2008 Ekim Anneleri

kıslar ek gıdaya geçiş konusunu okurken aklıma geldi

karnıbahar, hurma, ıspanak, ekmek, hamurişleri, çilek, taze fasulye, mercimek, kavu, şalgam, portakal, greyfurt, maydanoz, armut, elma, patates ve domates.

bunlar yağda eriyen vitaminler bu gıdaları bebişlerinize verirken içine mutlaka çok az da olsa yağ koyun çünkü yağ olmadan hiç bi işe yaramii bunlar
belki bilmeyenler vardır ukalalık diye düşünmeyin döferim :oklava:

Son düzenleme:
kızlar çok şirin tekerlemeler buldum, kızım da sırıtarak dinledi, sizinkiler de severler.

TEKİR
Bir iki tombul tekir
Camdan bakar
Başına takar
Hop hop, altın top

MISTIK
Mustafa, Mıstık,
Arabaya kıstık,
Üç mum yaktık,
Seyrine baktık.

LEYLEK
Leylek leylek havada,
Yumurtası tavada,
Gel bizim hayata,
Hayat kapısı kitli,
Leyleğin başı bitli.

KUZU
Kuzu kuzu me
Bin tepeme
Haydi gidelim
Ayşe teyzeme.

YAĞMUR
Yağ yağ yağmur,
Teknede hamur,
Bahçede çamur,
Ver Allah'ım ver,
Sicim gibi yağmur.

KARGA
Karga karga "gak" dedi,
"Çık şu dala bak" dedi,
Karga seni tutarım,
Kanadını yolarım.

PORTAKAL
Portakalı soydum,
Başucuma koydum.
Ben bir yalan uydurdum,
Duma duma dum.
Duma duma dum.
Öğretmeni kandırdım,
Kandırdım.

OYUN
Oooo.....
İğne battı,
Canımı yaktı,
Tombul kuş Arabaya koş.
Arabanın tekeri,
İstanbul'un şekeri.
Hop Hop altın top,
Bundan başka oyun yok.

HANIM KIZI
Çan çan çikolata,
Hani bize limonata?
Limonata bitti,
Hanım kızı gitti.
Nereye gitti?
İstanbul'a gitti.
İstanbul'da ne yapacak?
Terlik pabuç alacak.
Terliği pabucu ne yapacak?
Düğünlerde,
Şıngır mıngır oynayacak.

KEÇİLER
Ayşe Hanımın keçileri,
Hop hop hopluyor,
Arpa, saman istiyor,
Arpa, saman yok,
Kilimcide çok.
Kilimci kilim dokur,
İçinde bülbül okur.
İki kardeşim olsa,
Biri ay, biri yıldız,
Biri oğlan, biri kız,
Hop çikolata çikolata,
Akşam yedim salata,
Seni gidi kerata.

SINIFLAR
Mini mini birler,
Çalışkandır ikiler,
Mavi gözlü üçler,
Dayak yiyen dörtler,
Misafirdir beşler,
Altılar, altınımı çaldılar,
Yediler, yemeğimi yediler,
Sekizler, semizdirler,
Dokuzlar, doktor oldu,
Onlar bizi okuttu.

EBE
Ebe ebe gel bize
Uzaktan vur elimize
Eğer vuramazsan
Ebesin ebe
Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi,
Bunu sana kim dedi?
Diyen dedi on yedi
Yağlı böreği kim yedi?

TAVUK
Pazara gidelim,
Bir tavuk alalım,
Pazara gidip,
Bir tavuk alıp ne yapalım?
Gıt gıdak diyelim.
Happur huppur,
Happur, huppur yiyelim.

eşim gelmedi daha üf ya. böyle akşamlar çok sıkılıyorum içimden bişi yapmak gelmiyo, kızımla oynaştık azcık onun da canı sıkkın. şöyle düzenli saatlerde gelseydi keşke eşim.

zambakcığım geçmişş olsuun canım a.s. inş.kuzuya bulaşmadan atlatırsın :Saruboceq: alıntılardan gördüm okumamışım hasta olduğunu :bbo:

waterlilycim tekerlemeler çokk güzel ellerine sağlıkk Şeniz bizde söylüyoruz tekerleme çok hoşuna gidio bunlarıda kaydettim söylicem kaydirigubbakcemile5 birde ablanın okulda öğrendiği şarkılarıı heyecanlanarak dinlio kaydirigubbakcemile3

iyiaksamlar herkese a.s.bende yogurt yapmak istiyorum ama mamadan yaptim hic tutmadiCADIARZU nasil yapacagim bu yogurt isinisenağlama bilmemki bilen varsa bir anlati verse su garibe:uhm:hayrina :Saruboceq:

uyudu sonundamirmirmirmir nerdeyse ben uyucedim ne inat yaa:1shok: babası kılıklıÇok üzgünüm çoook
kızlaaaaaarrrrr kızım nihayet sesli güldüüüüsenağlamasenağlama o güldükce ben ağladımsenağlama bambaska bişe buu yaaa allahım isteyen herkese versin:Saruboceq: nolur sizde her aklınıza geldiğinde dua edin bu duyguyu yıllarca özlemle beklemek cok zor:çok üzgünüm:

çıkardın mı len ceren cemreyi dışarı
len nere cıkartcam:mymeka: kar yağii lapa lapa.araba neyinde yok.
bir sıkıntısı mı var yavrunun yoksa niye ağlama krizinde. ne yedi bugün belki onunla ilgilidir, gaz falan olmuştur. senin yediklerin de önemli.
cadılıına sıkıntısı onun.yoksam bi moku yok cok şükür:Saruboceq: oyun halısı geldi bugun.cocuk dediğin oynar agular bizimki iki baktı zırıldamaya basladı:1shok: ordanda sıkıldı cadıfisfisfis
bende aynen canım benim kızımda aynı yatmayı hiç sevmiyorum sürekli kucakta gezmek istiyor sürekli ilgi istiyor bende yalnızım çok zor oluyor bazen canım
ben cemre dooduğundan beri ilk defa yanlız bi aksam ve gece geciriyoum/geciricem.eşim ilk defa istanbulda nöbet tutuo.baya zorlandım heelaelaelaelaelae kocemin kıymetini şindük anladum:çok üzgünüm: ooooyyyy karısı gurban onu vereneeeee:asigim:
iyiaksamlar herkese.bende yogurt yapmak istiyorum ama mamadan yaptim hic tutmadi nasil yapacagim bu yogurt isini bilmemki bilen varsa bir anlati verse su garibe hayrina :Saruboceq:

banada anlatındelikafadulden

Slm kizlar bugun pek takilamadim sinir bozucu bi gunduu ayy bu kiz beni deli edcek yavv sabah kalktim eve temizlilk yapiyim dedim aayy her isim bi yerde kaldii agla agla susmuyoo sinir etti uyumuyoo daa agrisi sizisi yok hanfendinin tek derdi kucakta gezmekk kucagimda okadar akilliki ben hep seni kucagimdaa tutamam ki isim var gucum var yok delii oldum artik cocugu hirpalayacam yanii nerdeyse o kadar ruhum daraldi koydum besigine aglasin biraz dedim isimi yaptim ama bu defada insanin ici dayanmiyoo aldim bunu kucagima karsi komsumun ziline bastim hacer bi 5 dk sizde durabilirmi dedim tabii getir bakariz dedi aldilar eve geldimm eve iyice agladimm biraz sakinlesince gidip alirim dedim yoksa cocuga o sinirle zarar vermekten korktum ilk defa boyle olduu birine hic emanet etmemistim yavrumu guvenilir birileri komsum da allah razi olsun gezdirmisler oylatmislar yarim kalan isimi yapip yemegide ocaga koyuncaa kafam dagildi az gittim kizimi almak icin illa gir iceri cok uzgun duruyon bi kahve yapalim icc dediiler neyse biraz konusmakda iyi geldii off cok zorlaniyorum hepsini bi arada yurutemiyorum yaa

Slm kizlar bugun pek takilamadim sinir bozucu bi gunduu ayy bu kiz beni deli edcek yavv sabah kalktim eve temizlilk yapiyim dedim aayy her isim bi yerde kaldii agla agla susmuyoo sinir etti uyumuyoo daa agrisi sizisi yok hanfendinin tek derdi kucakta gezmekk kucagimda okadar akilliki ben hep seni kucagimdaa tutamam ki isim var gucum var yok delii oldum artik cocugu hirpalayacam yanii nerdeyse o kadar ruhum daraldi koydum besigine aglasin biraz dedim isimi yaptim ama bu defada insanin ici dayanmiyoo aldim bunu kucagima karsi komsumun ziline bastim hacer bi 5 dk sizde durabilirmi dedim tabii getir bakariz dedi aldilar eve geldimm eve iyice agladimm biraz sakinlesince gidip alirim dedim yoksa cocuga o sinirle zarar vermekten korktum ilk defa boyle olduu birine hic emanet etmemistim yavrumu guvenilir birileri komsum da allah razi olsun gezdirmisler oylatmislar yarim kalan isimi yapip yemegide ocaga koyuncaa kafam dagildi az gittim kizimi almak icin illa gir iceri cok uzgun duruyon bi kahve yapalim icc dediiler neyse biraz konusmakda iyi geldii off cok zorlaniyorum hepsini bi arada yurutemiyorum yaa

olur leylacım arada hepimiz dellenioz..:jeyyar:..boşver yaa ben evi süpürmeyeli 4 gün oldu....kimse kusura bakmasın..insanız e bizde hepsi aynı anda olmuo şekerim....şimdi kayınwaldem olsaydı biz hem çalıştık hem 4 çocuk baktık derdi ama neyyyyseeee:dilcikar: bişi demicem:dilcikar:
kendini okadar kasma bebişin sağlıklımı keyfi yerindemi gerisini koywer gitsin....:lepi:

iyiaksamlar herkese a.s.bende yogurt yapmak istiyorum ama mamadan yaptim hic tutmadiCADIARZU nasil yapacagim bu yogurt isinisenağlama bilmemki bilen varsa bir anlati verse su garibe:uhm:hayrina :Saruboceq:

