2008 Ekim Anneleri

aslında sitenin üye olmayanlara mesajları okumasına izin vermemesi lazım deil mi
hadi imza toplayak bu konuda:kızgın:

Banim kizim balgam kusmustu googleden bebeklerde balgam arattirdim (bebegimde balgam var yardim ) diye baslik vardi oraya girdim oda burasi kk mis biraz dolastim dikkatimi ceken konulari okudum hosuma gitti guzel bilgiler var felen bende biseyler paylasmak istedim uye oldum artik burda fingirdesiyom uye olmak icin sitenin icerigini bilmek icin belki izin veriyo olabilirler

Banim kizim balgam kusmustu googleden bebeklerde balgam arattirdim (bebegimde balgam var yardim ) diye baslik vardi oraya girdim oda burasi kk mis biraz dolastim dikkatimi ceken konulari okudum hosuma gitti guzel bilgiler var felen bende biseyler paylasmak istedim uye oldum artik burda fingirdesiyom uye olmak icin sitenin icerigini bilmek icin belki izin veriyo olabilirler

aslında doorusu bu.ama artık coğu siteye girilmio.üyelik istiyoyerimseniben

Valla sabah beni gorduler iki tana halil gelmisti resmimi sildim hemen ama ne zamandiir baktilar bilmiyom

Konuyu Toplam 3 Kullanıcı okuyor. (3 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
celen35, leyla21+, ozlemehm+

anam çokta alıngan haa hemen küsüo bu muhahaaaa

o da doğru aslında bende hamileyken bişeyler araştırırken üye olmuştum da işyerindeyken çok giremiodum.ülen şimdi evde bağımlılık yaptı işte böyle fingirdeşemiycez:a015:

hani msnden konuşacuduk yaw yine burasu daha tatlı gelio dimi bende celen ve ibolya çevirimiçi herkes herkesi ekledimi msn den :uhm:

sabah nievanın dinamik sabahlar hareketlerini yaptım 1.sini sadece bacaklarım ağrıo
eşimde ordaki kadını gördü bu ne biçim kadın ya çıta gibi dio :roflol:
ısınma hareketlerini yaptığımı gördü bu hareketlerle zayıflanmaz terlemen lazm dio mesela git mutfak halısını yıka dio :oklava:
bakalım yarn da 2.sini yapayım kerem izin verirse

hani msnden konuşacuduk yaw yine burasu daha tatlı gelio dimi bende celen ve ibolya çevirimiçi herkes herkesi ekledimi msn den :uhm:

valla bende sen ibolya leyla edhak ve dbest var.ama online sadece sen ve ibolya.bugun ekim anaları formdan düştülülülülülülü

Celencim cemrenin bingildagi ne alende kapanirsa ne gibi sorunlar oluyomus
of leylacım bilmiyotrum:çok üzgünüm: d3ü günasırı veriyorum.baya küçük çünkü:çok üzgünüm: 12sinde randevumuz var ozaman sorucam.ama erken kapanmasıda gec kapanmasıda zeka gelişimi acısından hiç ii deil:çok üzgünüm:
sabah nievanın dinamik sabahlar hareketlerini yaptım 1.sini sadece bacaklarım ağrıo
eşimde ordaki kadını gördü bu ne biçim kadın ya çıta gibi dio :roflol:
ısınma hareketlerini yaptığımı gördü bu hareketlerle zayıflanmaz terlemen lazm dio mesela git mutfak halısını yıka dio :oklava:
bakalım yarn da 2.sini yapayım kerem izin verirse

anam onun 1 i ikisimi var.ben burdan indirdim.5 dosya.ama tek cd.yanlız feci terletio.yavas ama etkili hareketler.ciddi şekilde yağ yakıo ve kas calıstırıo:lepi:

Celencim cemrenin bingildagi ne alende kapanirsa ne gibi sorunlar oluyomus

ya bende hep bıngıldağını soruyum diom unutuom ama doktor baş çevresini her seferinde ölçüo sorun olsa derdi heralde...cumartesi aşıya gittiğimizde soram bakalım not defterime yazdım....sorular yazıom doktora gidince unutuom die....hamileyken de elimde listeyle giderdim:dance:

o da doğru aslında bende hamileyken bişeyler araştırırken üye olmuştum da işyerindeyken çok giremiodum.ülen şimdi evde bağımlılık yaptı işte böyle fingirdeşemiycez:a015:

ben ne diye üye olduydm ki buraya yaaa :uhm:

bende de aynı şekilde celenle sen anam:smiley-cool:

Bıngıldağın iki önemli görevi vardır:

1.Doğumu kolaylaştırmak

2.Bebeğin beyninin dışarıya doğru rahatça büyüyebilmesini temin etmek.

