2008 Ekim Anneleri

canımmm sen haceri değil de yağızı anlatıyosun sanırımkaydirigubbakcemile3ben sağ elindekini almaya çalışırken o sol eliyle başka bişeye atlıyo..hangi arada hallediyo hepsini hiç bilmiyorum..tv nin önüne geçemeyeceği şekilde koltuk minderinden set yaptım..gidip gidip tv nin düğmesine basıyodu..nerdeyse benim belimden yüksek telefonluk var..üstünde telefon,kalemlik kağıtlar falan..kabloyu aşağıdan bi çekti,:1shok:ben koşana kadar hepsi kafasından aşağı indi:mymeka:bi kere katlı duran sandalyeleri üstüne devirdi..en kötüsüde eğer banyo kapısı açıksa direkt koşuo klozete gidiyo:kızgın:elliyo..bi saat elini temizliyom sonra..hiç açık bırakmıyorum artık..evdeki tüm canlı çiçeklerimin yapraklarını kopardı:bbo:allahtan yemeden yetiştim.az önce evi süpürdüm.kabloya asılmaktan evi süpürtmedi..çocuklar prizleri falan çok seviyo aman dikkat..çocuklar için priz kapakları var onlardan alcam en kısa zamanda..ve leylacım en önemli noktaya değinmişsin..ben de yaramaz çocukları çok kınardım:çok üzgünüm:nasıl çocuk yetiştirmişler diye söylenirdimbenneyaptımkiarıkanın dediği gibi neyi kınadıysam başıma geldi.geç de olsa aslaa kimse hakkında yargılayıcı olmamayı öğrendim:çok üzgünüm:
neyse belki bi umut aklı erdiği zaman sabırla anlatır ve doğruyu yanlışı öğretebilirim diye ümid ediyorum:Saruboceq:

kıs nasıl koşuyo yürüteçlemi kaydirigubbakcemile3 ya kızlar daha belli olmaz bence 7-8 aylılklar daha belki çok uslu bebecikler olurlar ya çokta uslu olmasın ama çokta peinden koşturtmasın zemuszemus

kıs nasıl koşuyo yürüteçlemi kaydirigubbakcemile3 ya kızlar daha belli olmaz bence 7-8 aylılklar daha belki çok uslu bebecikler olurlar ya çokta uslu olmasın ama çokta peinden koşturtmasın zemuszemus

gerçi belki peşinden koşarken zayıflarım

tabi yürüteçle kız yoksa daha emeklemiyo bile benim tembel oğlumkaydirigubbakcemile3ama yürüteçle harikalar yaratıyo.nerdeyse benden hızlı gidiyokaydirigubbakcemile4
peşinden koşarken zayıflama hayali bende de varzemuszemus
gerçi biraz zor gibi ama:bbo:

