2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Selam ben de buralardayım
arada bir okuyorum ama işim var biraz...

günaydın arkadaşlar....bu sabah ilk yazan benim galiba...kızımla kahvaltı ediyoruz...gerçi o uyuyor galiba ama :))) sizler nasılsınız?

gunaydın kızlar,herkese ıyı sabahlar:sm_cool:

özdecan ne guzel son 3 kutuya gırıyorsun canım,hayırlısı ınsallah canım,allah sagsalım kucagımıza almayı nasıp etsın hepımıze ınsallah

gunaydın kızlar,herkese ıyı sabahlar:sm_cool:

özdecan ne guzel son 3 kutuya gırıyorsun canım,hayırlısı ınsallah canım,allah sagsalım kucagımıza almayı nasıp etsın hepımıze ınsallah

amin amin canım...bu sabah kimse yok henüz..geç kalmışlar..hergün geç kalıyorum diye bugün erkenden açtım ama kimsecikler yok :)

Selam kızlar, günaydın;

Akşam doktorumu aradım bende, sağ tarafımda alt kemiğimde yürürken falan ağrım var.Söyledim ama leğen kemiğinde bu aralar genişleme olur ondandır dedi ve minoset kullanabilirsin dedi.Bu arada arkadaşlar minosetin iki çeşidi var diyolar, plus olanını galiba hamileyken içemiyozmuşuz.Doktor sadece minoset dedi akşam ama içeceğim zaman sorarım yine artık.
Ama bu sabahtan beri sağ kasığıma da adet ağrısı gibi ağrı giriyo...Minoset alsam mı diye düşünmeye başladım.Akşam bi iş de yapmadım aslında ya...Eşimde istersen rapor alalım izine çıkana kadar arada al izin diyo da.Şu aralar çalışmama lazım, malum bi sürü düğün de var....İnşallah geçer de hapa da gerek kalmaz..

Günaydın canım..
Geçmiş olsun.. Doktorun minoset alabilirsin dediyse hiç düşünme canım iç bence.. ağrıyı çekmek daha kötü. izin de güzel fikir bence. hem biraz dinlenmiş olursun

Emzikle ilgili bir sitede güzel yazı buldum...
Çalışan anneler için emzik iyi ama ben evde olacağım için emzik konusunda terddütlüyüm.. emme ihtiyacı olduğunda göğsümü veririm..Ama çalışacak olanlar yorgun olacaklarından emzik daha iyi gibi..

İstanbul Parenting Class’dan Uzman Psikolog Sinem Olcay konuyla ilgili merak edilenleri anlatıyor.

Emzik ne zaman verilebilir?
Bazı bebekleri emzirirken ilk 20 dakika boyunca iyi beslendiğini ama devam eden zamanda pek süt çekmiyor olsa da memeye yapışık bir şekilde kalıp emme hareketleri yapmaya devam ettiğini görebilirsiniz.

Bu durumda bebeğinize bir emzik verirseniz ilk denemede kabul etmese bile zamanla emme ihtiyacını emzikle karşılamaya başladığını görebilirsiniz. Bu durum sizin için de rahatlatıcı olacaktır.

Bebeklerde emme refleksi neden olur?
Emme refleksi anne karnındayken bebeğin beynine güçlü bir şekilde yerleşmiştir. Emme refleksi, ayrıca bebeklerin sakinleşmesini en çok sağlayan aktivitelerden biridir ve bebeklerin üzerindeki gerginliği atma ve sütünü bitirdikten sonra kendi kendine gevşeme yoludur.

Neden bazı bebeklerin emme ihtiyacı fazladır?
Bazı bebeklerin emmeye diğerlerinden daha çok ihtiyacı olur. Bu bebekler annenin memesini daha uzun bir süre boyunca emerler sonra yumruklarını, battaniyelerini ya da ebeveynin parmaklarını emmeye devam ederler. Bir emzik emmek aynı derecede rahatlatıcı, sakinleştirici ve hatta bebeğiniz için gerekli bir aktivite olabilir. Bu davranışın içgüdüsel temelleri vardır.

Emzik dil gelişimini engeller mi?
Emziğin bebeğin dil gelişimini engellediğinden endişe edilir. Eğer emzik aşırı kullanılıyorsa yani bir ebeveynin bebeğin çıkardığı sesler karşısındaki ilk tepkisi emzik vermek ise evet bebeğin sesleri keşfetme ihtiyacını zedeleyecektir.

Bebeklerin çoğunun emziğe duyduğu ihtiyaç kelimeleri kullanmaya başlamadan çok önce yani dört ya da beş aylıkken azalır.

