• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2008 Ekim Anneleri

fitilini vrdim antibiyotiğini içirdim şimdi uyuyo, 3 gün ateşini kontrol et dedi dr, yanlız eğer ateşi normamlse 3 saatte bir et dedi, ama sağlık ocağındaki hemşire ateş anien yükselebilir 15dkada bi kontrol et demişti, nasıl yapim ben şimdi yaa, ya bu aarada ben okuyamadım geçmişi flan noluyo bi sorumnmu var

yok anacım bi sorun nihalde rahatsızmış onu konuştuk cemrenin memişinde süt birikmiş galiba celen huzursuz dio onun dışında sorunumuz yok galiba

orta kulak iltihabı,idrar yolu enfeksiyonları,öksürük nezle grip ,diş çıkarma ve ateşlenmeler,ek besine geçtiğimizdeki kusmalar yememeler ,kabızlık ve ishal önümüzde 6 ay boyunca en çok duyacağımız şeyler...kendinizi hazırlayın anacım ben hazırım kızım sağolsuun :çok üzgünüm: inşallah mümkün olduğu kadar az olur bu şikayetlerr :Saruboceq:

Orta kulak iltihabı oldukça yaygın bir hastalıktır. 3 Yaşın altındaki çocukların %70-80'i en az bir kere orta kulak iltihabı geçirmiştir.(alıntıdır)

kim kimi dövüyodu lendelikafadulden

cnm benim o gün farkedilecek kadar olmamış olabilir ... doktor ortakulak iltihabını mutlaka farkederdi baktı genel muayenesinde kulağına demi? kavga dövüş neden çıktı leyn

ya ben dru deiştircem nası farkedemiyo ya, çocuğum kaç gündür ukusundan uyanıodu,s ize de dedim ya, ben korkutuyolar sandım, daha perşembe gün kontrolden geldik, a.q karı nasıl anlamaz yaa, havadan hop diyemi geldi 2 gün oldu daha o zamanda da huysuzluk yapıodu çocuğum, taş gibi taş diyo manyak, bi dr tavsiye etti karşı koşmu ona götürcem pazartesi gün, millet saygsız yaa,s ıra benim olduğu halde birisi bizden önce girdi, hadi nalet olsun dedim ses etmedim a rkasından başkası, içeri daldım sıra bizim pat pat başkaları giriyo bu ne ya diye, benim herif elindeki dosyayı masaya çarptı, güvenlikçi çağırdılar, cinlerim hoplayıevrmiş, ne sanıyosunuz kendinizi ya dedim, biz hayvanmıyız burda hop başkası giriyo hop başkası giriyo, onlarınki hastaysa bizimki de hasta herkesin çocuğu kıymetli dedim, güvenlikçi geldi, ordaki hemşire koşmaca çağırdı geli zaten, dedim ya biz dağdanmı geldik nerde nasıl davranılacağını biliriz, saygı göstermiyosunuz ki saygı bekliyosunu z bu nedir ya bi de korkunuzdan güevenlikçimi çağırdınız dedim, işyerinde sizin gibilerden akşama kadar yüz tanesini görüydoum ben kim nasıldır nerde ne söylenir bilirim dedim, böle bi bağırmışım, sonra bizim önüümüzden içeri dalan herif de kapının ağzındaydı benim heriifin üzerine yürüo, la sen kimsin dedim, saygısızlık yaptığın yetmiyo bi de ortalık yerde adammı dövecen dedim, e bak kocan ne diyo diyo, yanlışmı diyo doğru diyo dedim, sıra bizimdi hop önümüze geçtiniz ayıp deilmi dedim, bi de utanmaadan dikleniyosun dedim, tamam kes diyo bana, kesmiyom lan napcan dedim, kucamda çocuk olmasa orda girişirdim ben ona ya çocua dua etsin, valla neler dediğimi hatırlamıyorum bi adamı dövmediğim kaldı, cıyk cıyk bağırdım hastanede, hemi suçlu hemi güçlü hayvan herif, bi de hödüğümün üzerine yürüyo, hödük benim hödüğüm anca ben yürüyebilirim üzerine, başkasına mı ezdirecem kocamı, ordan da hayvanın karısı çıkmış ben karışıyomuyum sen niye karışıyon dio, e buyur karış sende elinden alanmı var hakkımızı yiyosunuz suscakmıydım dedim, kocan kocamın üzerine yürüyo ben de seyir mi ediyim dedim onun ağzını da öyle kapattım, ya hatırlamıyom çok söylendim, saygısızlar ya başka bişi demiyorum:oklava:

ya noluyo bu bebelereeeeeeeeeeee senağlama cemre nihan anam geçmiş olsun size de len, süt birikmesi nasıl oluyomuş yaa :uhm:

