2008 Aralık Anneleri

* kangurum yok bende senin gibi alsam mı diye düşünmeye başladım evde taşıma kolaylığı olur mu ki
* valla ben yatırdığım şekilde buluyorum hareket etmez fazla
*sağlık ocağıda da özel hastanede de kontrole gidiyoruz çünkü aşıları sağlık ocağında yaptırdım
sağlık ocağında aşılar ücretsiz ve en önemlisi daha güvenli bence

bende kanguru kullanmayı düşünüyorum yalnız 6-7 aylık olana kadar kullanma dediler şimdilik sorun yok zaten her yere arabayla gidiyoruz ama yaza yürüyüşler için falan iyi olur diye düşünüyorum
bebeğim çok hareketli ama uyanıkken şimdiye kadar döndüğünü çok az gördüm zaten gece uykusu 3 saatin üstünde şimdi aylık kontrole özel dr. gidiyoruz hastanede olabilir aslında öyle denk geldi yani ben pek esirgemiyorum oğlumu esirgenen göze çöp batar derler ya korkuyorum aşılar sağlık ocagında hemşiremiz arkadaş olunca ilgileniliyo

canım kanguruya bende karşıydım ama chıcco nun kanguru çeşitleri var çok hoş ve bebeğin rahat edeceği şekilde bende almam diyordum ama alacağım galiba bu akşam doktorumuzada sorucam bakalım ayrıca ben kızıma arabasını çok hafif aldım p.cardın den aldım toplamda 5 kilo ve tek hareketle açılıp toplanıyor çok pratik benim kızım maaşallah uyanıkken çok hareketli tutmak sorun ama uyudumu o kadar değil aylık kontroller için sağlık ocağıda çağırdığı için götürüyoruz ama özel doktoruda var her ay onada gidiyor kızım aşıları sağlık ocagında oluyor ücretsiz ama rota aşısı olacak bugün ve özel doktorunda aşıyı ben alacagımı ALLAH hepimizin yavrusunu korusun sağlık versin:Saruboceq:

benim kusmalar 3 saatte bir emzirmeye baslayınca azaldı... Herhalde eskiden çok yediriyordum, fazlasını kusuyordu gerci doktorlar bırakın yesin fazlasını kussun diyorlar ama bilemedim...
normal doğum yapanlar sizin bebişlerin kafasında sislik oldu mu? Daha doğrusu olduysa geçti mi?
Bir de bende bu ay kusmasın diye yemeğini azaltinca sanki bana da az kilo alıyor gibi geldi ama zaten doktor beni uyarmıştı 3. ayda daha az kilo alacak diye sizler de cogunuz kilo boy takip listesine 3.ayları yazmadınız sanırım... Hatta bir ay hiç kilo almıyor ya 5 ya 6 zaten her ay 1-1.5 kilo almaya devam etse bir yasında dobiç bişey olur ki benim bildiğim bir yasında ki olması gereken ortalama kilo 10.5

doktor yarin yikayabilirsiniz demisti canim ona güvenerek yikadim bende simdi atesi düstü cok tesekkür ederim yanitladigin icin:1hug:

eee kriz var malum extra da yok konser de ,çocuk doğurmanın tam zamanı...akıllı kadın vesselam...hem tarzını hem şarkılarını çok beyeniyorum.
benimde kuzenim ses sanatçısı oradan biliyorum ,onlarda kendi çapında krizden nasibini aldılar tabii...

kanguru dışarı çıkarken vazgeçilmezim şu dönem ,hem kızım hemde ben çok rahat ediyorum dolaşırken...markası kraft canım...

benim kızımda oldukça hareketli ki hamileyken de öle idi ama gece yatarken nasıl bırakırsam öle buluyorum ben:)

aylık gelişimini doğum yaptığım hastanenin çocuk doktoruna götürüyorum yada aşı yaptırırken sağlık ocağında bakıyorlar...

