2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarrr ben geldimmm nasılsınızzz sonuçlarımıda alıp geldimmm. drum herşey çok iyi dedii sizlerede yazayımm sizde yorumlayınn ben anlamıyorummdaa.
Tr.21 riski 1:2698, yaş riski 1:600

aslııı gozunaydın cnm super haberrr.. allah saglık versınn....
bakın ıste bekeldıgımız gıbı ınsallaahhh hersey yolund agıdecek kızlar haıd bakalımm..

saol güldenizcim nasılsın görüşmeyeli? bebiş nsl

Soal canım teşekkür ederim biz iyiyz senin bebişinde maşşallahı var dışardan farkediyomuşsun sanırım çok güzel örgüyle vakit geçiriyorum yarın samsuna anneme gideceğim pazartesi dönecem sizi çook özleyeceğim senağlamasenağlama ama annemide çook özledim :teytey: onu görecem diye mutluyum.

asliii çok sevindim senin sonuçlarınında iyi gelmesinee..
şimdddiii panikatakcım var, diloşum vaar vee sgselçuk var kalachakra vaar di mi amniyosentez sonucu beklediğimizzz...
hayırlı haberler herkesten inşallaaaahhhh:)
panikatak gördün mü raporu?

Son düzenleme:
kızlarrr ben geldimmm nasılsınızzz sonuçlarımıda alıp geldimmm. drum herşey çok iyi dedii sizlerede yazayımm sizde yorumlayınn ben anlamıyorummdaa.
Tr.21 riski 1:2698, yaş riski 1:600

Hoşgeldin sonucunun güzel çıkmasına çok sevindim arkadaşım:dance::dance: jhayırlı olsun

arkadaşlar aylinciğimin raporunda görülen 22 kromozom çift dikkat ederseniz.hani şu altında 21 yazan kromozom eğer tek yada 3 tane olsaydı, işte o zaman down sendromundan (allah korusun ) söz edilebilirdi.arkadaşımızın 21.kromozomu çift maşallah
yani olay şu 21 nolu kromozomda bitiyor.o tek yada çift olursa sorun orada.kalachakracım sende bende diğer sonuç bekleyenlerde bu bilgiyi aklımızda tutalım.
artık dr gibi bilgili olduk yerimseniben buradaki paylaşımlar sağolsun

21 nolu kromozom yine bi küçük çıkmış orda aradım direk dr'uu noluyo dedim.
öyledir 21. kromozomun haritası dedi.
haaa şöyle akıllı ol dediim:))))))))))))

asliii çok sevindim sonuçlarının ii gelmesine aylincimden sonra..bundan sonra huzurlu bi hamileik diliyorum sana cnm
şimdddiii panikatakcım , diloşum, sgselçuk, kalachakra vaar di mi amniyosentez sonucu beklediğimizzz onların da güsel haberleri gelecek sevineceğiz inşş :teytey:

ewt canım çok sağol.merak ettiğim kromozom haritasınıda rapora ekliyorlarmıydı.tekrar gözün aydın.gözümüz aydın . a.s.

evvelsi gün bi hissettim cnm dışarıdan o kadar,dün pek hareketli değildi,sakin geçirdik dünü,benim diş ağrım vardı belki de annesini düşünüp çok hareket etmedi kızım :) , bakalım bu akşm nolacak
bu arada kızlar hiç dişçiye gideniniz oldu mu?hamilelikte dişler dişetleri problem çıkarıyor ya..ben hamile olduğumu öğrendiğim gün dişim kırılmıştı ve hamileyim diye gitmedim,5.ay kadar gidilmesi uygun deil diye duymuştum.bilgisi olan var mı?

elvincim valla ben hayatımda diş dr'una gitmedimm :teytey:
inşallah gitmemde:)
bir arkadaşım var aynı haftalığız onunla o gidiyo, diş etlerini temizletiyo, çok kanıyodu çünkü ilk başlarda.
ama ağrı için ne olur onu bilemeyeceğim..

bu arada haddim olmayarak ek bilgi daha vereyim size arkadaşlar

biliyorsunuz kromozom bozuklukları genelde 3 genel başlıkta toplanıyor.

trizomi 21: 21 nolu kromozom ( çift)
trizomi 18: 18 nolu kromozom ( çift)
trizomi 13: 13 nolu kromozom ( çift)

bu kromozomlar çift olmalı.1 yada 3 tane olması sorun var anlamı taşımaktadır.

ayrıca aylinciimm son kromozoma (yani 23. kromozom) nie bakmamışlar.biz belki cinsiyetinide öğrenmek istiyoruzbenneyaptımki çok mu şey istiyorum ben yaa :çok üzgünüm:

çoook mutlu oldum.darısı diloşumun başına.....

kızlar annemin böbrek sancısı tuttu,sabahtan beri yatıyor,akşama yemek yok bugün ben yapacağım,gireilirsem akşama görüşürüz.kızımın örgülerinin resimlerini de koyacağım öptüm hepinizi

canımcım açıklama kısmının altında cinsiyet belirlemesi için kullanılmaz diyor.
onun için yazmamışlar. ama 10 gün önce öğrendiğim expres sonuçta 13,18,21 cve cinsiyet kromozomlarından bahsedilmişti, o raporda yazıyo:)))
erkek yani genlerinde var:)

Hamilelik sırasında diş tedavisi yapılabilir mi?

Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin organ gelişim evresi olan ilk üç ayda etkili dental tedaviden kaçınılmalıdır.
Tedaviler ikinci üç aya ertelenmelidir.

Diş ya da diş eti iltihabı gibi acil durumlarda, var olan enfeksiyonun bebeğin gelişimini dental tedavinin olumsuzluklarından daha fazla etkileyebileceği düşüncesi ön plana alınmalı ve bir jinekoloğun önerileri doğrultusunda dental tedavi yapılmalıdır.