ben geldimm :delphin:morelim çok bozuk, dün akşam üzeri üniversitenin aciline gitmiştik, ateşi var kusuyo iştahsız diş çıkartıyo falan die şikayetlerimi syledim, burnu akıyo acaba soğuk algınlığımı oldu ki dedim, muayene eti ciğerler temiz kulak boğaz filan temiz, gribal eenfeksiyon gibi görünüyo dedi, ateşini kontrol altında tut ve kusma devam ederse getir demişti, kakasını yapınca getirin kaka tahlili yapalım dedi, tamam dedik geldik eve, uyuttuk bi güzel, uykusunda mama verdim 90lık, saat başı da ateşini ölçüyom, gece 2 gibi ateşini ölçtüm, 37.6ydı, 1er saat arayla saati kurup kurup kalkıyodum, eşim de ben ölçtükten yarım saat sora filan uyanmış, ateşini ölçmüş, 39.1, bi çığırık kaldırdı beni kalk çocuk 39 olmuş hastaneye gidelim diye, nasıl kalktığımı bilemedim, hemen ıslak bez yaptım vücudunu sildim, cıyak cıyak bağırıyodu çocuuum :çok üzgünüm: sora cıscıbıl soyduk, en üst katta müdürüm var, hemen eşim oraya çıktı bizi hastaneye götürün diye, battaniyeye sardım öylece çıkardım dışarıya, hemen gittik üniversiteye, arabada battaniyesin açtım ateşi yükselmesin diye, biz oraya varana kadar çocuğun ateşi 37 kuusurlara inmiş, ateşini ölçtüler, o 1 liralık dandik dereceyle, sora diyo annesi çocuğun ateşi normel diyo, ya nasıl normal biz ölçtük 39 çıktı cıscıbıl getirdik o zamana kadar tabi biraz düştü diyorum, o kadar düşmez dio, dereceniz yanlış olabilir diyo, ayol kendimde ölçüyom 36.5-37 arası çıkıyo, bende doğru çocukta yanlışmı ölçüyo bu meret Çok üzgünüm çoook sora antibiyotuk verdi, bende tahlil olmadan kullanmak istemedim, akşamdan ilaç vermek istememişti soğuk algınlığı için, bebek çok küçük gizli kalbe neden olabilir o yüzden kendi kendine geççek demişti, bende ıhlamur nane demleyip öyle veriyodum, çocuğumun yüzü kıpkırmızı olmuştu ateşten, burunları tıkanmış, şu anda iyi şükür, keyfi de yerinde, kusmadı da şimdiye kadar, ıhlamur nane demleyip içirdim yine, ama gece canımdan can koptu, uykudan nasıl fırladım bilmiorum, dişle soğk algınlığı bir arada olduğu içinmi bu kadar ateşi yükseldi anlamıyorum yaa, yine ateşi yükselirse bu sefer başka bi dra götürcem, kafadan antibiyotik kullanmak istemiyorum, işte böle kızlar morelim bozuk, ilk defa 39u gördük, havale geçircektik nerdeyse, allahım sen koru bebelerimizi senağlama

ben geldimm :delphin:morelim çok bozuk, dün akşam üzeri üniversitenin aciline gitmiştik, ateşi var kusuyo iştahsız diş çıkartıyo falan die şikayetlerimi syledim, burnu akıyo acaba soğuk algınlığımı oldu ki dedim, muayene eti ciğerler temiz kulak boğaz filan temiz, gribal eenfeksiyon gibi görünüyo dedi, ateşini kontrol altında tut ve kusma devam ederse getir demişti, kakasını yapınca getirin kaka tahlili yapalım dedi, tamam dedik geldik eve, uyuttuk bi güzel, uykusunda mama verdim 90lık, saat başı da ateşini ölçüyom, gece 2 gibi ateşini ölçtüm, 37.6ydı, 1er saat arayla saati kurup kurup kalkıyodum, eşim de ben ölçtükten yarım saat sora filan uyanmış, ateşini ölçmüş, 39.1, bi çığırık kaldırdı beni kalk çocuk 39 olmuş hastaneye gidelim diye, nasıl kalktığımı bilemedim, hemen ıslak bez yaptım vücudunu sildim, cıyak cıyak bağırıyodu çocuuum :çok üzgünüm: sora cıscıbıl soyduk, en üst katta müdürüm var, hemen eşim oraya çıktı bizi hastaneye götürün diye, battaniyeye sardım öylece çıkardım dışarıya, hemen gittik üniversiteye, arabada battaniyesin açtım ateşi yükselmesin diye, biz oraya varana kadar çocuğun ateşi 37 kuusurlara inmiş, ateşini ölçtüler, o 1 liralık dandik dereceyle, sora diyo annesi çocuğun ateşi normel diyo, ya nasıl normal biz ölçtük 39 çıktı cıscıbıl getirdik o zamana kadar tabi biraz düştü diyorum, o kadar düşmez dio, dereceniz yanlış olabilir diyo, ayol kendimde ölçüyom 36.5-37 arası çıkıyo, bende doğru çocukta yanlışmı ölçüyo bu meret Çok üzgünüm çoook sora antibiyotuk verdi, bende tahlil olmadan kullanmak istemedim, akşamdan ilaç vermek istememişti soğuk algınlığı için, bebek çok küçük gizli kalbe neden olabilir o yüzden kendi kendine geççek demişti, bende ıhlamur nane demleyip öyle veriyodum, çocuğumun yüzü kıpkırmızı olmuştu ateşten, burunları tıkanmış, şu anda iyi şükür, keyfi de yerinde, kusmadı da şimdiye kadar, ıhlamur nane demleyip içirdim yine, ama gece canımdan can koptu, uykudan nasıl fırladım bilmiorum, dişle soğk algınlığı bir arada olduğu içinmi bu kadar ateşi yükseldi anlamıyorum yaa, yine ateşi yükselirse bu sefer başka bi dra götürcem, kafadan antibiyotik kullanmak istemiyorum, işte böle kızlar morelim bozuk, ilk defa 39u gördük, havale geçircektik nerdeyse, allahım sen koru bebelerimizi senağlama