Son düzenleme:
suzicim rica ederim sorun yok ozaman ama bana sorarsan fitilden ziyade calpol kullanmanı tavsiye ederim ..
fitili Allah korusun da çok yüksek ateş olursa ver bence...

Kangurumuz var ama evin icinde kullandim kizimda zaten kucakci oldugu icin seviyor onla gezmeyi ben memnunnum hauck markasi orda yok sanirim

benim kizimda cok hareketli bende koydugum yerde bulamazdim bende careyi yataginin yanlarina yüksek biseyler dösedim yani yastiklarla yükselttim sende öyle yapabilirsin

kizimin özel doktoru var oraya gidiyoruz asiyida kendi doktoru yapiyo saglik ocagina ise istedigimiz zaman gidebiliyoruz

canımm şimdilik bişey kullanmadım havalar da malum hep soğukk ama havalar düzelince düşünüyorum kullancam tabiki
bebeğim haraketldir ama öğle yatarken nasıl yatırmışsam o şekilde tekrar koyduğum yerde buluyorum.sadece bi kere koyduğum yerde bulamamıştım kanepeden başını sarkıtmıştı tabi o halini görünce az kalsın kalp krizi geçiriyodum bi an panik olmuştum
kontrolumuzu özel doktorada gidiyorum sağlık ocağınıda.sonuçta aşılarını sağlık ocağında yaptırıyorum bende sağlık ocağındaki aşıların daha güvenilir olduğuna inanıyorum

suzicim ilaç isimleri latince ama maddeleri değişmez gibi geliyor bana , paracetemol olan her şurup hem ağrı kesici hemde rahatlatıcır ama calpol un tadıda çok güzel ...
bu arada bende sağlık ocağının aşı güvenirliğine yürekten inanıyorum..inanın özelde aşı bedava dahi olsa devlet güvencesini bırakıp rant peşinde koşan özel kuruluşlarda yine yaptırmazdım ben...kaldıki şu kriz döneminde atıyorum 80tl olan bir aşıyı 10 kişiden kaç kişi tercih eder sizce devlet bedava yaparken ...bu örnekte sağlık ocağındaki aşıların devir daim olduğu için daha taze olduğunu gösteriyor bence ...

Son düzenleme:
Herkese hayırlı Cuma'lar.

İlkim,Bhk geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Bir kere kanguru kullandık.Eşim taktı.Rahat oluyor sanırım.Sırtını kendi göğsüne dayadı,böylelikle kızım etrafını seyrederek gezdi.

Sabah kızım benden çok önce uyanmışsa yan yatar şekilde yatırmış olduğum halde sırtüstü yatar buluyorum ve ayaklarını savurarak üstünü tamamen açmış oluyor.Bu yüzden odayı sıcak tutmaya özen gösteriyoruz.

Aşıları sağlık ocağında ücretsiz yaptırıyorum.Ayrıca ayda bir özel doktora gidiyoruz.Bir sorun olduğunda doktorumuza cep telefonundan ulaşıyorum.

Ben son zamanlarda inanılmaz uyuşuk bir moddayım.Kılımı kıpırdatmak zor geliyor.Sanki sürekli başım dönüyor.Evi bk götürüyor.....Çalışırken daha dinamiktim ben.Az zamanda bir sürü işi koştur koştur bitiriveriyordum.Evde otur otur içim geçti.Of yaz gelsiiiin.

slm kızlar herkeze hayırlı cumaalar
nasılsınız bakalım meleklerimiz büyüyo büyüdükçe kucak istiyolar fırsat bulup giremiyorum
benim kız bu ay pek kilo almamış ya bu ayda dr kontorolumuz yok aşımız ollmadığı için
benim kızım bu ay 400 gr almış((
evde hasas tartıyla tarttım

canım çizelgende 2,5 ayda 15 kilo yazıyo:1shok:
çok fazla olur o tatlım
10 haftada 15 kilo veremezsin
versen bile sağlığın bozulurdelikafadulden
bi daha düşün hedefini biraz küçült ona ulaşınca bi hedef daha koyarsın kendine
hem küçük bir hedef kilo vermede daha motive edici olura.s.

