2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Grip aşısını şahsen ben kendim geçen yıl iki doz vurdurduğum halde yinede gribe yakalandım...o yüzden çokta faydalı olduğunu düşünmüyorum açıkçası...giribin binlerce mikrobu varmış...aşının içindekiler sadece onlardan bir kısmıymış..vucut farklı bir mikropla karşılaşınca aşının bir faydası olmuyomuş...tv de bir dr anlatıyodu..tamemen ticari diye...bizzat kendimde denedim zaten... o yüzden Kaanada vurdurmayı pek düşünmüyorum...

Diğer gelişmeler : Jestlerle iletişim kurmak, saklambaç eğlencesi
Artık çocuğunuz ihtiyaçlarını hareketleri ve birkaç kelime ile belirtebiliyor, ona iletişim kurmada kullanabileceği “araçlar” da gösterin. Size dışarı çıkmak istediğini göstermek için ceketini veya müzik dinlemek için size bir CD getirebilir. Çocuğunuz kendi istediğini anlatabilmek için çok uğraşır. Bu arada onun anlamını bilmediği birçok kelime söylediğini duyabilirsiniz. ( artık bu aşama küçük papağanınızın yanında kötü sözler söymemeniz gerektiğini farkedersiniz. )
Çocuğunuzun insanları, yerleri, olayları hatırma becerisi her geçen gün gelişiyor. Bu ay iki aşamalı isteklerinize bile karşılık verebilir, örneğin “odana git ve ayakkabılarını ( çorap, oyuncak) getir” .
Saklambaç halen en eğlenceli oyundur, özellikle arayan 14 aylık bebeğiniz ise. ışte size onun kahkahalara boğulmasını sağlayabilecek bir alternatif : Ona bir oyuncak gösterin ve sonra onu cebinize koyun ve ona oyuncağın nereye gittiğini sorun. Artık çocuğunuzda oyuncağın ortalıkta gözükmemesinin tümüyle yokolduğu anlamına gelmediğini farkedecek düşünce gücü var. Oyuncağı sakladığınız cebinize veya çantanıza ulaşabilmek için kıvranacak. Hatta küçük oyuncakları onun cebine saklayabilirsiniz. ve onu çıkarmaya çalışırken ne kadar eğlendiğini görebilirsiniz.
Kaynak : Babycenter.com

fikriyecim enesinde yaklaşık 3 ay önce 10.6 dı.ama uzun zamandır fe damlasını veremiyorum ben.asla istemiyor neye koyarsan koy anlıyor sıpa.

yağmurcum bu site çok iyi takip edeceğim bende

aynur acıktım dedin benide acıktırdın ama yemeyeceğim.

çok güzel yağmur saol

kızlar istemeye istemeye yatıyorum yarın erkenden mesai var 3 böcek beni bekler sahi senecim sen nasıl kalkıyosun?kahvaltı giyinme makyaj saç derken ooooo hiç uyuma sen:))

canim benimki hic emmedi daha onceden anlatmistim,sutumu sayip vrdim ben,hep 2 yasina kadar anne sutu vermek istedim ama kismet degilmis ancak 13 ay verebildim,bir aydir anne sutu vermiyorum,baya uzuldum ama simdi daha iyiyim rahatladim artik,simdi dusunuyorum da buna sukur diyorum sonucta 1 sene az da degildir.

Seneecim nerdesin...huuuu

gönderdiklerini okuyordum.bunların çoğunu yapabilmem için enesin yürüyor olması lazım.işte oğlum yürümüyor diye üzülmemim sebebi buydu.gelişim çeşitleri birbiriyle paralel olmalıki gerekli aktiviteleri tam anlamıyla yapalım.biri geride olunca diğerlerini geliştirmek daha fazla enerji gerektiriyor.

evet sene saat 2 oldu biz gunduz az da olsa biraz uzaniriz.hadi hepimiz yatalim,yoksa bende pc den kalkamiyorum,

çok güzel yağmur saol

kızlar istemeye istemeye yatıyorum yarın erkenden mesai var 3 böcek beni bekler sahi senecim sen nasıl kalkıyosun?kahvaltı giyinme makyaj saç derken ooooo hiç uyuma sen:))
alıştım aynur ya.kendim kahvaltı yapmıyorum enese yaptırıyorum sadece.saçımıda okula yakın kuaför arkadas var ona düzelttiriyorum acele.makyaj malzemelerim çantamda oluyor.böyle bir hayat işte canım.yarın 10 gibi .çıkacağım o nedenle rahatım.

senecim bence uzulmememn lazim,bir sure sonra yetisir,bi yurusun cok kisa zamnda yetisecek,zaten simdi bizim bebislerimiz ocak ayindaki bebeklerde daha geride ayni yilda doguduklarina ragmen ama bi sure sonra esitliyorlar.eee ocak ve agustos bebekler ayni olurda bizimki de eksiklerini tamamliyacak,kimi bunu demiyor kimi bunu yapmiyor olmayacak hepsi ayni yaramazlar olacaktir.

Bencede canım. 1 sene az bir zaman değil..elinde olmyan sebeplerden dolayı vermemişsin..için rahat olsun..hem gelşiminde bir problem yok..süt iiçmediği zamnlarda da bol bol sütlü çorbalar sende...

Aynurcum ben' Minik yaprağın günlüğü 'diye bir blogdan aldım yazılanları...

günaydın güzell anneler dün akşam bağlantı sorunu oldu birkaç kez cevap yazdım ama hep hata verdi bende yattım artık

umarım hepinizin günü güzelgeçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…