kızlar naber?bebişler nasıl?pnomokok aşınızı yaptırdınız mı?ben temmuz ortası gibi yaptırıcam.benim yaramaz ek gıdaları sevmiyor ya,meyve suyu veriyorum agzını kapatıyor.sizinkiler ne alemde.bu arada hala emeklemiyor,dönüyor,gitmeye kalkınca aglamaya başlıyor.bu aralar pek huysuz,sıcaktan mıdır nedir?
biz hala ananedeyiz,bi haftamız kaldı,burda gelen giden çok oldu bebek görmeye diye,benim zilli milleti göre göre şımardı iyice canavarlaştıKötü Kazen geri geri emekliyo yavaş yavaş,sofrada hiç huzur vermiyo,heryeri karıştırcak hanfendi,bi sinirleniyo,bi bağırıyo görsen deli ediyo benitatlicadiarzutatlicadiarzukafamçokkarıştıyemek yiyemez oldum onun yüzünden
dün sabah yüzüstü buldum,gece debelenip duruyodu,ben de geç yattığım için sesini duydum ama ağlamıyo diye kalkıp da bakmadım,sabah bi baktım yüzüstü dönmüş,poposu havada,öyle uyuyo,ya dedim sen ne şekersinnn
pnomokok ne zaman yapılıyo,sinir oluyom ya bizim doktor hiç aşı vermedi,6.aydan 1 yaşına kadar aşı yok dedi,eltimin de kızı var 5 aylık,onun her ay aşısı varmış,bize rotadan da bahsetmemişti zatenn,gidince sölicem
valla canım benim, annelik zooooooooor.benim cadıda benim zorlamalarımla 4-5 ay kadar emdi o kadar sütüm vardı,o emmek istemedi içimde hala bir sızı.o yüzden varsın emsin.senide anlıyorum çoook yoruluyorsun ama biraz daha sık dişini.birde geceleri yatırmadan önce muhallebi vermeyi denesene belki tok tutar sen de azcık dınlenirsın.sen şu son hafta BESTE yi görmelisin.evde bir kamera olsa valla izleyenler halime aglar.iştah sıfır,zaten ek gıda diye bir şey yemiyor,deli kız mamada istemiyor.birde sürekli aglıyor,mutfak ve odası arasında deli gibi koşturuyorum,artık hergün yıkıyorum,hadi rahatlasın diyorum,banyosunu hazırlayana kadar gene kıyamet.duştan çıkınca gene aglamak,uyuyana kadar oyle,uyuyor biraz sonra uyanıyor,zırıl zırıl ya valla ALLAH hepimize kolaylık versin canım.birde ailemle aynı şehirde degiliz,bana nefes aldırtacak hiç kimsem yok,çok zor.ALLAH saglık versin ne yapalım,başarıcaz elbet.sağlık ocağına bi kere gittim,o da verem için,özelde yapılmadığı için,ben de buna kızıyorum zaten,özele gidiyoruz güya iyi olsun diye her seferinde para veriyoruz aşıya,ama böyle bazı şeylerin eksik olduğunu duyunca sinirleniyorum
gidince sorarım doktora,haftaya gideriz inşallah...
bizim kız gene hiçbişi yemiyo,ölcem onun yüzünden,gece gündüz emzirmekten takatim kalmıyo,bütün gücüm tükeniyor
bir iki gündür meyveli sütlerden vermeye başladım ama onu da mırın kırın içti,3 saat idare etti sonra gene uyandı emzirdim
geceleri çok zor oluyor,ben napıcam ya bi akıl ver Allah aşkına denemediğim şey kalmadı
valla canım benim, annelik zooooooooor.benim cadıda benim zorlamalarımla 4-5 ay kadar emdi o kadar sütüm vardı,o emmek istemedi içimde hala bir sızı.o yüzden varsın emsin.senide anlıyorum çoook yoruluyorsun ama biraz daha sık dişini.birde geceleri yatırmadan önce muhallebi vermeyi denesene belki tok tutar sen de azcık dınlenirsın.sen şu son hafta BESTE yi görmelisin.evde bir kamera olsa valla izleyenler halime aglar.iştah sıfır,zaten ek gıda diye bir şey yemiyor,deli kız mamada istemiyor.birde sürekli aglıyor,mutfak ve odası arasında deli gibi koşturuyorum,artık hergün yıkıyorum,hadi rahatlasın diyorum,banyosunu hazırlayana kadar gene kıyamet.duştan çıkınca gene aglamak,uyuyana kadar oyle,uyuyor biraz sonra uyanıyor,zırıl zırıl ya valla ALLAH hepimize kolaylık versin canım.birde ailemle aynı şehirde degiliz,bana nefes aldırtacak hiç kimsem yok,çok zor.ALLAH saglık versin ne yapalım,başarıcaz elbet.
