2008 Ekim Anneleri

biz de 4 gündür ateşle boğuşuyoruz.gece gündüz birbirine girdi.38,5 oluyo ilaçla düşüyo tekrar çıkıyo.gecenin 4ünde o sisli buzlu yollarda ilçeye götürdük.dişten dedi.39 olursa getir.şimdilik bişey yapmana gerek yok dedi de nası durcan çocuk yanıyo.kahkahalar atan olup soldu melül melül bakıosenağlama ama gecenin dördü o halde hemşirelerle konuşmaya çalışıo çapkın mı olcak ne:roflol: iştahta gitti emmekten vazgeçtim mamada yemio 3870 doğduk 5800 olmuşuz daha yeni 4 ay olcak hiç besleyememişimsenağlama kafayı yicem yaaa..ee aşıda ateş yapıomuş daha anca düşürdüm napcam bilmem.bebişimde düzen kalmaz artık.

dbestcim ilk acarken utanıosun.hemde baya.ben bi süre elimi cekemiorum.ama işin sonuna dooru bi bakıorum yayılmısım artık.zaten acısından utanmayı falan unutuosun:1no2: ha ama 30 gün kadar rahatsın pammuk gibi:dance::icecream:

ii be almıom:dilcikar: len bişe alasım tuttu kursaamda bıraktınız karılar:mymeka: hemi ne kıyafet alcem cadıya benden cok kıyafeti var.kendi dolabına sığmadıda bizim dolaba ve gömme dolaba koyduk daha:dilcikar:

bizim asımızda yarındı.eşim 18inde biliomus bende bugun 19u sanıodum.oraya gidince farkettik.bugun ilk 2 aylıkların verem asısı varmıs.bizide aradan cıkardıkaydirigubbakcemile3
canım cok zor yanlızlık bilirim:a015: ama bööle ayrılıklar olsun napalım:çok üzgünüm: keske sen iileşene kadar daha kalsalardu:teselli:

o kusmasınıda sordum doktora cok sık ve cok emio ondan kusuo dedi

dün bizim doktor ninede aynen büle dedi.4 saaten önce emzirme yok artıkınyasakkelime e dedim ağlıo cocuk ac:sm_confused: oyalıcaksın gezdirceksin dedi.benmkininde canına minnet kucakta gezmekaydirigubbakcemile4

elledikçe rahatlıyom diyon yani :roflol::roflol:

dün aksam arkadaslara oturmaya gittik.cemre her zamanki gibi gidilen yerde durmadı.ağlamaya basladı.onlarında oğulları var.4 yasında.onun ana dizi varmıs.onu cıkardılar.anam bi güzel bi güzel valla bayıldım.cemrede bayıldı.mest oldu cadı içindemirmirmirmir bu dondolinoların şarjsız olanı.hem yana hem asağı yukarı sallanıokaydirigubbakcemile2 ama nette bulamıorum.bi gittigidiyorda var.oda bi tuhaf:uhm:

olm her gördüğne sarkıyn sen de, kullansa kullansa ne kadar kullancak artıkın, hayde doğurmadan önce alsan tamamdı da şindik ayaklancak bunlar artıkın onun içinde zor tutarsın almayı filen düşünme döverim :mymeka:

evet canım bi dene
ama bebeğin karnını iyice doyurduğuna emin ol.. bunun için sabah başla.. sabah uyanınca (en az 4 saatlik açlık olmalı) güzelce emzir, bebeğin 5 dakka emip bıraksa bile sen memeden ayırma, ver ağzına iyice karnını doyursun.. ben 40 dakka falan emzirdim arada 3 kere gazını çıkar daha rahat emiyor.. sonra 4 saat acıkmıyo ki benim kız tam meme biti sürekli emmek istiyo saat başı hem de ağzından sütler taşıyo kep kusuyodu.. iyileşir iyileşmez yine 4 saatlik beslemeye başlıcam.. hem uyku için de acaip öneriler var o kitabı okuyun leyyynnnn

