2008 Ekim Anneleri

özlemcm gecmiş olsun keremciğime.
inş daha ıyıdır bugun..acıl sıfalar dılıyorum sıze...
hakket ya o ventolın verılen buhar makıneleri nası oluomuşş?

ıboscum ben asıdan gelınce mınoset verdm hemen.zaten ağrı kesıcı etkısı de var ya.hem atesının cıkmasına önlem hem de yavrunun agrısı olur dıye verdm.sonra aksam uyumadan once yıne verdım.ertesı sabah yıne verdım boylelıkle atlattık asıyı.agır ılaclar antıbıyotıkler vermıyoruz sonucta nolucakki..1 er cay kasığı bu verdıklerm.
bende ateslı b ır cocukmusum,havale gecırmiştim bırkere kucuktum ama hatırlıyorum bende.hem yanıyordum hem titriyordum.babam beni sırtında tasımıştı canımmm:asigim:
benı havuza sokmuşlardı hastanede doktorlar.gözüm kaymış işte o havalede benim.sonra düzelir demişler yavas yavas.düzeldi şükür.ama esım arada kayma oluyor dıyor.ıklımın de boyle sureklı ateslenen bır cock olmasından korkuyorum ıns olmaz..şimdye dek bı atesı bı hastalığı olmadı şkür..

inşallah olmaz canım yaa, biraz önce emzirdim biraz oynaştık keyfi falan yerinde çok şükür, ateşi de 36.1di, azcık bi yükselme sezersem bende veriyim diorum

,
noluyo bu bebişlere neden ateşiniz var aşımı oldunuz kızlar

hee aşı olduk teyzesi :çok üzgünüm:

zor durumda kalırsan parasetamol kullanabiliyorsun, hamileyken bile. parol, vermidon, tamol, minoset bunlardan bazıları. şimdi biraz hafifledi , kuzu da uyandı. sinüzit var bende, böyle ağrı yapıyor sık sık.

özlem geçmiş olsun, çok narin bu kuzucuklar ya Allah şifa versin çabucak iyileşsin kerem.

stres yapma anacım geçen 2 aylık aşılarda nasıl olmuşstu yusu

abbavvvv geçenlerde de bana bi ağrı çöktü geberiyom sandım baş ağrısından, herife dedim sen az eyle çocuğu ben yatam, sabaha kadar herif bakmış ben uyumuşum öle geçmiş yoğsan geberiydum anam ne nalet bişi şu baş ağrısı yaaa, bi zamanlar benimde sinüzit olduydu geçtiydi şükür, uyuyunca geçiyodu gözümü açar açmaz başlıyodu neler çektm be amannn zr oluyo bilirim :teselli: 2 aylık aşılarda ateşi az yükseldiydi yavru o zaman ben ateş düşürücü filen vermiştim eve gelir gelmez pek sorun yaşamadıydık ama ne bilim işte tırsıyom yine de

celencim bizde 2 aylıkenbronşit olma tehlikesi atlattık boğulacak derecede öksürüyordu doktor küçük diye antibiyotik veremedi gözlemleyin artarsa antibiyotik vereceğiz dedi baktık öksürük artıyor göğsüne viks sürdük ve eczacı bize göğsüne yün koymamımızı söyledi gerçekten kesti öksürüğü bir dene istersen daha kötüye gitmesin kuzucuk birde bronşit göğsü ıslak kaldığında yada göğüs kısmını üşüttüğünde oluyormuş şimdi hani salyaları falan akıyorya acaba göğsümü üşüdüki bzimlki biraz nemli kalsa yada üstünü değiştirmeyi ihmal ettiğimde hemen öksürmeye başlıyor

ben kıyafetinin içine kalıncana havlu peçete koyyom ara ara deiştiriyom kıyafetinin içine de hiç geçmedi aslında ama tedbir amaçlı koyyom ben, bazen de çok ıslattıysa üzerini deiştiriyom,

merhaba kızlarr :kahve:

sğl zambakcım güzel dileklerin için çok teşekkür ederizz Şeniz oğlum 5 aylık oldu teyzelerii hihoyyyt

hadi yaa akut bronşit mi olmuşş :çok üzgünüm: çok geçmiş olsun...ilaç falan verdiler mi...buhar makineniz varmıydı..muhtelemen buhar makinesi önereceklerdir...eğer buhar makinesi alırsan ventolin vermeye uygun olanlardan alırsan daha iyi olur..lazım olabilir aklında olsuun