sağol ama onu da denedim,nişastayla yaptım yemedi,pirinç unu yaptım yemedi,sütlaç bile verdim ama istemiyo,ağzını bi kapatıyo,açtırabilene aşkolsun
çok haklısın,yanlızlık çok zor,ben şimdi iyi alıştım,her işi annem yapıyo,yemeği o hazırlıyo,çocukla ilgileniyoo,nası bi kadın anlamıyorum,hiç yorulmuyo,bizim için çırpınıp duruyo,ona bakınca ben ne biçim bi anneyim diyorum,sürekli şikayet ediyorum
eve gidince napcam bilmiyorum,kötü alıştım rahata,ev leş gibi olmuştur bir ayda,bir sürü iş beni bekliyor,üstelik burası serin,hava çok güzel ama ist yanıyodur şimdi,bi de sıcakla uğraşıcaz
benim bi arkadaşımın kızı da iştahsızmış,vitamin vermiş doktoru sonra düzelmiş,şimdi 2.5 yaşında gayet de iyi,sağlıklı,istersen sen de doktoruna bi sor
denedim canım onu da içmedi,çilekli sütü seviyo,onu veriyorum arada,aslında istemiyodum,1 yaşın altında inek sütü vermeyin diyolar ama mecbur kaldım
olsun canım ya neredeyse 8 aylık olmuş,azar azar ver.nasıl çilekli süt alıyorsun?kendinmi yapıyorsun?benimkide dün çok huysuzdu,birde ishal olmuş,dün iki kere yıkadım.çok koşturdum dün ya,akşam resmen dilim dışardaydı.herşeye aglıyordu yavrum,belli derdi var.sanırım diş çıkaracak.dr.unu aradım,yaz ishalleri normaldir dedi,(ateş ve kusma yoksa).bagırsak hareketleri sıcaklarda hızlanırmış.ama senin anlattıgın dişe benziyor dedi.umarım diştendir,yavrucum benim ya dün şarkılarıma bile tepki vermiyordu.bakalım nasip olursa ayın ortasına dogru bizde anneannemize gidicez,1 hafta kadar kalırız.sagolsunlar,gerçekten yoruyorlar,birde bugün camları sildim(salon hariç çünkü çok büyük,hafta sonu eşim halleder)biraz komidinleri falan çektim,balkonları yıkadım,bi taraftan işte yapmak gerekiyor,kadını alıcaktım ama BESTE çok huysuz yabancı birine iyice kudurcak,e tarif etmedende olmuyor.anla işte bugün yine pertttttttt.valla canım tadını çıkar,anneciğin seni bol bol dinlendirmiştir.dönunce maraton başlar.:dance:
evet malesef danone ile ilgili o olumsuz haberleri ben de duydum.dr.uma sorarım,ama insanın içine bir kere kurt düşüyor.ben de geçen temizlik yapmıştım ya dün bütün gün belimi dogrutamadım,bugün de var aslında çok agrıyor ne ayakta durabiliyorum ne oturabiliyorum,valla dr.a gitmeye bile korktum,birde 20 lik dişim hala tam anlamıyla çıkamadı.zaten hamileyken canımı yakmıştı şimdi yine ara ara tutuyore.kızım ishal ve hala geçmedi onada çok canım sıkılıyor,iştahsızlık ve ishal off off.yine dr.da alcaz solugu.dr.a gitmeye bıktım.işin gercegı kaç dr.a göturdum şu ayına kadar hiç biri bizim yaşadıgımız sorunlara derman olamadı.çocuk birşey yemiyor diyorum,mal mal bakıyorlar.birşey anladıkları yok yav.çocuk iyiyse dr.da iyi çocuk kötüyse dr.da kötü.iyi ki ogrenmişler boy ,kilo baş çevresi takıbını.o ay kilo almadıysa sanki o kiloyu telafi ettiriyorlar.başı az buyuduyse bıngıldak suçlu,boyu uzunsa aaa çok uzun,kısaysa aaa geride kalmış valla tepem atıyor.ALLAH eksik etmesinde,ellerinede DÜŞÜRMESİN.Bu arada kandilinde kutlu olsun canım,dün giremedim çok kötüydüm.hayırdır evi niye taşıycan?e madem taşıncan gidince temizlik yapma bari,yavaş yavaş toparlan.sen şu an neredesin?hazır süt aldım,içim,dün de muzlusunu verdim onu da severek içti
