2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çiş saatlerini mi öğrendin bu harika.beneste erken keşfetti pipisini bende izin verdim tanısın diye ama hala herseferinde oynuyor tabi eskisi kadar uzun değil.

Pipiye merak bizdede var tabi...altını açınca hemen kalkıyor daha ben ne olduğunu anlayamadan bezini alıp fırlıyor...çöpe atmak için...vermiyorum kıyameti koparıyor ..bezini attıktan sonra altını bağlamayım diye köşe bir yere saklanıyor...tabi bende peşinden biryere işemesin dye koşturuyorum...o arada sürekli eğilip eğilip pipisine bakıp gülüyor...
Kilotlu çorabı geçen yıl bende kullandım bu sene daha sezonu açmadık...erkekler için olan kilotlu çoraba hiç rastlamdım...desenli çorap sevmem zaten ..renkli çorap hiç giydirmem..sadece beyaz çorap giydirirm..kilotlu çoraplarınıda hep beyaz almıştım..bu sene daha alamadım...şu aralar güzel bir mont arıyorum ama henüz değişik kullanışlı ve şık birşeye rastlamadım..sizler naptınız ?aldınız mı?bakıpta begendiğiniz yerler var mı?

düştü demiştir serenat düştü attı bunları çok sık söylüyorlar.eneste bir kutunun kapağını kapatınca kapat diyor.ben ona kapat dediğim için.şimdi artık kapat dediğinde kapattım diyorum bakalım diyebilecekmi.
yürüt diyorsa artık vakti geldi.gözünüz aydın.bugün enesin tek elinden tutarak yürüttüm biraz kendi öyle istedi.ilk kez oldu bu.bizimde yakın.

tek elinden tutarak yürütmek gerçekten bu süreci hızlandırıyor canım daha sık yap

yamurcum gunlerin zor gercekten.Bizimki tanimadigi insanlara karsi cok vahsi acikcasi dokunmasini izin vermiyor hemn bulgarcasini neeee(hayir) diyor,elle de vurmaya calisiyor.Kac kez bagrdim ona cunku cok utanmistim ama hic doguru bir davranis degildi.
her gun surekli bela pesinde butun bebisler gibi.sik sik hayir kelimesini kullaniyorum,ama sadece hayir deyip olmuyor bu is,bisey dokunmasini istemiyorum ciddi ses tonuyle hayi diyorum mesela kirilcak ve elini tutup haddi balkondan bakalim veya hadi sari arabani bulalaim aa araba nerde oglum diyorum bu sekilde unutuyor.
bu ara renkleri ogretmeye calisiyorum simdilik sai ve kirmizi rengi ogretmeye calisiyorum,bide sayilari.

tek elinden tutarak yürütmek gerçekten bu süreci hızlandırıyor canım daha sık yap

bağlantı koptu tekrar zor girdim.çok yoğunluk var sanırım.
evet burcu hemen bakıcıyı aradım bilgilendirdim gündüz sık sık yapacak.akşamada ben

Bizimki anne,baba,mama,dede,dayı,anneanne,şiş hala .. bunları çok net söylüyor aylardan beri...onun dışında bidel(bir gel) mom(bom) çiççe(çiçek) sat(saat) mamba(lamba) hav(köpek) mö(inek) me(kuzu) dudu(su) dit(git)nenne(uykusu gelince) deyde(teyze)...kelimlerini yarım yamalak söylüyor...henüz cümle kuaramıyor...öpücük atmayı öğrendi mesela..bizi öpebiliyor...bazen ısırıyor tabi...evden dışarı giderken öpücük yapıp el sallıyor...tlefonda bile konuşurken öptüm görüşürüz desem hamen öpücük yapmaya başlıor...bazen anneme şikayet ediyorum yemiyo yediklerinide kusuyor fakan diyorum..anlıyor hemen ööö diyor...bizimki biraz çok afacan galiba haklısınız...

burcu gibi ben de diyecektim bir elle tutup yurutun bide elini yukara kaldirmayin kendi seviyesinde olsun o zamn kendi kendini dengesini bulmaya calisacak ve daha cabuk alisir.

fikriyecim bu aylarda hayır denmemesi gerektiğini okumuştum.hayır yerine ilgisini baska yöne çekmek gerekiyormıuş.hayır denmemesi şöyle oyuncağını yere attığında hayır demiyoruz ama bir kırılacak nesneyi atmak istediğinde hayır dersek çocuk oyuncağı atabiliyorum ve hayır denmiyor bunuda atabilirim aynı ağırlıkta bunuda beceririm neden hayır deniyor diye kargasaya düşer ve olumsuz sonuçlar doğururmuş.o nedenle ben hayır demedim şimdiye kadar.artık demeyi düşünüyorum yavas yavas nedenini anlattığımda anlayabilecek duruma geldi gibi.hata mı yaptım bilmiyorum.renkler ve sayılar için erken değilmi canım.ne zaman baslanıyormuş

kasik bzde kullanmiyoruz daha tutuyor agzina goturuyor ama tabaktan doluyken agza gidene kadar kasik bombos.caalla biraz daha basariyiz benim yardimiyla tabiki.

konusmak icin hergun farkli seyler soyluyor daha dogrusu tekrarliyor,bugun banyoda oynarken yuzunu yika dedim o elinle agzini yikadi bide ba ika diyor.bugun de cisi yaptiriken hadi pipincte pipis demek chis yapsin diyorum oda pipendeee dedi,ama yarin soyler mi bimiyorum.yani cok kez daha onceden soyledigi kelimeler bi sure hic soylemez daha sonra kendinden tekrar soyler.