canımm fotoğrafların çok küçük çıkmışş ama yinede güzel görüoo yerimseniben özellikle göbişin kocaman çıkmışş :CüvCüv:

evet canım doğru dolven düşmeyen ateşler için verilio..ateşin çok düşmesi durumuda iyi değildir..nasıl ateş çıkınca havale oluyorsa,soğuk havalede var dikkat etmek lazım

canım ben 4 ölçü mamaya yapıyorum..serçe parmağını yakar yakmaz sıkcalıkta olcak..daha sonra bi tatlı kaşığı yoğurtu yaptığım mamayla sulandırorum...daha sonra mayalayacağım yoğurtun içine koyuyorum sulandırılmış mamayla yoğurt karışmını...yani 1 tatlı kaşığı yoğurtu direkt mamanın içine koymuyorum!! özelliği bu...daha sonra sarıyorum havluya sıcak bi yerde bekletiyorum 3,5-4 saat daha fazla beklerse ekşi oluyor..2 saat kadarda buzdolabında bekletiyorum...çok güzel çook tatlı bi yoğurt oluyo...kıvamı çok yoğun olmadığı içine kaşık mamalarından koyuyorum...oğlumda bayıla bayıla yiyo...bazen muz rendeliyorum öylede sevior..hergün yapıyorum tavsiye ederim :lepi: rüyayada afiyet olsuun cokacimcoook

çok geçmiş olsun özlemcimm

ayy canım yaa geçmişş olsuun :teselli: Allahım tüm bebekleri yüksek ateşten hastalıklardan korusun :Saruboceq: kıyamıyorum yaa bebekleree bütün masumluklarıyla hasta olmak hiiiç yakışmıoo :çok üzgünüm:
meroşum hoşgelmişen, tamerimizin de 5. ayı hayırlı uğurlu olsun baaam :teytey: ben de dolveni vermeme kararı aldım zaten, beklesin baam ilerde lazım olursa veririz, pahalı bişiy de diildi, ateşi yükselirse fitil verim diyorum du şu senin yoğurt tarifini ben not edim bi yere müsait bi ara da deniyim bi süre bekliym diyom yoğurt için, benim sıpa kaşığı sevmemeye başladı yaa :çok üzgünüm:

hoşgelmişen anacım, bak saa ne diycem işini bilecen işe gitmeyecen soranlara işten geliyom diyecen anladınnnn:dance:
Iboss canim hadi gecmis olsun ins ates felan yapmadan atlatirsiniz

sağol yavrum inşallah sorunsuz geçiiririz, hepimizin bebeleri sorunsuz geçirsin inşallah :Saruboceq:

sğl teyzesi nasılda büyüyorlar yaw senağlama doktorumdan güzel haberler getiririm inş... :Saruboceq:
ben kaçarr öptüm sizi Şeniz

kaçma len nereye kaçıyon gel bura :mymeka:

geçmişi tam okuyamadım ama hasta bebişler ve annelerimiz var galiba hepinize çookkkk geçmiş olsun arkadaşlar bol bol şifalar versin Allah ım.benim kuzumda dün aşı oldu çok şükür şimdilik ateşi falan yok :nazar:inşallah sorunsuz atlatırız.

sağol yafrim, siz atlatmışınız artık yav ateş filen olmaz artık allahın izniyle bi de biz atlatsaydık, bu gece uyku yok baa, gecelere akacam :roflol:

ver canım yarım değil ben tam veriodum ama sen yarım ver ağır gelmesin hemen. kerem de uyyo şimdi hastanede uykusuz kaldı acısını çıkartıo heralde acıktı da artık uyanmıo kuzu...

ya merancım ventolin vermeye uygun olan buhar makinası hangisi? bizim ev çok kuru benm bile dudağım çatlıo peteğe su kabı koyuyuom ama makina almak lazım artık heralde

geçen sefer kulak enfeksiyonu olduğumuzda yarım fitil verdiydim iyi geldiydi, şindilik keyfimiz yerinde oynaştık biraz önce kahkahalar filen attı çabuk unutmuş acısını kuzum :çok üzgünüm: len seninkisi uykusunda emmezmi, ben acıktığını anlamak için dudaklarına dokunuyorum ağzını açıp emmek istiyo uykusunda o zaman kaldırıp emziriyorum sonra yerine yatırıyorum sen de bi denesene

Ateşimiz dün aksamst basladı.o gecenki ası atesiydi.5 gün falan rahat gecirdi.sonra yine ates yaptı işte.soydum şindik calpol verdim makat 39,3 koltuk altı 37,7

celencim geçmiş olsun önce.. ve doktora götürsen hem için rahat ederdi hem ne olduğunu anlardınız. allah acil şifa versin kuzucuğa..