eşimin bi arkadaşının bebeği de benimki gibiymiş,onlar danone pudingine alıştırmışlar,onunla düzelmiş,ben de bir sürü mail aldım danoneyle ilgili,yabancılar tarafından üretiliyormuş,içinde bebeklerin zeka gelişimini kötü yönde etkileyecek maddeler varmış,ne kadar doğru bilmiyorum ama vermek istemiyorum
çok az zamanım kaldı,pazartesi dönüyorum,5 gün kaplıcadayım,sonra evde bir sürü iş beni bekliyo,1 ay sonra görümcemin düğünü var bu arada,bi de ben ev taşıycam,hepsi üstüme üstüme geliyo şimdiden,ev bulunacak,temizlenecek,eşyaları topla yerleştir,bi de bu cadıyla uğraş offffffff oftatlicadiarzu,bi de ramazan geliyooo,bilmiyorum bakalım ALLAH KOLAYLIĞINI VERİR İNŞALLAH
amanııııııııııın gerçekten mi ya şimdi bunları ben çektircem mi?3 tane birden çıkmaya çalışıyor.ee peki neden çıkıyormuş bu dişler? madem bir işe yaramıyorsa?canım bencede derhal degiştir o evi,hiç bir şekilde havalanmaz o ev,heleki ara katlardaysan yani en üstte degılsen off off offf.camı açsan bir turlu açmasan bir türlü.kız madem çıkacaksın kocişe soyle çeksın krediyi kendınıze ufakta olsa bi ev alın bari.canım senin de kandilin mübarek olsun
benim eşim diş hekimi,20lik dişler çıkmadan çekiliyo,çıksa bile çene yapısını bozduğu için hemen çekilmesi gerekiyormuş,ben de hiç çıkmadı Allaha şükür,geçmiş olsun ama bence çektir kurtul
ben şimdi afyondayım,evi neden taşıycam,evin 3 odası apartman boşluğuna bakıyo,yatak odamı açtım mı alttakinin üsttekinin yemek kokusu bana doluyo,hiç hava almıyo,kışın rutubeti yazın sıcağı ve böcekleri beni deli ediyo,3 sene sabrettim bu sene kesin çıkıcaz ama daa ortada ev falan da yok,ramazan girmeden taşınmak o evden kurtulmak istiyorum artıkk
biz de hiç düzen müzen yok,sabah 7-8 arası bi uyanıyo,emziriyorum,sonra yatıp 9 10 gibi klkıyo,yerse kahvaltılık veriyorum yemezse yada yese bile üstüne emziriyorum,sonra bi da yatıyo kalkınca ne olursa meyve,yoğurt falan yiyo ama gene emziriyom çünkü doymuyo sıpa,akşam 5 7 gibi yedirebilirsem şehriye çorbası ve yoğurt yiyo,gece de uyuyana kadar emziriyom,işte bir iki gündür süt veriyodum,arkadaşım verme dedi belki zararı olur,dün nişasta yaptım,gece emzirirken uyudu çaktırmadan hemen memeyi çekip biberonu dayadım,iyi seslenmeden içti uyku sersemi,gene öyle yapcam bugün de inşallah içer gene
ay inşaallah bu gecede yer canım,hadi bakalım çaktırmadan annesi.nişastayı nasıl hazırlıyorsun?onu da mı denesemCADIARZUbenim kide beni çıldırtıyor valla.bugün yavrumu balkonda yıkadım,normal odada küvetinde yıkıyordum,ama kuvet dolunca banyoya taşımak zor oluyor e malum belimde yamuk,e çocugunda hergun yıkanması lazım,balkonu yıkadım kuvetıde çıkardım orada yıkadım.millet gorduyse :1shoklmuşlardır:roflol:
alemsinnnnnnnnnnn
balkonda çocuk mu yıkanır,çok güldüm vallaaa:roflol::roflol::roflol::roflol:
bende yatak odamda yıkıyodum ama dediğin gibi dolu küveti taşıyınca insanın beli kopuyo,artık banyoda yıkıyorum ben,havalar düzeldi,annemin kocaman leğeni var ona suyu dolduruyoz,onda oyun oynuyo biraz havuz gibi sonra yıkayıp çıkarıyoz,eve de şişme havuzlar var ya onlardan alıcam gidince
ev alma işini istiyoduk,eşim sabret 1 2 sene dedi ama bizim beğendiğimiz evler 200-250,eşyamız çok bi de o yüzden ufak ev bizi paklamaz,eee baktık olası değil,altından kalkamıycaz,kiraya devam malesef,ben de çok istiyodum bi ara ama olmayınca olmuyo,kısmet,Allah büyük....