canım benim çok geçmiş olsun,inşallah bi daha aynı şeyleri yaşamazsınız..bazen dr.lara falan da sinir oluyorum ha,nasıl yanlışmış derece:kızgın:ateş çıkmışki oraya gitmişsiniz niye bi kerede bize inanmazlarkibenneyaptımkiAllah'ım tüm melekleri korusun:Saruboceq:üzülme canım bak daha iyiymiş şimdi..daha da iyi olur inşallah dişte çok etkiler tabi..tekrar geçmiş olsun canım yaa:teselli:

canım benim çok geçmiş olsun,inşallah bi daha aynı şeyleri yaşamazsınız..bazen dr.lara falan da sinir oluyorum ha,nasıl yanlışmış derece:kızgın:ateş çıkmışki oraya gitmişsiniz niye bi kerede bize inanmazlarkibenneyaptımkiAllah'ım tüm melekleri korusun:Saruboceq:üzülme canım bak daha iyiymiş şimdi..daha da iyi olur inşallah dişte çok etkiler tabi..tekrar geçmiş olsun canım yaa:teselli:

sağol yavrum, rabbim hepimizin bebeklerini korusun inşallah, ama şöyle bişi var, dün gündüz de ateşi normelin içinde seyrediyodu, 37lerde geziyodu, akşam da öledi, ben burnu akıyo soğuk algınlığı oldu die götürdüm, aara ara da ateşi çıkyıo deim, ishal dedim, neymiş ishal olsaymış çok sık yaparmış, ayol normelde benim çocuğum günde 1 defa kaka yapıyo, koyu kıvamlı yapıyo, iki gündür sapsarı ve suyla karışık yapıyo, en az 3 defa yapıyo, 12 saattir kaka yapmamış dio ishal olsa yapar dio, bişey yediğimi var ne girdi de ne çıkcak, ay valla sinir oldum patoş ya, hala aklım almıyo bi saat önce 37.6 olan ateş 1 saat içinde nasıl 39.1 olur,

silam millet diycem ama selam vercek kimse bilem yok :dilcikar: ya ben geçmişi okudum da alıntı yapmadım yaa, şimdik de kime ne diyeceydim unuttum, aklımda kalan nihal var, len şimdiden menşur insanlarlan poz neyin vermeye başlamış bu zilli yavkaydirigubbakcemile3 kızlar bugün bizim ilk dişimiz çıktı, dün acayip kabarıklaşmıştı, akşam sabah patlar kesin diodum, bugün annemlere gitmiştim, bi baktım dişi yarılmış çıkmış, minicik beyaz bişi opuyorumnanaktan çok şükür ilk dişimizi çıkardık, pek öyle aşırı huysuzluk falan yapmadı ama bu aralar iştahı pek yok, bi de daha önce bahsetmiştim kendi kendine uyumayı örettim diye, 1 haftadır falan da uyumuyo öle, ya salıncakta sallanarak ya da kanguruyla uyuyoruz, hatta bazen onları bile reddedip deliler gibi ağlıyoruz, bi de ishal olduk, o kadar zorultuya bi bakıyom sulu sulu sarı kaka çıkmış, üstüne üstlük ateşimiz de vardı bugün, saat 12 gibi annemlere gitmiştim, baktım çocuk cayır cayır yanıyo, duş aldırdık, geçmedi ıslak bezle sildim, geçmedi yine duş aldırdım yine ıslak bezle sildirdim, baktım en son düşmüyo eczaneden fitil aldım yarım fitil verdim, akşam eve gelince bi duş daha aldırdım, bugün 2 kere bezle silindi, 3 kere yıkandı, 1 saat kadar önce ateşi 36.9du, iyi sayılır ama bu gece nöbetçiyim ben, :çok üzgünüm:

