2008 Aralık Anneleri

kizlar bgun herkes tersindenmi kalkti
ne oldu herkeslerin morali bozulmus anlasilan
kim üzdü söleyin sopayla basam eviniziklava:klava:klava:
malesef canım eşimede bana klima acayip dıkunuyor o yüzden eve klima almadık biz.
ne yapalım artık biraz daha zaman geçsin pencere kapı açarızŞeniz
sağol canımcım ben sık sık değiştiriyorum malum sıcaklar pişiriyor bazen takmıyorum altına bez filan öyle sallıyoruzkaydirigubbakcemile3

sorma canım sıcaklardan sıkıntılıyız bende uzun kollu giydiriyorum üstüne ince örtüyorum ama yinede çocuk kıvranıyor herhalde artık badiyle yatırcam bu gidişle. üşütme değil tatlım sadece huysuzluk ve sıcak karıştı.:sinifsinif:

tünaydınlar bayanlar!!!
nasılsınız?bebişler de iidir inşallah....kızçemden müsade ile 5 dk ile sizlerleyim...hal hatır sorayım...kendimi hatırlatayım dedim....gelmesem de yazmasam da kalbim-aklım burada onu söliim dedim :)

sıcaklar fena ..klima da açamıoz...n'Olcek bilmiom....

ders çalışmam lazım....ay sonu kpss ye gircem....kızçeden fırsat yok.....sıfır çekicem sınavda bu gidişle :)

önümüzdeki ay yurt dışından misafirlerim gelecek...1 hafta...onlara plan yapmaya çalışıom..nerelere götürsem???daha önce gelmişlerdi o yüzden müzeler filan 2.baskı olur...daha değişik yerler bulmalıyım....kalabalık da olcez..tek arabaya da sığmıcez...sağlam bi lojistik planlama yapmalıyım...fikri olan var mı???istanbul da mekan....güzel uygun fiyatlı yemek yerleri filan????hadi şu zavalllı aralık annesine bi yardım :)

bu arada...kızçeme ilaç vermek zorunda kaldım....ventolin die bi şurup....sürekli öksürüo kızçe...ama ööle soğuk algınlığı öksürüğü gibi değil de genzine bişi kaçmış gibi....burnu tıkalı gibi....hafta sonu kontrol varddı doktora da sööledim...burnu tıkalı gibi...bi delikten tam verimle nefes almıo...ama temizlemeye kalkınca da bişi gelmio..damla filan da işe yaramıo....şimdi tıkannıklık arttı...bööle hırıltı gibi ses çıkartıo sonra da öksürmye başlıo....doktora telde sordum şurup verdi....genizden gibi dedi ama aşağı bronşlara inebilir dedi.....ya biz daha ek gıda bile vermemişken ilaç vermek çok zor grldi...kızım ilaçlara alışsın onlarla büyüsün istemiom..off...aranızda bu ilacı bilen kullanan var mı??

adamcağızın içinde ukte kalcakk ne yapayımm her yaz hamile kalıyodum:roflol:.

delikafaduldenkafamçokkarıştı neeeeeeee her yaz hamile mi kalıyordun??? Eeee kaç çocuk var kıs sende

Elazığ'dan sonra bizim oralar pek bir serin olur sizler için.:dance:

kaydirigubbakcemile5 geell kıss Artvin'e Şavşat / MEYDANCIK'a kadar geeellll

Kesinlikle temmuz ve ağustos aylarında festivaller yoğun olur.Dut pekmezinin yapıldığı yoğun dönemdir temmuz ayı ve ağustosun ilk 10 günü.Mutlaka yağışlar olur.

Hele bir de yaylalara doğru gittiniz mi soğuk,buz gibi sularla birlikte küresel ısınma sebebiyle çağıldaması eskiye nazaran azalsa da derelerin minik şelaleler oluşturmasıyla birlikte bir serinlik alır etrafı.Ilık esen rüzgarın kokusunda çamların,dağ çiçeklerinin birbirleriyle yarışan eşsiz kokuları vardır.Hele bir de başınızı kaldırıp gökyüzüne baktınız mı değmeyin keyfinize...Yukarlarda pamukların yarışı vardır,herbirinin kendine has şekilleri vardır.Kuşlar da kelebeklerle,bal arılarıyla arz-ı endam ederler süsleriyle,ahenkli cıvıltılarıyla...

Yolun bir yanında ağaçlar ve uçurumlar,bayırlar varken öte yanında heybetli görünümleriyle yeşilin her tonunun birbirine karıştığı dağlar,üzerlerindeki kınalarla,hayretler içinde yeşillikler,ağaçlar yaşatan kayalar,türlü türlü otlarla yamaçlar eşlik eder yolculuğunuza....
Biraz şansınız varsa dağ çilekleri,böğürtlen,ahududu,frenk üzümü,kuşuzumü ile ağzınızı tatlandırırsınız...
Sözün bittiği yaşamınıza farklılıklar katacağınız en doğal,en ekolojik yerdir ARTVİN ! turkbayragi
Haydi bu yıl kendinize ve ailenize bir şans tanıyın zemuszemus

HOş geldin.a.s.

