2008 Ekim Anneleri

Ay bunlar ne güzel kavga ediyorlar delikafaduldenlen Dbest gel bizde senlen kavga edekkaydirigubbakcemile sana ne be benim msjimdan orda en başta Celen yazıyo görmüyon mu da bu ne diyon:oklava:kötükedihüso

uğraşmayın bebişlerin kilolarıylaaaa kızımmmmmm, diş çıkarırken zaten verecekler kilo e bi de hayırlısı ile yürümeye başladıklarında zaten kilo milo tutmazlar

kolaydı ööle koca adamı eğitmek.bize özeller bakmıo.askeri hastane bakıo.o da teeeee kadıköyde taksiyle gidersem 100 den asağı inemem.özele götüremem maddiyattan dolayı..
aradım şimdi hastaneye götürelim gel die yarın sabaha götürelim dedi:1shok:senağlama yapıcak bşiim yok artık benim ddicek sözümde.:1no2:senağlama

canım kusura bakmada senin eşin de çok vurdumduymazmış sağlık bu yani ertelemeye gelirmi Allah korusun bebeğini bişey olsa çok pişman olur ama o zamanda iş işten geçer arkadaşlarında dediği gibi sen bir hasteneye falan götür canım devlet hastaneleri ücretsiz bakıyor.çok geçmiş olsun arkadaşım sıkma canını inşallah çabucak sağsalim iyi olur bebişin :teselli:

kolaydı ööle koca adamı eğitmek.bize özeller bakmıo.askeri hastane bakıo.o da teeeee kadıköyde taksiyle gidersem 100 den asağı inemem.özele götüremem maddiyattan dolayı..
aradım şimdi hastaneye götürelim gel die yarın sabaha götürelim dedi:1shok:senağlama yapıcak bşiim yok artık benim ddicek sözümde.:1no2:senağlama

celencım yuksek mı hala atesi pekiisenağlamasenağlamasenağlama

Celen askeri hastalara özeller bakmıyor mu ki e bir otobüs ya da metroyla git bir kol çantanı al birde bebeği olmaz mı ya gerçi bir çok doktora göre 37 normal yani biraz yüksek ama aralarda artıyorsa valla hiç durma derim gecesi de var bunun ama bak gene ikna edebiliyomuşun değil mi

yahu bu babalar neden anneleri anlamıyorlar çocuğun bir derdi olmasa heralde telaş yapmazsın bu ne ya onunda kızı sonuçta senin kadar celen hiç yakınlarda yardım isteyeceğin bir komşu bir akraba falan yokmu acaba hani beraber götürseniz birde eşinin işi evinize çok uzakmıki gelmek istemiyor

çok hızlı büyüyolar canım bende kızıma şimdi hep 12-18 aylık bebek kıyafetleri alıyorum biraz büyük geliyor sağını solunu kıvırıyorum öle giyiyor küçük gelmesinden iyi.bir sürü kıyafeti daha yeni yeni laldı kiloyu nomale indiremeyiz ama kıyafetleri büyük alabiliriz canımm hihoyyyt

ben büyük kıyafet hiiç sevmem ... tam üzerine olcakk şekilde olcak :1closedeyes:

Ay bunlar ne güzel kavga ediyorlar delikafaduldenlen Dbest gel bizde senlen kavga edekkaydirigubbakcemile sana ne be benim msjimdan orda en başta Celen yazıyo görmüyon mu da bu ne diyon:oklava:kötükedihüso

guzel mii??? kavga mıı??:1closedeyes::uhm:

celen moralim çok bozuk dedi yaa o yüzden üzüldüm ben de sanki mesajın biraz fazla üzerine gidiyo gibi geldi o yüzden haddim olmayarak müdahale ettim kusura bakma :çok üzgünüm:

hiç bi anne yavrusuna kötü bişey olsun istemez.. allah yavrularımızı korusun :Saruboceq:

anammmm millet kavgaya başlamış benim de yazdığıma bakın şimdi kim takar kiloyu bu kadar action varken :)))

celenim üzülme bacım sen dün aldığınız ilaçları ihmal etmeden vermeye devam et, sabah da götürürsünüz hastaneye , 37,5 çok yüksek diil sanırım korkulacak bi durum deil................melek onlar daha Rabbim korur onları bişeycik olmaz