ilk inciniz hayırlı uğurlu olsun canımın içiialkisalkisalkis.valla millet ishal oluyo bizim kız kabız oluyo.valla yırtılıyo çıkarken çok üzülüyorummafoldumben.neyse yavrum uyandı gidem de bi bakam.

of Allah korumuş ta ya iboş başka doktora göstersen yokmu ya Allahtan eşin uynamıuşta bakmış geçmiş olsun üstüste gelmiş diş grip

geçmiş olsun iboşşş.çok üzüldüm.zaten annem bu havalarda çocuk hasta olmazsa birdaha hasta olmaz kış girene kadar dedi.tekrar geçmiş olsun yusufuma.

Güzelim çok geçmiş olsun çok üzüldüm ama aynısını yaşadım bende gözümün önüne geldi ağlaya ağlaya götürüşüm dedim ya üniversite hastanelerinden ondan kaçıyorum artık onlara göre herşey normal biz yalancı yok bizim ateşölçerlerimiz bozukmuş yok bilmem ne sinir ediyolar insanı ben o nedenle burdaki anabilim dalı doktorunu değiştirdim demiştim hatırlarsan ya doktorun iyisi yok sanki Allah'ım bebeklerimze sağlık sıhhat versin hastanelere düşürmesin doktorlara da hemşirelere de muhtaç etmesin inşallah

ilk inciniz hayırlı uğurlu olsun canımın içiialkisalkisalkis.valla millet ishal oluyo bizim kız kabız oluyo.valla yırtılıyo çıkarken çok üzülüyorummafoldumben.neyse yavrum uyandı gidem de bi bakam.

of Allah korumuş ta ya iboş başka doktora göstersen yokmu ya Allahtan eşin uynamıuşta bakmış geçmiş olsun üstüste gelmiş diş grip

sağolun kızlr, ya benim dr vasat, bugün için getir dediler ama onlar da aynı haltı sölücek biliorum, ciğerini dinlcek kulağına bakcak ağzına bakcak bişiisi yok deyip yollucak, inanmıyolar sylleyince, derece yanlıştır diolar, o kadar salakmıyız kendimizde de deniyoz herhalde, bende doru ölçüyo da çocukta yanlışmı ölçüyo bu meret, sinir oluom ha, bi dr varmış diye duydum, gatadan gelmiş galiba, çok bilgili diolar, ona götürim diyomama hava da bozuk, tek başıma çıkaramam, kara kara bulutlar var, beim herif de işe gitti çocuk iyi diye, saabahki kakasını tahlile götürcektik sözde, herif atmış bezini sinir oldum, şimdi bi daha kaka yapsa nasıl götürim tek başıma, hastane uzak, hava bozuk, sinir haaaaa, allahtan şu anda iyi, inşallah gece yne azmaz ateşi, zaten hastalıklar gece azıyo anasınısatim :delphin:

Güzelim çok geçmiş olsun çok üzüldüm ama aynısını yaşadım bende gözümün önüne geldi ağlaya ağlaya götürüşüm dedim ya üniversite hastanelerinden ondan kaçıyorum artık onlara göre herşey normal biz yalancı yok bizim ateşölçerlerimiz bozukmuş yok bilmem ne sinir ediyolar insanı ben o nedenle burdaki anabilim dalı doktorunu değiştirdim demiştim hatırlarsan ya doktorun iyisi yok sanki Allah'ım bebeklerimze sağlık sıhhat versin hastanelere düşürmesin doktorlara da hemşirelere de muhtaç etmesin inşallah

bızdıkım, bizim burda bi tek üniersitenin çocuk acili varmış, devlet hastanesinin varmı bilmiyom ama özel hastanelerde pratisyen hekim bakıyo, branş dru değil yani, o yüzden üniversiteye götürdm, ya ölçtükleri derece de 1 liralık kıytırık derce, biliyom o dereceleri ben, en azından azk tutturdu aldı geri, salı günü annemlerde ateşi yükselince annemei eczaneye yolladım, ondan getirmiş anne bu kıytırık bişi dijital al gel dedim hatta, karı gitmiş bnim almadıım o şeylen ölçtürüyo, gecenin 3ünde manyakmıyım çocuu uykusunan uandırıp hastaneye getircek , aman bilmiyom yaa çok tedirginim, inşallah bu gece sorunsuz geçer

paranox falan koydunumu ona rağmenmi ateş böyle Allah Allah bak ishal atreş falan bunlar hep dişten oluyor bence hepsi üst üste gelmiş canım ya Allahım hemen şifasını verir inşallah

sağol yavrum, rabbim hepimizin bebeklerini korusun inşallah, ama şöyle bişi var, dün gündüz de ateşi normelin içinde seyrediyodu, 37lerde geziyodu, akşam da öledi, ben burnu akıyo soğuk algınlığı oldu die götürdüm, aara ara da ateşi çıkyıo deim, ishal dedim, neymiş ishal olsaymış çok sık yaparmış, ayol normelde benim çocuğum günde 1 defa kaka yapıyo, koyu kıvamlı yapıyo, iki gündür sapsarı ve suyla karışık yapıyo, en az 3 defa yapıyo, 12 saattir kaka yapmamış dio ishal olsa yapar dio, bişey yediğimi var ne girdi de ne çıkcak, ay valla sinir oldum patoş ya, hala aklım almıyo bi saat önce 37.6 olan ateş 1 saat içinde nasıl 39.1 olur,

haklısın canım,insanı sinir ediyolar bazen..bizimde pnömokok aşısında öyle olmuştu.sık sık ölçtüğüm halde birden bi baktım çocuk yanıyo..38.5 olmuştu.ateş çok çabuk yükselebiliyo tatlım dikkat etmek gerekiyo:çok üzgünüm:sen en doğrusunu yapmışsın..39.1 lik ateşte kimse kalkıp da acaba benim derecemmi bozuk demezÇok üzgünüm çoookkoşar hastaneye....kendi çocukları olsa aynı şekilde düşünebilirlermi acaba:kızgın:

paranox falan koydunumu ona rağmenmi ateş böyle Allah Allah bak ishal atreş falan bunlar hep dişten oluyor bence hepsi üst üste gelmiş canım ya Allahım hemen şifasını verir inşallah

ya ateşi normelin içinde seyrediyodu yavrum, oyüzden fitil vermeiştim yakınlarda, birden fırladı ateşi, sürekli de fitil vermek istemiyom, düzenini bozcaz çocuğn, ya ben salı gün çok yıkadım çocuğu, sürekli sildim, gece cıbıl yatırdım ondan mı oldu diom, evet ya hepsi üst üste geldi, dişle soğuk algınlığı birleşincemi bu kadar yükseldi ateşi acaba