Ibolyaam canim gecmis olsun iyiki goturmussunuz doktora bi kac kez disari ciktinya ondami usuttu acaba bizim karsi komsunun kizida oyle oldu dr kulagina su kacmis intihap olmus demis su felan mi kacti yoksa

ya ben dru deiştircem nası farkedemiyo ya, çocuğum kaç gündür ukusundan uyanıodu,s ize de dedim ya, ben korkutuyolar sandım, daha perşembe gün kontrolden geldik, a.q karı nasıl anlamaz yaa, havadan hop diyemi geldi 2 gün oldu daha o zamanda da huysuzluk yapıodu çocuğum, taş gibi taş diyo manyak, bi dr tavsiye etti karşı koşmu ona götürcem pazartesi gün, millet saygsız yaa,s ıra benim olduğu halde birisi bizden önce girdi, hadi nalet olsun dedim ses etmedim a rkasından başkası, içeri daldım sıra bizim pat pat başkaları giriyo bu ne ya diye, benim herif elindeki dosyayı masaya çarptı, güvenlikçi çağırdılar, cinlerim hoplayıevrmiş, ne sanıyosunuz kendinizi ya dedim, biz hayvanmıyız burda hop başkası giriyo hop başkası giriyo, onlarınki hastaysa bizimki de hasta herkesin çocuğu kıymetli dedim, güvenlikçi geldi, ordaki hemşire koşmaca çağırdı geli zaten, dedim ya biz dağdanmı geldik nerde nasıl davranılacağını biliriz, saygı göstermiyosunuz ki saygı bekliyosunu z bu nedir ya bi de korkunuzdan güevenlikçimi çağırdınız dedim, işyerinde sizin gibilerden akşama kadar yüz tanesini görüydoum ben kim nasıldır nerde ne söylenir bilirim dedim, böle bi bağırmışım, sonra bizim önüümüzden içeri dalan herif de kapının ağzındaydı benim heriifin üzerine yürüo, la sen kimsin dedim, saygısızlık yaptığın yetmiyo bi de ortalık yerde adammı dövecen dedim, e bak kocan ne diyo diyo, yanlışmı diyo doğru diyo dedim, sıra bizimdi hop önümüze geçtiniz ayıp deilmi dedim, bi de utanmaadan dikleniyosun dedim, tamam kes diyo bana, kesmiyom lan napcan dedim, kucamda çocuk olmasa orda girişirdim ben ona ya çocua dua etsin, valla neler dediğimi hatırlamıyorum bi adamı dövmediğim kaldı, cıyk cıyk bağırdım hastanede, hemi suçlu hemi güçlü hayvan herif, bi de hödüğümün üzerine yürüyo, hödük benim hödüğüm anca ben yürüyebilirim üzerine, başkasına mı ezdirecem kocamı, ordan da hayvanın karısı çıkmış ben karışıyomuyum sen niye karışıyon dio, e buyur karış sende elinden alanmı var hakkımızı yiyosunuz suscakmıydım dedim, kocan kocamın üzerine yürüyo ben de seyir mi ediyim dedim onun ağzını da öyle kapattım, ya hatırlamıyom çok söylendim, saygısızlar ya başka bişi demiyorum:oklava:

he lenn bende çok kızıom walla saygısızlar :oklava: bende tamer 2 haftalıktı sıramı bekliyorum zaten baktım 1 girdi elinde kağıtla tahlil göstercekmiş bizim doktora 2.side girince ağlamaya başladım ne kadar saygısız ve umursamazsınız dedim insanı salak yerine koyuyorlar bişe söylemesen dalıyorlar resmen heryerde var bunlardan heryerrdeee... :mymeka: olm ii korkutmuşssun haa güvenlik neyim çağırmışlar Şeniz yavruum benim kaydirigubbakcemile3 lenn ben ağladım özür mözür dilediler çay kayfe neyim ikram ettiler istemeeeem :dilcikar: insan gibi yaşamak haram bize haramm :delphin:

Ibolyaam canim gecmis olsun iyiki goturmussunuz doktora bi kac kez disari ciktinya ondami usuttu acaba bizim karsi komsunun kizida oyle oldu dr kulagina su kacmis intihap olmus demis su felan mi kacti yoksa

su kaçınca iltihap olmass kii?iltihap olduktan sonra banyoda dikkat etmek lazımm

Helel olsun sana bacim valla hakkini arayacan tabi bide hastanede hakkin yenince deli oluyo insan zaten ya hastasin ya hastan oluyo gidiyosun canin burnunda oluyo boyle firsatcilara papuc mu birakilir aferim kiz

Kulağa Su Kaçması Orta Kulak Enfeksiyonuna Yol Açar mı?