celen kızın ateşi kaç yani genel olarak 37,5 üzerine çıktımı bana sağlık ocağındaki hemşireler 37,5 üzerinde olursa ateş düşürücü verirsin demişlerdi

ya canım ben unutmustm gıtmıstı,,
leyla sorunca bende olayı anlattım.
neden anlatıyormusum???
orda bana kafa tutuyordu.haklı goruldum ve sılındi gereksız mesajlar.özür dileyeceğine hala ne dıyor ya..
taamam artık muahhattaap olmayacağğımm..bende sal..lıkk yaa..kaydirigubbakcemile3

ayyy keske demeseydım ben ordakı yazılanların ne oldugunu bıle bıliyom sadece slınmıs on gordum ordada b tartısma oldugunu bılsem hiç demezdiim neyse üzüldüm şimdi tekrar ben sebep oldum

celencım eının mesaısı bıtınce,acılden goturun bakalım..düşüremıyorum.bı busuyor bır cıkıyor de..

canım kusura bakmada senin eşin de çok vurdumduymazmış sağlık bu yani ertelemeye gelirmi Allah korusun bebeğini bişey olsa çok pişman olur ama o zamanda iş işten geçer arkadaşlarında dediği gibi sen bir hasteneye falan götür canım devlet hastaneleri ücretsiz bakıyor.çok geçmiş olsun arkadaşım sıkma canını inşallah çabucak sağsalim iyi olur bebişin :teselli:
ah ebrucum cok sinirliyim cok üzgünüm sinirimden oturup ağladım artıksenağlama diyorum ya diicek bişim yok artık benim ona.gidelim dedim işte "ya hayatım diş cıkarıodur cocuk" dedi:1no2: ya cıkartmıosa:çok üzgünüm:
celencım yuksek mı hala atesi pekiisenağlamasenağlamasenağlama

37,6cıtırım.ama 3 gün oldu bugun.bişeler yolnda gitmio demekki:çok üzgünüm: tamam dişte olabilir ama ihtimal işte:çok üzgünüm:

çıtırcım arıkancımm daha fazla uzatıp birbirinizin kalbinii kırmayınn lütfen :çok üzgünüm:

canım haklısın neyse.. bebeğim uyurken şuraya bir gireyim dedim.. aynı sorunları paylaşıyoruz çoğu zaman bazen benim yazmama bile gerek kalmadan sorularıma çare bulabiliyorum. ve de seviniyorum. ama rahatlayacağıma bugün resmen stres oldum durup dururken. orada waterlily bir şey yazmışş bende ona cevap yazdım ama baştaki açıklamayıda görmedim inanki.. sonra öyle bir mesaj yazmışki buradaki gibi ukala tavırlarıyla.. olabilir yorum yapılmayacak bir bölümde yorum yapmışım sorun bu.. hatta mesajımda pardon okumamaıştım bile yazmıştım.. ama üzerinden o kadar zaman geçiyo hala sinir olmuştum diyerek benim adımı söylüyor benim bunu okuyacağımı bile bile.. neyse böyle güzel bir sitede bile böyle sevimsiz şeyler olabiliyor demekki..

Gunaydin ben geldim bacilarr asimizi olduk ve geldikk simdi haberleri vereyim asiyi iki bacagina yaptilar benim zilli hemsirelere sirinlik yapiyodu o sirada bacagina asiyi yaptilar bu zillini haberi yok hic aglamiyoo hala hemsireye guluyoo ayy sevindim ve sasirdim yuzunu bile burusturmadi oteki bacaga yapilirkende farkina olmadi asi yapildiktan sonra azicik ih ih yaptii annem kusumm felan dedim susutu geri gulduu ay aglayacak cani yanacak diyee cok korkuyodum halada neseli

