2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Oğlum uyandıda yeniden uyutmak zorunda kaldım...iyiki vrsınız arkadaşlar ya biryerlerde meral edildiğini bilmek gerçekten çok güzel bir duygu....hepinizi çk ama çok seviyorum....gözlerimi çok iyi değil çok net göremiyorum...inşallah bundan sonra iyiye doğru gidiyoruz ara ara girer uzun uzun yazarım artık...kendiinize vede gözlerinize çok iyi bakın ...sağlık hiçbirşye benzemiyormuş ...bunu gerçekten şimdi daha iyi anladım..okadar ameliyat geçirdim...hiçbirisi bu kadar yatağa düşürmemişti beni...oğlumun çektiklerinide varın siz düşünün artık...bi deri bi kemik kaldı çocuk...rabbim inşallah daha beterinden korusun bundan sonra...hepimize bol sağlıklı günler diliyoruz..sevgiler..

Yamurcum,Insallah canim bundan sonra boyle kotu gunleirniz olmasin,Kiloyu dusunme canim iyice iylessin toparlar kendini,bebekler hastaliktan sonra kaybatigi kilolari hizla tekrar aliyor,bunu hic merak etme.iyi geceler canim,

günaydın herkese
uzun zamandır yazamadım umarım herkes iyidir .. yağmurcum fikriyecim burcucum çok fazla tanışamadık ama ben ağustoa annesiyim oğluşun adı ali 3. bebeğim sizler geceleri geliyosunuz ben gece giremiyorum yağmurcum rahatsızssın galiba geçmiş olsun canım fikriyecim benimde oğlumda olmuştu alerjisi var süte inek sütüne .. ben de cildiye ye götürdüm en son çünkü dr muz bi türlü çözemedi cilt dr isilik oldu çok giydirme dedi özellikle kışın depreşiyo ama o farklı oluyo alerji daha yoğun kabarık döküntü oluyo ondan daha farklıydı ve cildiye isilik dedi canım belki sanberkte öeldir
aynurcum sen nasılsın canım öpüyorum yakışıklılarımı
funda da pek gelemiyo sanırım
aslıcım senide öpüyorum canım
tüm annelerimi bebeişlerimi öpüyorum

ayşegülcüm benimkiler çok şükür iyiler arada diş çıkarma, mızmızlık hastalıklar ,gelip,geçiyor ,idare ediyoruz işte seninde iyi olduğuna sevindim seffa yada slm söyle benden öptüm :))

yaa kızlar benim kafam akarıştı funda demiş ya dr. pipisini ellemeyin diye ben çok dr. dinledim etrafımdanda duymuştum bebeklerim daha olmadan önce cevrilip temizlenmesi gerektiğini..ne olur bu yakınlarda dr. gidicek anneler sorun bakalım temizlik olayını

yağmurcum tekrar girdiginde yazarsan sevinirim bu rahatsızlık neden oluşmuş bizde dikkat edelim canım

yeliz nasılsın

biliyormusun biz bebişlere grip aşısı yaptıramadık aşı kalmadı oldugu sıralarda hafif burun akıntıları vardı geçsin yaptıralım dedik ama şimdide aşı yok allahım yardım etsinde bu yıl hastalıksız geçse bari

merhaba Aysegul,evet fazla tanismiyoruz canim,ama daha siki sik gel tek bir merhaba de bize iyi oldugunu bilelim,Gercek 3 cocukla gunlerin cok yogun oluyordur Aynur seni daha iyi anliyordur,bide farki yaslarda da olunca ihtiyaclari da farklidir senin icin daha da zordur.
Biz bugun cilt dokturuna gittik,bizim cocuk dr da cozemedi sorunumuzu,kac aydir yemek alerji diye ugrasiyorduk bi turlu cozemedik,Cilt dokturu bezi degistir dedi ama elde de cikiyor dedim,olsun o yayinliyor dedi,cinko eksikligi testi yaptirdi,aslinda boyle bir eksikligi olmasi gozukmuyor ama yineden yaptiralim dedi.Daha once cocuk dr kasintilari icin finistil vermisti bu cilt dr surdugme kizdi,bu kucucuk bebege boyle ilac surunur mu dedi?Sanki ben dr yum da kendi basimda almisim surmusum,,,,,dr da bi garip bazen.Sonra eczaneye gittik ecza kime surulecek sordu,sanberke ogrenince ya bebeklerde boyle seyler olmasa cok normal 2 -3 yasa doguru kendinden geciyor zaten dedi,ciltleri hasas oldugu icin oluyor.Hersey surmesine tavsiye etmiyorum dedi,Tamam ben de mumkunse bisey kullanmak istemiyorum ama bebegimin popusuna bakacaksiniz kan icinde nasil kasiniyor bi gorceksiniz?gece uyamiyor rahatsizliktan,,,,,,oh annem oh...Allah yardimcimiz olsun,,,,,herkes farkli sey soyluyor,aaa bide bezi degistirin dedi dr,ben evy baby aldim bakalim o nasil gelcek umarim daha kotu olmaz.