Uçakla Kars üzerinden eşsiz,doğal,ekolojik bir tatil seçeneği olarak ARTVİN desem :kedipuyorumnanaktan İstanbul konusunda yardımcı olamayacağım.

Ben,oğlumda VENTOLİN kullandım.Zatürre olmuştu.Hem de yaşında bile değildi.Buhar da vermiştik.Hamd olsun faydalı olmuştu.

Valla ben de hem oğlumu hem kızımı ne yazık ki ne tam olarak anne sütüyle ne de ilaçsız büyüttüm,büyütebiliyorum da.Çok üzgünüm ama ilaçlarla ve ek gıdalarla,mamalarla suni olan yaşamla doğar doğmaz tanıştık.Ne yaparsam yapayım istediğim bu değildi.Bizim için hayırlı olan da bu imiş diyorum.Şükür ki doktora ulaşabiliyorum.Bunu yapamayanlar da bir yığın ve ne doktorsuz kalalım ne de muhtaç olalım diyorum.
Rabbim,hayırlı şifalar versin tatlım.:Saruboceq::teselli:

günaydın canım
nasıl gidiyor diyet
BHKcım bizim diyetten bahsetmiş nasıl buldun diyetimizi:1ninca:
selam canım benim diyet olduğu yerde sayıyor şimdilik.
oğlumu emzirme ağırlıklı beslediğim için sizin diyeti ertelemeli olarak deneyeceğim kısmet olursa.
hele siz bi sonuçları alın bakem
szi şu anda kobay olarak kullanıorum:jeyyar:

gözün aydın canım darısı bizlere....kaydirigubbakcemile5
kizlar bugunden itibaren bende spora basliyorum
ama rejim yapmiyorum
cunku benim sadece göbegim var
onu eritince sorunum kalmiiiii
hadi bakalım görelim seni de kaydirigubbakcemile2

ah canım kıyamam...
ben de dün göremedim seni merak ettim...opuyorumnanaktan

kaydirigubbakcemile3
canıım gel bi öpiim seni opuyorumnanaktan

eline sağlık.... vereliniortakkız ilkime kim baktı
anaamm millet işi gücü bitirdi ben hala oturuyom ya :mymeka:

bu aralar benim yoğurt da tutmuyor. regl olunca tutturamazsın dediler acep doğru mu:uhm:

günaydın kızlar morelim cok bozuk sabah sabah eşimle tartştık biraz
nooluyo yaw herkesler tartışıyo mu üzüldüm şimdi:sinifsinif:

gözün aydın canım. emeklemiş senin bıcırık...
dişi de mi çıktı:uhm:
en son dişi biz çıkarıcaz sanırım

bizim de yaylamız var geçen yıl ev yaptık. burdan sıcaktan kaçıp orda kuzine yakıyoz
haftasonları arada değişiklik için güzel oluyor. ama şahsen ben uzun süre kalamam orda...
havasına suyuna diyecek söz yok zaten...

bu arada ben oğluşu artıık giydirmiyorum çıtçıtlı body ile dolaşıyor evde (bazen yarım kollu bazen sıfır kollu) kapı pencere de açık. yoksa terden uyuyamıyor sıpa
biryere giderken giydiriyorum gittiğimiz yerde çıkarıyoruz:kedi:
artık çook rahat dönüyor her iki tarafa da. ve yüzüstü iken saatin akrep-yelkovanı gibi kendi etrafında dönüp bişeylere uzanmaya çalışıyor...
yaşasın büyüyor artık bu sıpalar :sm_cool:

Son düzenleme:

valla güzel olurdu artvin ama şimdilik buralardayız.... :)

doktor konusunda doğru diosun...şükür doktora ilaca ulaşabilioz....