bhkciğim benim hayatım.çok kötü grip oldum boğazım berbattı.ve kızımada geçdi.dr.götürdüm bugün aferin plus verdi dr.muz.dün dr.aradıok aferin alın dedi babama aldırdım ama vermedim.dr.görmeden teredütte kaldım.ama bugün gittik bakdı inceledi aynı şurubu verdi.yavruşum benim düngece uyuyamadı tıkandı hep burnu.
hava çok kötü kızlar.dikkat etsekde olan oluyor.gezmeye götüreyim dedim hasta ettim yavrumu.

bhkciğim hemen dr.git antibiyotik alırsın.geçmiş olsun tatlım

saollun kızlar ya hepinizin yazdıklarını okudum ara ara girip ama bişey yazamadım.
kafamı kaldıramıyorum hala.
kocacım gelsin diye bakıyorum walla,kıza baksın diye..

pazar gidicem inş doktora.
Allah sağlık versin hem bize hem bebişlerimize..

bizlerde ankete kaltilmaya devam edelim ozaman

ilk sorunun cevabi evet kanguru kullaniyoruz biz yalniz ben hic takmadim hep esim takti su gune kadar esim hep yuzunu gogsune dogru koyuyor maksat hem soguk almasin babasinin isisiyla sicak kalsin hemde toz topraktan etkilenmesin tulumunuda giydirdikmi keyfine diyecek olmuyor zaten hemen uyur benim kanguruda hos her disari ciktigimizda gerek kanguruda gerekse arabasinda olsun aninda yatisa gecer benim sipam bu arada bizim aldigimiz kanguru kendinden kalipli yani bez falan gibi degil bele gore ayarlanmis kolalanmis gibi bilmem anlatabildimmi oyle olunca bebegin rahatsiz olma gibi bir seyi soz konusu olmuyor

ikinci soruna gelince benim oglumun yataginin kenarlari yuksek hapisane gibi oradan sarkmasi mumkun degil yani

aylik kontrollerine gelince iste orda ayriliyoruz bizim burda hastane yada doktor farkliligi yok zaten her cocugun kendi ozel doktoru vardir butun kontrolleri doktorda oluyor
umarim yardimci olabilmisimdir

Son düzenleme:
arkadaşlar verdiğiniz cevaplaar için teşekkür ederim :)

az önce kızımı ilk defa dışarı çıkarttım..valla kararttım gözümü attım ikimizi de sokağa...bir sorun yok şükür ama karar verdim kanguru şart....araba epey zorladı beni...hele bi de eve alırken çamurlu tekerleri silmesi yok mu ...yarın eşimi kandırabilirsem çıkalım da kanguru bakalım olmayacak bu böyle....hem kızım da kuçakçı evde de kullanır az biraz ev işi yaparım...

şu ana kadar iki kez aşı olduk...ilk ay aşısı doğduğu hastanede oldu orada doğduğu için ilk ay kontrolü ücretsizdi....iikinci ay aşıları da doktor da.....biz hiç sağlık ocağına gitmedik; bilemiyorum yani....tamam ilaç devir daimi konusunda haklı olabilirsiniz ama temizlik ve rahatlık konusunda dr daha ii gibi gelio bana....bilemiom kararsızım bu konuda

benim kız yamuk yatmayı seviyor....düz yatağında uyuyacağına kucağımızda eciş bücüş şekillerde ... şimdi koltukta onda bile yamuk yatıo.....geceleri de öyle beşiğinde dönüo....allahtan tehlikeli bi durum yok ama üstü müstü açılıo tabi....sanırım bana çekmiş ben de deli yatarım...kışın eşim de hep beni üstümü örtmekten yorulduğunu söyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…