çiş saatlerini mi öğrendin bu harika.beneste erken keşfetti pipisini bende izin verdim tanısın diye ama hala herseferinde oynuyor tabi eskisi kadar uzun değil.pippi konusunda bizimki daha 8 aylikken kesfemisti bi ara cok oynardi ama hic kizmadim ona bence cok normal bisey kendini tanimaya calisiyor.o zamnda baba ogretmisti pipi nerde dedigimizde heme gosterirdi.artik o kadar ilglenmiyor.bizimki chis demiyor tris diyor bu da cisi yaptiktan sonra.Ben artik cis saatlerini ogrendim ve banyoda yaptiriyorum.cis yapinca alkisliyorumbravo diyorum,zaten ilk kendisi alkisliyor.ama herzamn basirali oldugumuzu dusunmeyin,bunu oyun olarak goruyoruz daha cok,daha cok bezle gezecez.Cok kez de bezi cikartigimda hemen benden kaciyor ve saklanip cisini yapiyor.
düştü demiştir serenat düştü attı bunları çok sık söylüyorlar.eneste bir kutunun kapağını kapatınca kapat diyor.ben ona kapat dediğim için.şimdi artık kapat dediğinde kapattım diyorum bakalım diyebilecekmi.Burcu canım maşallah ne güzel.
Bende işte birşey yaptıgında hayır desemde anlatamıyorum çünkü yapmıyor yapsa bile 5 dk sonra unutuyor dediginiz gibi bir yerde eşimin yaptıgı dogrumu diyorum ama bagırmasını haklı bulmuyorum güzellikle anlatmanın ögretmenin bir yolu olmalı.
Bizimkide bugün sabah bakıcıyı kapıda gördü geldi dedi bakıcıda evt geldim dedi birde geçenlerde birşeyler düşürmüş bakıcı düştü demiş banamı öyle geldi bilmiyorum ama dedi bizimkide arkadasından düşürdüm demiş bilmiyorum artık.
tvde şarkı çıksın yada ben şarkı söylemeye başlayayım benle birlikte mırıldanmaya başlıyor.
birde arkadaşlar bizimkinde 2 gündür bizimle birlikte yürüme eglemleri arttı ellerinden tutup yürütmemizi istiyor önceden onu bile yapmazdı gelişme var yürüyecek galiba diyorum bakalım.
birde komşunun kızı var çagla diye camdan dışarı bakıyor çagla diyemesede benzer birşeyler çıkarıyor.
eşimin adı hüseyin hüs diyor.
tek elinden tutarak yürütmek gerçekten bu süreci hızlandırıyor canım daha sık yap
tabiki renkleri anlayamazlar bir nesne gibi görüyor.küçük-büyük bende kullanıyorum.artık söylediği ve adını bildiği çok nesne var sizlerinde öyledir kelime dağarcığı artsın diye bildiği kelimenin yanını bilmediğini ekliyorum mesela büyük araba,ağlayan ablagibi...renkler icin tbiki simdi pek anlamiyor ama en azindan kulagi alissin diye kullaniyorum,ayni sekilde sayilari da.Ama mesela sari ve kirmizi arabalarini taniyor,ayni sekilde toplarla da,ama benim fark etigim sey bu sari bu kirmizi diye dusunmuyordur sari araba bir kelime gibi algiliyor yani sanki bir araba gibi.ama bence bi sakincasi yoktur zamanla farki anliyacaktir diye dusunuyorum,mesela kucuk buyuk,2.3. araba da soyluyorum,bence bunlari da duymalsi gerekiyor.
bizimki de iki kelimeli cumleler kullaniyor her zamn degil tabiki,mesela ban anne dat(top)topu koltuk altina gitmisde alamiyordu yanima geldi koltuga gosteriyordu.Anneden muzik acmasini istemis bide nayk(anne ben anneme nayk derim) nayik ninini.anne mama gibi pasit cumleler soyluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?