2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

burcu ne güzel diş bulgırı amannn biz hiç böyle şeyler yapamadık diş bulguru doğum günü öffff

Gunaydin arkadaslarim benim,bugun Sanberkin misafiri gelecek.Sut annesi ve sut kardesi.Artik umarim aksam sizinle olurum.
Burcu bu dis bulguru ne canim,acaba disi cikti diyemi yapilan bir adet.Bizde ilk disi icin misir haslanir acaba buna benzegen bir adetmi?Biz dislere demir para da suruyoruz demir gibi saglam olsun,misir da haslanir misir gibi dizilsin.
Disleriniz hayirli olsun bol bol elmeler,havuclar isirsin.He beyaz gulumseli olsun.

günaydın kızlarrrrr...hava güzel bugün gününüzde güzel olsun..

diş buğdayı değilmi o ..diş çıkınca yapılıyor..buğdayı pişirip süslüyorlar nohut kuru fasulye mısır falanda katabilirsiniz.ama değişik yapanlarda var..

evet canım işte ondan :))

ben hiç istemedim ama annemler cok heveslendi kırmak istemedim

bir de diş bulgurundan sonra yani yedikten sonra bi sofra üzerine makas tesbih kitap falan konur
cocuk hangisini tutarsa büyüyünce onu olurmuş :)
yani makas tutarsa terzi mesela...

ama bu dişe para sürmede hoşuma gitti bari onu da yapayıom hepsi tam olsun

Tabi canim maden yapiyorsun tam olsun bari)))))))))))))
Canim o makas fala olayi bizde de var ama onu yurumeye basladigi zamn yapariz biz.Ama once yuvarlark ekemk yapariz onu yuvarlariz pesine de cocuk kossun ve yolun sonunda degisik nesneler koyulmus oluyor orda da ilk 3 tutugu nesneye gore buyunce ne olacak v e nasil bir insan olacagi tahminler yapiliyor.
Sanberk de benim gibi ilk hesa makineyi aldi,umarim akili,:Saruboceq: okunmus insan olur.

bir tane enjektör koyun iğnesiz olsun ama onu seçerse doktor olsun..bir tane cep telefonu koyun mühendis olsun.

sabahtan beri 3 kere kahvaltı hazırladım...önce yumurta,peynir v.s. hazırladım toplasan 3 kaşık yemedi..sonra krep yaptım balı,reçeli sürüp yediririm diye 3 lokmada ondan yedi..baktım olmuyor sütle muhallebi hazırlarım içine yarım muz koydum,reçel,peynir,terayağı,bisküvi koydum bir kase yedi muhallebi çocuğu :))

hele sukur yemis.okuyunca yoruldum bide kalkip bunlari yaparsam 5 kilo veririm herhalde.:sm_cool:

merhaba anneler.

burcucum diş hediğiniz hayırlı olsun canım.allah uzun sağlıklı,mutlu,huzurlu,sevdikleriyle geçireceği bir ömür versin oğluna.

kızamık çıkarmış bebişim çok geçmiş olsun.daha biz su çiçeği aşısını yaptıramadık hanımlar.onun sıkıntısını yaşıyorum.ne zamana kadar süresi var tam bilmiyorum.buradada yaptırmak istemiyorum.aşılar buraya gelene kadar nasıl koşullarla geliyor yeterince muhafaza edilebiliyormu emin değilim.hemşire bir arkadaşın başına böyle birşey gelmiş.yaz günü kızı için sipariş vermiş aşı buz kalıplarıyla gelmesi gerekirken kalıpların içi resmen ılık su doluymuş.zamanında getirememişler heralde.

seneciğim ben onu doktora sordum 2 yaşına kadar yaptırabilirsin dedi..zaten su çiçeği aşısı oluncada su çiçeğini geçiriyorlarmış daha öncede yazmıştım ama hafif atlatıyorlarmış..kızamıkta aynı şekilde.. su çiçeği aşısı yapılacağımız gün grip aşısı olduk o yüzden su çiçeğini erteledim kızamığı atlatalım yaptırıcam canım..

sağol yelizcim.evet aşı olsalarda çıkarıyorlar ama erken ve hafif atlatıyorlar.zamanımız varmış sevindim.

Bugun Sanberkin misafirleri vardi.Simdi ise bana gelcek bir tane onu bekliyorum,yarim yine misafirlerim gelecek.Sizi cok ozledim.umarim bu hafta sonundan sonra biraz rahatlarim sizinle de daha cok zaman gecirmeye calisirim.

yorgunumfikriyecim ama iyiyim.ankaraya gidince istiyorum aşıyı buaralara güvenemiyorum. kayınvalidem geldi bu sabah onu uyutup gelicem eşim nöbetçi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…