inşallah benim kızçe de çabuk atlatır

ventolin nefes açıcı şuruptur canımmm
eğer hırıltı genzinden geliyor ise hiç bir işe yaramaz bence...
çünkü ventolin bronşları açar dolayısı ile kronik ve alerjik tıkanıklıkları gidermek için kullanılır...
benim kızçemde de bu hırıltı vardı geçen ay...
ciğerlerinin temiz olduğunu hırıltının boğazdan gelmesini anladığım halde kontrol ettirdim...
doktor söktürücü şurup verdi ama ben ilaç kullanma taraftarı olmadığım için bol bol taze ıhlamur kaynatıp verdim..bir söktü pir söktü..tavsiye ederim sanada

istanbulda gezilecek yermi yok bacımm hem müzeler bu sıcakta keyiften çok eziyet olur bence ...
şöyle daha ferah yerlere ne dersinnn
bu anlamda anadolu yakasında muhteşem güzel gezilesi görülesi yerler var mesela...çamlıca tepesi,hidiv kasrı,şile,ağva vs vs

eğer avrupa yakasından alternatif arıyorsan bizim bu tarafta bahçeşehirde aguadolfhin var mesela süper güzel ama hafta içi gitmenizi tavsiye ederimmm
başka başka dur aklıma geldikçe yazarımmm

ayrıca kızçene çok çok geçmiş olsun canımmmm

Teşekkür ederim tatlım. a.s.

Dİş çıkmadı ama çok zorluyor.Yerleri iyice belirginleşti.Hayırlısıyla bizlerin kuzucukları da çıkarsalar da rahat etseler,biz de azcık rahatlasak.

amaninnnn hade gözün aydın ayyyyy
mazereti var nurgünün dokunmayın şakkıdı

hayırlısı canım senin iyi komsuların vardı değil mi orda? yine aynı semtte misin?

aslında yoğurtlarımızın tutturamamızın nedeni bir anda bastıran sıcaklar bence...
bizler kış tarifesi ile mayalamaya alıştık tabi,şimdi bu sıcakta yine eskisi kadar ısıtıp mayalayınca kesiliyor...
bende bi dönem ara verdim doktor tavsiyesi ile ...önceki gün başladım tekrar yoğurt vermeye ama maalesef ilk denememde benim yoğutta sıcakların azizliğine uğradı canımmm:umursamaz:

ilkim ne o okamı kızzz küsmüyük banane ben kıskancım zaten eşim izinde alamıyor bunalkımdayım saracak birini arıyom bugün piyango sana çıkacak bak öp bakimmm nanaktan ama hadiiii ne olurrrrrrrrr

bana sar kso nede olsa antrenmanlıyım bennn
hadi önce ben başlatayım...
bi antalya bi tatil havası estirip duraysınnn
hem tatile gitmek marifet değil, dönmemek marifet ayyyy sırnaşık şey1 - 0:

valla bende askılı body ile yatırıyorum artık..
cheandler gecen ay benimkide olmuştu aynen doktor cam acık yatırın gecer dedi bende oyle yaptım ve bende 1-2 kasık ıhlamur verdim, bizimkinin de ilk tattığı sey ihlamur oldu böylece hemencene iyi oldu...

canımcım bıngıldak zaten bir yaşına kadar ancak kapanıyor diye biliyorum ben..
bu yüzden devit 3 verme dedi öylemi????
bir yaşıma daha girdim!!!!!

kizlar bugunden itibaren bende spora basliyorum
ama rejim yapmiyorum
cunku benim sadece göbegim var
onu eritince sorunum kalmiiiii

loracım bende aynı senin durumundaydım ..
o yüzden yediklerime dikkat ederek göbek eritici sporlar yaptımmm
şu an hamilik öncesi tüm kıyafetlerime rahat rahat girebiliyorum canımmm
hade darısı başaına

amaninnnn hade gözün aydın ayyyyy
mazereti var nurgünün dokunmayın şakkıdı

sağol canikom
habersiz geldi
kocam yansın derdine kaydirigubbakcemile3
sefam olsun zemuszemus

cidden bugün kimse sataşmasın
yakarım lmaz:
emirhan bile korkusundan ağlamıyor yavrum sırnaşık şey

lilicim oğanın karnesi nasıl
bakabildinmi
merak ettim
ah ya darısıda bizim başımıza kaydirigubbakcemile5

canımcım bıngıldak zaten bir yaşına kadar ancak kapanıyor diye biliyorum ben..
bu yüzden devit 3 verme dedi öylemi????
bir yaşıma daha girdim!!!!!

Bıngıldağı erken kapandığından,devit3 de bunu artırdığından kullanmıyoruz artık.Sanırım ki 2 ayı geçti kullanmıyorum.kafamçokkarıştı

Valla sen de (sanırım 76 doğum yılınsa)ben de bu şekilde yaş ala ala bi hal olduk.Acep bu şekilde yaş ala ala kaç yaşına geldik?:uhm: :roflol::roflol:

canım saol...doktor genizden bronşlara inmesin die verdi şurubu...önlem amaçlı.....ıhlamuru da deniimm...

dediğin yerler güzel de...dediğim gibi arabaya sığma sorunu var:..bi de eşim işte olcek...ben yolları bilmem...kızçe de var...netcez bilmiommm

deniim ıhlamuru...tşk :)

bende düyordum bir fesatın gözü değdi diye senmişsin hain gacuuu mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…