Emzik ne zaman bırakılmalıdır?
Bebeğinize emziği çok rahat verebilirsiniz. Ancak artık büyüdüğünü ve emziği bırakma zamanının geldiğini düşünüyorsanız, bu süreci önceden planlamalı, bunu yumuşak geçişlerle yapmalısınız.

Emzik bırakma dönemine bebeğiniz kısa süreli gerileyebilir, size daha çok ihtiyaç duymaya başlayabilir. Bu dönemde onu biraz şımartmanız gerekebilir.

Emzik bırakma ciddi bir konudur. Bebeğin hayatından önemli bir şeyi çektiğinizi unutmayın.

( alıntıdır.)

ben de geldim... Sabahtan beri kimse ile buluşamıyoruz.... konuşmamıyoruz...

Naber kısss???

he valla kımsecıkler kalmamıs
napım yaa sabah gozum bulandı kör oldum resmen az goruyodum eczaneye gıttım hemen tansıyonum dusmus cok tuzlu yeme dıyolar
bende azaltmıstım tuzu ama sımdı ayran aldım onu ıcıyorum
valla zaman kısalıyo rahatsızlıklar basladı dıkkat etmek gerek,
hazıran annelerınıde okuyordum dogurmuslar yaa negusell darısı bizlerin basına:teytey:

sen napiinn bakemm buldunmu mevlut için degısık şekerler falansırnaşık şey

Anne babalara tavsiyeler!
Çocuk doktorları ve dermatologlar, bebek cilt rahatsızlıklarını önlemede, düzenli cilt bakımının çok önemli olduğunu belirtmektedir. Ancak cilt bakımının yanı sıra, bebek cildinin sağlıklı gelişimine olumlu katkısı olan çevresel ve psikolojik başka faktörler de vardır…

Cilde dost giyim
Giysiler bebeklerinizin “ikinci cildidir”. Kuru ve ekstra hassas cildi olan bebeklerin cildinin tahriş olmasını önlemede giysiler önemli rol oynar. Aşağıdaki liste, bebeğinizin kıyafetleri ile ilgili tavsiyeler içermektedir…

- %100 pamuklu giysiler ya da diğer yumuşak kumaşlı giysileri tercih edin. (ipek, keten, viskoz)

- Kaba, tüylü ya da tamamen yün kumaşların ve bu tip kumaşlardan yapılmış giysilerin cilde direkt temas etmemesine dikkat edin (kendi giysileriniz de dahil). Bebeklerde yüne karşı cilt reaksiyonu oldukça yaygındır.

- Boya, yoğun parfüm ya da aşırı güçlü arıtıcılar içeren deterjanlar kullanmamaya özen gösterin.

- Deterjan kalıntısı kalmaması için, çamaşırları iyice duruladığınızdan emin olun.

- Yeni alınan giysileri bebeklerinize ilk kez giydirmeden önce mutlaka yıkayın
Cilde dost beslenme
Mamaların içeriğindeki bazı maddeler, cildi kuru ve ekstra hassas olmaya yatkın bebeklerde olumsuz tepkiye neden olabilir. Aşağıdaki liste, bebeğinizin cildini tahriş edebilecek yiyeceklerle ilgili bilgi ve tavsiyeler içermektedir…

- Anne sütü bebeğinizin yaşamının ilk altı ayı için en gerekli ve en iyi besindir.

- Uzmanlar yavaşça diğer gıdalara geçişle beraber, ilk yıl anne sütüne devam edilmesini tavsiye etmektedir.

- Sonraki dönemlerde ek gıdalara yavaşça geçilmelidir. Hangi gıdalara başlanması gerektiğini öğrenmek için çocuk doktoruna danışılmalıdır.

- Bazı yiyecekler, cildin tepki vermesine neden olabilir. Cildin tepki vermesine neden olabilecek gıdalar turunçgiller, balık ve deniz ürünleri, yumurta, fıstık (özellikle yer fıstığı), inek sütü proteini, domates, soya ve buğdaydır.

- Bezelye, mantar, kuşkonmaz, yeşil salata, armut, muz, karpuz, kavun ve üzüm genellikle reaksiyona sebep olmaz. Bebeğinize yeni yiyecekler verirken hangilerinin reaksiyona sebep olduğunu takip etmek için bir günlük tutabilirsiniz.

- Bebeğiniz için özel bir beslenme programı uygulamadan önce mutlaka çocuk doktorunuza danışmalısınız.

