2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir, yaa arkadaşlar bir kaç gündür canımı sıkıyolar çevremdekiler yok doğum yapıcan hastane iyi değil, yok epidural sezeryan olma yan etkisi var, bizim bi tanıdık oldu bikaçgün yürüyemedi bacakları tutmadı, beli ağrıdı, başı ağrıdı bunun gibi şeyler söylüyolar kayınvalidem de bunları duyunca illaki genel anestezi ol diyo ben de önceki doğumda genel anestezi oldum ve çok zor ayıldım olamam diyorum, bunu bile bile insanlar ama şöyleydi böyleydi diyip duruyolar doğuma az kaldı zaten iyice stres olmaya başladım bunları duyunca...

ben de genelde salata , cacık gıbı seylere dadanmıs durumdayım ve tabıı kı karpuzzz..
süt ıcın ıse sana sütlaç tavsıye edebılıırm
yapıp bol bol dolaba koy soguk soguk guzel oluyor (canınız cekmesın ama) süt kokusuna karsı sütlaç a vanılya koyarsan super olur......sırnaşık şey

sadece ikimiz kalmışız galiba kimsecikler yok ortada. ben de az önce temmuz anneleri kısmına baktım, 36. haftasında normal doğum yapan var. valla bizimki inşallah 1-10 ağustos arası olur, çünkü babişkosu askere gidecek. o da yanımızda olur inşallah doğumda. artık doğumdan çok korkmuyorum, çünkü korkmak her şeyin daha da zor olmasına sebep oluyormuş. inşallah sancılarım başladığında dağılıp da öğrendikleerimi unutmam. şimdi koly tabi korkmamak ama ya ozman korkarsam..

evet canım ben bu hafta keşfettim sütlacı. tavsiyede ettiler çok iyi oldu valla soğuk soğuk yiyoum en azından ihtiyacım olan süt buradan karşılanıyor.

selam canim
ben deterjan sa8 kullaniyorum hem bebek hemde çevre dostu
istersen sana temin edebilirim

sevgili nilal insan doğum yaklaştıkça daha bir stres oluyor sanırım bende aynını yaşıyorum ve dün başka bir konuda kibeleyede yazdığım gibi malesef insanın psikolojisini anlamadıkları gibi bir de olumsuz örnekleriniyle moralini bozmayı görev edinmiş insanlarda oluyor bu insanların içinde şaşırtıcıdırki hamile olanlarda var üstelik.yok benim yakınımda öyle doğum yaptıydıda kordonu dolandı yok ...anesteziyi seçmiştide felç kaldı bunu yemiştide sakat doğurdu vs vs..can sıkıcı şeyler .Allah kimsenin başına vermesin elbet .ama desteğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda bunların anlatılması herşeyi dahada zorlaştırıyor .o yüzden bende bunları takmamaya kendimi alıştırdım sende ve diğer tüm anne adaylarıda böyle düşünsün isterim tüm samimiyetimle.Allah hepimize hayırlarla doğum yapmayı sağlıkla bebeklerimizi kucaklamayı nasip eder inşallah.
bende dün kan tahlil sonuçlarımı gösterdim doktora.ilk kez B -12 vit.eksik gözüküyor ama normal dediler elevit kullanıyorumda hala. ek bişey verilmedi doktor normal desede kafama takıldı bu konuda senin bir bilgin varmı? :uhm:

teşekkür ederim canım ilgilendiğin için dediğin gibi insanlar hep olumsuz şeyler söylemeyi seviyorlar Allah yardımcımız olsun

vitamin konusunda da benim doktorum vitamin yazdı megadyn ama her gün kullanma demişti biraz fazla kilo aldım ondan heralde, ama en büyük sorunum kansızlık olduğu için günde iki tane ferrum fort kullanıyorum ve kalsiyum ilacı verdi o da süt hiç içemediğimden dolayı onun dışında birşey vermedi doktorun bence normal olanı yapmış canım endişelenme...

