2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çoğumuz 26-27-28-29 haftalardayız.bir çoğumuzda buna yakınız...bu haftalarda bebeğimiz için en önemli besin maddesi nedir biliyor musunuz???

OMEGA YAĞLARININ FAYDALARI

Hamile kadınlar ve bebekler
Omega, anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi için elzem bir yağ asidi. Beyin, kalp, damarlar ve gözlerin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynuyor. İnsan beyni doğumdan önceki son üç ayda hızla büyür,doğumdan sonraki ilk 12 haftada bu büyüme hızı 3 kat artıyor.Bu nedenle hamile ve emzikli annelerin Omega-3 ve Omega 6 içeren gıdaları yeterince ve dengeli biçimde almaları çok önemli.Omega-3 ve 6 dengesiyle beslenen annelerin bebeklerinde beyin,sinir sistemi ve görme yetenekleri sağlıklı gelişiyor.Omega yağları ayrıca,çocuğun matematik zekasını geliştirip,okuma,telaffuz ve yazma beceresini arttırıyor.Eksikliği halinde çocuklarda davranış bozukluklarına(hiperaktivite,dikkat eksikliği gibi)yol açıyor.

Omega yağ asitleri hangi besinlerde bulunuyor?
Omega-3 (Alfa linolenik asit): Yağlı balıklar ve deniz ürünleri (özellikle uskumru, sardalye, hamsi ve somon gibi) ceviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, mısır, mısır unu, keten tohumu yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor.

Uzmanların önerisi
* Haftada en az 2-3 kez balık yiyin. Balığı kızartmak yerine ızgara ya da buğulama olarak yemeyi tercih edin. Eğer ailenizde kalp hastalığı varsa Omega-3 içerikli bir beslenme alışkanlığı edinin ve bunu ömür boyu sürdürün. Dengeli omega yağ asidi alımı, sizi kalp krizi riskinden koruyacak.

* Hamileler ve süt veren anneler haftada 4-5 kez balık yemeli. Balık yemediği günler Omega-3 yağ asitlerini içeren besinleri almalı.

* Her sabah kahvaltıda 2-3 ceviz yiyin. Balık kadar olmasa da değerli bir Omega-3 kaynağı olan ceviz, kalbi koruyor ve beynin performansını artırıyor.

* Orta yaşlılar 'alzhemeir' hastalığından korunmak için bol bol balık yemeli. Bu mümkün değilse doktora danışarak balıkyağı hapları almalı

Ayyy Arkadaşlar Bilmiyorum Bende Nie Vöyle Ama Bu Konuyu Daha öncede Konuşmuştuk Asliii Ninda Benimki Gibi Ayni Sayfa Sayilarimiz Nie Böle Olduğunu Anlamadim

kızlar biliyorum bir çoğumuz balıktan tiksindik.ama onun yerine yazılanlardaki gibi ceviz badem marul mısır vs tüketirsek bu açığı biraz kapatırız.gözlerin gelişmesinde çok etkili olan bu besin maddesi bu haftalarda gözünü açıp kapatmaya başlayan bebeğimiz için en yararlı besinlermiş...

sadece bilgilendirmek istedimm....a.s.

slm güzel anneler ve şirin miniklerimmmm Şeniz
hepimize harika bir hafta diliyorum canlarım.

havvacım bence bez stoğu yapmayın cnm nurayın dediği gibi her bez her bebeğe uymuyor,bazen aldığın bez bir süre sonra pişik yapabiliyormuş. o yüzden şimdilik aldığınla bir dene bence,çok stok olursa elinde kalmasın cnmcım.ben öncelikle primayı denemeyi düşünüyorum :teytey:

aylincim işbaşı yapmışsın,1 hafta dinlenmeden sonra çok yorma kendini cnmcım a.s.

