2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canim benimkinin massallahi var 3 gundur hic durmuyor issallah dogunca uslu olur yoksa yandik :) ama diyolarki erkek cocuklari daha haraketli olurlarmis benimkide oglan belki ondan bukadar haraketli.bugun cok heyecanliyim doktor randavumuz var oglusumu gorucem yine bir yandanda korkuyorum umarim hersey yolundadir eskiden bukadar cok korkmuyordum buyudukce daha cok korkmaya basladim allahim ona bir sey olmasin annesi yer onun poposunu :) bana sans dileyin kizlar

mrb arkadaşım.benim bebişim çok hareketli.bi tekmeler atıyor bi görsen teyzesi.bazı günlerde pek hareket etmiyor.bi korkuyorum, acaba niye diye? :çok üzgünüm:
şu kordon dolanması olayı varya beni çok korkutuyor kızlar.bide bebişimde hareketli.
ayyy hayırlısıyla bi doğum yapsaydıkta, kucağımıza alıp sevseydik bebişlerimizi
ama artık çözdüm olayı.benim moralim bozuksa bebişimde annesine üzülüyor.oda pek hareket etmiyor.bide arabaya binince çok hareketleniyor.korkuyormu acaba:uhm:

sırnaşık şey bende bebişimi severken annesi onun ağzını yer, burnunu yer diyorum.babasıda poposunu yesin diyorum...sırnaşık şey çok bozuluyor jeyyar

umarım güzel haberlerle gelirsin...bol şanslar...

sgselçukcum çok geçmiş olsun ya..aman bence de su iç bol bol bir de doktorun bişey verdi mi iltihap için.. kendine iyi bak arkadaşım..yazılanları geç okuyorum ondan cevaplar da arka arkaya geliyor ben de:)

Canım öncelikle geçmiş olsun dikkat et çoksu falan değdirme oraya dinlenmelisin bence hiç kalkmaki bişii olmasın..
İnşalah sonucun güzel çıkacaktır ben inanıyorum canım..Sende güzel düşünkii iyi güzel olan seni bulsun...
Bizim baba hala hissetmiyor maalesef...Gerçi bir kaç gündür ayrıyız..19a girdik artık belki bizde akşam süpriz yaparız ben zorla dinlettiiyim ona:1closedeyes:
Yeni ay hepinize güzellik getirsin arkadaşlar....

hiç sorma ben de çok korkuyorum biraz hareketli biriyim ve halen değiştiremedim bu huyumu..:sm_confused:kordon dolanması ani hareketlerden olur diye beni korkuttular şimdi tedirgin oluyorum..dün işte hareketli değildi pek öüdm koptu neyse ki gece bir kez pıt yaptı ben de tamam en azından kaçmamış orada diye sevindim..:teytey::dance:
yer onları teyzesi...hepsi benim yeğenim bebişlerinizin..oooo çok svecek bebişimiz var çokkk..hangi birini öpsem yesem acabananiknanik

kizlar bende guatr cikti doktorum bana guatr hormonu verdi ama fazla birsey soylemedi almanyadaki doktorlar fazla aciklama yapmíyorlar anne pasaportu diye bir defter var oraya yaziyorlar yaptiklari testleri ne testi yaptiklarinida soylemiyorlar sadece kotu birsey cikarsa o zaman soyluyorlar.ben internetten baktim hamileyken guatr olan kisilerin bebeklerinde zeka geriligi oluyormus acaba aranizda guatr olan varmi ben cok korkuyorum acaba tedavi edilmezsemi oluyor bugun doktora sorucam benim icin dua edin

canım doktorun kötü bişey olsa söyllerdi herhalde her guatr kötü değildir çeşitleri var benim bir tanıdığımın da guatrı vardı tedavi oluyordu bebeği omuyordu tedaviyi değiştirdiler maaşallah zeki akıllı bir çocukları var şmdi büyüdü bile...:dance:
içini rahat tut öyle kötü şeyler getirme aklına canım..

saol canim ya icim biraz rahatladi ben hamile kaldiktan sonra cikti bu guatr burdada cok bilgi vermiyolar korkuyorum nede olsa ona birsey olmasin

Canım geçmiş olsun....İlk test yaptırdığımda bendede çıktı maalesef...Kan testi yaptılar Nödül varmı diye baktılar..TSH degerim T4 ve T3 değerlerine bakıldı ve TSH degerim çok yüksek 16 larda falan..hemen ilaç verildi ilaçla rakam düştü şimdi 3..
Bak canım trod bebeğin için çok önemli benim düşük riskim vardı..ENDOKROLOJİ uzmanı yardımıyla düşürdüler değerimi..ama troidim hala var..
Şuan ilaç alıyorum 125mğ e çıktı..
Lütfen ihmal etme öyle önemliki bu..bebeğin için yazmakla bitmez buraya..bir endokroloji uzmanı bul lütfen canım...