kızlar kızlar benim de konuşmaya ihtiyacım var doktorum eşim ve benim aile dostumuz ben normal doğum istiyorum daha konturol olmadım ama doktorum bugün eşimin şirketine gitmiş bir iş için orda eşime sezeryan yapalım demiş oda eşini 5 ay önce sezeryan yaptı ne yapıcam bana fikir ver lütfen videoları izliyip yazılar okuyorum saatlerdir

iyi akşamlar kızlar nasılsınız...evet havalar çok sıcakk

mervecimm bende hurmanın faydalarını duymuştum..artık yemeye başlim..
ye ye şiştim zaten şurda ne kaldı...şimdilik doya doya yiyelimde doğumdan sonra hepimiz diyet yapmaya başilicaz nede olsaa
mervecim inş eşin doğumunda yanında olur....çünki en büyük destek onlar bencee

sa8 biliyorum benim babamda yapıyor..annem hala evinde onları kullanıyor..diğer ürünlerini de kullanıyorlar.ben hala loc kullanıyorum ben de ondan vazgeçemedim.olabilir aslında babama söyleyeyim..sağol canım..babam bu işle ilgilenmese senden alırdım..sağol teklif için...

Selam kizlar baya bişeyler konuşmuşsunuz dilerim herkez istediği şeyler yaşar herkez gönlünden ne geçiriyorsa onu versin allah kendinize ve bebişlerinize iyi bakin benim de bugün canim cok sikkin sitresten çatliycam çok akrasifim ben bile kendime katlanamiyorum ne olacak böyle inşallah doğumdan sonra geçer kararsizim çekirdek alsam ben bunu niye aldim diye düşünecem ne yapacam bilmiyorumCADIARZU

Kızlarrr naber nasılsınız? Ancak yazabiliyorum, k.validemle , kayınpederim bizdeler, odasını nihayet yerleştirdik, halısı tülü, ve tavan lambası eksik, kızlar o çok görünen eşyalar, dolaba, çekmeceye girince, bir bakıyorsunuz aaa bebişin hiçbirşeyi yokmuş gibi geliyor , dolaplar raflar boş kalıyor, zamanla onlarda dolacak inşallahh, herşey tamam ama yer çok olunca garip geldi bana bugün, ama nihayet bu işlemde tamam, k. Validem kızçemize beşiğini almış, yanımızda yatacak ya bir süre hanımefendileri , Amcası haftasonu getirecek kuracak. Resmini çeker koyarım.
Ama herşeyleri yıkayınca çok güzel oluyor.
Bu arada dolabına vs. Kapitone alanlaryıkayıncaonlarda yumuşacık oluyor, yarını serili halde resmini çekip koyarım siteye . bu arada validelr bizdeya kapı kapalı uyumak zorundayız, yaa piştim ben bu gece nasıl gçer bilmiyorum,
Yrın kontrolüm var, nst ye bağlanıcam yine, bakalım dokor ne diyecek, bakalım kızım 1 haftada kaç kilo almış

MAVİŞ sen oğlanda benim kızın kafasında demekki, çok komik oluyor dimi gerinince, ama arık o da büyüdükçe canım yanıyor, hele birde sokakta yapmaya dursun , kaldırıma çöküveriyorum

SEHERCİĞİM, canım ben son birkaç haftadır arada bir tavuk yemeye başladım, öncesinde o da yoktu, bu arada senin veletlerde maşallahh , bu arada kaç kilo oldular? sen yemeye devam et, kapı bacalara sığmayacaksın

ECENAS maşallahhh, sende kalkıp bir görünüyor geri uyuyorsun, senin kız çok uykucu beeee yaaaa : )

İLK BEBEĞİM, CANIM YAAAAAAAAA, benimkide hepp sağa doğruuu gidiyor, aha diyorum başladı yine yan yan gitmeye : ) bu arada bende hıçkırdığını sonra fark ettim, meğer o aynı ritmde devam eden hıçkırığıymış : ) çok tatlı yaaaa dimi

ELİFCİĞİM; canım bizim odada kokuyordu , ama çok yeni boyadan çıkmış olmasına rağmen, koku çok keskin değildi, 1 haftada tamamen havalandı, mobilyacıda demişti, bizim boyalar özeldir, çabuk havalanacaktır demişti. tüm kapak ve çekmeceler açık kaldı, arada bir duru su ile silersen , o da kokunun daha çabuk çıkmasında etkili olur, ben gerçi gerek duymadım , yaklaşık 2 haftada havalandı tamamen. Resimlerini koyuver çok merak ettim, yavrucuğun rahat ve huur içinde yatsın, büyüsün oasında, bu arada gerçekten hissediyiorlar sanırım, benim kız odasına ne zaman girsem hep tepki veriyor : )