ben genellikle öle ediyom zaten de şindik şunu merak ettim, diyelimki öle etmiyodum eee benim sıpa istemiyosa almaz zorla veremem ağzına, memeye kafa atyıo sıpa, o zaman netcektik :uhm:

arkadaşlar ben dah ek gıdaya başlamadım ek gıdaya yeni başlayanlar ne ile nasıl ve ne kadar miktarlarda başladınız bilgim var ama yinede sizlerden tavsiyeler almak istiyorum şimdiden saolunn kaydirigubbakcemile5

yafrim toktur saa liste veriy zaten korkma, vermesse gel o zaaman saa bilgi verek, gerçi bizim de bi mok bildiğimz yok ya neyse kaydirigubbakcemile3 en güzeli seni bu konuda meran karısı aydınlatsın anacım, kendileri bu alemin lokman hekimi olurlar :dance:

kızlar size bişey sorucam
Girayın bu aralar çok çişi çıkmaya başladı hemde epey çıkıyor?sizde böyle sorunlar yaşıyormusunuz?havalar serin zaten çocuğu üşütücem diye korkuyorum gerçi elektirikli sobayı yakıyorum ama gece mece demeden üst değiştiriyoruz.ben doğduğundan beri yatmadan değiştiriyorum birde sabah kalktığında.demişlerdi o zaman sakın gece uyandığı vakit değiştirme alışmasın diye bizde o tempoyla gittik hep.şu anda Prima 3 kullanıyoruz 4-9 kilo arası zaten.8 kilo oldu oğluşum sorun ondan olamaz sizce nedendir?cvplarınızı bekliyorummmmmmmmm
yafrim çiş deyicne ben diş anladım anam diyom bu sıpa ayda kaç kere diş çıkarıyo diye şaşırdım kaydirigubbakcemile3 yafrim ben evy baby kullanıyom, bu sıpa ne kadar işiyo onu bilmiyom ama sabaha kadar bizi götürüyo, siz 8 kilo olmuşunuz ya belkim bez küçük geliyo olabilir, 4 numarayı dene baam bi, sen onların 4-9 yazdığına bakma sizin bezi büyütme zamanınız gelmi ş bana kalırsa

Simdi kizlar ben mamadaa vermek istersem hangi mamadan veriyim kasik mamasimi biberon mamasi mi ne veriyim

yafrim sen niye doktora sormadan kafana göre veriyon :mymeka:

biz de 4 gündür ateşle boğuşuyoruz.gece gündüz birbirine girdi.38,5 oluyo ilaçla düşüyo tekrar çıkıyo.gecenin 4ünde o sisli buzlu yollarda ilçeye götürdük.dişten dedi.39 olursa getir.şimdilik bişey yapmana gerek yok dedi de nası durcan çocuk yanıyo.kahkahalar atan olup soldu melül melül bakıosenağlama ama gecenin dördü o halde hemşirelerle konuşmaya çalışıo çapkın mı olcak ne:roflol: iştahta gitti emmekten vazgeçtim mamada yemio 3870 doğduk 5800 olmuşuz daha yeni 4 ay olcak hiç besleyememişimsenağlama kafayı yicem yaaa..ee aşıda ateş yapıomuş daha anca düşürdüm napcam bilmem.bebişimde düzen kalmaz artık.

ay yazık yavruya Allah yardımcınız olsun çabucak iyileşir inşallah. hastayken aşı yapmıyorlar bildiğim kadarıyla yapıyorlarsa da siz yaptırmayın bence, geçsin öyle yaptırın 3-5 günlük gecikmeden birşey olmaz

ay canım yaa...biraz bekle düşmezse götürürsün.....benim hödük çocuk çok ağlıo die annemi çağır yardım etsin dedi we çıktı...buna hödük demek az kalıo başka bişi bulsam bari.sinirimden ağladım..bebişimin ateşi düştü ama sürekli ağlıo...:delphin::delphin::delphin:
ben bu çocuğu onun annesi baksın die doğurmadım...delirtecekler beni yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:oklava::oklava::oklava:

cemrenin ateşi 38,1senağlama soyduk cAlpol verdiksenağlama hastaneyemi götürsek?