Cilde dost çevre
Bebeğinizin cildini ev ortamınız da etkileyebilir. Ev tozu akarı, sigara dumanı ya da ev içindeki alerjenler, bebeğinizin cildinin reaksiyon göstermesine neden olabilir. Aşağıdaki liste, ev ortamınızı nasıl daha iyi hale getirebileceğiniz ile ilgili tavsiyeler içermektedir…

- Bebeğiniz için evde dumansız bir ortam yaratın.

- Bebeğinizin odasının mümkün olduğu kadar tozsuz ve akarsız olması gerekir. Perde yerine panjur, halı yerine parke tercih edin.

- Yastık ve battaniyelerin; bebeğin en çok kullandığı yumuşak oyuncak ve peluş hayvanların kolay yıkanabilir olmasına dikkat edin.

- Doğal maddelerden (hayvan tüyleri gibi) üretilmemiş bir yatak şiltesi seçin.

- Bebeğinizin odasının düzenli olarak temizlendiğinden ve havalandığından emin olun.

- Evinizde ya da en azından bebeğinizin odasında saksı bitkilerinin olmamasına özen gösterin.

Sıcak, soğuk ve kuru havaya karşı koruma
Terlemek, fazla ısıtılmış odalar ve kuru hava, özellikle kuru ve ekstra hassas ciltlerin daha da kötüleşmesine neden olabilir. Aşağıdaki liste, bebeğinizi bu olumsuzluklardan nasıl koruyacağınız ve onun cildi için en sağlıklı çevreyi nasıl yaratabileceğiniz ile ilgili tavsiyeler içermektedir…

- Özellikle kış aylarında, ev içindeki sıcaklığı orta seviyede, nem oranını da sabit bir seviyede tutun.

- Klima kullanımından ve kuru havadan kaçının. Terlemeyi önlemek için ortamı serin tutun. Bebeğiniz için uygun kıyafetler seçin. Örneğin gün içinde, ortamın ısısına göre çıkarabileceğiniz ince katlar halinde giydirin; geceleri ise hafif kumaştan pijama veya uyku tulumu giydirin.

- Bebeğinizin yeterli derecede sıvı aldığından emin olun. Bu, bebeğinizin cildinin kurumasını da önleyecektir.

- Tatile çıkacaksanız, uygun iklimli yerleri seçin. Bu yerler deniz kıyısı ya da dağlar olabilir.

Duygusal bakım
Kuru ve ekstra hassas cildi olan bebeklerin anne ve babaları, stresli bir durumun bebeklerinin ciltlerine yansıdığı sık sık söylerler. Bu da duyguların, cildin durumu ile direkt bağlantısının çok güçlü olduğunu gösterir. Aşağıdaki liste, bebeğinizin cildinin sağlıklı gelişimi için duygusal bakımın nasıl yardımcı olacağı ile ilgili tavsiyeler içermektedir…

- Tüm güçlü duygular cilt hastalıklarını alevlendirebilir.

- Stresi azaltın. (Öfke, kızgınlık, korku&#8230

- Sistemli cilt bakımı, bebeğinizle sizin, günlük rutininizin bir parçası olsun.

- Cilt bakımına ayırdığınız zamanı, şefkat dolu, keyifli ve rahatlatıcı bir deneyime dönüştürün.

- Bebeğinizin, günlük bakımı bir oyun gibi algılamasını sağlayın ve bu oyunda bir an önce rol alması için çaba gösterin.

( alıntıdır.)

selam kızlar ben geldim nasılsın bakalım bugün nunu benimde ağrılarım varya yel diyolar ama yarın veya cuma günü komtorle gitcem sorcam doktoruma bakalım ne dicek ha bide cinsiyetimizi öğrencez inş.

yok canım daha bulamadım.. bende de bugün bir baş ağrısı başladı... Çok kötü.. Sıcaktan herhalde... Bir de oğluma klasik müzik dinletiyorum.. hoparlörü dayadım göbeğime sesi de az açtım yanlız o duysun çünkü annesinin başı ağrıyor..

selam kızlar ben geldim nasılsın bakalım bugün nunu benimde ağrılarım varya yel diyolar ama yarın veya cuma günü komtorle gitcem sorcam doktoruma bakalım ne dicek ha bide cinsiyetimizi öğrencez inş.

Ağrın önemli değildir herhalde canım.. Çatılar genişlediğiniden olabilir.. Ne güzel en sonunda inş bebişinin cinsiyetini öğreneceksin sende.. Anneciğini çok merakta bıraktı..
Hayırlı haberlerini bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…