2008 Ekim Anneleri

Kizlar gecen size sormustum ya bu donenceler gozkaymasi sasilik felan yapiyo diye duydum donencesini besigine takip takmamakta karasizim siz duydunuzmu olbilirmi diye gercektende oluyomus kasim annelerinde okudum az once sizdede varmi oyle bisey

Evet Leylacım kardeşim dr benim onunda çocukları var kesinlikle kullanma dedi.çünkü bebek sürekli ona baktığı için gözde kayma yapabiliyormuş.a.s

walla ibolya haklisin. herkes baska bisi soyluyo. ben de sasirdim. 4.aydan sonra genelde tavsiye ediyolar corbaya meyve suyuna baslamayi. ama tabi seker tuz kullanilmicak. asitli meyveleri de yeme diye baya bi korkuttuydu beni bizim ebe. yok o yasak bu yasak. yiyecek yemek bulamiyodum ilk basta. ilk ay bittikten sonra yavas yavas denemeye basladim. cok sukur gaz sorunumuz da pisik sorunumuz de olmadi. dun ilk kez asi olduk. onu da atesi falan cikmadan atlatti cok sukur. turkiyede ilk asi ne zaman oluyo? burdakinden once galiba. biz 3.ayla 4,ay arasi bi gun gidip ilk asimizi oluyoruz. cok korktum aglicak diye, icim parcalandi gidene kadar ama cok iyi gecti cok sukur.

canım burda ilk aşısı doğduğunda başlıyor hepatit sonrada doğumdan 1 ay sonra 2.hepatitini oluyor.sonrada her ay farklı aşılarla devam ediyor.geçen haftada bizim oldu çikolatamın canı nasıl yandı kimbilir kıpkırmızı kesildi kuzucuğum 2 aşı birden oldu yavrum

Evet Leylacım kardeşim dr benim onunda çocukları var kesinlikle kullanma dedi.çünkü bebek sürekli ona baktığı için gözde kayma yapabiliyormuş.a.s

Evet ben daha hamileyekn almistin donence bunu duyunca takmamistim gecen taktim cok sevdi surekli bakiyo ama besiginde fazla vakit gecirmiyo gunduzleri hep ayagimda uyuyo gecede yatarken cikariyorum oyuncagi cingirakli ses yapiyo sallyinca diye onun disinda cok az goruyo olmassa tumden cikaririm

as.leylacıım..
diş için daha çok erken yavrum ya..ama tabi 2 aylık çıkaran hatta dişli doğanlarda var ama ... kızımda diliyle çok oynardı acaipte seli akardı ama 11 aylık çıkardı dişini...ne kadar geç çıkarırsa o kadar iyi olur..inş.geç çıkarırlar

HAYIR MERANCIM.YANLIŞ BİLİYOSUN.6 AYLIKKEN DİŞ ÇIKARAN BEBİŞ DAHA SAĞLIKLIDIR DİYO BÜYÜKLERİMİZ.VALLA SAĞLIK OCAĞINDA FALAN KADINLARA DA SORDUM AYNINI DİYOLAR:1hug:

HAYIR MERANCIM.YANLIŞ BİLİYOSUN.6 AYLIKKEN DİŞ ÇIKARAN BEBİŞ DAHA SAĞLIKLIDIR DİYO BÜYÜKLERİMİZ.VALLA SAĞLIK OCAĞINDA FALAN KADINLARA DA SORDUM AYNINI DİYOLAR:1hug:

canım bende meran gibi geç çıkan dişi daha sağlıklı diye biliyorum ben 6 aylıkken çıkarmışım kardeşim 12 aylık çıkardı benim çok sağlıksız erken yaşta hep geçirme oldu dişlerim onun daha 1 tane bile yok kaplama dişiCADIARZU

canım burda ilk aşısı doğduğunda başlıyor hepatit sonrada doğumdan 1 ay sonra 2.hepatitini oluyor.sonrada her ay farklı aşılarla devam ediyor.geçen haftada bizim oldu çikolatamın canı nasıl yandı kimbilir kıpkırmızı kesildi kuzucuğum 2 aşı birden oldu yavrum

sagol canim. ben bilmiyordum. canlari yaniyor tabi, yurek de dayanmiyor ama onlarin sagligi icin naapalim. biz de 2 igne birden olduk. biri 6 tane asi karisimi bir de hepatit. ilk ignede ne oldugunu anlamadi arda. koca koca acti gozlerini. ikincisinde basti tabi yaygarayi. canim benim. 6 hafta sonra ikinci asilar icin tekrar gidicez.