ben nişastayı 2 tatlı kaşığı niş 2 tatlı kaşığı şeker biraz süt biraz suyla pişirdim,biberondan akacak şekilde...
dün eşimde gölgelikli can simidi birde oyun havuzu almış,tabi simidi nefesle şişirdide o havuz hayatta şişmez birde pompa alacaz mecburen.benim kız daha tam anlamıyla oturamıyor hep bi destek lazım,o nedenle havuzda ya da küvetinde oturtarak yıkayamıyorum,e malum büyük kuvettede olmuyor o nedenle balkon sefasısırnaşık şeyhavalarda sıcak hergün yıkamadan olmuyor.bakalım yarın babiş bizi denize götürcek,umarım kızım sever,biraz ayaklarını sokmak istiyorum.ooo siz ev olayını abartmışsınız 250 çok be canım,krediyle olursa vadesine göre 350yi geçer,ama inşaallah gönlünüze göre olur.e daha mütevazi birşeyle başlayın ileriye dogru değiştirirsiniz.ay şu eşya olayını sorma valla,şimdiki aklım olsa evlenirken çok daha sade bir ev kurardım,hele o salon yok mu konsollar, gümüşlükler kocaman koltuklar çok gereksiz ya hele konsol.babiş özlemiştir sizi.
evet canım ben de kuvetinde filede yıkıyorum zaten.ishali 5 gün kadar sürdü,çok şükür pazar günü geçti.ayrıca pazar günü denize gittik bacaklarını falan soktuk,çok sevdi.benimkindede hala diş yok,sen kocişe soyle bi takma dişte bize yollasınsırnaşık şeycanım benim dogum yerim istanbul,evlendikten sonra çanakkale ye yerleştim,eşim çanakkale li.ailemde tekirdag da yaşıyor.bizde ev bakıyoruzama gonlumuze göre bulamıyoruz.aslında evin içi ve özellikleri onemli tabide ben birde muhite ve oturan insanlarada önem veriyorum,dolayısı ile gücümüz yetmiyor.bakalım hayırlısı artık.geçen süper bi evler başladı burda bogaz manzaralı,üstelik jeo,graft yontemi ile zemin güçlendirmesi yapılıyor,evler havuzlu site içinde çok elit amaaaaaa benim begendiğim daire 270 milyar çok ya bizim için,e oevleri goruncede o gün başka ev bakamadım.geçen 100 cıvarı bı eve baktık,eşimle siteden zor kaçtık,anla işte.umarım kocişe kavuşmuşsundur.kaplıcaya nerde gidiyorsunuz?hadi eve gidince yazışırız yine canım.ufaklıgı opuyorum.saglıcakla kalın.evet canım pompasız olmaz,mecbur alıcaz onu da,benimki de tam oturamıyo ama ben evde kuvet için fileler var ya ondan kullanıyodum,çok rahat oluyo,
eminim sever kızın denizi,çocuklar suyu çok seviyo,kafasını sokmadan denize girebilir,çok eğlenir,biz öyle yaptık kaplıcada.
nerdesin sen istanbulda,ben tuzladayım.abarttık ama insan bi kere ev alıyo ve herşey gönlüne göre olsun istiyo,o yüzden gönlümüze göre bi ev alacak duruma gelinceye kadar sabredeceğiz..
ufaklık nasıl oldu,ishali geçti mi,benim kızda hala bi diş belirtisi yok
babası diş hekimi ya sorup duruyo,yok diyoruz da bişey,annem de takılıyo,'bu diş çıkarmıycak,sen yap bi takma diş 'diyo.:roflol::roflol::roflol:
babiş çok özledi bizi,tabi bizde onu ama neyseki özlem bitiyo,yarın geliyo Allahın izniyle,kavuşuyoruz inşallah
ben önümüzdeki hafta kaplıcadayım,giremem,eve gidince görüşürüz...:sm_cool:
:1hug::1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?