aşı olduydu deme bugün, aşıdan diyip gönderirlermi acaba, garanti olsun gidin ule, olmassa bi dahaki sefere fitil ver o daha fayda ediyo sanırsam geçmiş olsun kuzuma kıyamam

ay canım yaa...biraz bekle düşmezse götürürsün.....benim hödük çocuk çok ağlıo die annemi çağır yardım etsin dedi we çıktı...buna hödük demek az kalıo başka bişi bulsam bari.sinirimden ağladım..bebişimin ateşi düştü ama sürekli ağlıo...:delphin::delphin::delphin:
ben bu çocuğu onun annesi baksın die doğurmadım...delirtecekler beni yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:oklava::oklava::oklava:

aynen canım benimkisi de geçenlerde banyo ettirelim dedim de anem geleymiş onla ettireymişiz yıkanmayalı 8 gün olacak ayol delimisin sen çocuk kokar diyom herif anlamıyo bi güzel kavga ettiydik, sinirlendim dedim he anamın göreviydi senin veledini yıkamak ya dedim, zor geliyo anam bunlara, hazır çocuk istiyolar , bütün dertleri halledilmiş ve sadece sevilmeye hazır, hea hıh var öle çocuk küfrettircekler şindik baa burda banlancam :delphin:

37,3 oldu.uyutayım mı

uyut tabi olm, bütün gece uyanıkmı belkletecen bebeyi, sen uyut uykusunda filen ölçersin ateşini, bak yaa bi de uyutummu diye soruyo döfecem ha :mymeka:

cok saolun yaaa:1hug: ne zormuş canından can kopması:çok üzgünüm:

ben geçen aşıda 15 dakkaya bi saat kurup uyandıydım sabaha kadar kafamçokkarıştı bu aşıda ne halt etcez bilmem :uhm:

meraaan dşerse yine cıkarmı?calpol veriimmi yine?ne kadar aralıklarla verilio?
ben 6 saatte bir diye biliyo m

kızlar Rüya öksürüyor gibi ama numaradan mı yoksa gerçekten mi bilemedim. sanki boğazına birşey kaçmış gibi yapıyor. bazen de arkasından gülüyor. herşeyi ağzına götürüyor toz falan mı kaçtı , yoksa benden grip mi bulaştı. bizim bir de allerji meselemiz var yoğurda başladık dr öksürük yapabilir demişti. kafayı yicem yarın aşı da olunca hepsi birbirine karışacak inşallah sorunsuz atlatırız çok evham yapıyorum ben

acaba yoğurttanmı CADIARZU ben de yoğurt mayalıyım diom da nasıl etcem hala düşünüyom :uhm:

anaaa kız 4 gündür ateşliyse mutlaka bişi vardır drlar bişi demedimi, hay ben bunlara, 40 olunca götürelim artıkın töbeee, 39 olurmu yaa havalemi gçirtecekler kuş kadar bebeye celenin hesap bayılejjiiiimmm yani

herkes dizimi izliyor kimsecikler yokkkbende yaprak dökümünü izliyorum ara ara bakıyorum ama mkimse yokkk nerdesinizzz

