zaten bu iş ultrasonlarla çözülebiliyorsa, niye amniosentez gibi riskli bi olayı önersinlerki?
valla başımıza geldi.allah hiç bir anneyi anne adayına bunları yaşatmasın.
etrafımdaki hrkese söylemedim.ama bazıları biliyor.ve ikide birde sakatmı olacak?özürlümü olacak diyip diyip duruyor, banada hatırlatıyorlar.millete anlatamıyorum galiba.insanlar üzerime geliyor.cahil insanlar çok.zaten benim sıkıntım bana yeter...bide onlar sorup duruyor.oofff.bende iyi sonuçlarımı bi alsam.bu dert değil, milletin soruları bunalttı beni..... :çok üzgünüm:
keşke bu kadar kolay olsa be canım.sadece eşim, ailem ve siz destek oldunuz bana.inan 3 haftaolacak işlem yapılalı.2 haftada ondan öncesi bunalım dsek toplam 5 haftadır, ne gülüyorum, ne düşünüyorum, ne konuşuyorum, uykularım kaçıyor geceleri.eşim canım benim hep yardımcı oldu.oda üzülüyor.hele ailem.
sizler sağolun arkadaşlar desteğinizi eksik etmeyin.nolur.birde siz varsınız.
Hamilelik sırasında diş tedavisi yapılabilir mi?
Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin organ gelişim evresi olan ilk üç ayda etkili dental tedaviden kaçınılmalıdır.
Tedaviler ikinci üç aya ertelenmelidir.
Diş ya da diş eti iltihabı gibi acil durumlarda, var olan enfeksiyonun bebeğin gelişimini dental tedavinin olumsuzluklarından daha fazla etkileyebileceği düşüncesi ön plana alınmalı ve bir jinekoloğun önerileri doğrultusunda dental tedavi yapılmalıdır.
Son üç ayda tedavi için gerekli olan pozisyonları rahat alalaması ve koltukta uzun süre oturamaması nedeni ile diş tedavisi yaparken anne rahatsız olabilmektedir.
Hamilelik sırasında ekstra bir ağız-diş bakımı gereklimidir?
Günlük ağız ve diş bakımım kesintiye uğratılmamalıdır.
Hamilelik öncesi tam bir ağız muayenesinden geçerek optimal ağız hijyenine kavuşmalı ve bunu sürdürme alışkanlığını kazanmalıdır.
Çünkü plak birikimi, ve diş eti hastalıkları ile hamilelik sırasında oluşan hormonal değişiklikler arasında direkt ilişki vardır.
Hamilelik sırasında oluşan hormon artışı ağız mukozasını dış etkenlere karşı özellikle bakteri plaklarına karşı daha hassa yapar.
Günde en az iki kez diş fırçası ve diş ipi kullanarak etkili diş bakımı yapılarak plak birikimine engel olunmalıdır. (Bakınız, Diş Fırçalama)
Ağız gargaraları ya da ılık tuzlu su ile gargara yapılmalıdır. Özellikle ılık tuzlu su diş etlerini rahatlatır ve dişeti hassasiyetini azaltır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?