Sevgili Leyla gerçek isminde Leyla ise adaşız. Canım biz sizler yokken ilk günlerden beri tanışıyoruz Celen le senden önce de bir kişi aynı şekilde suçladı beni ben Celen le aramızdaki samimiyete dayanarak kullandım o kelimeyi ve anlamında sen ihmalkarsın vb. anlamlar yok ha ben bu açıklamayı da yapmak istemezdim ve zorunda da değilim ama devamının gelmesini istemiyorum. Bilgilerinize.....

alıntı yapamıyprum oyüzden aklıma gelenleri yazayım.. celen geçmiş olsun ama bence bir çocuk uzmanına götürsen belki daha iyi olur.. ayrıca bebeği ateşlenenlere de geçmiş olsun biz de iki gün önce aşı olduk iki gündür anam ağladı valla. ateşi var mı diye kontrol etmekten. ben 4 saatte bir calpol verdim şükğr şimdilik bir şey yok.. ayrıca bebeği hasta olanlara tekrar acil şifalar..

allah bebeklerimizin gülen yüzlerini soldurmasın..

Kızlar bebişler hasta olmuş aman çok korkuyom şu ateşten kimsenin bebeğine uğramasın..hepinize geçmiş olsun.....bu arada oğlumun bu gün itibariyle dişi patladı:teytey:...bir kaç gündür huysuzluk ediyodu zırtpırt kontrol ediyoduk...sonunda cam bardaktan çınçın sesi geldi...şükür bugünleride gördüm yarabbim darısı sizin başınız...oğluma diş buğdayı yapmazmıyım ben:sm_cool:

Kızlar bebişler hasta olmuş aman çok korkuyom şu ateşten kimsenin bebeğine uğramasın..hepinize geçmiş olsun.....bu arada oğlumun bu gün itibariyle dişi patladı:teytey:...bir kaç gündür huysuzluk ediyodu zırtpırt kontrol ediyoduk...sonunda cam bardaktan çınçın sesi geldi...şükür bugünleride gördüm yarabbim darısı sizin başınız...oğluma diş buğdayı yapmazmıyım ben:sm_cool:

ooo hayırlı olsun dişiniz baakalım:teytey:

Hayırlı olsun canım. Ya bizim bebekte baya bir zamandır eline ne geçiyorsa ağzına sokuyor ısırıyor,yüzüme yaklaşınca da yapışıp çenemi ısırıyor sanki dişi varmış gibi ama hiç bir belirti yok ağzında sence bizde diş mi çıkarıyoruz???

kızlar şu demir damlasını nasıl içiriyorsunuz bebeğim almıyor tükürüyor hepsini.. doktoru aradım içiremezsen ara demişti aradım eşi çıktı benim doktor acil fıtık ameliyatı olmuş... soramadım yani.. sizler nasıl veriyorsunuz..

kızlar şu demir damlasını nasıl içiriyorsunuz bebeğim almıyor tükürüyor hepsini.. doktoru aradım içiremezsen ara demişti aradım eşi çıktı benim doktor acil fıtık ameliyatı olmuş... soramadım yani.. sizler nasıl veriyorsunuz..

yavrum bu demir damlasının tadı çok kötüymüş b ugün bize sağlık ocağından verdiler, ebemiz bebekler bunu almak istemiyor ama üç dört seferde verebilirsin gün içinde 9 damla olacak şekilde dağıt demişti sen de öyle dene bakalım bi

Canım ben geçen gece muhellebi yaptım zorla falan hepsini bebeğe yedirdim. Hemşiresi öğün araları 4 saat olmalı ve 2. saatten sonra 2-3 damlayla başla 7-8 kadar çık demişti. Ama gerçekten tadı iğrenç kan içiyorsun sanki bebek resmen öğürüyor. Neyse ben muhallebiden 2 saat sonra döktüm ağzına ama 5 damlaya yakın gitti boşver yükseltmiş oldum dedim gene öğürüyor derken emziği ağzına tıktım çabuk yutsun diye ne yedirdiysem aynen bana iade etti hiç mi sindirmemiş Yarabbi oturdum yarım saat ağladım 1 saate yedirmiştim ben onu diye. Ama öğün arası 3 damla yutturabiliyorum üzerine su veriyorum.