Senecim canım bende Enesi soracaktım naptı tekrar yürümeye falan çalıştımı diye maşallah evin içini adımlamaya başlamışsınız artık peşini bırakmaz söyleyeyim..esas zor günlerin şimdi başlıyor..bir dakika rahat vermiyecek sana sürekli elinden tutup kaldırcak ve yürüyelim diyecemk..maşşalllah maşşallah yolu yarıladınız sayılır ..bundan sonrası hızla gelir artık...merak etme...yürüdükçe kendisininde çok hoşuna gidecek ..sürekli alkışlayın ..motive olsun....aferin bizim tombiş oğlana..darısı diğe bebişlerimizin başına...sanırım Serenatınkide adımlamaya başlamış ...onada maşşallah...biden hareketlendi afacanlar görüyo musun...

senecim hayir icin beb de senin soylediklerine benzeri okumustum.ben de daha yeni hayir demeye basladim zaten bence zamni geldi artik.bide bunu okumustum ben her zamn hayir denmemesi gerekiyor bebegin ilgisini ceken nesneyi dukunmasi icin ilcelemesi icin izin verilmemelidir ve daha sonra hayir deyip izin vermeyecekmisiz,ve cok onemli nokta bir kez hayir deyip onun bir kucuk aglamasindan sonra tekrar dokunmasini izin vermek cok yanlismis o zamn ben agliyinca istedigim olur diye dusunce olusurmus ve daha sonra her sey icin aglarmis.

ayy kızlar oku oku bitmedi bi ara net koptu

bizim eymen aylar öncsindn başladı altını açar açmaz el pipid burakta yeni yeni yapıyor ama ben hiç kızmadım daha önce okumuştum pipisi sürekli kapalı oldugu için çocuk orayı llemek ve keşfetmek istermiş buda onların hakkı:))

kilot çorap ben geçen yılda giydirdim bu yılda başladım evimiz soğuk oluyor

bizim buraga bende hayır diyorum hatta hayır dediğim şeylri yaparken benim yüzüme bakar ne yapıcam diye anlıyor kerata:))prize taktıgımız koruyucular var onu çıkarıp elk.sobanın fişini takıyorum sobanın işi bitince hemen geri takıyorum burakta ögrenmiş soba çalışırken fişi asılıyor başlıyor bi heyecan elindekini takmaya

yaa siz ne iyisiniz ben bazen tırlatıp bagırdığım oluyor çocuklara sonrada kendime kızıyorum

yağmurcum çok sağol.yürüt diyor sürekli şimdilik ilk heves benimde çok hoşuma gidiyor sonra ne olur bilmem.
fikriyecim bende artık hayır diyeceğim.ama yavas yavas çocuk agresifleşmesin değil mi? hayır dediğim birşeyi asla vermiyorum bunu ta hamileliğimde eşimle konuşmuş anlatmıştım.amaaaa babası kıyamıyor ve yokken bazen izin veriyor.tartışma sebeplerimizden biride bu.

aynurcum hoşgeldin.sen haklısın bağırmada üç taneler.ben bağırmıyorum ama dişimi sıka sıka çenem ağrıyor.

renkler icin tbiki simdi pek anlamiyor ama en azindan kulagi alissin diye kullaniyorum,ayni sekilde sayilari da.Ama mesela sari ve kirmizi arabalarini taniyor,ayni sekilde toplarla da,ama benim fark etigim sey bu sari bu kirmizi diye dusunmuyordur sari araba bir kelime gibi algiliyor yani sanki bir araba gibi.ama bence bi sakincasi yoktur zamanla farki anliyacaktir diye dusunuyorum,mesela kucuk buyuk,2.3. araba da soyluyorum,bence bunlari da duymalsi gerekiyor.
bizimki de iki kelimeli cumleler kullaniyor her zamn degil tabiki,mesela ban anne dat(top)topu koltuk altina gitmisde alamiyordu yanima geldi koltuga gosteriyordu.Anneden muzik acmasini istemis bide nayk(anne ben anneme nayk derim) nayik ninini.anne mama gibi pasit cumleler soyluyor.

bizimkiler allahtan hiçç ellerinden tutturup yürütmemi istemediler ablam derdi çok yoruldum yağız ikidebir elinden tutturtup yürütüyor derdi, bizimkiler istese başedemezdim kendileri tutunup koltuga ayaga kalkıp yürüdüler hep

tabiki renkleri anlayamazlar bir nesne gibi görüyor.küçük-büyük bende kullanıyorum.artık söylediği ve adını bildiği çok nesne var sizlerinde öyledir kelime dağarcığı artsın diye bildiği kelimenin yanını bilmediğini ekliyorum mesela büyük araba,ağlayan ablagibi...

merhaba aynurcum,kizarsin tabiki biz de insanis sonucta.3 taneye kim dayanirki ben bitaneye zor dayaniyoru,ben daha onceden kizdigimda hemn babasina veriyordum sinirimi belli etmeyim diye ama simdi kizdigimi anliyor ve haman kucak istiyor e nasil kiziyim simdi hemen eriyorum,Senecim bizim de ayni sorunumuz var babamiz kucuk caddiya kiyamiyor,ama ben hep derim oglumu benden kimse fazla sevmez ve ben cok sevdigim icin kyiabiliyorum diyorum,Bir anne icin hayir demek daha da zor ama iyilini dusunursek demek zorundayiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…