2008 Ekim Anneleri

80'ine merdiven dayamış yaşlı baba ile onu ziyarete gelen -45 yaşında ve saygın bir işi olan- oğlu salonda oturuyorlardı. Hal-hatırdan, çoluk-çocuktan, havadan-sudan sohbet ettikten sonra oğlu susmuş, ayrılmanın sinyalini vermişti. O anda üzerinde oturdukları sedirin yanındaki pencerenin pervazına bir karga kondu.

Yaşlı baba kargaya gülümseyerek biraz baktıktan sonra oğluna sordu: 'Bu ne oğlum?'

Oğlu şaşkın, cevapladı: 'o bir karga baba.'

Yaşlı baba kargaya biraz daha baktıktan sonra yine sordu: 'Bu ne oğlum?'

Oğlu daha da şaşkın, yine cevapladı: 'Baba, o bir karga'

Karga hâlâ pervazda, komik hareketlerle başını sağa sola çeviriyor, başını yan yatırıyor, havaya bakıyor, sonra başını yine onlara çeviriyordu. Yaşlı baba üçüncü defa sordu: 'Bu ne?'

Oğlunun şaşkınlığı sabırsızlığa dönmüştü: 'O bir karga baba, üç oldu soruyorsun. Beni işitmiyor musun?'

Yaşlı baba dördüncü defa da sorunca oğlunun sabrı taştı ve sesini yükseltti: 'Baba bunu neden yapıyorsun? Tam dört defadır onun ne olduğunu soruyorsun, sana cevap veriyorum ve sen hâlâ sormaya devam ediyorsun. Sabrımı mı deniyorsun?'

Babası -yüzünde hâlâ bir gülümseme- yerinden kalktı, içeri odaya gitti ve elinde bir defterle döndü. Bu bir hâtıra defteriydi. Oturdu, sayfalarını karıştırdı ve aradığını buldu. Sevgiyle gülümseye devam ederek sayfası açık bir vaziyette defteri oğluna uzattı ve o sayfayı okumasını söyledi.

'Bugün 3 yaşındaki minik yavrumla salondaki sedirde otururken yanıbaşımızdaki pencerenin pervazına bir karga kondu. Oğlum tam 23 defa onun ne olduğunu sordu. 23 soruşunda da ona sevgiyle sarılarak, onun bir karga olduğunu söyledim. Rahatsız olmak mı? Hayır! Onun sorusunu masumca tekrar edişi içimi sevgiyle doldurdu.'

'Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara 'öf' bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.' (İsra, 23)

yaw yine ben gittim panayır yerine dönmüş burası bi tutturamadım:çok üzgünüm:
şimdide kimsecikler yokÇok üzgünüm çoook
bacılar deterjandan bahsederken farkettim..
siz yumuşatıcıdamı kullanıonuz..:uhm:ama makine yumuşatıcıdan sonra DURULAMA yapmıo:1no2: bilginiz olsun...ben o yüzden yumuşatıcı kullanmıom ne kadar bebişe özelde olsa kimyasallar war içinde:1no2:

ewet yumşatıcıların içinde uranyum varmış enazından 1yaşına kadar kullanmamak lazımsositososito

özlemcim çok ama çok güzel okurken çok duygulandım annemi ve babamı bu kadar sevdiğimi çocuğum oldulktan sonra anladım onları şimdi daha iyi anlayabiliyorum

kıızlaaaaaarr pasta gaz yaparmıııııııııııııııı:icecream:cokacimcoook

Ay misafirim gelecekmis simdimi haber verilir ya cocuklu kadina bu yapilirmi hadi simdi ben ne yapìim hoduk herifde yarin gelin demiyo kabul etmis

benim de misafirlerim geliyo öğleden beri hazırlık yapıyorum birazdan gelirler heralde çok yoruldum bizim hödük de arkadaşları geliyo diye geldi barışşmaya çalışıyo gıcık herif işte neyse moralimi bozmim şimdi önemli bişey var mı enson 30 sayfa önceyi okumuştum hemen kaynatıyonuz yetişemiyom ve şimdi de kaçoyorum

Keske benim herifte seninki gibi sozumden cikmasa ibosum ama bazi konular disinda one dese o oluyo ve ben buna deli oluyorum gecenlerde annem ve kardeslerim bize geldi babamda isini halledip gelecekti neyse saat 9 oldu babam gecikecem dedi cocuklarda dersimiz var anne gidelim dedi kalktilar dedimki bizim hoduge hemen birakta gel askim dedim (annemde romatizma hastasi soguga hic cikamiyoda bakma iste torununu ozledi bizde gitmiyoruz dayanamidi geldi) bana ne ya sinir ediyon beni ben servismiyim diyo yazik allah rizasi icin altinda araba var sirtinda mi tasiyon sanki hoduk baktim olmuyo bari duraga birak kadin tek basina gece vakti usteklik kardesimde gec kiz sapigi var biseyi var artik hirsla onlardan once cikti hemen asonsorude bekletmiyo bile kendi indi o kadar uzuldumki agladim dusun gerci ilk defa boyle bisey yapti ama olsun sonucta benim uzulecegimi biliyo

