2008 Ekim Anneleri

arzumun yoğurt makinesini kullanan varmı?varsa nasıl yapılıo.53 liraya düşmüiş.kullanışlıysa alıcam.

olm ota moka para harcayıp durmasana sen yav hayret bişi ha, hemi senin fırının yoğurt ayarı yok mu, benimkisinde var, yoğurt ayarı diye ama tabe çok çalıştırman gerekiyo ben de normel mayalıyom, bi de bak ben kafayı neye taktım celen, acaba anne sütünden yoğurt yapılırmı kaydirigubbakcemile3

merhaba kızlarrrr

celencim cemreye geçmiş olsun..

biz de bugün aşı oldukk.. yavrum 2 dakka avazı çıktığı kadar ağladı sonra tıppp kaydirigubbakcemile3 sanki aşı olan o değil, gülmeye başladı canımın içi :asigim: neyse şimdi uyuyo, inşallah ateş yapmaz..

ben düne gre daha kötüyüm yaw bi dünya ıhlamur, nane-limon içtim ama yokkk.. ibolya bacım sendeki tarifi yaz gelince bi de onu deneyelim :delphin:

heman yaziim anam, hatta evski ev sahabısımın yazdığı şekilde geçirdim vorde, ahan kopyalıyom
ÇOK ETKİLİ GRİP ÇAYI (1 SAATTE AYAĞA KALDIRIYOR)

Geceden 500 gramlık suya biraz çörek otu, biraz kekik, biraz nane, birer çay kaşığı, bunu sabaha kadar bekletin. Sabahleyin bunu 5 dk kaynatın, öte taraftan 1 fincan pekmez, 1 fincan elma sirkesi bunları da bu suya karıştırın, bunu içtikten 1 saat sonra ayağa

leylacım hayırlı olsun regl olmuşun :teytey: darısı başıma artık ne diyim bi ben kaldım leyyynnnn delikafadulden benden başka regl olmayan var mı leyyynnn.. delikafadulden

leylacım sadece tadımlık şeyler veriyosun ya hacere, sütün azalmamıştır canım ya bebişlerin çeneleri çok güçlendi artık 5 dakkada hüpletiyolar kaydirigubbakcemile3
ama katı gıdaya geçince sütümüz de ona göre azalacak tabi, mesela gündüz 3 kere gece 1 kere emzireceksen ona göre süt üretilecek.. sütünün azaldığını ancak bebek doymuyosa, gelişimi geri kalırsa anlayabilirsin.. yerimseniben

başka eczaneye sorsaydınızya len, sipariş verseydiniz, yada saa 6. ay diyen dra buldurtsaydınız :mymeka:
sormadık.yaptırmıcam vazgectim.cok kızdım:kızgın: allahım korusun artık.dısarda bir sürü kürt cocuu var yanakları al al.onlar vuruluomu hayır.bende vurdurmucam.salcam cayıra mevlam kayıra:delphin:
merhaba kızlarrrr

celencim cemreye geçmiş olsun..

biz de bugün aşı oldukk.. yavrum 2 dakka avazı çıktığı kadar ağladı sonra tıppp kaydirigubbakcemile3 sanki aşı olan o değil, gülmeye başladı canımın içi :asigim: neyse şimdi uyuyo, inşallah ateş yapmaz..

ben düne gre daha kötüyüm yaw bi dünya ıhlamur, nane-limon içtim ama yokkk.. ibolya bacım sendeki tarifi yaz gelince bi de onu deneyelim :delphin:
saada gecmiş olsun bacım.inşallah eylüle gecmez:Saruboceq:
olm ota moka para harcayıp durmasana sen yav hayret bişi ha, hemi senin fırının yoğurt ayarı yok mu, benimkisinde var, yoğurt ayarı diye ama tabe çok çalıştırman gerekiyo ben de normel mayalıyom, bi de bak ben kafayı neye taktım celen, acaba anne sütünden yoğurt yapılırmı kaydirigubbakcemile3

ya bugun bozuk youğurdu alınca elime dedim bakiim.nasılsa uzuunca bi süre kullancaz.ya cok yapınca tutturuyorumda az da tutturamadımfisfisfis
fırınların your ayarımı varmıs:1shok: heç duymamıstımkaydirigubbakcemile3 anam benm fırın kendini zor idare edii bide yourt yap dersem kafayı yerdelikafadulden

sormadık.yaptırmıcam vazgectim.cok kızdım:kızgın: allahım korusun artık.dısarda bir sürü kürt cocuu var yanakları al al.onlar vuruluomu hayır.bende vurdurmucam.salcam cayıra mevlam kayıra:delphin:

saada gecmiş olsun bacım.inşallah eylüle gecmez:Saruboceq:

