evet biliyorum canım ama yanında azıcık bile c vitamini takviyesi yaparsan bu ortadan kalkıyoOh oh maşallah Ege bebeğe..yarasın yedikleri....bu arada dikkatimi çeken bişeyi söylemek istedim burcucum..pekmezi süt ve süt ürünleri ile birlikte verdiğin zaman sütün içindeki bileşenler demir emilimini yok ettiği için pek bi faydası olmuyor...aynı şekilde demir haplarının ve damlalarınında süt ve yoğurt ile birlikte verilmemesi gerekiyo..bunu dr lar özellikle belirtiyo...demir içeren besinler ya aç karnına yada meyve gibi c vitamini içeren gıdalarla birlikte verilirse anda emilimi daha yüksek oluyo...ben o yüzden pekmezini hergün kahvaltıdan önce bazen tahinle karıştırıp bazende tek başına veriyorum bir kaşık...
fikriyecim havuç ve ceviz tamam dagerekli Malzemeler:
4 adet orta boy havuç
1 adet yumurta
8-10 dal maydanoz
3-4 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
tuzz
Karabiber
Pulbiber
Bulamak için 1 su bardağı un
Hazırlanışı:
Havuçları temizledikten sonra haşlayın. Suyunu süzün ve bir kaba alıp; un, ceviz, tuzz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve başka bir çorba kaşığını üzerine kapatıp, şekil verin. Köfteleri una bulayıp, kızdırılmış sıvıyağda iyice kızartın.
Afiyet Olsun.
bebeginiz icin yaparken baharat koymayabilirsiniz.
sen buna iyi mi diyosun fikriyecim maşallah daha ne yiyecek silmiş süpürmüşMASLLAH kAANE HADI iNSALLAH DAHA DAHADA COK YER BUNDAN SONRA
dun sanberk
SABAH 1 yumurta,2 zeytin,80 ml sut,40 ml meyve suyu icine 1 kasik pekmez,100 ml meyve puresi icine 1 cay kasigi pekmez,1 dilim salam,1 danio icine 1 corba kasigi 8 tahil mamamsi ve 1 cay kasigi tahin.
OGLEN 150 cilekli sut,1 danette,6 tane kasarli cubuk.rd daydik mecbur bunlara verdim.
IKINDI yarim babymiz,bir kavanoz meyve puresi,50 ml aptamil.
AKSAM 150 ml mercimek corbasi,1 cr ks pilav,1 danette icinde 2 corba kasigi 8 tahilli mama.
hele sukur bugun iyiy yedi
MASLLAH kAANE HADI iNSALLAH DAHA DAHADA COK YER BUNDAN SONRA
dun sanberk
SABAH 1 yumurta,2 zeytin,80 ml sut,40 ml meyve suyu icine 1 kasik pekmez,100 ml meyve puresi icine 1 cay kasigi pekmez,1 dilim salam,1 danio icine 1 corba kasigi 8 tahil mamamsi ve 1 cay kasigi tahin.
OGLEN 150 cilekli sut,1 danette,6 tane kasarli cubuk.rd daydik mecbur bunlara verdim.
IKINDI yarim babymiz,bir kavanoz meyve puresi,50 ml aptamil.
AKSAM 150 ml mercimek corbasi,1 cr ks pilav,1 danette icinde 2 corba kasigi 8 tahilli mama.
hele sukur bugun iyiy yedi