haklısın canım,insanı sinir ediyolar bazen..bizimde pnömokok aşısında öyle olmuştu.sık sık ölçtüğüm halde birden bi baktım çocuk yanıyo..38.5 olmuştu.ateş çok çabuk yükselebiliyo tatlım dikkat etmek gerekiyo:çok üzgünüm:sen en doğrusunu yapmışsın..39.1 lik ateşte kimse kalkıp da acaba benim derecemmi bozuk demezÇok üzgünüm çoookkoşar hastaneye....kendi çocukları olsa aynı şekilde düşünebilirlermi acaba:kızgın:

ya patoşum zaten ben işi garantiye almak yanılmamak içink endimde de ölçüyom, bende 36.5-37 arası çıkan derece çocukta 39 gösteriyosa demekki dğoru, amannn netcem bilmyom ya şimdi bi başka dra gidim diyom hava bozuk, tek başımayım, moktan bi durum yaniÇok üzgünüm çoook

kizlar hecer artik cok tehlikeli bi boyut aldi yaramaz kizlarida hic sevmem haa kinadim basima geldi evin her yerini dokuyo benden ne gorurse yapiyo mutfakta firinin prizi var oda tam hacerin boy hizasinda ben tek elimle cikip cikaramiyom biraz sert zor cikiyo onu benden gordu gelip gidip oraya bulasiyo gecen bi baktim fis yerde cekmis cikartmis isin garibi ne zaman cikartti onu bilmiyom bulmus bi bosluk animi takti kafayi oraya o degilde nasil gucu yetti hayret ediyom tv sehbasindaki vcd yi atmis yere nasil tuttu hala hayret ediyom eliyle yitti galiba peri bacasi vardi alci onu gozumun onunda sehpadan cikti atti kirdi kaltim yetisemedi hep 2dk yanindan ayrildigim siaralar ev tel kalbosunu cekmis saak yere kirildi tabi yurtece koymuyom mama sandalyesine girdiremiyo ayaklarini diriyo yere koyuyom yuvarlanip gidip kanepeye kafasini vuruyo besigine koyuyom besigin kenarlarina kafa atiyo kalkmaya cabalarken sonucta isim oluyo gucum oluyo hani mutlaka tek birakmam gereken zamanlar oluyo ve hacer cok arsiz ev kapisi acilirsa beni cikar diyo yok o cikmadan kapi kapandiysa ortaligi yikiyo kicini yirtiyo disari goturmedim diye bide pecete kagit delisi nerden buluyo nasil ediyo mutlaka bi drgi kagit buluyo parcaliyo yirtip yirtip atiyo gecende agzina almis agzindan cikarana kadar hal geldu agzini kitlemis acitramiyom sonunda aldim agzinadan aldim diye nasil agladi cok yoruyo yaaww simdi anlattigima gire hic ilgilenmiyom gibi oldum ama hep gzoum ustunde oldugu halde boyle 2dk bosluguma geldigi am mutlaka bi suc isleiyo

Leylacım bende işyerinden bir bayanı kınadım benden 15 gün önce doğum yapmıştı dediler ki hamileymiş Yuuh dedim birde kazaymış haha falan yaptım şimdi bana millet öyle yapıyor bu arada yürüteç zararlı kızım çocukları yürütmüyor tam tersine yürümelerini engelliyormuş insanlar kalça hareketleriyle yürüyor yürüteç kalça kısmını sabitliyor sadece bacakları hareket ettirtiyor anladın mı