ya bugun bozuk youğurdu alınca elime dedim bakiim.nasılsa uzuunca bi süre kullancaz.ya cok yapınca tutturuyorumda az da tutturamadımfisfisfis
fırınların your ayarımı varmıs:1shok: heç duymamıstımkaydirigubbakcemile3 anam benm fırın kendini zor idare edii bide yourt yap dersem kafayı yerdelikafadulden

eh yaptırma mademe, dediğin gibi valla sakındıkça çöp batiyo, benim herifin köyünde de bi çocuk var anam tanıdım tanıyalı kardabilem yalın ayak gezer, allaha emanet et napcen, he bak benim fırın eski model ama yoğurt yapma ayarı var kaydirigubbakcemile3 ne dicem ya mademki öle biz de çok yoğurt yapalım, mesela 1 litreden yoourt mayalayılım, kalanını da akşamları biz yirik olmamı kaydirigubbakcemile3

saol celencim ya inşallah eylüle geçmez :Saruboceq:

ibolya bacım çok saolasın ya bu tarifi denicem birazdan herüfe sölim alsın malzemeleri, gece yaparım sabah içerim inşallah iyi gelir..

celencim yaa nasıl gidiyonuz ben çok utanıyorummm :utangac: :utangac:

hem dikişlerin orayı neden aldı orda tüy mü var ki :uhm:

saol celencim ya inşallah eylüle geçmez :Saruboceq:

ibolya bacım çok saolasın ya bu tarifi denicem birazdan herüfe sölim alsın malzemeleri, gece yaparım sabah içerim inşallah iyi gelir..

inşallah şifa olar yafrim, ben de taşınmazdan önce hasta olduydum ya ev sahabısım getirivermiş baa tarifi sağolsun, yav ben icik uyuyam gelem acayip başım ağrıyo geberecem yemeğine de başlarım ha kahvaltı yapıverelim bu akşam da yapamıcam yemek memek hfffkafamçokkarıştı hayde ben yatıyom hatunlar gecenin ilerleyen saatlerinde gelerim :a015:

leylacım hayırlı olsun regl olmuşun :teytey: darısı başıma artık ne diyim bi ben kaldım leyyynnnn delikafadulden benden başka regl olmayan var mı leyyynnn.. delikafadulden

leylacım sadece tadımlık şeyler veriyosun ya hacere, sütün azalmamıştır canım ya bebişlerin çeneleri çok güçlendi artık 5 dakkada hüpletiyolar kaydirigubbakcemile3
ama katı gıdaya geçince sütümüz de ona göre azalacak tabi, mesela gündüz 3 kere gece 1 kere emzireceksen ona göre süt üretilecek.. sütünün azaldığını ancak bebek doymuyosa, gelişimi geri kalırsa anlayabilirsin.. yerimseniben

Canim sagol regl olmayan bide eylulun annesi vardi suu kaynanasi vukatli karii yaa ne biliyim sutum az sankii kacgundur hic dolmuyo gibi hacere de meyve puresi tattiriyorum ya nasil yiyi 4 5 kasik veriyorum yine istiyo vermeyince agliyo acmi acaba diye dusunuyorum
canım yaa eğer sütünün az olduğunu düşünüyosan bence biberon maması ver ya çorba ağır gelmesin.. nasıl olsa biberon alıyo senin fıstık..

Agirmi olurr ki yaa sadece tattirmak icin yaptim 4 5 kasiktan bisey olmaz herhalde biberon mamasi dusunuyorum ama beni birakirsa diye korkuyorum biberon aliyo sadece su veriyorum ama mama farkli ordan mama cok aka aka icer memede az diye biralkir diye korkuyorum biskivu ezzem suyla felan olurmu yada muhallebi felan gercii ac olsa aglar dimi aglamiyo gecede 1 kere kalkiyo gecen ay 700 gr aldi bu ay ne oldu bilmiyom doymuyosa almamaistir

yakaladım seni iboşş
kıs celen iboş dooru sölemiş ne kıs eskiden yoğurt yapma makinesi mi varmış kaynat ılıt işte sütü sonrram at içine 1 kaşık süzme karıştır sar sarmala bak fıstık gibi olmuyo mu
git 50 tl ye de cemreye kıyafet neyim allırsınn

bu arada bu rota yı bizde vurulmadık yalnız deilsin yaniii dr gerek yok dedi mecburi bi aşı deil öle olunca bende hiç üstünde durmadım anam sankim biz rotayla mı büyüdük çocuk dediğin ishal de olur kabız da nolcak alt tarafı iki cırcır eder annesi ona bi güzel bakar geçerr

regl olmayan kimdi anacım ben de bende olmadımmm

leylacım aç olsa ağlar, hem 4 ay aşıları için gideceksin ya o zaman tartılacak, şurda kaç gün kalmış bence ağlamıyosa yani aç olduğunu düşünmüyosan şimdilik hiç bişey verme, emzir sadece.. ama eğer az kilo aldıysa dr sana mama önerir sanırım ya tamam anne sütü en iyisi de çocuk aç mı kalsın de mi.. hem en önemli zamanlarında doya doya anne sütü aldı bebişlerimiz çok şükür..

