2008 Bebişleri Neler Konuşuyor?Haydi Hanımlar

Karagxoxzlxux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
241
0
96
40
İstanbul
merhaba kızlar siteye takılmayalı uzunca bir süre oldu malum bebişler büyüdüler ufak tefek konuşmaya başladılar yani tek tük kelimelr söylüyorlar ama benim oğlan daha henüz anne bile demiyor bir kaç kelmesi var söylediği su mama alo dede gitti attı falan yani tabiki şakır şakır konuşmasını beklemiyorum ama belkide anne dememesi beni üzüyor olabilir bilemiyorum sizinkiler neler söylüyor paylaşırsanız sevinirim

benimkinin maşallahı var herşeyi söylüyor
her yaptığını söylüyor bişey kapatınca papat diyo açınca attım diyo:)
kucağıma gelmek için al meni diyo
kitaplara bakarken ben söylüyorum gördüğümüzü oda hemen tekrar ediyor
sevdiği çizgi filmler çıkınca sevinip adını söylüyo hemen

benim oğlandada pek numara yok bazen isterse anne baba der dede alooo attım bukadar biz konuşuyoruz devamlı onla ama hiç tekrarlamıyor bile hatta dinlemiyor çoğu zaman o yaramazlık peşinde
kızlar daha çok iletişim kuruyolar dinliyolarlar daha erken konuşuyorlar kızlar gördüğüm bizimki baba demeye bile çabası yok canı isterse o kadar
daha henüz erken sanırım yaa elbet konuşacaklar her bebek te farklı birbirinden bakıpta üzülmemek lazım sanrım ama anne iç güdüsü üzülüyo insan

yağmur da konuşuyor artık yavaş yavaşşş
anne,baba,dede,mama,gol,hen hen telefonu açınca ada diyorr(alo demek )
hav hav diyor dediğim her lafı artık çok ii anlıyor ne desem getiriyor
bide bu ara kızım topun yada araban nerde desem orda diyor
ozaman da benim yavru kuşumu yiyesim geliyorrrrrr

baba,mama,dede,meme,bebe,ne?,anne bunları söylüyor şimdilik ama ne dersek anlıyor,inanılmaz geveze,bir çözerse kelimeleri yeteeer suss diye bağırıcaz sanırım kaydirigubbakcemile3

bebeklerinizin ilginc, komik sozlerini mutlaka bir yere yazin hanimlar.
ben oglumdayken yazmistim, yoksa insan daha sonra mumkun degil hatirlamiyo.

haklısın vannacım yamak lazım,
hatta yazayım şimdi 'bekım (k gırtlaktan çıkıyor ve ne anlama geldiğini bilmiyoruz,abıka veya aaaabıka en çok ve belirgin olanlar bunlar kaydirigubbakcemile3

benım kızda herkese babası dahıl anne , mama, aç gibi seyler diyor basıt seyler yanıı ama bı konusmaya baslarsa hıc susmuycak gıbı cunkı kendı dılınde uzunca bır cumleler kuruyorr opuyorumnanaktan

benim oğluşumda anne, baba,abla,abi, mama,meme, ece, eycan(babasının adı) abıga(ayakkabı) ze(su)at,adda,ayaba,dütdüt..aklımda olanlar bunlar bide en çok yemem diye ağlıyo

benim oglusumda anne, anneanne, baba,dede,abla,ittiyom istiyom demek,bebi,mama tay cay yani,her istedigini anlatiyo kendi dilince anlasilmiyo ama göstermesi yetiyo cok yaramazlar

Benim oğlumda pek çok kelime biliyo ve artık taklit ediyo.Papağan gibi:)Anne, baba, angenne-anneanne,dede,day-dayı, inge-yenge,mmba-lamba, ümme-düğme, şıı-ışık, koppum-korktum, unda-oyuncak,
amba-ambulans, aaba-araba, kaaga-karga , bebe gibi.Taklit olarak kuzeninin ağlayısı, dayısının çıkardığı bir ses ve benim yavrum deyişim.Avvu diyo.ınanılmaz tatlı oldular,maşallah..

evet canım çok tatlı oldular gerçekten :nazar: kahkahalarla gülüyoruz o hallerine :)
gevrekçiii diye oynuyoruz kafamızın üstüne bir şey koyarak ona 'de' diyor,pek yakın değil ama anlatıyor bir şekilde işte :)

sapişim bizimkide elinde ne varsa kafama koyar yada getirir elime al al diyo kafasına yada kafama koyuyor gevrekçi yaptırıyor izmirin gevreği vede gevrekçileri meşhur ya biizm bebekler ordan görüyor sanırım biizm her sabah geçer balkondan bakarız bide gevrekçiye onun bağarmasına bizimki kahkalarla gülüyor onun o halleri çok komik konuşamasada ne istedğini anlaıyor sıpam ama bu aralar anne demesini çok istiyorum artık bilinçli bilerek anne desin yeter

eğer canı isterse söylediğimiz her kelimeyi tekrar ediyor ama cümle hiç kurmadı daha.baba gitti gibi basit cümleler bile yok henüz.köpek buf buf,su bu,kedi tedi,bebe bebek,kardeş kaadi.ba ba baybay vs.. bilindik kelimeler,henüz isimleri pek söylemiyor,krikitosun oğlu Mert e me diyor sadece heheh

bi eki öç döt biş aakı didi sekis tokuz ve aaabaa .bu on oluyo çünkü on arabaya kon diyoruz yaa:))))
herşeye kendince bişey söylemeye başladı ama en sevdiklerim: mamak-parmak babacım annem abaligo= eş anlamlı bi sözcük hem asansör hem de gece bahçesi demek:)))
gogili goo=bu da enişte ve suyu doldur(suluğa) manasına geliyoo
pakapaka =makapaka
mini mini=mini mini pontipaynlar artık nasıl yazılıyosa işte
aldığım kitapların inanılmaz yararını gördüm maşşalahhhh:nazar:

Son düzenleme:
bi eki öç döt biş aakı didi sekis tokuz ve aaabaa .bu on oluyo çünkü on arabaya kon diyoruz yaa:))))
herşeye kendince bişey söylemeye başladı ama en sevdiklerim: mamak-parmak babacım annem abaligo= eş anlamlı bi sözcük hem asansör hem de gece bahçesi demek:)))
gogili goo=bu da enişte ve suyu doldur(suluğa) manasına geliyoo
pakapaka =makapaka
mini mini=mini mini pontipaynlar artık nasıl yazılıyosa işte
aldığım kitapların inanılmaz yararını gördüm maşşalahhhh:nazar:

merhaba.ben kasım 2009 annesiyimbende oğluma 3 aylık olduğundan beri kitap okuyorum,resimlerine baktırıp onları anlatıyorum çokda severek dinliyor sayfaları çevirmeye çalışıyor.sız ne tur kitaplar aldınız bebişlerinize onerebilecekleriniz var mı?

Back
X