saol canim benimki dusukmus galiba dedigim gibi burda aciklama yapmiyolar 75mg lik hormon verdiler gecen ay gittim normal seviyeye cikmis dediler fakat ilacimi 100mg cikardilar anlamdim gitti

selamlar herkese pıtırcıklaraaaaa
annecikler ben şöle bişiy okumuştum: bebek kordonu uygun yerde tutabilmek için yaparmış biçok hareketini. yani dürtüsel olarak onlar zaten (allahım korusun hepsini) kendilerini kordon dolanmasından koruyorlar. hem bu haftalarda hareketlerin düzensizliği de çok normal. ya öle kötü şeyler getirmeyin aklınıza valla bak etkileniyom ben de.
olmayacak allahın izniyle ve hepsi sapasağlam doğacaklar. allahım sen büyüksün koru onları

saol canim benimki dusukmus galiba dedigim gibi burda aciklama yapmiyolar 75mg lik hormon verdiler gecen ay gittim normal seviyeye cikmis dediler fakat ilacimi 100mg cikardilar anlamdim gitti

Nasıl açıklama yapmazlarki üsteleseydin tam değerlerini bir öğrenseydin canım...Normala çıktıysa zaten sorun olmaz korkma sen canım..Ama unutma çok önemli bu değerler bebeğin gelişimi açısından..
benimde ilk 50mj dı 100 oldu şimdi 125 perşembe gene randevum var bakalım eger değer 2,5 olduysa sanırım mg düşürecekler..
Geçmiş olsun canım..Tuz kullanırken İYOTLU olmasına özen göster lütfen..İyot eksikliğinden oluyor birde ailede guatır sorunu varsa genetikte olabiliyor canım...a.s.

geçmiş olsun arkadaşım.guatr ilaçlarının bazıları bebeği olumsuz etkilediğini biliyorum.çünkü guatr ilaçları çok ağır ilaçlar.zaten hamile olduğunu belirtirsen, drlar ona göre ilaç veriyor.merak etme arkadaşım, kalp hastaları bile ilaç kullanabiliyor hamilelikte -ki kalp ilaçları ne kadar ağır ilaçlar.inşallah sorun çıkmayacaktır sende.dr unla uzun uzun konuş.hatta 1 dr lada kalma.birkaç dr a sor.sağlık bu...acil şifalar dilerim...a.s.

saol canim zaten bugun doktora gidicez esimle bir suru sorum var hepsini sorucam aciklama yapiyolarda herseyi soylemiyorlar sen sorarsan soyluyolar ama bende ilk defa hamile kaliyorum nede olsa tecrubeizim ordan burdan duyunca soruyorum ama onun haricin de ilaci yazoyor sende guatr cikti diyor baska bir aciklama yok birde turkiyede doktorlar iyi degil derler gozunu seveyim turkiyenin

Guatr ilaçları ağır değil canım..Zaten gebeliktede kullanılabiliyor. Ben Euthyrox kullanıyorum kahvaltıdan 45 dk önce alıyorum canım..
Zaten Kadın doğum Uzmanımla Endokroloji uzmanı konuşup verdiler ilacı canım..
Ama tuzunu
iyotlu tuz kullan lütfen..Troidin başlıca nedeni iyot eksikliği çünkü..

HAMİLELİKTE 5.AY

Sizdeki değişiklikler:

- Ağırlığınız artacak, kilonuza dikkat etmelisiniz Bebeğin en hızlı büyüdüğü, iştahınızın arttığı bir dönemdesiniz.

- Göğüsleriniz daha fazla büyümeye, yumuşamaya, toplardamarlar görülmeye başlar. Colostrum denen sıvı, ilk süt kıvamlı sıvı gelebilir. Göğüs ucundaki koyu renk alan areolanın, genişlemeye başladığını farkedebilirsiniz, bazen göğsün yarısını kaplayacak kadarda büyüyebilir. Bu hamileliğin zararsız bir yan etkisidir ve bebeğin doğumundan hemen sonra 12 aya kadar büyük kalabilir.

- Rahim karın içinde iyice büyümüştür, üst sınırı göbek deliğine ulaşmıştır. Karnın alt kısmında bazı ağrılar hissedebilirsiniz, telaşa kapılmanıza gerek yoktur, büyüyen rahminizi destekleyen kaslar ve bağlar gerilmektedir.

- Saçlarınız daha ince ve yağlı olabilir. Cildinizdeki olumlu değişiklikler nedeniyle de kendinizi daha güzelleşmiş ve iyi hissedeceksiniz.