bi de ne dicem ya ben okuduğum kitaptaki planı eylüle uygulamaya karar verdim ve 4 saatte bi emzirdim.. ben de acaba bu ay az mı kilo aldı sütüm mü az acaba diyodum ama yokkk :1shok: 4 saatte bi emzirince memeler süt dolduuu.. eylüle gün doğduuu kaydirigubbakcemile3 ama ne emmeee, 35-40 dakka boyunca emdi, her iki memeyi de (zaten kitapta da öle diyodu) ve 4 saat tok durdu acıkmadı hiç, hem çok güzel uyudu maşallah.. zaten beslenme ile uyku düzeni paralel gidiyo ya o yüzden çok rahattı ama bugün düne göre daha kötüyüm ya uğraşamadım valla sabah mıkırdanınca emzirdim, karnı iyice doymadı yani, sonra saat başı istedi tabi.. ama iyileşince yine 4 saatte bi emzircem..

Edhakcim bizde rota olmadik bu gidislede olamayacaz gibi bizim dr de onemli degil dedi ben yaptirmak isityorum ama dedim 6 aylik olunca dedii bende bugun regl oldum karnim agriyo hafif hafif cok sancili olurdum ben adet oldugumda cocuk dogurunca gecer dediler harbi hep boyle olacaksa super bu agriya raziyim yerleri yirtardim agla agla olurdum kivranmaktan onceden

selam kızlar,
annemler vardı o yüzden pek takılamıyordum akşamları cepten bağlanıp şööle bi bakıp çıkıyordum ordan yazmak zor oluyor bağlantı kesiliveriyo hoop yazdıkların boşa gidiyo. annemleri hafta sonu uğurladım kaldık çekirdek aile başbaşa. hele gündüzleri çok zor oluyor kızım alıştı hep yanında birilerinin olmasına , odadan çıkınca basıyo yaygarayı, ben olmasam annem veya babam oluyordu. bana da çok zor geldi alışmışım senağlama üstüne bir de grip oldum, çocuk kucak istiyo ben de korkuyorum hastalık bulaşacak diye. ibolyanın tarifini yapayım bari. eşim de geç geliyor hatta bazı günler gece 11-12 de gelir of yaa . neyse alışıcaz napalım. yarın da aşısı var kızımın inşallah çok ağlamaz ve ateşi çıkmaz.
dbest sana da geçmiş olsun, inşallah kızına bulaşmaz ve aşı da sorun yaratmaz. celencim rotayı bizim dr özellikle vurulmayın dedi daha önce söylemiştim galiba takma kafana. çok fazla toz toprakla pislikle karşılaşmayacaklar nede olsa. kreşlerde risk oluyor diyorlar e oraya gelen çocuklar da bizimkilerle aynı durumda olacak, Allaha emanet olacaklar artık. geçmişi okuyamadım ama hepünüzü özledim canlarım hihoyyyt

leylacım aç olsa ağlar, hem 4 ay aşıları için gideceksin ya o zaman tartılacak, şurda kaç gün kalmış bence ağlamıyosa yani aç olduğunu düşünmüyosan şimdilik hiç bişey verme, emzir sadece.. ama eğer az kilo aldıysa dr sana mama önerir sanırım ya tamam anne sütü en iyisi de çocuk aç mı kalsın de mi.. hem en önemli zamanlarında doya doya anne sütü aldı bebişlerimiz çok şükür..

bi de ne dicem ya ben okuduğum kitaptaki planı eylüle uygulamaya karar verdim ve 4 saatte bi emzirdim.. ben de acaba bu ay az mı kilo aldı sütüm mü az acaba diyodum ama yokkk :1shok: 4 saatte bi emzirince memeler süt dolduuu.. eylüle gün doğduuu kaydirigubbakcemile3 ama ne emmeee, 35-40 dakka boyunca emdi, her iki memeyi de (zaten kitapta da öle diyodu) ve 4 saat tok durdu acıkmadı hiç, hem çok güzel uyudu maşallah.. zaten beslenme ile uyku düzeni paralel gidiyo ya o yüzden çok rahattı ama bugün düne göre daha kötüyüm ya uğraşamadım valla sabah mıkırdanınca emzirdim, karnı iyice doymadı yani, sonra saat başı istedi tabi.. ama iyileşince yine 4 saatte bi emzircem..

Aslinda olabilir yaa bende bi deneyimm bakiim 4 satte bi emzirmeyii cunku azicik emiyoo cunku sut az geliyo ve emmek istemiyo ne emdiyse sanki onuda kusuyoo zaten 4 saatte hem sutu dalar hem bu acikmis olur ve cok emer belki kusmazda

Back
X