vucut atesi düşt.kafa yanıo.eller buuuzz:sm_confused: ama uyanıkken keyfi yerinde sıpanınyerimseniben

Sevgili Leyla gerçek isminde Leyla ise adaşız. Canım biz sizler yokken ilk günlerden beri tanışıyoruz Celen le senden önce de bir kişi aynı şekilde suçladı beni ben Celen le aramızdaki samimiyete dayanarak kullandım o kelimeyi ve anlamında sen ihmalkarsın vb. anlamlar yok ha ben bu açıklamayı da yapmak istemezdim ve zorunda da değilim ama devamının gelmesini istemiyorum. Bilgilerinize.....
noldun be:sm_confused: ben mi bişi dedim:uhm: dediysemde uykusuzum bacım kusura bakma emüü:teselli:
alıntı yapamıyprum oyüzden aklıma gelenleri yazayım.. celen geçmiş olsun ama bence bir çocuk uzmanına götürsen belki daha iyi olur.. ayrıca bebeği ateşlenenlere de geçmiş olsun biz de iki gün önce aşı olduk iki gündür anam ağladı valla. ateşi var mı diye kontrol etmekten. ben 4 saatte bir calpol verdim şükğr şimdilik bir şey yok.. ayrıca bebeği hasta olanlara tekrar acil şifalar..

allah bebeklerimizin gülen yüzlerini soldurmasın..
eğer gecede bööle gecerse yarına götürücem.doktor ciğerlerinde az balgam var o da yapar ates yada diş patlıycaktır ondan oluodur dedüCADIARZU ama ne kulağına baktı ne boğazına.sırtını göğsnğü dinledi tamam:kızgın:

gözünüz aydın.bizim mmkün olduunca gec cıksın pliz:Saruboceq: ısırcek beni annnnnaaaammmdelikafadulden zaten damakları sertleşti kıstırı o bile acıtıo:1no2:
yavrum bu demir damlasının tadı çok kötüymüş b ugün bize sağlık ocağından verdiler, ebemiz bebekler bunu almak istemiyor ama üç dört seferde verebilirsin gün içinde 9 damla olacak şekilde dağıt demişti sen de öyle dene bakalım bi

dvit mi bu len:mymeka: eğer diğeriyse bize 6.aydan sonra verilcek.tahlil yapcekmiş doktor nine.sağlık ocaana deseydim verirlermiydi?

Canım ben geçen gece muhellebi yaptım zorla falan hepsini bebeğe yedirdim. Hemşiresi öğün araları 4 saat olmalı ve 2. saatten sonra 2-3 damlayla başla 7-8 kadar çık demişti. Ama gerçekten tadı iğrenç kan içiyorsun sanki bebek resmen öğürüyor. Neyse ben muhallebiden 2 saat sonra döktüm ağzına ama 5 damlaya yakın gitti boşver yükseltmiş oldum dedim gene öğürüyor derken emziği ağzına tıktım çabuk yutsun diye ne yedirdiysem aynen bana iade etti hiç mi sindirmemiş Yarabbi oturdum yarım saat ağladım 1 saate yedirmiştim ben onu diye. Ama öğün arası 3 damla yutturabiliyorum üzerine su veriyorum.

aman allahım biz daha başlamadık demire ama multitabsı bile zor veriorum ilaçlara karşı acayip hassas hemen öğürüo yandım valla..meyvesuyuna falan karıştırarak verilir mi acaba hem c vitamini demir emilimini artırıor:uhm:

vucut atesi düşt.kafa yanıo.eller buuuzz:sm_confused: ama uyanıkken keyfi yerinde sıpanınyerimseniben

eğer gecede bööle gecerse yarına götürücem.doktor ciğerlerinde az balgam var o da yapar ates yada diş patlıycaktır ondan oluodur dedüCADIARZU ama ne kulağına baktı ne boğazına.sırtını göğsnğü dinledi tamam:kızgın:

QUOTE]

celencim geçmiş olsun acil şifalar inş. bizimki ciğer filmi ve kan tahlili istedi..ciğerlerinde çok bişey yokmş çok şükür ama alerjik bünyesi var gribal enfk.hemen bronşiale çevirmek üzere dedi...ya ne zormuş bu hastalık kaç gündür o ağladı ben ağladım...senağlama
bugün de geçmezse iyi bi dr a götür

benim de demir damlası sorunum vardı, multitabs'ı çok severek içiyor santaferi ise kusuyordu , şimdi değişti tam aksine demire alıştı multiden bıktı

Back
X