Ben geldim kızlar ne yapıyorsunuz ?CEMRE hastaymış aşıdan mı çıktı ateş CELENNNNNN ya bu aşıdan sonrada mı ateş riski olacak ya zaten DERİN' inde tazı tuzu yok 2 gündür pzt bakıcı başladı ilk gün pek bi iyiydi nasıl sevindim kızlar anlatamam ama dün bugün hiç iyi değildi dün gece uyandı emziricem memeyi çıkarana kadar bu bi azdı babmızda kalktı gürültüsüne ve yarım saat susturamadık bi avaza ağladı sonra lütfedip emdi dün gündüzde bugünde aynı huysuzluğu vardı ağlıyo aç ama memeye boykot uyguluyor sanki almıyor ya ne etcez biz bunlarla cmt aşısı var bu huysuzluk neyin nesi anlamadım şimdi hasta olacakta ondan mı huysuz ne cmt bende doktora gideceğim bilmem içinizde benim gb olanvar mı?Ben hamileykwen sağ elimin parmakları uyuşuyodu bir de sağbileğim şimdi sağ elimin sadece orta ve yüzük parmağında uyuşukluk ve bileğimde acayip bi ağrı o kadarki elimi istediğim gb kullanamıyorum hamileyken kendi drum bazı hamileledrdde olabiliyor demşti doğumdan sonra geçer demişti ama maalesef oğlum nerdeyse 4.ayına girecek hala geçmedi bakalım ne olacak o gün DERİN' in aşısı var ALLAH beterinden saklasında cmt günü dr günümüz umarım iyi haberlerle geliriz umarım DERİN' in huysuzluğuda diner 2 gündür giremedim ama işte bunlar oldu he birde oğluşun 40 m3vlüdünü yapamadım ben daha içimde acayip bi huzursuzluk okutamadım işe kısmet olursa pzt okutacağım hem o gün babamında ölüm yıldönümü işte bööle kızlar içinizi sıktım

ben daha yeni uyuttum yavrumun sancısı war galiba bi huzursuzki....yaw bizimi kıskandınız len herkese ateş basıo.yasakkelime.Allah yardımcımız olsun...bizim aşıya on gün war daha oda ateş yapıosa yandık..:bbo:.ay ne halim kaldı ne sabrım...sonunda doktora gitmeye ikna oldu beyfendi.....aaayyy delirtio beni.:mymeka:..sinirim bozuldu....
şimdi yarın doktor bişii yok derse işe bak...dırdır edip durcak...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:..gıccık.....
ben kaçıom kızlar yarın görüşürüz.....:a015::a015:

yafrim her zaman diyom ya ibrahim kutluay gibi bi herif olmasını da beklemiyom zaten de yav dr az uzamış dedi 1 cm uzamış sadece, her ay 4 cm uzuyodu, 46 cm doğduk biz 59 olmuşuz, tahlil neyin ettirdiydi dün onun sonuçlarını göstermeye girdiğimde dayanamadım yaa biz bücür mü olcaz doktor hanım ya uzatmanın bi yolu yokmu netcez dedim, sen bana bırak büyütcez inşallah filen dedi, ama tırstım yaaa, hani kilosu filen sorun etmiyom ben, hareketli çok şükür ondan yana bi kaygım yok da boy kısa deyince morelim bozuldu yaaa, erkekte de kısa boy hiç iyi olmuyo yaaaa, şindik biz mamaya başladık ya bu kilo aldırıyo da boy da uzatıyo mu acaba

ibolyaaa sen benide geçtin haa kızım sen bana demzmiydin canı içinde dursun razıyım diye maşallah böcüğe benimkide 4 aylıkken 5500 dü hemde sağlık ocağında 6 kilo çıktı sevindim meğerse kıyafetleri 500 grammış:1shok:bizde 46 cm doğduk du bakalım ben artık kilosuna o kadar takmıyom napiim birazda yapısal mesela bn bebekken iri bir bebkmişim ama eşimin tarafı ufak tefek onlara çekecek heralde bu ay biz tam 430 gram almışız doktora sordum mamaya başlyalımmı diye istersen günde 1-2 kez ver dedi bende akşamdan akşama milupa veriyorum bsanki farketti biraz .Hatta acaba endokrin uzmanınamı göstersek dedik doktora oda ek gıdaya geçince toparlar dedi bakalım inşallah öyle olur birde size doktorunuz ek gıda konusunda ne dedi bana bu ay yavaş yavaş meyve sularyla başla dedi birde ek gıda listes, verdi bir dürü tarif var ama 6 aydan sonra diyor kafam karıştı size doktorunuz ne verin yada ne vermeyin dedi