iboşçum geçmiş olsun canım çok üzüldüm.senağlama. kadir tuğcu yu duymuşsundur belki bak onun bir yazısını buldum bir oku canım..
Dr. Kadir Tuğcu, diş çıkarırken çocukların ateşinin yükseldiği yolundaki yaygın kanının doğru olmadığını söyledi: "Ateş ancak mikropla olur. Diş çıkarmak, tırnağın veya saçın uzaması gibi tabii bir hadisedir. Çocuğa bir rahatsızlık vermez. Peki, bu yanlış inanış nereden çıkmıştır? İnsanlar çocuğun diş çıkarmasını, 20 yaş dişleriyle özdeşleştirir. Genelde anne-babalar çocuklarının doğmasından birkaç sene önce veya sonra 20 yaş dişinin sancısını yaşarlar ve çocuklarının da diş çıkarırken aynı sancıyı hissettiğini düşünürler. Oysa 20 yaş dişleri diğer dişlerden farklı olduğu için sancılı çıkar. Bunlar evrimle birlikte yok olmaya yüz tutmuş dişlerdir. İleri nesillerde 32 diş olmayacak. Çünkü insanların 20 yaş dişleri çıkmayacak. Yok olmaya yüz tutan 20 yaş dişleri bazen çıkmaz, bazen de deforme olarak çıkar.
Bebeklerde diş çıkarma süreci son derece uzun bir süreçtir. Ortalama altı aydan başlar ve iki yaşa kadar devam eder. Bu süreç içinde çocuk dışarıdan aldığı çeşitli mikroplarla hastalanır, ateşlenir ve bu da diş çıkarmaya bağlanır. Ancak diş çıkarmakla ateş yükselmesi arasında şöyle bir bağlantı var: Çocuk bir yerden virüs alınca ateşi çıkar. Ateş de bebeğin metabolizmasını hızlandırır. Metabolizma hızlanınca da dişlerin çıkma süresi kısalır. Bu yüzden bir hafta sonra çıkacak olan diş üç gün sonra çıkabilir. Ancak diş, ateş yapmaz

Ateş nasıl düşer, düşürmek gerekli midir?
Ateş vücudun bünyesine giren mikroorganizma veya toksik maddelere karşı gösterdiği bir tepkidir. Çünkü 36 dereceden yüksek ısılarda vücutta mikropların yaşaması ihtimali azalır, dokuların metabolizması artar ve bağışıklık sistemi devreye girer.
Vücudumuz zaman içinde dış uyaranlara karşı ateşi yükseltmenin bir avantaj olduğunu öğrenmiştir. Ateşi düşürmekle hiçbir hastalık iyileşmez. Ateş bir hastalık değil arızadır ve mühim olan hastalığın doğru teşhisidir.

Peki ya yüksek ateşten dolayı çocuğa havale gelirse?
Bunun için öncelikle havale niye olur onu anlamamız gerekiyor. Mikrop veya toksik maddelerin beyni uyarmasıyla vücudumuzda bir ısı oluşur. Vücutta ısının yükselmesiyle birlikte dokuların oksijene duyduğu ihtiyaç artar. Bunu karşılayabilmek için kalbin ve solunumun hızlanması gerekir.
Eğer ateş hızlı yükselir ve vücut bu yükselişe ayak uydurarak kalbi ve solunumu hızlandıramazsa beyin, gelen oksijeni yeterli bulmaz, tasarruflu çalışmak ve fazla oksijen tüketmemek için de vücut ile olan irtibatını keser ve havale dediğimiz olay ortaya çıkar.
Ancak ateş yavaş yavaş yükselir ve vücuda ısınması için zaman tanırsa, havale gelmez.
Ateşi 39'a çıkmış bir çocuk, ateş düşürücü ilaç verilmeden, yani iç ısısı düşmeden soğuk tatbikiyle dış ısısı düşürülürse kalp ve solunum yavaşlatılırsa havale geçirebilir

