2008 Kasım Anneleri

Bebek hareketleriyle ilgili bu açıklamayı nette buldum. Benimki daha çok seyirme gibi, mısır patlaması gibi...

Kadınlar bebeklerinin ilk hareketlerini hissetmeye başladıklarında bunu değişik şekillerde tarif ederler. Karnın içinde mısır patlıyormuş, küçük bir balık yüzüyormuş ya da kelebek kanat çırpıyormuş şeklindeki tarifler en sık kullanılan benzetmelerdir. İlk başlangıçta gaz ya da barsak hareketi ile karıştırılan bu ilk hareketler daha düzenli şekilde fark edilmeye başlandıktan sonra kolayca diğer hareketlerden ayırt edilebilir. Bu erken hareketler ayaktayken değil daha ziyade otururken ya da yatarken fark edilebilir.

İlk başlangıçta bebeğin hareketlerinin sayısı az ve araları açıktır. Bir gün birkaç hareket hissederken ertesi gün hiç hareket hissetmeyebilirsiniz. Bu endişe edilecek bir durum değildir. Bebeğiniz sürekli ve düzenli bir şekilde hareket etmesine karşın bu hareketlerin çok büyük bir kısmı sizin hissedebileceğiniz kadar güçlü değildir. Ancak ikinci üçayın sonlarına doğru hareketler daha düzenli ve güçlü hale gelir ve sizin hissettiğiniz hareket sayısı da artar.

kızlar benimde karnımın altında kasıklarıma doğru sanki minik minik dokunuşlar oluyor
ama bende emin bir şekilde bu bebeğimin harakatlari diyemiyorum
henüz ayırt edemiyorum

bu arada biraz önce tv.de bir programda gebelikle ilgili konuşulurken bir dr.dan duydum
hamilelikte yatış pozisyonunun illa da sol taraf olmadığını
her tarafa ve sırt üstü yatılabileceğini söyledi
anne rahatsızlık hissederse yönünü değiştirmesi yeterliymiş
ben sabah uyandığımda sağ tarafıma yattığımı farkedeip çok üzülmüştüm
içim rahatladı şimdi

canım valla kaç gündür sola yatacağım diye uyku düzenim bozuldu.. bunu duyduğum iyi oldu gerçekten bende arada sırt üstü yada sağa dönmek istiyordum çok az dönüp suçluluk hissediyordum..iyi arada sağada döneriz artıkın...

Ya kıslar banada doktorum sola dedi ama yatamıorum cok fazla sola genelde saga alıstım ama bunu duydugum ii oldu ama yinede bi sorarım yine doktora yatamıorum sola napim

bende boyun düzleşmesi var bu nedenle hep sağa yatıyorum
ortepedik yastıkla ve sağ tarafa yatınca rahat ediyorum
sol tarafa yattığımda bazen baş ve boyun ağrısıyla uyanıyorum
bakalım bende dr.uma sorucam

evet canım zor oluyordu ama bebiş için katlanıyordum
zaten onun varlığını öğrenir öğrenmez iki kat sorumluluk taşıyor insan ve çoğu konuda kendini ikinci plana atıyor
yeter ki bebişler sağlıklı olsun
inanır mısın eskiden korkmadan yaptığım şeylerde şimdi iki kez düşünüyorum
en basitinden karşıdan karşıya geçerken iyice emin olmadan çıkmıyorum yola

fatercim geçmiş olsun canım yaa..
eminim doktorlarda bunun sorun yaratmıyacağını söyleyecek kızlar.. tabiki sol yatmak daha sağlıklı ama hepte o tarfda uyuyamazyız değilmi..solda çok yatıncada ağrı oluyor bende de bacağım başlıyor sızlamaya sağa dönünce rahat ediyorum dinleniyorum tekrar sol yapıyorum.. valla dönerken kalkıp oturup öylede dönmüyorum.. önce yavaşca sırt üstü yatıp sonra tekrar yavaşça sağa dönüyorum mesela..

Günaydın kızlarr bende hep sola yatmaya çalışıyorum ama sabah kalktığımda kendimi düz yatık buluyorum üzülüyorum bişey olcak diye sonrada hep sola yatınca bacağım karıncalanıyo acıyo tvde doktor dediyse doğrudur biraz içim rahatladı a.s.