Aman ya ne oldu kızlar size bugün hiçbiriniz konuşmuyorsunuz bende yüksek müsadelerinizi istiyorum o zaman haden herkes kendine iyi baksın:a015:

:1hug:Şeniz:ibolya çocukken baskete falan göndeririz birşey yaparız kız neyse ben didiyom oğlumu doyuriyim i.saraçoğlunun lavanta kürünü yapacam kel kalmak üzereyim yarın gelemem herhalde anneme gideceğim hoş bu günlerde zaten gelemiyorum ama öpüyorum hepinizia.s.a.s.

celencim geçmiş olsun cemreye.. benim yavrum da bugün aşı oldu ve ateşi şuanda 37.3 inşallah yükselmez yaa senağlama

Yaa benim kizin surekli capaklanan gozu yine kizardi yaa icide disidfa kipkirmizi oluyoo uff canim sikildi yinee hep sol gozuu bi duzelmedi gitti su kizin kusmasiyla capagindan bi kurtulsaydim yaa

ne edionuzz kızlarr ösledım sızı ya
evımdeyım sonunda..
bugun baya yoğun gecti.
iklim asılarını oldu.uyuyor sımdık.bı huzursuzluğu yok sımdilik sukur..

celencim geçmiş olsun cemreye.. benim yavrum da bugün aşı oldu ve ateşi şuanda 37.3 inşallah yükselmez yaa senağlama

su an 37,5.yani atesi iimi.yatırdım.uzun kollu alttan cıtcıtlısı var.altında penye patikli var.üstnede penye battaniye örttüm.oda sıcaklığıda 20+21 derece.ama suan kaloriferler yanıo.gece kapanıo.yani gece 16 derece falan.ya korkuyorum bide üşütmiim:çok üzgünüm: napiim örtim mi biraz:sm_confused: atesi nası iimi?üstü?

anlatayım bugun neler yaptıkkk
önce sağlık ocağına gıttık kuzum asılarını oldu.bırı sağ dığerı sol bacaından.ıgneyı batırdığında değilde ılacı verırken bıraz ağladı ama hemn sustu,sukur..nazar edeceğdi hemsıre valla:asigim:
ordan hastaneye gectık..
baş cevremız 41 cm olmus,buyume var yanı,,,:nazar:
doktora su demır damlasını sordum kılosuna gore 9 damla normal dedi.verebılırmişim..
ortapedı doktorumuza gıttık.tekrar bır muayene etti.iyi dedi.bu ay cekmeyelım fılmı,bırdahakı ay cekelım dedı.
eyü dedim.
hoppala,yurutec falan sordum kullanma dedi.1-2 hafta daha bekle sonra artık oturtmaya başlayabılrısın yavas yavas dedi.zaten bebeğinden anlarsın oturmaya hazır olup olmadığını dedi..
işte boyle sukur herseyımız yolundaymışş..:nazar:
ordan ıklım hanımı anneannesıne bıraktım ve kuaföre gittim.sarı gacı oldum yine:roflol:
esım anneme gıtmıs benım ısım dha bıtmemişti.
sansa bak bı cıktım yağmur basttırdı.guzelım saclar gıdecek yakın aslında kuafor ama aradım kocişi semsıye yetıstırdı banabenneyaptımki:asigim:
yemek falan yedık cayımızı ıctık ve kızımızı alıp eve geldık..özlemişiz bırbırımızı vala:utangac:
ee sızde haberler nasııı??
nıye kımse yok yaf.şakkıdı

Back
X