Son üç ayda tedavi için gerekli olan pozisyonları rahat alalaması ve koltukta uzun süre oturamaması nedeni ile diş tedavisi yaparken anne rahatsız olabilmektedir.

Hamilelik sırasında ekstra bir ağız-diş bakımı gereklimidir?

Günlük ağız ve diş bakımım kesintiye uğratılmamalıdır.
Hamilelik öncesi tam bir ağız muayenesinden geçerek optimal ağız hijyenine kavuşmalı ve bunu sürdürme alışkanlığını kazanmalıdır.
Çünkü plak birikimi, ve diş eti hastalıkları ile hamilelik sırasında oluşan hormonal değişiklikler arasında direkt ilişki vardır.
Hamilelik sırasında oluşan hormon artışı ağız mukozasını dış etkenlere karşı özellikle bakteri plaklarına karşı daha hassa yapar.
Günde en az iki kez diş fırçası ve diş ipi kullanarak etkili diş bakımı yapılarak plak birikimine engel olunmalıdır. (Bakınız, Diş Fırçalama)
Ağız gargaraları ya da ılık tuzlu su ile gargara yapılmalıdır. Özellikle ılık tuzlu su diş etlerini rahatlatır ve dişeti hassasiyetini azaltır.

benim henüz diş problemim olmadı.ben gebelikten 2 ay önce diş bakımımı yaptırmıştım.çünkü arkadaşlarım gebelikte dişlerinden çok çekersin demişlerdi.o yüzden önceden yaptırdım bakımı.ama özellikle 2.trimester diş bakımı için en uygun zaman..

Hamilelik sırasında diş tedavisi yapılabilir mi?

Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin organ gelişim evresi olan ilk üç ayda etkili dental tedaviden kaçınılmalıdır.
Tedaviler ikinci üç aya ertelenmelidir.

Diş ya da diş eti iltihabı gibi acil durumlarda, var olan enfeksiyonun bebeğin gelişimini dental tedavinin olumsuzluklarından daha fazla etkileyebileceği düşüncesi ön plana alınmalı ve bir jinekoloğun önerileri doğrultusunda dental tedavi yapılmalıdır.

Son üç ayda tedavi için gerekli olan pozisyonları rahat alalaması ve koltukta uzun süre oturamaması nedeni ile diş tedavisi yaparken anne rahatsız olabilmektedir.

Hamilelik sırasında ekstra bir ağız-diş bakımı gereklimidir?

Günlük ağız ve diş bakımım kesintiye uğratılmamalıdır.
Hamilelik öncesi tam bir ağız muayenesinden geçerek optimal ağız hijyenine kavuşmalı ve bunu sürdürme alışkanlığını kazanmalıdır.
Çünkü plak birikimi, ve diş eti hastalıkları ile hamilelik sırasında oluşan hormonal değişiklikler arasında direkt ilişki vardır.
Hamilelik sırasında oluşan hormon artışı ağız mukozasını dış etkenlere karşı özellikle bakteri plaklarına karşı daha hassa yapar.
Günde en az iki kez diş fırçası ve diş ipi kullanarak etkili diş bakımı yapılarak plak birikimine engel olunmalıdır. (Bakınız, Diş Fırçalama)
Ağız gargaraları ya da ılık tuzlu su ile gargara yapılmalıdır. Özellikle ılık tuzlu su diş etlerini rahatlatır ve dişeti hassasiyetini azaltır.

ben dr a gittim bişeyler yapalım falan dedi dr çok gençti acemi falan diye düşündüm dolgu dan bahsetti dişeti kanaması şişme hassaslaştı canım yanıyo şu günlerde daha çok ne olacak bilmiyorum tekrar farklı bi dr a gideceğim sanırım.
:çok üzgünüm:

hahahahayyy
aylincim biz dr olduk burda yaaaaa....
valla herşeyi araştıra araştıra bayağ bi bilgimiz oldu. erkek yani.test edildi.onaylandı...

valla bir muaynehane mi açsam.ne yapsam CADIARZU

bu arada çok geçmiş olsun ELVİNcimm.acil şifalar diliyorum.annen içinde senin içinde.iyice dinlenin. a.s.

aay sorma canım yaaa:))
ama yaşamayan anlayamıyo iştee, konuş konuş boşuna..
havvanın hamişlerden haberlerde açtığı başlık var amniyosentezle ilgili, herkes bir doktor önermiş, ileri düzey ultsaonda çözülür iş diyolar.
ya anlatamıyorum insanlara bu sorun genetiikk, dışardan bakınca teşhis konamaz diye...
yazmıcam artık yordular beni...

aç hayatım muayenehaneni, hhep destek tam destek:)

zaten bu iş ultrasonlarla çözülebiliyorsa, niye amniosentez gibi riskli bi olayı önersinlerki?
valla başımıza geldi.allah hiç bir anneyi anne adayına bunları yaşatmasın.
etrafımdaki hrkese söylemedim.ama bazıları biliyor.ve ikide birde sakatmı olacak?özürlümü olacak diyip diyip duruyor, banada hatırlatıyorlar.millete anlatamıyorum galiba.insanlar üzerime geliyor.cahil insanlar çok.zaten benim sıkıntım bana yeter...bide onlar sorup duruyor.oofff.bende iyi sonuçlarımı bi alsam.bu dert değil, milletin soruları bunalttı beni..... :çok üzgünüm:

hiç sıkma canını bunaltmada kulaklarını tıka lütfenn bak gör herşey nasıl güzel olacak sonuçlarını alıncada buda birlikte kutlarız canımm a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…