günaydın kızlarr.umarım hepiniz iyisinizdir.asorti canm başın sağolsun.allah geride kalanlara sabırlar ve hayırlı ömürler nasip etsin.
hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.ve bu sıcakta nerde üşütüğünüzü merak ediyorum cidden.aklıma dondurma geldi ama.:smiley-cool:
biz dün karne aldık.oğlum artık ilkokullu oldu teyzeleri.aman allahım nasıl bir gurur ve yanında endişe ve korku .allah hepinize nasip etsin minik yawrularınızla ünileri bitirdiklerini görelim inşallah evlatlarımızın.yenigelen arkadaşımıza da hoşgeldin diyorum keyifli paylaşımlar.yağmurcum sanada güle güle umarım en kısa zamanda aramıza dönersin:a015:
hee şu sola yatma meselesi hakkında bişiler diicem size nacizane.doğum sırasında ebe bana soluna yat bebek daha iyi oksijen alır demişti.bende sağıma dönsem nolur dedim. sağında da alır ama doğum için soluna yatmak bebeğe yardımcı olur demişti.bende oğluma hamileyken abartmıyorum 9 ay sol tarafıma yatmıştım hiç dönmeden bakın 6 sene oldu hala soluma yatıyorum uyuyamıyorum alışkanlık oldu.bide söylemek istediğim bişey var sırtüstü yatmak bebeğe azs oksijen gitmesine sebeb oluyormuş.şimdiiiiii bebeğe az oksijen gidiyor derken bebek kendine gerekli oksijeni alırmış hertürlü ve biz nefessiz kalırmışız ki bu tecrübeyle sabittir.hamileyken ne zaman eşim beni kaldırsa nefesin tıkanıyo 1-2 saniye duruyo dese ben kendimi sırtüstü pozisyonda buluyorum.aklınızda bulunsun kızlarrrr.şu an benim favori yatış şeklim karnımın sağ ayağımı ileri atıp altına yastık koyuyorumkendimde karnımın sol tarafına yatıyorum öyle yalandan ama sırnaşık şey1 haftaya kadar bu durum rafa kalkıcak ama eminim çünkü karnım süper hızla büyüyor bu aralar

GÜNAYDIN KIZLAR!
BENDE SOL TARAFIMA YATIYORUM GENELDE..SAĞLIKLI OLDUĞU İÇİN.AMA GECE Bİ UYANIYORUM SOL KOLUM,BACAĞIM UYUŞMUŞ..5 DK.SAĞA YATIYORUM SONRA YİNE SOLA DÖNÜYORUM.BENİM UFAKLIK SAĞDA GALİBA SOLUMA YATINCA DAHA RAHAT EDİYOEUM ASLINDA..SAĞA YATINCA BİRAZ RAHATSIZ OLUYORUM.KIZLAR SON AYLARDA NAPICAZ YAW:bbo:
ARKADAŞIM ANLATIYO:SON AYLARDA ARTIK KENDİ DÖNEMİYOMUŞ YATAKTA EŞİ DÖNDÜRÜYOMUŞTU..kafamçokkarıştı
GERÇİ ONDA BEL FITIĞIDA VARDI AMA..
KARNIMIZ KOCAMAN OLANA KADAR TADINI ÇIKARALIM UYKUNUN:1rolleyes:

kızlar günaydın ben ne tarafa denk gelirse o tarafa yatıyorum ya
sürekli de sola yatılmıyor ki umarım birşeycikler olmaz bugün de hava bir sıcak
anlatamam herkese hayırlı cumalar

slm kızlar ben de yatış şeklinden dolayı sıkıntı yaşayanlardanım,sağ tarafıma yatmaya alışkındım ama sol tarafın daha sağlıklı olduğunu öğrendiğimden beri sol tarafım uyuşana kadar yatıyorum.bir de bu aralar göbişim çok hızlı büyüyor o yüzden yastık desteğine başladım ama bu defa da sabah bel ağrısıyla kalkıyorum,gece tam anlamıyla uyuyamadğım için işyerinde uyku krizine giriyorum:çok üzgünüm:.Ama olsun oğlum için herşeye razıyım yeter ki meleğim sağ salim olsun.

gunaydın kızlar
asortıcım ne oldu ben kacırdım galıba basın saolsun
kızlar valla sola yatıyorum ama gece bı bakıyorumkı sagımdayım sırtustu yatmısım uzuluyorum ama uyku arasında farkedemıyorum tabı
bı kac gundur karnımda bende mısır patlaması gıbı bıse hıssedıyorum bu seyırme zaten hep hıssedıyorum bebek hareketıdır umarım

günaydın kızlar, herkese hayırlı cumalar..:1rolleyes:
dün yazıyı okuyunca hep sağ tarafda yatmışım ama üstüne tam dönük değil sırtımdan destekli o zaman rahat yattım... benim minklerde sağda o tarafa iyice dönük yatarsam rahatsız oluyorlar sanırım.. sinyal geliyor hemen..:))
azocum valla ilerleyen zamnlarda bende aynı arkadaşın gibi olurum, artık ikide bir uyandırırım eşimi beni dönder diye.. :roflol:
bugün okullarda tatil oluyor öğretmen arkadaşlarda rahat bir nefes alırlar artık..:teytey:

herkese slm. ben de gece yatarken soluma yatıyorum hep. ama gece sağıma da dönüyorum arada. Pek dikkat etmiyorum daha. Karnım daha çok büyük olmadığı için öne doğru yatıyorum ama ilerde belime yastık falan koymak gerekecek heralde.

kızlar bende normalde pek kalın yastıkta yatamazdım ama şuanda iki yastıkla yatıyorum. çok rahatsız oluyorum geceleri genelde soluma yatıyorum şuan böyle ilerleyen ayları merak ediyorum :teselli:

canım ya eniştem vefat ettisenağlama p.tesi günü kanserden kaç gündür onun etkisindeyim
çok sağol güzelim

yaaff kızlar benim diş etlerim dişlerimi fırçalarken çok kanıyor sizde de oluyor mu ya
yıkadıktan sonra da duruyor bu normal bir şeymi sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…