ay alllah nazarlardan korusun benimki ortalığı yıktıydı, bu aşılardan biri yakıyomuş sanırsam acaba ona mı ağladı diyom ben, gece ateşi 37.5 olduydu fitil verdiydim 36.2ye kaar düştüydü sabaha karşı yine çıkmış 37.4 olmuş yine fitil verdim geçer artıkın şindilik iyi, sende tetikte bekle anam nolur nolmaz, bir iki saat uyuyacaz diye allah korsun ateşlşeniverirler çeekeriz ömür boyu, dedğin gibi ateş yapmıyomu ş ama yine de takip etmekte fayda var, bi gün eksik uyuyveiriz nolcek dimi, hacer zillisine de maşallah yani güzel büyümüş, len ağzımıza tükürün diyom kimse tükürmii haa :roflol: he monovitle devit aynı şey anam, sağlık ocakları monovit veriyo, dra sorduydum aynı şey verebilirsin dediydi, len sen utandınmı ben kendim istedim vallaha, bize prezervatif verin diye, genelde pek lazım olmiii ama dursun kaydirigubbakcemile3 anam uykuuzluktan geberiim ha mirmirmirmir
havalar guzelleşsin bırazz,,bebişeri tanıstıralım baharcıcekkhihoyyyt

:roflol::roflol::roflol:
heralde kızım.ıstediğin doğum kntrol yontemını sağlık ocağında beleş yaptırtabılırsın.neden var bu saglık ocaklarıı??,
bnde ılk reglımde sprıal taktıramamştım enfeksıyondan,
bana prezervatf vereyım dedı.normalde 12 tane alma hakkım var.10 tane kalmış bunları al dedi.yeter mı dedii:roflol: ehh dedım bende yeter:roflol:

kızlar kac gundur soluom ıplemıonuz.adetım gectı 3 gun oldu.test mest mı alsam ya.:1ninca:
regl olsam gıdıp taktırıcam spiral inşş:Saruboceq:

çıtır süt koruyodur len belkim, gerçi beni korumiii ama :1closedeyes:

tünaydın kıslar
ya bizede tahlil yapılmadan verildi demir bide 6 damla kullanıyoruz kimi tahlil yaptırıyoı kimi yaptırmıyor bazısına 9 damla bazısı 6 damla kafam karıştı neyse ben bi kahvaltı yapayım da geleyimm oğlumdan fırsat ancak bulabildimmmm

bize 9 damla kullanacan dedi, gün içine dağıtabilirmişim damlaları, pekmezle de verebilüsün dedi, anama pekmez sipariş ettim, çay kaşığının içine karıştırim de öle verim bari, sabah tadına baktım iğrenç bişi öğk, böle sanki kan gibi küflü demir gibi kokuyo midem bulandı, zaten sıpayla da onun yüzünden kavga ettik, neymiş ben ona demir damlası içirmeye çalışıyomuşum kaydirigubbakcemile3

kızlar ben dun yoğurt mayaladım süperr olmuşşşşşşş.
3 ölcek mama yaptım.içine 1 tatlı kaşığı yoğurt koydum.cam kavonoza(mama kavonozu)koydum ve ağzını guzelce kapatıp,ısıtıcının önunde beklettim 3 saat.sonra kaldırdım dolaba koydum.sabah dolaptan cıkardım baktım kıvamına mukkemmeel olmuşş.krep hamuru kıvamında..tadı cok guzel..
daha once mayalamayı denemiştim ama bukdar guzel olmamıştı..dun dıkkat ettiğim noktaları paylaşmak ıstıyorum.,
-meranın soylediği gıbı yoğurdu ıcın dırek koymadım.once ayrı bıryerde yaptığım mamadan 1 kac kasık alarak yoğurdu karıstırarak ezdım ve bu sırada ılınmıs oldu...oyle ıcıne koydum.
-mayalayacağım kavonoz halıyle soğuktu.içine dışını kaynamıs su calkaladım.hem temızlendı hem sıcacık oldu.içine koydum mamayı,mayayı da koydum bırıkı kere karıstırdım...
deneyın bence..
aksamustu verıcem ıklıme.
hee len bende onu dicektim demin, anam bende dün gece yarısı yoğrut mayalama işine giriştim, 100 ml suya 4 kaşık mama koydum snra ayrı bi yerde de 1 çay kaşığı yoğurdu mamayla sulandırdım sonra içine ekledim, mutfak eldiveninin içine koydum kalorifer peteğinin üzerine koydum sabah aldım dolaba koydum anam taş gibi olmuş taş kaydirigubbakcemile3 hiç böle bişi beklemiyodum kesin olmaz bu diyodum çok güzel oldu len, tadına baktım çok tatlı yav benim bile yiyesim geldi ha cokacimcoook içine de 1 mama ölçeği pirinçli muhallebi ekledim daha besleyici olsun diye tadı müthişti ama beyfendi tenezzül edip de yimedi Çok üzgünüm çoook acaba diorm sütümden sağsam da sulandırıp biberonla mı versem bu çocuk kaşığı ağzına deyirdimmi açıyo ağzının içine koyyom ama beyfendi pürtletiyo :delphin: acaba kaşıkla yedirmek için daha erken mi, bi 15 gün biberonlamı devam etsem, arada yine kaşıkla deniyim diyom ama çok zor oluyo yaa, eliyle de ittiriyo sıpa, kaşığı yere fırlattırdı hatta :mymeka:

tünaydınmirmirmirmir c ok moralim bozuk.kızımın atesi hala 37 bucuk.surup verirsem düşüo.onuda cok vermek istemiyorum:çok üzgünüm: sabahınn 6 sından beri uyanıız.herife dedim bugun öğlene kadar izin alda sunu bi doktora götürelim die.onun atesi yokmus iiymişsenağlama napmaya calısıo anlamaıyorum.şimdi bu cok sağlıklı bi cocukmus hiç hastaneye gitmmemiş.ki evlendikten sonrada gittiğni hiç görmedim.heralde benim cocumda bööle byüdü falan mı demek istio:sm_confused: yada biz cocuu hiç hasta etmedik mi demek sitio:sm_confused: cok inat yaaasenağlama cocuk hasta atesi var ahan şimdi öksürüo arada hapsuruo:sm_confused: hasta ya hastaaasenağlama

len olm takma şu hödük herifi sen tut götür çocuğu muhtaç deilsin çok şükür, kanguruya bindir çık anam yaa, bence senin kız diş çıkarii anam yoğsan niye ateşi yükselsin :uhm: celen len numuneler de müthiş haa, afiyetlen yesin zilloş cemre, anam bende milupayı aradım dün 10unda göndrdik diyolar kargou arıyom bze gelmedi diyolar, yalan oldu bizim numuneler haa Çok üzgünüm çoook

ben daha once sebamed in bebek yağını kullanıyordum.bıtmişti.eşim gıtmiş johnson's baby almışş.,hem bebk yağını hem ıslak medılını...sınır oldum.(israıl malı oldugunu daha once solemiştim oysakı,unuttu demekki):1closedeyes:
ama kokusu cok guzelmıs bunun da yaa:1ninca:

hee ben hamileykene aldıydım ondan çok güzel kokii yaa, kendime bilem sürüyom bazen kaydirigubbakcemile3 demek israil malımıymış, almayalım o zaman da ne alalım yav, türk mallarından hankıısı var acaba :uhm:

ahh bızdıkım biliorum sonuclarını allahım esirgesin melekleri.ama nie bööle yaspıo Anlayamıyorum.atesi yok onun diip cıkıo.yani ben evhamlanıorum boş yere demek istio ööle her zırt diişte doktora gidilmez demek istio bana.benlen inatlasıo gerzekalıÇok üzgünüm çoook şööle erkek kuvvetim olsa dövcemÇok üzgünüm çoook:delphin: bıcaklan yrüsem menekse gibi cocuumu alırlar elimden allah korusun.deli diekaydirigubbakcemile3

sen en güzeli olcayın taktiğini dene benimki riskli anam kaydirigubbakcemile3

ayyy keske demeseydım ben ordakı yazılanların ne oldugunu bıle bıliyom sadece slınmıs on gordum ordada b tartısma oldugunu bılsem hiç demezdiim neyse üzüldüm şimdi tekrar ben sebep oldum

üzülmee sekerımm..
no problemmmmşakkıdı

ben büyük kıyafet hiiç sevmem ... tam üzerine olcakk şekilde olcak :1closedeyes:

bende sevmiyorum canım ama sürekli de kıyafet alınmaz o yüzden biraz büyük alıyorum onlarda 1 ay falan sonra normal oluyor büyük dediysem çok çok ta büyük değil canım kaydirigubbakcemile2

Back
X