AYY LEYLACIMMMMMMMMMM.CANIM BENİM.:1hug:çok üzüldüm anlattıklarına.Allah sabır versin ne diyim.ama kocan da ayıp etmiş.yazık değil mi kadına?hem kadın bu muameleye bidaha gelir mi hiç.üzülme nolur.Şeniz

yok anacım valla öyle diil, depresyondaydım o ara, yardımcı olacağı yere sürekli üzerime geliyodu, ben kendimi kurtarmak için çabalıyodum, iyileşmeye uğraşıyodum o inadına beni delirtmeye çalışıyodu, ihç anlayış göstermiyodu, eşim depresyonda deyip yardımcı olmuyodu, inadına alay ediyodu benimle, karı bi depresyondan çıkamadı diye amcasının oğluna falan söylüyodu, bigün acayip kavga ettik, hakaretler etmeye başladı, o ara mutfaktaydık, bende delirdim gözüm karardı artık yeter daha fazla üzerime gelme delirteceksin beni diye üzerine bıçakla yürüdüydüm, zaten sonra bıçağı fırlatıp yere düştüm sinirden, olduğum yerde ağlaya ağlaya baygınlık geçirdiydim, yoksa bişiy ettiğim yok adama,

len ibolya karısı günahını mı aldık len şincik.pardon neyim yani:1hug:ama sen de az değilmişin gibime geliyo:roflol:

üzülme yavrum benimm :teselli: seninkide nie öyle yapıorki..kadir kıymet bilsin walla burda kaç kişi var kayınvalidesiyle oturan bi eylül var benim bildiğim bi senn....aaa kızıom walla haaa :oklava:
bi çocuk sevmeyen adam sevmem;cimri adam sevmem bide aileme gidip geldiğime konuştuğuma bişey diyen kocayıı hiçç çekemem wallaa ne o ölee kötükedihüso azcık tavır koy bakem devam etcek mi..mesela de ki ben senin annenlere ailene karşı böyle davransam olurmu de bakemm Çok üzgünüm çoook azcık anlar belkiii :oklava:

ayy merancım haklısın canım.leylacım şimdi bir kere daha üzüldüm:teselli: bak ya neden böle yapıyo.sende mi kayınvalidenle kalıyosun?benim kocam valla her pazar günü istersen annene gidelim diye kendi söylüyo.çok kızdım kocana.ayıp ya.Allah razı olsun kocamdan Şenizçünkü o sen benim aileme dört dörtlüksün.ben de senin ailene öle olmalıyım yoksa haksızlık olur sana diyo.sen üzülme nolur.sen üzülürsen biz de üzülürüz.

suara nerdeyse bütün bebişlerde aynı sorun var..ama gecici..benm gecen hafta nerdeyse günde 2 defa emdi.bende telaslandım senn gibi.dedim heralde bırakıo beni.e emmeyince sütte azalır.ama cok şükür bu hafta düzeldi.seninkide düzelicek.ama sakın baska bişi verme.ac kalınca zaten mecbur cekiolar yaramazlar:1hug:
prensescim catlaklar için ben lansinoh kullanıorum.hala ufak ufak var yaralarım.bi arkadasımda ayva cekirdeklerini bi tabağa koymus stüne gül suyu dökmüş.bir gece beklettim dedi.ertesi gün jel oluomus o.onu sürdüm gecti hiç bişi kalmadı dedi.hem bu dediğim kremde hemde dediğim jelde yıkama yok.sürünce emzirebiliosun.bide emzirmen bittikten sonra sütnden sık ve göğsne sür.acaip işe yarıo.

la benim sıpa da memeyle kanlı bıçaklı bu aralar emmiyo yav, bi de çığlık koparıyo sanarsınız bişey yaptık :bbo:

ooooo mevcut artıyo ama kimseden ses çıkmıyorr herkes geçmişi mi okuyokine . neyini okuyonuz kendizinz yazdınız kendiniz oynadınız. kızlar bebişin yatağının duvarına renkli resimler astım onları izliyor dikkatli dikkatli siz çıngırak kullanıyor musunuz.ya da oyuncak olarak ne kullanıyonuz

ben dün aldım çıngırak, 2 tanesi küçük biri büyük, küçüklerin sesi az çıkıyo, büyüğün içnide top var deli gibi ses çıkartıyo, çığlık kopardığı zaman sallıorum onun sesini dinliyo, hemi hareketini seyrediyo, rengini inceliyo, şimdilik etkili ama bakalım artık :1closedeyes:

sırtına bez yada üstünü değiştiriorum az terlediyse bişey yapmıorum

e benimki hiç terlemiyo, benimkinde bi moklukmu var acep :uhm:

:ecrin_bebek:napıonuzz yavru kuşlar ve bocekleriii???
ben cumadan berı annemdeyım.ogun kalalım hadu dedık kociş hastaydı zaten cocuga bulaşmaz hem dedık .....
gıtmeye de nıyetımız yok galıbakaydirigubbakcemile3
sızede haber veremedım.pc basına oturamadım hasta oldummirmirmirmir
kocıs gldı bıgın bulastırdı gıtıı anasını satiimmşakkıdı
inş iklime gecmez.şimdilik ıyı bakalım..
bugun sağlık ocağına goturdum yavruyu.. 6.200 olmuş kılosu boyuda 60 cm. mişş
iyi maşallahh..bende boğazım ıcın sprey fılan yazdırdım yanma var cok...
akşam gecerım herhal eve..1o dklık zaten :icecream:
eee sızz ne yaptıız varmı bı değişiklikk??aksma daha cok kaynatırız artıkkınn:teytey:
vışşşşş yavru nerdesin sen be, biz de seni merak ettiydik bu arada bebişinin de maşallahı var yane daha nice kilolara boylara inşallah :nazar:

Back
X