 2 ay annem yanımdaydı,yoksa ben hastanelik falan olurdum.gece 12 de odaya giriyordum uyutmak için sabah saat 5 ya da 6 ya kadar uyutmaya çalışıyordum,bi huzursuzluk bi mızmızlık bi aglamalar kafamçokkarıştıtatlicadiarzu,sonra 5 ya da 6 gibi uyuyordu sabah 9 gibi kalkıyordu ve hiç uyumuyordu gün boyunca,bu tam 3 ay sürdü,sonra 4.ayına dogru hanım efendi saat 3 yada 4 gibi uyumaya başladı.ben bu duruma şükrettim.çok şükür şimdi daha iyi gece 1 de yatıyor,sabah 7 ye kadar falan uyuyor,gerci gece bır ya da ıkı kez kalkıyor.gun içinde 10 -15 dakıka kestırıyor.yani çok iyi uykusu olan bır bebek degıl.sanırım bıraz yapı meselesi,yani istediğin kadar alıştırmaya çalış,bebegın kendı otokontrolüne müdahele edemiyorsun canım,yalnız şu var,yattıgı odayı sık havalandır,gece muhakkak ışıkları kapat ya da loş hale getir,çok fazla gurultu olmasın(ki uyarılmasın),birde haftada en az iki ya da üç kez duş aldır.

bizim hanımefendi mamaların hiçbirini yemiyooooo,bi ara çıldırmak üzereydim,evde denemediğim çorba kalmadı,sadece şehriye çorbasına alıştı,hergün şehriye pişirmekten bana öööö geldi
yoğurdu çok seviyooo,hergün bi küçük kase yiyor,onun dışında sabahları çok az kahvaltılıklardan yiyo ve ben hala emziriyorum,çünkü o böyle istiyoooo
uykuya gelince ne yaptıysam olmadı,erken yatmaya alıştıramadım,en erken 1de yatıyo,yatınca çok şükür 7-8 saat uyuyo amayatmadan önce 1 saat falan emiyo,o beni mahvediyo
bilmiyorum bu nereye kadar böyle gidecek ama Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemezmiş,Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…