2008 Kasım Anneleri

yaaff kızlar benim diş etlerim dişlerimi fırçalarken çok kanıyor sizde de oluyor mu ya
yıkadıktan sonra da duruyor bu normal bir şeymi sizce

cnm aynısı bendede oluyo ama bende neden oldugunu bılmıyorum fırcalarken dıs etlerım kanıyo yıkayınca duruyo kanaması bende anlamıyorum neden bence dıs etlerımız hassas oldugundan olabılır dıye dusunuyorum ama bılmıyorum tabıkı

asorticim benimde oluyor dişeti kanaması çok az şekilde arada.. gebelikte olabiliyormuş canım özellikle 2. 3 aylık dönemde kalsiyum alınması gerekiyormuş.. eğer az alınırsa bebk anneden bunu sağlıyormuş.. hani derler ya her hamilelik bir diş götür diye bundan olsa gerek.. bol bol süt , yğurt peynir tüketmek gerkiyor.. bende süte başlayacağım 3-4 hafta ara verdim yoğurt tüketmiştim bol bol şimdi sabah kahvaltılarında sütümüde içeceğim...

kızlar hepinize merhaba 5-6 gündür giremiyorum 30 sayfa kadar
okumam gereken sayfayı bile okuyamadım acilen çıkmam gerekiyor
size haber vereyim dedim bu arada inşallah hepiniz iyisinizdir sizi ve bebişlerinizi öpüyorum
şakura dan haber var mı çok merak ettim ?

kızlarr bir ben daha geliyor KIZIMIZ PRENSESİMİZ OLACAK sonunda öğrendik
çok şükür gayet de sağlıklı gidyor 130 gr olmuş bile

öğrenmeyenler var mı hala aramızda nazlımelek senin ikizler gösterdşi mi kendini
sağlıklı olsunlarda

selam arkadaşlar
deryahakancım gözün aydın sende öğrenmişsin ne güzel
bu arada erkek annelerine yetişiyorsunuz
bakalım bizim meleğimiz gösterirse salı günü öğrenicez inşallah

kızlar bugün bebeğimin hareketlerini çok belirgin bir şekilde hissettim
artık onun olduğuna eminim ve tarifsiz bir duygu
bütün gün iş yerinde kıpır kıpırdı
sanırım çocukların karne heyecanı benim miniğime de bulaştı
ama teyzeleri bir bilseniz nasıl duygulandım o her hareket ettiğinde çok mutluyum çok
Allah bebeklerimize sağlık uzun ve hayırlı ömürler versin

kızlar ağız ve diş sağlığımız için gerekli olacığını düşündüğüm yazıyı ekliyorum..
benimde dişlerimi fırçalarken dişetlerim kanıyo çünkü..
bilginize..

Hamilelik sırasında meydana gelen hormonal değişiklik, plak birikimi ve diş eti hastalıkları ile doğrudan bağlantılı. Hamilelik dönemindeki hormon artışı, ağız içinde bakteri plaklarını artırıyor, diş etlerini hassaslaştırıyor. Bu da hamilelik boyunca ağız bakımını asla ihmal etmemek gerektiği anlamına geliyor. Hamilelikte diş eti sorunları sık görülen bir sorun. Diş eti hastalıkları zaten varsa, değişen hormon düzeylerinden dolayı çok daha hızlı ilerliyor. Hamilelikte en çok diş eti kanamaları (gebelik gingivitisi), diş eti büyümeleri (bazen tüm dişin çevresini kaplayacak kadar) görülüyor. Bu sorunların ciddiye alınmasında yarar var. Araştırmalar hamilelikte diş eti hastalığı bulunan anne adaylarında erken doğum riskinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Yine zamanında doğum yapsalar da, bebekleri daha düşük doğum ağırlığına sahip oluyor.

Diş Dostu Derneği, dişleri günde en az iki kez dikkatlice fırçalamanın ve diş ipi kullanmanın plak birikimini büyük ölçüde engelleyeceğini anımsatıyor. Ağız gargarası veya ılık tuzlu suyla yapılan gargaralar da diş etlerinin rahatlamasını sağlıyor ve hassasiyetin azaltılmasında işe yarıyor.

asortıcım canım cok uzuldum tekrar basın saolsun :çok üzgünüm:
derya hakan cok sevındım en sonunda ogrenmıssınız tebrık edıyorum prenses gelıyor :dance:

kızlar benımde aynen sıızn gıbı dıs etlerım kanıyor bıde artık soguk bırseyler ıcıncede agrımaya basladı hassaslastı galıba dıslerım kızlar sızdede burun tıkanıklıgı kanama gıbı sorunlar oluyormuu?

yaaff kızlar benim diş etlerim dişlerimi fırçalarken çok kanıyor sizde de oluyor mu ya
yıkadıktan sonra da duruyor bu normal bir şeymi sizce

canım sormaya benim de çok kanıyor hatta epeyce bir kanıyor bir kaç durulamam resmen kırmızı geliyor bazen diş etime bastırıyorum dursun diye zaten 3 damla kanım var dr. yükselteceksin diyip duruyor orada giden kana bile acıyorum bakalım ne yapacağız

Merhaba kızlarrr..a.s.