yeni eve taşındığımızdan beri kerem odasında yatıor
en çok ben zorlandım ama gece 4kez yataktan kalk uyku sersemi paldır küldür odasına git emizr yatır salla gel ...valla çok zor oluo eski evde yatak odam çok genişti beşik rahat rahat sığıodu ama burda bizim takım zor sığdı...aslında ayırma zamanı gelmişti iyi oldu da bide daha az uyansa süper olucek mafoldumben
iyi yapmışın özlemcim ayırmakla ben erayı 2 yı dolduktan sonra kendi odasında yatırmaya başlamıştım şimdi çok rahatım zamanla odasını benimseyip daha az kalkmaya başlar zaten
Ozlem senin su oteki nick vardiya ozlemehm diye o artik banli gozukmuyo bende girebiliyonmu
ceası bitmiş tahliye olmuş:roflol::roflol:
kizlar derin dondurucuya ilk defa kurabiye koydum oluyo dimi hep koyyuoz diyolar koyuyoniz mu siz tadinda bozulma oluuomu bide misafir gelince cikarip firina mi veriyoz nasil cozduruyoz ya bu derin dondurucuya eline gecenleri koyuyolar imreniyom hemen pratik cikar yap puacayi yapip pisirmeden hamuru koyup misafir gelincede hemen cikarip yumurta surup firina veriylarmis bende hic ne yazdan kisa hazirlik ne bisey bi tek et tavuk kiyma bende baska bisey koymuyom artik yapip koyacam yazin kisa sebze felan
ben sigara böreği sarıp atıyom çok pratik oluyo sonra buzlu bulu çıkar fritöze at 5 dk da hazırcokacimcoook
bazen fazla yapmışsam börek poaça kurabiye kek ne varsa atıyom valla ben mikrodalgada pişiriyom ama bi kere böreği fırında çözmüştüm fırında çözünce daha güzel oldu yeni pişmiş gibi çıtır çıtırcokacimcoook
kizlar hecer artik cok tehlikeli bi boyut aldi yaramaz kizlarida hic sevmem haa kinadim basima geldi evin her yerini dokuyo benden ne gorurse yapiyo mutfakta firinin prizi var oda tam hacerin boy hizasinda ben tek elimle cikip cikaramiyom biraz sert zor cikiyo onu benden gordu gelip gidip oraya bulasiyo gecen bi baktim fis yerde cekmis cikartmis isin garibi ne zaman cikartti onu bilmiyom bulmus bi bosluk animi takti kafayi oraya o degilde nasil gucu yetti hayret ediyom tv sehbasindaki vcd yi atmis yere nasil tuttu hala hayret ediyom eliyle yitti galiba peri bacasi vardi alci onu gozumun onunda sehpadan cikti atti kirdi kaltim yetisemedi hep 2dk yanindan ayrildigim siaralar ev tel kalbosunu cekmis saak yere kirildi tabi yurtece koymuyom mama sandalyesine girdiremiyo ayaklarini diriyo yere koyuyom yuvarlanip gidip kanepeye kafasini vuruyo besigine koyuyom besigin kenarlarina kafa atiyo kalkmaya cabalarken sonucta isim oluyo gucum oluyo hani mutlaka tek birakmam gereken zamanlar oluyo ve hacer cok arsiz ev kapisi acilirsa beni cikar diyo yok o cikmadan kapi kapandiysa ortaligi yikiyo kicini yirtiyo disari goturmedim diye bide pecete kagit delisi nerden buluyo nasil ediyo mutlaka bi drgi kagit buluyo parcaliyo yirtip yirtip atiyo gecende agzina almis agzindan cikarana kadar hal geldu agzini kitlemis acitramiyom sonunda aldim agzinadan aldim diye nasil agladi cok yoruyo yaaww simdi anlattigima gire hic ilgilenmiyom gibi oldum ama hep gzoum ustunde oldugu halde boyle 2dk bosluguma geldigi am mutlaka bi suc isleiyo
bak sen hacer zillisine:ecrin_bebek: valla leylacım büyüdükçe daha çok dikkat etmek gerekiyo bu bebelere bi de yürüdüler mi yandık:1shok: bizimkinin de favorisi prizler odasında alçakta bi priz var ne zaman odasına girse ona dokunmak çekmek istiyo biran evvel odasının şeklini değiştirip onu komedin gardolap arkasında saklamam gerekiyo:1no2:
hakket yaw alla alla silinmemiş :uhm:

çok geçmişler olsun iboşum ya gecenin köründe koştura koştura gitmişiniz dr un size yalancı demediği kalmış valla :kızgın: ateşi olmasa ne işiniz var sanki:kızgın:
inş biran evvel iyileşir yusufum kıyamam ben ona:nazar:

Back
X