MAVİş geçmiş olsun, sizin oralarda çok hissedilmiş olmalı. Ben akşam öğrendim Depremi ,GEÇMİŞ OLSUN , bebişini Allah nazarlardan saklasın, normal üstüyse kilosu , göze gelir canım, söyleme

BEN Nay , benim kızım 32. Haftada 1428 gr idi, yaniiii senin bebiş benimkine göre bayağı iyiymiş maşallahh, sakın ola kilo kıyaslaması yapma, her annenin vücut yapısına göre bebişinin kilosuda değişiyor, dr. Normal dediği müddetçe sakın kıyaslama yapma, benim kısım buradaki bebişlere göre çok daha küçük , bizim hanım 36. Haftaya girmeye 2-3 gün kala 2200 gr , bakalım yarın kontrolümüz var ne diyecek doktorumuz. Bebiş imin en başından çok büyük olmayacağı belliydi, doktor um anne minyon çok iri bir bebiş olmayacak baba gibi dedi, Allah kimseye taşıyamacağından büyük bebek vermez, hiçbirzaman 3,500 kg falan olur diyede bekleme dedi, ben 2800 ile doğursam onada şükür

ÇİLEK , canım iş yapmak istemiyorsa yapma be canımm , boşverrrr, hamileyiz , deliyle farkımıxın olmadığı günler de var, ben bazen bir delinin yapmayacağı şeyler yaptım desem, eşime ortada bişey yokken, sms atıp, bn bu çocuğu htek başma da büyütürüm, sana ihtiyacım yok diye yazmışlığım var, işte hamilelik pskolojisi, adamcağız ne üzülmüştü yaaaaaaaa,

DİLOŞUM, en güzeli karpuzzz , muz , beyaz peynir, muz bebişi inanılmaz besliyor,hem sanada kilo aldırmıyor bilesin . ben acıktım , gecenin bu vakti , muz üzerine nutella sürdüm afiyetle yiyorum, yarasın kızıma : )

NİHANCIĞIM, yine boş durmuyorsun, neler yapmışın yinee, Elvinciğimiz çok şanslı yaaaaaaaaaaaaaa
Bende oyuncaklaımı yıkayacağım, sonra kızımın odasına yerleştireceğim

PEDİASTRUM, Canım bende geceleri uyuyamıyorum, ne yapalım az kaldı, biraz daha dayanacağız. Ben OMOBABY kullanıyorum, Nihanın dalininden bulsam ondan da alacağım çok güzel kokuyormu, OMO baby kokmuyor, bebek için özel olduğundanmış, extra yanında hiçbişey kullanmıyorum, zaen 6 aya kadar kullanmayında yanında birşey diyorlar yumuşatıcı vs.) ama şu dalini bulsam alıcam, Nihan memnun , o memnunsa rahatla kullanabiliriz . Sa8 nedir anlamadım canım ?

MERVEZEYNEPNUR , sağol dualaın için Hamilelerin duası kabul olurmu, özellikle doğum agirerken edilen dua çok kabul oluyormu, Dualarımızı ona göre edelim Kızlar , ALLAH hepimizie Rahat ve huzurlu Doğumlar nasip eder inşallah, allah hepimizie sağlıklı , Hayırlı evlatlar verir inşallh, Dilerim Kadir kıymet bilirler

NİLAL , canım sen doktorundan başkasını dinleme , bu dönemde özellikle akıl verençokkk oluyor, herkes akıl hocsı kesiliyor, ve genelde moral bozmaktan başka işe yaramıyor. kimseye kulak asma , doktorundan başka