Hayır. Mikrop kulağa dışarıdan değil içeriden (boğazdan) gelip enfeksiyona yol açar. Annelerin, banyoda kulağına su kaçırıp kulağının iltihaplanmasına yol açtım diye üzülmesine gerek yoktur!
(yanlış mı biliom die baktım yanılmamışım)

yok yavrum hep güzel havalarda çıktım ben dışarı, bahar günü gibi oldudu bi ara, hemi sarıp sarmalayıp öyle çıkardım, arabadan indim arabaya bindim dışarılarda gezmedimki :uhm:

he lenn bende çok kızıom walla saygısızlar :oklava: bende tamer 2 haftalıktı sıramı bekliyorum zaten baktım 1 girdi elinde kağıtla tahlil göstercekmiş bizim doktora 2.side girince ağlamaya başladım ne kadar saygısız ve umursamazsınız dedim insanı salak yerine koyuyorlar bişe söylemesen dalıyorlar resmen heryerde var bunlardan heryerrdeee... :mymeka: olm ii korkutmuşssun haa güvenlik neyim çağırmışlar Şeniz yavruum benim kaydirigubbakcemile3 lenn ben ağladım özür mözür dilediler çay kayfe neyim ikram ettiler istemeeeem :dilcikar: insan gibi yaşamak haram bize haramm :delphin:

len ne ağlayacam benim hödüğün üzerine yürüyen herifi döveceydim nerdeyse, bizi karşı komşunun kocası götürdüydü arabayla, herif benim hödüğün üzerine yürüyünce komşu da yanımıza geldi , dönüşte diyo ki adam üzerine yürüyünce yanınag eldim diyo, eğer sen bi yumruk indirseydin bende girişcektim adama diyo, valla çocuk olmasa ben bileme girişirim herife, herkesin çocuğu kıymetli bi onlarınki mi kıymetli, valla diğer hastanelerde çocuk dru olsaydı yeminle gitmicektim üniversiteye, diğerlerinde normel drlar varmış, ne anlar onlar, kaç hastane araştırdık netten telefonlarını bulduk aradık sorduk bi tek üniversitede vardı, devlet astanesinde bilem yoktu, valla bu benim kaçıncı kavgam, ufak tefek şeylere göz yumuyorum ama böyle konularda hakkım yendimi kendimi kaybediorum, çocuğumun hakkınımı yedircem bi de allahın ayılarına, hayır ya bi de saygısızlık yaptıkları yetmiyomuş giibi diklenip insanın üzerine yürümüyolar mı, insan itşe böyle katil oluyo anasını satim

Kulağa Su Kaçması Orta Kulak Enfeksiyonuna Yol Açar mı?

Hayır. Mikrop kulağa dışarıdan değil içeriden (boğazdan) gelip enfeksiyona yol açar. Annelerin, banyoda kulağına su kaçırıp kulağının iltihaplanmasına yol açtım diye üzülmesine gerek yoktur!
(yanlış mı biliom die baktım yanılmamışım)

Anaa bizde onlarin kizinin kulagina su kacmis da ateslenmis felan diye banyoda nasil dikkat ediyoduk bizde kacirmayalim diye ya komsu yanlis anlatti yada ben yanlis anladim

Anaa bizde onlarin kizinin kulagina su kacmis da ateslenmis felan diye banyoda nasil dikkat ediyoduk bizde kacirmayalim diye ya komsu yanlis anlatti yada ben yanlis anladim

canım banyoda dikkat etmek lazım tabi su kaçmasa iyi olur pamukla tıkamak lazım sen yinede dikkat et...ama iltihap deyince hemen akla gelen banyo yaptı su kaçtı ondan oldu fln die düşünüorsun öyle değil işte...mikrop bu nerden ne zaman sinyal vereceği belli olmaz...

ateşi 36,6 iyi dimi :uhm:

Iyi aman insallah yukselmez ben bu atesi bi turlu olcemiyom suc benim degil hodugun gitmis insan sorar en kolay ates olcenden cer der bi ates olcer almis koltukalti olcum yapmayin en iyi sonuc icin agizda 1 dk diyo bide agzi kapali halde hic 1dk agzinda durdururmu cocuk onu 2 secenek popodan ama onuda hic denemedim

Back
X