- Bebeğin büyümesi ile genişleyen rahminiz kalın barsaklara baskı yapar ve barsak alışkanlığınız düzensizleşir, kabızlık artabilir.

- Hamilelik sırasında sıklıkla bacaklarınızdaki kan damarları görünür hale gelir, varisler oluşabilir, yaygınlaşabilir. Bunu an aza indirmek veya önlemek için, uzun süre ayakta durmak veya oturmaktan kaçının, bacaklarınızı uzatın, sık sık hareket edin, dolaşın ve doktorunuz önerirse varis çorabı giyin.

- Nefesiniz kesilmeye başladı mı? Biraz nefes darlığı normaldir, büyüyen rahim akciğerleri ittikçe bu şikayetiniz biraz daha artabilir.

- Daha fazla ağırlık taşıdığınız için, rahimin büyümesiyle ağırlık merkeziniz değişmiştir, parmaklarınız ve eklemleriniz hamilelik hormonları nedeniyle gevşemektedir, dikkatli olmalısınız. Hala bırakmadıysanız yüksek topuklara elveda demelisiniz, dengenizi zorlaştırdığı gibi bel ve sırt ağrılarına neden olur.

- Sırt ağrılarınız olabilir.

- Midede yanma, hazımsızlık, şişkinlik olabilir.

- Dişeti kanamaları olabilir.

- Ayak bileklerinde, ayaklarda, bazen el ve yüzde şişlikler olabilir.

- Artık hamilelik gerçeğini kabullenmişsinizdir ve duygusal gel-gitlerde azalma olur, unutkanlıklarınız devam edebilir.

Bebeğinizdeki değişiklikler

- Bebeğiniz aktif duruma gelmiştir, çok tekme atar, döner.

- Bu dönem duyusal gelişim için çok önemlidir. Beyinde koku, tat, görme ve dokunma için özelleşmiş alanlar gelişir.

- Bebeğinizin cinsiyeti belirlenmiştir, isterseniz öğrenebilirsiniz.

- Saçları vardır ve onu saran amniyotik sıvı içinde cildini koruyan vernix denen yağlı, beyaz bir madde gelişmeye başlar. Bazı bebekler doğduğunda da üzerinde hala beyazımsı bir örtü bulunur.

- Düzenli aralıklarla uyur ve uyanır.

- Göz kapakları tamamen gelişmiştir, hala kapalıdır.

- El parmak tırnakları büyümeye başlar.

- Doktorunuz kalp atışlarını duyabilecektir.

- Organları büyümeye ve gelişmeye başlar.

- Diş kökleri gelişmeye başlar.

- Bebeğinize şarkı söyler, kitap okur veya onunla konuşursanız belki sizi duyabilir. Bazı çalışmalar, bebeklerin rahim içindeyken okunan kitabı duyunca beslenme sırasında daha hızlı emdiklerini göstermiştir.

- Bebeğinizin boyutları geçen ayların iki katına çıkmıştır. Boyu yaklaşık 20 cm, ağırlığı 500 g civarındadır.

Muayene ve laboratuar tetkikleri

- Kan basıncı ve kilonuz ölçülmeli.

- İdrar tetkikiniz yapılmalı.

- Şişme açısından el ve ayaklar, varisler için bacaklar muayene edilmeli.

- Fundus yüksekliğine bakılmalı.

- Fetus kalp atışları muayene edilmeli.

- Karın muayenesi ile bebeğin pozisyon ve ölçülerine bakılmalı.

Canım çok yararlı bilğiler teşekkürler...Bende kabızlık yok tam tersi ishal var..Her sabah üstelik çok fena oluyorum...

Canım çok yararlı bilğiler teşekkürler...Bende kabızlık yok tam tersi ishal var..Her sabah üstelik çok fena oluyorum...

bende hep merak ediyordum ellerim yüzüm hafiften şişiyor...özellikle sabahları.
iştahımda biraz daha düzelme var.
hele mide yanmasıııııııı kafamçokkarıştı
meğerse bunlar normal olan şeylermiş.
bebişlerimizde bu arada aşağı yukarı yarım kilocukkkkk :1rolleyes:

KOLAY DOGUM ICIN ÖNERILER
-Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.
-Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.
-Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
-Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.
-İki ağrı arasında düzenli nefes alıp vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.
-Zamanı gelmeden ıkınmayın.
-Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenardan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.
-Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.
-Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.
-Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.
-Derin derin nefes alın.
-İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.
-Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.
-Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum normaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.
-Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar.

UNUTMAYIN !

Bu bilgiler doğrultusunda göstereceğiniz gayretlerle rahat ve kolay bir doğum yapabilirsiniz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…