Bebeğin kafasında altı tane bıngıldak vardır. Elle dokunduğumuzda ancak iki bıngıldağı fark edebiliyoruz.

Bebeğin fark edemediğimiz bıngıldakları doğumdan sonraki 2 ile 3 ay arasında kapanır.

Öndeki bıngıldak, alnın hemen üzerinden başlar ve genişliği beş santimetreye kadar varabilir. Şekli baklava dilimine benzer. Bu bıngıldak bebek altı aylıkken kapanmaya başlar, 18 aylık olduğunda tamamen kapanır. Ön bıngıldağın dört aydan erken kapanması beyin gelişimini, büyümesini engelleyebileceği için dikkatli olunmalıdır. Arkadaki bıngıldak ise, kafanın arkasında küçük ve üçgen bir şekil olarak görülür. Öndeki bıngıldağa göre daha az farkedilen bu bıngıldak, üçüncü ayda kapanır. Bıngıldakların geç kapanması, bir hastalık belirtisi olabilir. Tiroit hormonu eksikliği ya da D vitamini yetersizliğinde bıngıldaklar geç kapanabilir.

Bebek doğarken kafatası kemikleri henüz tam gelişmemiştir ve son şeklini almamıştır. Zaten böyle olması gerekir. Çünkü bebek, dış dünya ile tanışmadan önce, doğum kanalından geçmesi gerekir. Sert kafatasıyla geçemeyeceği bu kanalı, ayrık kafatası kemikleri ve arasındaki esnek doku sayesinde zarar görmeden geçer. Bıngıldak adı verilen bu boşluklar sayesinde kafatası kemikleri birbirine yaklaşır; hatta üst üste bile binebilir. Böylece bebeğin kafası, doğum kanalının şeklini alır ve doğum bu sayede gerçekleşir. Ayrıca bebeğin beyni de, bu sıkışmadan dolayı zarar görmez.

Ayrıca kafa kemiklerinin, ayrık ve yumuşak olması, beynin büyümesine imkan sağlar. Beyin büyümesi sürdükçe kafa kemiklerindeki eklem yerleri ve bıngıldak yumuşak olduğu için kafatası büyümesi mümkün olmaktadır. Oysa bıngıldaklar olmasa, kafatası kemikleri büyüyemeyeceği için beyin de küçük kalır. Kafatasının büyümesi sadece beynin büyümesiyle olur.

İshalli bir bebekte içine doğru çökmüş bıngıldak, bebeğin su ihtiyacı olduğunu gösterir. Acilen bebeğe yeterli miktarda su verilmesi gerekir. Bu durumda çocuk doktorunuzu arayınız. Bıngıldağın olduğundan fazla çıkıntılı durması da , kafa içi basıncının arttığına işaret eder ve doktor kontrolü gerekir.

ya bende hep bıngıldağını soruyum diom unutuom ama doktor baş çevresini her seferinde ölçüo sorun olsa derdi heralde...cumartesi aşıya gittiğimizde soram bakalım not defterime yazdım....sorular yazıom doktora gidince unutuom die....hamileyken de elimde listeyle giderdim:dance:

lem bıngıldak beyin gelişimini etkilermiş bak onu ihmal etme benim sıpanın da arka bıngıldağı çok küçükmüş, ama ön bıngıdlak açık, şimdilik sorun yok dediler

anam onun 1 i ikisimi var.ben burdan indirdim.5 dosya.ama tek cd.yanlız feci terletio.yavas ama etkili hareketler.ciddi şekilde yağ yakıo ve kas calıstırıo:lepi:[/QUOTE]

bende 5dosya indirdim onların hepsini ayrı ayrı şeyler sanıom bekaydirigubbakcemile3
aynıymış şimdi baktım da aslında hareketler ebru şallının pilates hareketlerine de benzio bakalım yapalımkaydirigubbakcemile2 sonucu görcez böle öküz gibi yemekle de pek etki etceğini sanmıom ama cokacimcoook

anam onun 1 i ikisimi var.ben burdan indirdim.5 dosya.ama tek cd.yanlız feci terletio.yavas ama etkili hareketler.ciddi şekilde yağ yakıo ve kas calıstırıo:lepi:

bende 5dosya indirdim onların hepsini ayrı ayrı şeyler sanıom bekaydirigubbakcemile3
aynıymış şimdi baktım da aslında hareketler ebru şallının pilates hareketlerine de benzio bakalım yapalımkaydirigubbakcemile2 sonucu görcez böle öküz gibi yemekle de pek etki etceğini sanmıom ama cokacimcoook[/QUOTE]

:roflol: ayneeennnkaydirigubbakcemile3cokacimcoook

Back
X