CANIMCIM BENDE 424 SAYFA YOKKK GEÇMİŞ SAYFALARA BAKIYORUM AMA BULAMIYORUM

canımcım bende 497 sayfa görülüyor....sende neden öyle görünüyorki.belkide bir çok sana yazılan son mesajları bile okuyamıyorsundur???

bu arada tombiş bebeklerimizin olması içindeeeeeee
hergün

süt-peynir-yumurta-yoğurt
yağsız kırmızı et veya tavuk yada balık eti 1 porsiyon
sebze yemeği 1 porsiyon
2 kase çorba
ceviz, badem,
dondurma yada sütlü tatlı 1 porsiyon
meyve - bol su

mutlaka tüketmemiz gerekiyormuş
ve özellikle sol tarafımıza yatmamız gerekiyormuş.uyurken.yada istırahat ederken.kan dolaşımı kolay olması ve bebişlerimizin hemen yediklerimizden faydalanması için......

canımcım bende 497 sayfa görülüyor....sende neden öyle görünüyorki.belkide bir çok sana yazılan son mesajları bile okuyamıyorsundur???

AYYY BİLMİYORUMKİ CANIM YAAA ARADA ÇOK FARK VAR TEK BENİM BÖYLE DEİL AMA ASLİİİ DADA AYNI BENİMKİ GİBİ SAYFA SAYISI:uhm:

özgecim baban nerede ameliyat olacak?yakınlardaysa br şeye ihtiyacı varsa ziyaret edelim cnm

beyzacım özledik biz de seni,karnın aşağıda diye üzülme doktor bu konuda yorumunu yapar,başkalarını dinleyip üzülme cnm

bu arada kızlar bu msn meselesi için hangi sayfalarda msn vermiştik ki? ben hatırlamıyorum,bir de nasıl silineceğini bilmiyorum?yardım eder misiniz?

kızlar merak ediyorum SÜSEMAUS nerelerde acaba,uzun zamandır gözükmüyo?

yeni ciciler alanlar resimlerinizi bekliyoruz :))

annem dün mudanyadan geldi. anneannem lohusalık için pike takım yaptırtmış kızlar,dantelleri el işi çok güsel.resmini koyarım bi çekiyim de :)

bu arada biliyorsunuz ben şeker yüklemesi yaptırmamıştım.dr'umla bu konuyu konuştuğumda aç olarak 2 günde bir ( 1 hafta boyunca) şeker testi yaptır demişti.dün sabah aç karnına yaptırdım.73 çıktı.gayet iyiymiş şekerim.....

Yaa Kizlar Yeniden Takvim Yapsakmiki Olurmu Nedersiniz Yapmayi Bilenler Bir Zahmet Deneseler

Evet Geldiler Ama Yine Kaybolabilir Elvincim Sürekli Gelip Gidiyodu Benimki Ama Bu Kez Seninkinide Görüyorum:)ay Inş.gitmez Takvimlerimizz Yaa

AA ÇOK İİ ÇIKMIŞ CANIM ŞEKERİN BÖYLE YAPARSAKTA OLUYOMUYMUŞ ÇÜNKİ BEN ÇOK ERKEN YAPTIRMIIŞIM TEKRAR YAPTIRMAM GEREKİYOMUŞ AMA YAPTIRMAK İSTEMİYORUM BENN

ne güzel takımlar bile hazır desene...en kolay olarak yazdığın son mesajında isminin üzerine sağ tıkla.Elvine ait tüm mesajları oku seçeneğine gel.son mesajların listelenecektir sayfa sayfa.ordan bulman daha kolay sanırım.aklıma daha kolayı gelmedi....
susemaus için bende endişeliyim.geçen haftalarda yazmıştım.ya kezban yada arzu sanırım cevap vermişti.arada bir tşk edip çıkıyormuş forumdan.umarım sağlıklıdır...çünkü son zamanlarda biraz rahatsızdı.bide ilk başta o var listede.YOKSA DOĞURDUMU BİZİM KIZ.... :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…