- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #22.181
canım sıcak suyun altına gir bolca akıt sonra eşin bir güzel ovsun lasonil gayet iyi gelir bide parol içtin mi inşallah düzelirsizce benim bu boynum nasıl geçecek :çok üzgünüm:
Kızlar merhaba.Çalışmaya başladığımdan beri işler çok yoğun.Ama yazdıklarınızı okudum. Bebişler iyidir umarım.Benimki biraz huysuz.Daha doğrusu günlük huy değiştiriyo.İlk defa pişik oldu.Ek besinlere başladık ondan mı acaba?Çalışan arkadaşlar sütünüzü ne kadar sıklıkta sağıyosunuz?Ne kadar çıkıyo?Emmiyor artık benimki.Sağıp veriyorum.Çok zor oluyo.Sizin bebişleriniz emiyor mu?
canım biberonla verdiyseniz sütünüzü ondan bırakıyorlardır keşke kaşık biberonla verseydinizyalnız ben de var sanıyordum bu sorun..tuna emiyor ama ne zorluklarla...mama da almıyor sıpa..2-3 kez kaşık maması aldı o da az az
canım allah yardımcın olsun ben o iki beyfendiyide kocaman öpüyorum seni üzmezler anneleri inşallahbenim oğlanlarla akşam ilk kıskançlık krizimizi yaşadık... kaan bey benim kucağımda mızıldanıyordu kerem bey uslu duruyordu eşimin kucağında eşim çocukaları değişelim dedi kaan beyi aldı hala mızıldanınca acıktı heralde ver şu tarafımada onu sen mama yap dedim eşime mamayı yaptı aldı çocuğu kucağımdan mamayı tam verirken kaan bey bana bakmış bende kerem beyi oynatıyorum güldürüyorum bir sinirle bir ağladıı zor yatıştırdık eşim diyorki emerken sana bir baktı sonra dudağı büzüldü başladı ağlamaya ama çok uzun ağladı kucağıma aldım okşadım mamasını ben verdim sustu sıpacığım...
hep birbirlerine bakarlardı biri kucağımdayken ama bu sefer niye beni bıraktın der gibi ağladı bizde ilk kez yaşanıyor bu .. çoğunuzda yaşanmıştır muhakkak.. bizimkiler bundan sonra olaylı olacak anlaşıldı..
bu arada artık kaan bey bayağı faaliyetde kerem çok hareketli derken kaan ondan önce çıktı sessiz at misaliii akşam anakucağının ucuna kadar kıçını ittire ittire geldi düşmeden babası yakaladı..
benim bundan sonra iki oğlanla çoook işim var çooooook...
ya kızlar benım kafamı karıstıran bır durum var ..
bazı yerlerde 1 yasından küçük çocuklara inek sütü vermeyin dioo .. ee nasıl olucak bu..
Canım emiyor Allah'a şükür. Çok istekli bir şekilde devam etmiyor ama. Beni pek tatmin etmiyor yani. Geceleri uyandığında çok güzel emiyor ama ilgisi sürekli dağılıyor gündüzleri. Bir de biberondaki gibi şakır şakır aksın istiyor akmayınca da deliriyor tabii. Ben yokken daha düzenli besleniyor. Ben eve gidince de sürekli memede olmak istiyor, sürekli beni görmek istiyor, yapışık gibiyiz.
Ama en çok uykusu geliyor kızımı çok az görebiliyorum hemen uyutmak zorunda kalıyorum buna üzülüyorum neyse yarın ve cumartesi hiç ayrılmayacağız kızımla.
Yasmin sen ne yapıyorsun. Kaç kere sağıyorsun ne kadar süt çıkıyor. Ben 3 kere sağıyorum gündü. Biri 12 de 3 de ve 5 de. 80-120 arası süt çıkıyor her öğünde ama genelde 100 çıkıyor. Diğerleri ekstra bir durum oluyor yani. Haftasonları eve götürüyorum pompayı evde de sağıp 1 öğün çıkarabiliyorum. Haftanın 3-4 günü buzluktaki stoktan 100 cc alıyoruz. Böyle gidiyor sanırım 1 ay daha sadece anne sütüyle bu şekilde idare edebilicem.
yasmin biberon kolayına geldiği için emmiyordur canım
Yetmez canım 320 cc ona. 400 cc yle ancak doyuyor benimki de. Gerçi bazen 350 falan yetiyor o zaman yedek süt kullanmıyoruz. Peki yetmeyen miktarı akşam sağsan olmaz mı? Ben birkaç kere denedim ama gece uykumdan kalkıp sağamıyorum. Zaten kıza 2 kere uyanıyorum. Bir de sağmak için uyanınca ne uyuduğumu anlıyorum ne dinlenebildiğimi. Belki sen kalkabilirsin. Bir de benimkinin sağı solu belli olmuyor. Bir bakıyorsun 2 saatte bir emmek istiyor bi bakıyorsun 6 saat uyuyor. 6 saat uyuduğu zamanı yakalasam keşke o ara sağarım diyorum ama işte nereden bilicem.
Hemşire de öyle dedi bana. Pompayla sağanların çoğunlukla yetmez 50-100 eksik kalır gece ya da haftasonu sağ dedi. Ama ben yedektekiler olduğu için daha rahat davranıyorum. Sütü her sağmada heyecanlanıyor musun sen de acaba az mı çıkacak, çıkacak mı diye. Ay ne tuhaf bir duygu ya
Bak mesela ben sağarken dikkat ediyorum 2 saatle 4 saat arasında çoğu zaman çok çok az fark oluyor. Ama 2. saatte sağdıktan sonra diğer 2. saate yine aynı miktarda süt birikiyor. Sert göğüsten bi bakıyorsun az süt çıkıyor. Yumuşak çıkmaz dediğin seni şaşırtıyor. O yüzden bence biriktirme olayını yapma ve 3 saatte bir ya emzir ya sağ. 3 saati geçirme
slm kızlar ben mustafaATA şifreyle sürekli sorun yaşadım bende değiştirdim nese. Ya bakıyorum da herkez ek gıda birşeyler veriyor biz daha başlamadık her bebek 4. ayda başlıyormu ek gıda. Yoksa annenin sütünemi bağlı. Bizimki artık emmeyi sıklaştırdı dolayısıyla uykusuda kısalaştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?