yok kuzucum bizim gazımız olmuyo çok şükür, gazı olduğundan diil korkutuyolar, sonra da biraz ağlamaya devam ediyo, uyukluyo sonra bende emziriyom uyutuyom uyuyo geri, bi tek o zaman çığlık attı, şimdi hiç hır çıkartmıyo gayet neşeli oynuyo, biraz yorulsun yine uyutcam, gazdan diil korkutuyolar kuzumu :çok üzgünüm:

yav zaten bizim bu ara drda kontrolümüz vardıydı, pazartesi günü gittiydik hatta, dr herbiyeini muayene ediyodu, ciğerlerini filen dinliyodu ne güzel, devlet baba sağolsun sağlık ocağından sevkettireceniz diye bi şart getirmiş, hastaneye vardık eli boş döndük, bizim uyuz aile hekimi de sevk etmez sinirimi bozuyo, mıymıntı herif, yarın dra gidcem zaten kendim için, çocuunkini de bi sorarım onu da götürürüm olmazsa ikimizinkini de aradan çıkartırız

yok annem öyle kara bulut mara bulut noluyo bakim, bişiycikler yok inşallah, hemi siz geçengünki olaydan ötürü hayır dağıtçektiniz ihmal etmeyin bakem onu dağıttınızmı hhıh

yok dağımadk henuz.kme daıtcam ne dagıtcam nbıılmım yaf..
kapattım uğarı gece clıstııyım bıraz olmasa..

len demin senin bu mesacında reklam vardı şinci yok niye :uhm:
ne biilimm olmm begenmedılerherhallşakkıdı

Valla annem kardeşime 3 aylıkken lüfer balığı yedirmiş kızlar:))yedirmiş derken 1 tane balıktan bahsetmiyorum sadece agzına vermis biraz yedirmiş.annem çaktırmadan ver kızım zaten benimki iştahlı maşallah yavaş yavaş bende vermeyi düşünüyorum.geçenlerde erik kompostosu yapmıştım ondan şöyle değdirdim ağzına çikolatam nasıl sevdi.vitamin veriyorum hergün bi güzel yalanıyo kuzucuğum sormayın.

lüferr mii:1shok:

normali 6. ayda ckarmasıdırama cocuktan cocuğa farkeder.gec ya da erkenn.cok fark etmıorsa soun teskıletmez bence..

Ben hic ugrasmayim bu arada siz islak mendil kullaniyonuzmu bebislere ben kullanmiyom hep ilik su yapip tulbentle siliyo boynunu yuzunu bide poposunu da ilik su ile siliyodum oda bez mok olunca elde yika yika sarisi pek cikmiyo icime sinmiyo hijyenik olmuyo diye sonucta kiz enfeksiyon felan kapar islak mendili ilik sula yikayip siliyom artik

BEN PAMUK KULLANIYORUM.TÜLBENT DEĞİL.ILIK SU YAPIP PAMUKLA ALIYORUM.RAHAT OLUYO.ONUN DA DÖTÜŞÜNE BİŞİCİK OLMUYO:roflol:

Efeekaan annene gidemedinmi

yok şekerim..:çok üzgünüm:
arkadaşım aradı bebişi sewmeye gelcez die...
anneme gitcem dedim ama çok ısrar etti:sm_confused:
bende yarın gitcem anneme inşallahyerimseniben
geçmişi okiim dedim ama ne mümkün....kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
kaynatmışsınız yinedelikafadulden

walla ibolya haklisin. herkes baska bisi soyluyo. ben de sasirdim. 4.aydan sonra genelde tavsiye ediyolar corbaya meyve suyuna baslamayi. ama tabi seker tuz kullanilmicak. asitli meyveleri de yeme diye baya bi korkuttuydu beni bizim ebe. yok o yasak bu yasak. yiyecek yemek bulamiyodum ilk basta. ilk ay bittikten sonra yavas yavas denemeye basladim. cok sukur gaz sorunumuz da pisik sorunumuz de olmadi. dun ilk kez asi olduk. onu da atesi falan cikmadan atlatti cok sukur. turkiyede ilk asi ne zaman oluyo? burdakinden once galiba. biz 3.ayla 4,ay arasi bi gun gidip ilk asimizi oluyoruz. cok korktum aglicak diye, icim parcalandi gidene kadar ama cok iyi gecti cok sukur.

