2008 Kasım Anneleri

ne güzel yapmışsın canım ben onu göze alamıyorum bir sinir olursa zaptedilmiyor yollarda mahfeder benii:))
bu arada şu ek gıda soruma bir bilgi oğlum 24 ünde 4 aylık olacak
canım bende daha ek gıdaya başlamadım yanlızca işte olduğum 1 öğün mama veriyorum salı günü kontrolümüz var ona göre başlayacağım en doğru cevabı doktorunuz verecek

selam kızlar

çilekk hoşgeldinnn özledim seni iyisin sanırım, biraz toparlanda sohbet edelim

kalimerocum ben geldiğimde sen gitmiş oluyorsun karşılaşamıyoruz yarın boş günüm evdeyim işlerimi bitirirsem takılırız, alışveriş sitesi sormuştun en memnun olduğum sitelerden biri NaturaTürk müşteri memnuniyetine çok önem veriyorlar

lelal geçmiş olsun canım allahtan eşinde bişii yokmuş, allah kimseye göstermesin

emziren anneler juli, yasmin ilk aklıma gelenler siz bilirsiniz yine ama yavaş yavaş bişeyler vermeye başlayın az da olsa tecrübelerime dayanarak söylüyorum 6 aydan sonra alışmaları oldukça zor oluyor, arkadaşımın bebeği 4 kg üstünde doğmuştu şimdi 9 aylık ve 9 kg ısrarla yemek istemiyor emmeye devam ediyor ama büyüdüğü için yetmiyor tabii

Funny, çoğumuz doktor tavsiyesi ile ek gıdalara başlıyoruz. Mesela benim doktorum bizi başlatmadı. Kilo alımı iyiydi o yüzden gerek görmedi. Zaten mamayla beslenen bebekleri bile genellikle 5 aydan önce ek gıdaya başlamasını istemiyor. Eğer kilo alımı iyiyse 5 buçuk aylık olana kadar bekle. Ben bekleyeceğim diyorum büyük konuşmayayım da. Bu işler belli olmaz ki bi bakarsın sütüm gitmiş, bi bakarsın kız emmeyi bırakmış. Büyük konuşmak istemem ama dediğim gibi planım 5 buçuk aylık olana kdar beklemek. Ondan sonraki 15 gün tattırmalarla devam etmek ve 6 aylık olduğunda da ek gıdayı öğün olarak hayatımıza sokmak. Umarım her şey planladığım gibi olur.

Yasemin bence bekleme canım o kadar. Bu üç defayı ben bebek emiyor sen de aralarda sağıyorsun zannetmiştim. Eğer bebek emmiyorsa 3 defa çok az. Her 3 saatte bir sağ. Kaç dakika sağıyorsun. Süt gelmese de en az 15 dk sağmaya devam et. bu şekilde belki süt miktarını da artırabilirsin. Bana kalırsa iyi çıkıyor senden süt ama belli olmaz.

Bebek süt olmayan memeyi almak istemez canım. Benim de sağdan az süt geliyor. Tontinim de onu almayı pek istemiyor. İşine geldiği gibi valla. 2 buçuk ayımız kaldı. Valla dişimi sıkıyorum artık. 3 hafta oldu işe başlayalı. 3 haftadır bu işlerle uğraşıyorum çabuk pes etmek istemiyorum ama yok pompayı taşı, onları kaynat, biberonları kaynat, yıka. Çok zor işler. Ek gıdalara geçtiğimizi hiç düşünemiyorum bile.

elifcim onu soran ben değildim canımzaten ben emzirmiyorumda,

bizimki artık yatmak istemiyor oturayım ayakta durayım diyor

kız juli çok merak ediyom seni baya tombul anlatıyosun kendini kesin incecik bişeysindir heehihoyyytgörcez bakalım 11 nisanda

bu arada çilekte soya sütünden bahsetmiş, keçi sütü bulmak burada zor biraz o nedenle inek sütü yerine bende 1 yaşına kadar soya sütü vericem henüz başlamadık gerçi, doktorada sordum soya sütünün alerji yapma olasılığı çok daha azmış

Kız Piroş yok valla tombikim ben. Zaten hamilelikten önce de tombikidim. Eşim diyor ki seni gördüğümde inceciktin aman allahım çok şişmanım diyordun. Şimdi ondan 20 kilo fazlasın hala aynı şeyi söylüyosun. Yeter artık yakındıkça kilo alıyorsun diyoooo :roflol:

aman bende akilmi kaldi denizanasi pardon
juli niye kiz ben emziriyom diloks emziriyo piraye emziriyo mmf daha kim

demin elma suyu verdim icmedi eksitti yüzünü sevmedi sizinkiler ne yaptiydi

aahh aah ben eşimle ilk tanıştığımda 47 kiloydum şimdi 68 ama aradan 7 sene geçti normal canım:roflol:

Evet canım dilek haklı, mama dahil anne sütü dışında bişey vermeyeni kastetmiştim. Yoksa neredeyse hepimiz devam ediyoruz. Devam etmeyenlerin de canı sağolsun maşallah onlar da tombili tombili sağlıkla büyüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…