2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Eşime karşı bende öyleyim Senecim...onada bağırıyorum..diyorumya bağırtlak biri oldum çıktı..korkuyorum bağırtlak annenin çocuğuda bağırtlak olur diye...

Aynurcum bugün Kanal 1 deki o prof.u bende dinledi..o kadına sinr oluyorum ben açıp soracaktım senin çocuğun var mı sen anne misin? diye..oyle bilimsel nutuklar atmak çok kolay...kadın aramış çocuğum yemiyor diyor...yanlış beslenme programı uygulamışsın sevdiği şeyleri yapmamışsın diyor..çocuğum 13 aylık sadece emiyor diyor ek gıda istemiyor diyor..sebz püresi denedin mi ,meyve verdin mi diyor..yok vermiyoruz..biz ilk defa duyuyorz sebzeyi,meyveyi...anneler sabahları hep aynı karışımı yapıp duruyolar o yüzden bebekler yemiyor diyor...en az50 kahvaltı tarifi denedim...tek tek verdim..bizim yediklerimizden verdim...yok yok yok...kahvaltıyı yediremiyorum...kadın anca konuşuyor....

kız o kadar kahvaltı çeşitlerini nasıl buluyorsun bende bazen eski üsül karışımyapıyorum yaaaa

Olsun canım nasılsa burdasın artık görüşürüz nasılsa....bu arada Sanberk için kontrole gidecektin doktora naptın gittin mi?

arkadaslar sizinle paylasayim kucukken ben de yemek yemegi kesmisim birden sebebi ben bile bilmiyorum tek yedigim sey yogurtlu misirli bir bulamac,kresteydim daha cok dusunmustum niye olmustur acaba pek emin degil birkac sebep olabilir.ama demk istdigim sey benim terapim aslinda cok pasitti oyun saatlerimizde oyuncakla oynamak yerine yemekle oynardik,hatirladigim sey ilk gunlerde kusasim geliyordum kusuyordum da.mesela ekmek meyvelerden hayvanlar yapiyorduk oyle kendinden 2 ay icinde yemeye baslamistim,tabi hersey degil hala da yemedigim seyler var ama genel ama her insanda var bu.bence bebeklerimiz dah zevkli yiyebilsinler icin ilk once yiyecegi yemegi tanimali lazim,verin oynasinlar evi batirsinlar iyi bir sonuc aliriz bence.

yağmurcum hak veriyorum sana.o bekleyin acıktığında yer lafı ara sıra iştahsızlık yasayan bebekler için geçerli bence.çocuk en bastan beri iştahsızsa yapacak birşey yok.ablamın kızıda öyleydi oda drun dediği gibi bir müddet bekledi yaklaşık bir hft kadar yiğenim artık güçsüz düşünce beti benzi atınca böyle olmayacağına karar verdei ve zorla yedirdi. çocuk bir hft aç kaldı ama yinede eskisi gibi zorla yedi.

dr gittik canim sucicegi asisi yaptik,tam kan sayimi ve alerjik testi yapildi,sonuclari bugun aldik ama dr gitmisti gosteremedik.ama benim gordugum kadariyle hemoglobin hala dusuk bazi degrle de sinir disinda,alerjik testi max 10 bizimki 8.6 demekki yust sinira yakin,ama yarin dr ne diyecek bakalim.ondan da biraz moralim bozuk.

Aynen öyle canım aç kalınca meme istiyo yemek değil....sürekli meme diye diye ondan geziyo zaten...bazen nasıl oluyorsa biraz yiyor..o zaman 1-2 saat bana hiç yaklaşmıyor..ordan anlıyorum biraz doyduğunu..yoksa beni çok perişan ediyor..tüm gün o yüzden peşimi hiç bırakmıyor..kime söylesem sütten kesmessen yemeğe bakmaz diyor ya kesmeyede kıyamıyorum birtürlü..kessem sütede alışmaz ki....çok dertliyim arkadaşım çok....

benimkilerde en güzel reklam karşısında yiyyorlareğer sevmedikleri reklam olursa ağızlarını kapatıyorlar bende tek yesinler diye reklam arıyorum tek elimde kumandaaa

yamurcum seni cok anliyorum canim,maalesef bazi bebekler boyle cok istahsiz olur,esimde 3 yasa kadar tek yogurt yemis sonra kendinde yemeye baslamis.ama benim sana tavsiyem bir iki lokma yedimi istemiyormu artik brak,cunku bagrmakla sinirlemekle cozum bulmayacasiniz.mesela bir tabakta bir iki dilim sevdigi meyve koy Kaana uglasabilecek yere brak oynarken onu bulu tadina da bakar belki sever vve yer,baska seylerle de denersin,ben zeytin yemesini boyle alistirmistim.simdi ise ondan saklamk zorundayim cunku onlari gorup isitoyr ve birkac taneyile doymuyor.

Doktorla konuşmadan hemen canını sıkma..belkide normal değerlerdir...alerjisimi vardıki alerji testi yapıldı...gelişimi boyu kilosu onlar iyiyse canını sıkma kansızlık ilaçlarla düzelebilecek bir durum...alerjide öyle ..biraz dikkat edeceksin okadar..inşallah bişey yoktur canım...kötü düşünme hemen...

yamurcum ben de memeye duskun bebekler yemek yemez diye duymustum.Sana kes derim ama ben senin yerinde olsaydim kesmezdim herhalde ya eger buna ragmen yine yemiyorsa?Aslinda yiyecektir ama insan kiyamiyor.Her halde sonuna kadar emzirirdim,nasil olsa sonra yer.

fikriyecim hele bir drla konuşun bakalım.yağmurunda dediği gibi bunlar küçük şeyler.enesinde son günlerde benzi sarı gibi geliyor bana bir tahlil istiyor.

saol canim,ama nerdeyse tum degrler sinir disinda bazi dusuk bazi yuksek ondan biraz canim sikik.ailede anemi sik raslanan bisey o daha da yuluyor beni.Boyle buyucekler iste.Boyu kilosu iyi dedi dr.kilo 11,120 gr boyuda 79.5 cm.aylarina gore normal dedi.

senecim sanberk bu gunlerde yineden iyi bi onceki gunlerde gordeydin sari degilde gri rengi olmustu bisey yemk istemiyordu.aslinda onu dusunursem tahliler yineden iyi cikmis.

Bırakıyorum canım zaten kusmasındansa az yesin diyorum...eline herşeyi veriyorum ama mıncıklayıp atıyor..yemeye yüzü yokki...meyveleri bile aylarca uğraştım alışmadı püre yapıp veriyorum malesef..rondo kullnma diyor dr...ya yemiyor..ne yapayım...rondodan çekince en azından 3-5 kaşık yiyorda biraz vitaminini alıyor...yumurta,peynir,zeytin...hergün inatla ağzına elimle verip tadına baktırıyorum öyle bir öööö ediyorki...kedime kızıyorum bu sefer...yumurtalarını bile özel omega3 ve 6lı çinkolu...daha bilmem neli alıyorum çöpe gidiyor hergün ...karışımlarıda yemiyor çünki...zeytini ezme kullanıyorum..peyniri labne...pekmezi tahinle karıştırıp aç karnına veriyorum...yediği gün dünyalar benim oluyor..ne diyeyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…