he evet biliyorum sizin orda 3.. ayda başlıyomş, anam bizim ilk ay hepatit ikinci ay beşli karma, verem ve pnömokok aynı anda oluyo, üçüncü ay kontrol varmış 4. ay yine bi aşı var ama hangisi bilmiyom

sagol canim. ben bilmiyordum. canlari yaniyor tabi, yurek de dayanmiyor ama onlarin sagligi icin naapalim. biz de 2 igne birden olduk. biri 6 tane asi karisimi bir de hepatit. ilk ignede ne oldugunu anlamadi arda. koca koca acti gozlerini. ikincisinde basti tabi yaygarayi. canim benim. 6 hafta sonra ikinci asilar icin tekrar gidicez.

canlarım benim tabiki herşey onların sağlığı için bizim burada artık herşeyi sağlama aldılar.sağlık ocağı kapıya geliyo yakın takipteler anlayacağın.ben hastaneye götürüyorum Girayı hem aşılarını hemde kontrollerini oluyor çok iyi birşey eskidende olsaydı böyle şeyler keşke:1rolleyes:

bn almadıydım ondan almıyım bari, valla biz şimdilik çıngırakla oynaşıyoz, sallayınca gözlerini kısıyo azcık ürküyo herhal, böcük böcük bakıyo ona, arada bi durdurur gibi yapıyom yeniden sallıyom irkiliyomuş gibi oluyo ama dikkatle onu izliyo, göremeyeceği bi yerde sallarsam da sesini dinliyo ,2 tane minicik çıngırak aldım onu da tutturup eliyle sallatmaya çalışıyom ama düşürüveriyo kaydirigubbakcemile3

annem senin niye 2 tane aşı, 3 olması gerekmio mu

yok dağımadk henuz.kme daıtcam ne dagıtcam nbıılmım yaf..
kapattım uğarı gece clıstııyım bıraz olmasa..

ne biilimm olmm begenmedılerherhallşakkıdı

lüferr mii:1shok:

normali 6. ayda ckarmasıdırama cocuktan cocuğa farkeder.gec ya da erkenn.cok fark etmıorsa soun teskıletmez bence..

len çıtırım apartımana bi tuz dağıtıverin, koflet neyin dagıtıverin, ekmek dağıtıverin, siz bilceniz gari orasını, her aklımı sizemi sleyecem ay, hemi kocan ne iş yapıyo işyerindeki arkadaşlarına üç beş dağıtıversin bişeler ay

BEN PAMUK KULLANIYORUM.TÜLBENT DEĞİL.ILIK SU YAPIP PAMUKLA ALIYORUM.RAHAT OLUYO.ONUN DA DÖTÜŞÜNE BİŞİCİK OLMUYO:roflol:

len ben veeenin ıslak mendilini kullanıom, bende mi pamuklu su kullansam acep yav, her seferinde zor olmuyomu :uhm:

yok şekerim..:çok üzgünüm:
arkadaşım aradı bebişi sewmeye gelcez die...
anneme gitcem dedim ama çok ısrar etti:sm_confused:
bende yarın gitcem anneme inşallahyerimseniben
geçmişi okiim dedim ama ne mümkün....kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
kaynatmışsınız yinedelikafadulden

şttttt napyon len :icecream:

canlarım benim tabiki herşey onların sağlığı için bizim burada artık herşeyi sağlama aldılar.sağlık ocağı kapıya geliyo yakın takipteler anlayacağın.ben hastaneye götürüyorum Girayı hem aşılarını hemde kontrollerini oluyor çok iyi birşey eskidende olsaydı böyle şeyler keşke:1rolleyes:

len hastaneye özel mi gidiyon, sevk uygulaması başlatmışlar bize de anasını satim, ne güzel sevksiz gidiyoduk, bize de sevkli gelecen diyolar, sinir yaf, hüfffffffffffffffffffffff

aa ne guzel.. kucukken beni annem kolumdan tutup saglik ocagina gotururdu. ne iskenceydi :) bu ararda Giray cok guzel bir isim. benim de listemde vardi. Ama kocama begendiremedim. kendisi alaman da :) bu arada adiyla yurusun insallah bebisin.

Back
X