Son iki sayfadan okudukalrına göre, bir yatma şekli konusu bir de diş eti kanamasından bahsedilmiş..

yatış şekli gerçekten zor.. Doktorum da bana özellikle sol yan olmakla birlikte sağ ve sol yanına yatabilirsin ana sırt üstü yatma demişti.. Ben de öyle yapmaya çalışıyprum ama gerçekten insanın yanı uyuşuyor. sanki inadına yapar gibi de ısrarla canım sırt üstü yatmak istiyor ama şu var ki sırt üstü yatınca kramp girme olayı daha fazla oluyor dikkat edin..

diş etlerim benim de kanıyor.. bu yüzden gerçekten çok düzenli fırçalamak gerekiyor aslında.. alınan kalsiyumla ilgisi var tabii ama korkmayın bir yerde okumuştum, bebklerimiz alması gereken kalsiyumu mutlaka alırmış, eksilen bizim kalsiyum oranımız olurmuş.. bebklerimiz için iyi tabii ama kendimiz için de dikkat etmemiz lazım bu kalsiyum işine..

aslında benim sormak istediğim başka bir şey var.. ben hala bebeğimin kıpırtılarını hissetmiyorum arkadaşlar yaa.. herkes ilk çok hafif oluyor diyor, acaba oluyor da ben mi hissetmiyorum yoksa ters bir şey mi var diye düşünmekten kendimi alamıyorum.. Kontrole de önümüzdeki hafta gideceğiz.. her yerde okuduğuma göre kişiye göre değişirmiş bu hareket hissetme zamanı ama ben yine de endişeleniyoru senağlama

Konusu geçmişken sizinle paylaşmak istedim.. Bu bilgiler 17.hafta bilgileri.. Kalsiyum nelerde var baksanıza..

Bebeğinizin emme, yutma ve göz kırpma refleksleri de bu gebelik haftalarında ortaya çıkar. Bu haftadan itibaren bebeğinizin kemiklerinde kalsiyum depolanma işlemi hızlanır. Bu nedenle kalsiyum içeren gıdaları bolca tüketmeniz son derece önemlidir. Bebeğiniz asla kalsiyumsuz kalmaz, ancak siz yeterince kalsiyum almazsanız kemiklerinizdeki depolarınız azalabilir.

Besinlerdeli kalsiyum değerler ise şöyle:

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

deryacım canımmmmm çok sevindim, gözünüzaydın... prensesinizi sağlıcakla kucağınıza aldığınız günleride görrürsünüz inşallah...
hisemcim 18 hafatnın içindesin mutlaka oluyordur sen hissedemiyorsundur canım.. zaten öyle belirgin çok nadir oluyor hep kelebek kıpırtısı gibi oluyor..
sende tatlı bişeyler ye uzan bakalım hissedebilecekmisin... bence endişelenmeni gerektirecek bir durum yoktur gibi geliyor....

canım teşekkür ederim
bende okumuştum bu bilgileri
aslına bakılırsa benim çok iyi beslendiğim söylenemez
bazen kendime kızıyorum ama napim
inşallah daha dikkatli olurum

Merhaba kızlar,

Asortiecim başınız sağolsun,Allah sabır versin canım.

Deryahakancım seninde gözün aydın prenses geliyormuş.

Ee kızlar bşka ne var ne yok?

Sanırım dişetleri kanıyormuş.Benim çoktan başlamıştı bu kanamalar.Ama normalmiş hormonsal birşey.Geçecektir merak etmeyin.

kızlar akşam yatmadan 1 kaşık dut pekmezini suyla karıştırıp içebilirsiniz.artık kanımız düşmeye başlıyacak,gerçi demir haplarıda kullanacağız ama yinede biz doğal olarakta alalım.

Yarın muayenem var çok heyecanlıyım.Bu hafta bebekler 22 cm kadar olacaklarmış diye okudum.Çok özledim kuzumu.
Artık tepkilerini daha fazla hissediyoruz.Özellikle babasının sesini duyunca çıldırıyor benim deli kızım.

Muayeneden sonrada biraz mağazalara bakmak istiyorum.Beşiklere bakarım.Bakması bile çok güzel ve eğlenceli.Belki kıyafet alırım.İstediğim gibi bulabilirsem.Lcw de ayakkabı görmüştüm hala vars ondan almayı düşünüyorum.

canım bunlar çok güzel heyecanlar
bizimde kontrolümüz salı günü ve heyecanla cinsiyetini öğrenmeyi bekliyoruz
ben neredeyse 1 aydır görmüyorum kuzumu
insan gerçekten kernındayken bile özlüyor
artık hareketlerini çok güzel hissediyorum
bugün öyle duygulandım ki ağlamamk için zor tuttum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…