Canim bak simdi burda bi arkadasimizin dr tam yagli pastorize sute pastorize yogurttan mayalayacaksin demis bunu duydum deneyim dedim bi su bardagi sutu cezvede isitip bardaga koydum sute parmagini tutup 7 ye kadar saydiginda parmaginin o sicakliga dayanacak sekilde olmasi gerekiyo yogurdun tutmasi sutun sicakliigini ayarlamakta ben 7ye kadar saydim parmagim yanmadida yakmayacak kadar ilikta degildi neyse bi cay kasigi yogurdu sutle once biraz sivilastirdim sonra bardaktaki sute dokup karistirdim agzini kapattim uzerini bezle bebisin battaniyesiyle felan iyice kapattim hani yogurdu sicak bi yerde bekletmek gerekya onu nerde bekleteceksen bu islemi orada yap cunku kipirdatmamak gerekiyomuss kalorifer yani olabilirr ben 4 saat beklettim hic sarsmadan dolaba koydum bi 4 saatte dolapta durdu sonra bi baktim tas gibi tutmus kasik kasik ama bu mamadan yogurtudaha yapmadim yarin yapacam ek gida tarifleri basliginda tarifi var

bacım yoğurdu nasıl yapıyosun bi anlatıver normal yoğurttanmı mayalıyosun ben bu konuda bilgisizim
aslında önceki sayfalarda da anlatmıştım ama dimekki dersimize çalışmıyoz bacımm
aynen şöyle yapıyorum
hani kavanoz meyve püreleri var ya onun boş kavanozunu kullanıyom kapaklı ya işimi kolaylıyı
kavanoza sıcak su ve 3 ölçek mama koyuyorum
2 çay kaşığı normal yoğurt koyup karıştırıyorum
hani şu fırın eldivenleri vrya kafasına onu geçirip kalorifer üstünde 3 4 saat bekletiyom ahanda sana yoğurt biraz dinlendirip yediriyom
çok hafif sulu oliir koyu olmasını istersen mamayı yarım ölçek fazlalaştır
umarım anlatabildim:mymeka:

Ozlem ne yaptii acebaa ya kerosuu dr goturecedii bide kendi test sonucunu felan alacakti aayy insallah hayirli haberlerle gelirr

napıonuz kızlar ya?
bır uysukluk var bugunlerde ustumde benım.bişi yapasım yok...mirmirmirmir
bişi sorucam sıze.ıklım 1. ayından sonra agulamaya basladı ,cıvıl cıvıl sureklı sesler cıkarıodu..mrıldanıodu kendı kendıne.bu aralar oakadr azaldı kı cocugun sesını bıle duymuyorum tum gün.:1no2: arada yapıyor sesli gülüyor ama cok azaldı eskısıne gore.bu babasının da benımde dıkkatımı zı cekıyor..neden acaba ya??benneyaptımki

slm hanımlar ben geldimmmmmmm, geçmiş okumaya şalıştım ama epey kaynatmışsınız yarıda bıraktım.dün akşamdan beri girmiyorum mede çok kaynattmışsınız
Özlemcim , hemşerim geçmiş olsunnnnnn,

yafrusu bazen bana da olii yalnız değilsin takma herşeye yetişemiyo insan ..bazen olduğu gibi bırakmak gerekii..ben de iş yaparken nasıl telaşlıyım bir görsen ..panik atak mı oldum ne ..hepimiz yaşıyoruz yani....senağlama

napıonuz kızlar ya?
bır uysukluk var bugunlerde ustumde benım.bişi yapasım yok...mirmirmirmir
bişi sorucam sıze.ıklım 1. ayından sonra agulamaya basladı ,cıvıl cıvıl sureklı sesler cıkarıodu..mrıldanıodu kendı kendıne.bu aralar oakadr azaldı kı cocugun sesını bıle duymuyorum tum gün.:1no2: arada yapıyor sesli gülüyor ama cok azaldı eskısıne gore.bu babasının da benımde dıkkatımı zı cekıyor..neden acaba ya??benneyaptımki

ilgisini çekecek yeni birşeyler dene bazen çabuk alışıyorlar
gamyoncuiremsu

Back
X