simdi aklima geldi acaba sut alerjisi olabilir mi?Zaten 1 yasa kadar inek sutu vermedim ama aptamilden yogurt yapiyordum.Zaten dr da emip emmmedigini sordu,durumu anlattim ama yogurdu icin soylemeyi unuttum,aslinda peynir de iyyor.Ama bu lekeler yogurt verdigimden 1-2 ay sonra cikti acaba ineden yogurtan olabilir mi?yarin sonuclari alicaz ve dr gostercez bi sorayim.
aynurcum pipi olayi burdaki dr oyle bir sey soylememisti ama anlatim ya bulgaristanda dr lar yapiyor ve annelere nasil yapacagini ogretiyorlar ama bg de bulgarlar sunett olmuyorlar ve bu temizligi hayat boyunca yaparlar,zaten bununla anneler degil babalar ilgileniyorlar genelde.
Senin anlatigin temizle nasil anlamadim,ceviriyorsun nasil oluyor o ya?
Bana gosteren pipiyi hafifce tutuyorsun ve yukari doguru cekiyorsun yani sunet derisini,zaten boyle yapinca pipi ucu gozukecek ve biraz su dokuyorum uzerine,kullanacagi su kaynatilmis ,bez falan kullanmiyorum ama onu sik sik yapmiyorum acikcasi,aslinda kullandigimiz.

evet canım bahsettigim de o pipinin derisini ileri ittiriyorsun pipinin çıkan ucunu temizliyorsun...baksana senenin dr. ellemeyin pipisini demiş canım yarın dr.nuza bunuda sorsana bir sakıncası yoksa ben yakın zamanda gitmiycemde...haklısın bazen dr. bi dediği bi dediğine uymuyor eşimde onuru pipisi için götürdügünde 1 gece öncesi onur çook popodan gaz çıkartmıştı eşim dr. anlatmış üşüttümü acaba ondanmı oluyor demiş dr. da ne alakası var bunlar bize öğretilen yanlışlar demiş öyle birşey olmaz..bende dedimki eşime dr. diyceksinki zaten ben bunu bilseydim dr. olurdum şu anda ben senin yerinde sende benim yerimde olurdun demi ama..

canim biz cilt dr na gidecez ama ona da sorarim bakalim ne diyecek,canim aslin da enfeksyon ,grip gibi hastaliklar usutmekten olmuyor,bunlar mikrio ve viruslerden hastaliklardir,fakat hava suyukken niye grip oluyoruz?Cunku grip virusu icin bu hava en uygundur onun icin usutunce bu gibi hastiliklar ortaya cikiyor.Aslinda hepimiz bu virusleri tasiyoruz ve vucut zayiflayinca,yetersiz besleyince gibi birden hastalanabiliriz cunku tasidigimiz bir virusun icin uyugun bir ortam hazirlamisiz.

ahh canım sorma 3 çocuk okula gidenimde var çok yoğunum ve hastayım fena sinüslerim dolu(
aynurcum ben öyle bi temizleme yapmadım . büyük oğlumdada yani . bilmiyorum doğrusu ne gerçekten ama dr muz hiç öle bi temizleme yöntemi göstermedi bize ... bilmiyorum hangisi doğru gidince bende sorcam
fikriyecim geçen yıl çok zor günler geçirdim küçük kırmızı benekler vardı bizde vucuduna yayılan .. ama alt kısmında bez bölgesinde çok yoktu .. can bebe kullanmıştım bi ara onu değiştirdim benekler gitti .. bezle çok alakalı.. dr a gittim alerji şurubu verdi oğlum daha beter oldu .. losyonlar merhemler ne dedilerse .. en son gittiğimiz cildiyeci işte isilik dedi .. benim oğlumun süte alerjisi var .. inek sütüne benimde alerjim var . bak canım yumurta beyazı susam ceviz olabilir ama önce o bezi değiştir molfix kullanmadıysan onu dene o pek yapmıyo . dermatiti yoksa geçer inşallah canım çok zor belirsizlik .. ne zaman az süt versem benim oğluş benekleniyo(çok fazla olmamakla beraber var alerjimiz . bi de canım süt alerjisi kaka da kanlada kendini gösteriyo .. geçmiş olsun inşallah kısa zamanda atlatsın paşa

aynur canım şimdi okudum yazdığını özel hastanelere bakın eczanelerde yok malesef..bu sene çok kötü durum..bizim elimizdede kalmadı ben özel hastanede yaptırdım o yüzden..