Kızlar sabah benim hoşafımı bulacaklar bu gidişle : ) çok sıcaaak, ya kapı açık olsa no problem, offf yaaa, yazın yatıya misafirde çok zor, ya bana gelen zaten illa yatıya kalıyor, bi doğru gelip evine giden olmadı : )
Yarın doktora gidicem kontrol sonrası k. valideyide uğurladıktan sonra gelirim foruma,
tüm anneler tatlı ve huzurlu uykular, bebişler öpüyorum sizleride ok, uslu durun emiiii , sabah tekmelerinizle uyandırın biziiiiiiiiiiiiii

Dark_elf cim bekliyoruz canım iyi haberlerini, ne kadar olmuş bakalım kızımız, sıcak deme bana valla hiç gelemiyorum gece yatarken ne varsa cıkartmak istiyorum,

elfidacıgım inş .. hayırlı haberler alırsın canım bebişin hakkında .. ohh negüsel büüyk buşlula var bugün :) ben haftaya gidicem canım doktora... ozman ögren cem inş.. yaa canım benim afacanlarr bana tavuk yediğrmioki canım hemen çıakrıyorum buna ikere dikkat ettim yanii... artık dogumdan sonra nasip olursa....canım ne güsel kızçenin cicilerini bitrdin bişi kalmamış çok şükür hayırlısyla oda gelir inş. canım... sorma ev kalabalık olunca bend erahat edemiom....canım öptüm senii hayırlı haberleirni bekliyoruz:)

günaydın canalrım m nasılsınız bugün bakalım... ben sabah 5,30 da kalktım uykum kaçtıı saten uykular haram oldu... hiç bişi anlamıyom gecelerden .... kalktım işe güce sarıldım canım sıkıldı mutfagı topladım yerleri sildim çamaşır astım ......salonu düselttim hbaire iş yaptım...sonra pattes kısartması çektii canım onu soydum :)))))) hasırladım m birasdan kısartcam :))))))) benimkiler dünden berii yogun oynamaya başladılar yha şu kontrol günüm gelsede bend erahat etsem .. nasıllar ... artık bana şu günde gel doguma alcaz seni desinler die bekliom dua ediom saglıcaklaş gelir inş. bebişlerimiz.... artıkk ben kendimi taşıyamas oldum offff offf..... dün pazar vardı dıaşrı çıkım deidm yaa bölee herkes bana bakıyooo kendimi çok tuhaf hissettim ne bilim sanki biyerim açıkmış gibi tuhaf oldum dikkat çemkeyi hiç sevmiyorum .... yok göbegi yok karnıı herkesin dedigini duyamıyom yanalrından geçerdekn yarım yumalak laflar duyuyom ... sizde böle oluyomu... sanırım bend eki,lo yokk ve göbekte aşagıı durdugu ve sivri durdugu için... tuhaf göreünüyoo...

bu arada kızlarr bizim bugün evlilik yıldönümümüz... bu sne e allah izin veriise tam 5 kişişlk bir aile olucaz bu sene tam 4 yıl bitti 5 yıl oldu 5 senede 3 çocuk :)))))) vay bee benim herif amma çalişmiş :roflol: allahım hepimizi eşleriimizle saglıcakla mutlu ve huzurlu bir şekilde ölene kadar ayırmasın...... hayırlı evlatlar nasip etsin...anam ömür geçmiş bee düne kadar bir haftalık 2 aylık evliiym felan die hesap ederdim abooooooooo 5 sene olmuş bee :roflol:

herkese günaydın sehercim evlilik yıldönümün kutlu olsun canım Allah hep daim etsin mutluluğunu. benim dün gece hafif sancılarım oldu kasıklarımdan belime vuruyodu noluyoz dedim eşime o da korktu. nese sabah kalkınca geçmişti daha var 1 ay daha sabretse o zaman bi problem yok ama şimdilik çokk erken çok öptüm herkesi

canım geçmiş olsun ... basen bendede oluyo bebk aşagı dogruu dönünce olur diolardıı ama bilmiyorum bi kaçkere bende öle sancı çektim yanii ama kısa sürdü allahtan ama çok acı vericiydi... allah yardımcımız olsun.. benim kiler kıpır kıpır lar canımı yakıyolarr .... nekadar daha dayanıcaz bakalım bilmiyorum...

Allah bir ömür boyu mutlu mesut ve afiyette kılsın sizleri. a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…