bugün biraz yedi oğlum annemde geldi sabah bir o yedirdi bir ben oynaya güle tıkıştırdık ağzına :)))

aynurcum ben yarın gideceğim doktora
benimde aklıma takıldı bu temizlik olayı benim ilk doktorum yapılmasının bi sakıncası olmadığını ama gerekde olmadığını söylemişti sonra o doktor gitti yerine gelen de yapmam gerektiğini söylemişti ama temizlik açısından değil sünnet derisini arkaya itip pipiyi dışarı cıkarıyorum ama cok cok nadiren yapıyorum şimdi aklım karıştı yapayım mı yapmayım mı CADIARZU

fikriye evet bu süt alrjisini genelde doktorlar aklına getirmiyo benim komsum da söylemişti
cok geç anlamış doktor ama bunda uzun bi süre süt ve süt ürünlerini kesince geçiyormuş

sen mama kullandın mı bilmiyorum ama o ilk mamayla farketmiş

alerjik bi cocuk gercekten cok zor benim oğlumunda egzeması var ........

aynurcum bence oğluşların iyi besleniyorsa
gerek yok aşıya çünkü zaten 3 cocukla cok fazla sosyal hayatında yok sanırım
bende şimdilik düşünmüyorum grip aşısını

mama veriyordum ilk iki aylarda ama sonra tamamen anne sutune gecmistik.Bu lekeler 7 aylikken cikmisti,hep bir yemekten suphelenerek vermeyi kesiyordum ama degisen bisey yok.6 aylikken mamadan yogurt yapmaya basladim ama 1 ay verdigimden sonra oldu bu.ama oyle de bisey var kendinden cikiyor sonra kendinden de kaboluyor ben de anlamadim.Su en son baliktan suphelendim.Daha onceden denemistim ama tekrar baligi kesecem bi bakayim ne olacak.dr bezden falan soyluyor ama ben hala yiyeceklerden supheliyim.

anneler grip icin c vitamini onerdi eczacimiz.c vitamini mikroplari olduruyormus.onun icin mandaline,nar iyidirin,boyazdaki mikroplari oldursun da hasta olmasinlar.Yalniz soyleyim mandalina cok pisik yapabilir nar ise kabiz yapiyor,bebeginiz ishali varsa nar verebilirsiniz.

aynurcum bence oğluşların iyi besleniyorsa
gerek yok aşıya çünkü zaten 3 cocukla cok fazla sosyal hayatında yok sanırım
bende şimdilik düşünmüyorum grip aşısını

canim ya eger unutmasan beyaz dut kurusu icin dr sorarmisin,Sanberk cok iyiyor ve saklamak zorundayim,acaba ne kadar verebilirim,bi zarari olur mu?Cunku beyaz dur idrar sokturucu ve anladigim kadariyla surekli vermemme gerekiyor.

yağmurcum tekrar tekrar geçmiş olsun canım.yazını şimdi okudum çok sevindim.az kalmış artık allah bir daha yaşatmasın.

aynurcum pipi konusunda kafanın karışması çok normal canım.bizede hep temizleyin demişti farklı farklı dr lar.ama bu bahsettiğim dr üroloji hocası.sünnetini konuşalım diye gidildi.temizliyor musun diye sordu bende kendinden emin tabi şöyle yapıyorum derken elleme zarar verirsin dedi.en iyisi kendi haline bırakmakmış. hatta ama bize daha yeni fakültede temizleyin dediler dedim adam sinirlendi haklı çünki o üroloji uzmanı.

burcucum oğluşunun iştahı azalmış.inşallah grip vs. olmazda hemen geçer.enes ne zaman hastalansa öncesinde iştahsızlık olur.umarım sizin öyle değildir.

yelizcim bu temennilerim sizin içinde.bizde bir dönem yaşadık gerçekten anne yüreği bu üzülüyor insan.

fikriyecim sanberkede çok geçmiş olsun.cildiyeci hangi ilacı verdi?dershane konusunda eşim çok destekliyor.sınavı kazanıp atandığımda benim ne kadar mutlu olacağımı o çok iyi biliyor.zaten onun ısrarı ile güç alıyorum.bakalım okulla konuşacağım.işten iki saat erken çıkarsam dershaneye gitsem bile sadece şimdiki eve dönüşümden 1 saat geç döneceğim.umarım anlayış gösterirler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…