2008 Kasım Anneleri

elifsevde ve diğer yeni katılan hamiş arkadaşlarım hoş geldiniz aramızaaaa!!!a.s.
bizim yüreklerimiz kocaman içinde sevgi bide bebiş olan herkesi kabul ederiz gönül tahtımızaa

canim paylasmammi benimde istediigm bu zaten memnun olurum valla o bir taarfda pel aldiris etmediler ins burda ederler yerimseniben

elifsevde hoşgeldin aramıza canım
bir prenses annesi daha öylemi ne güzel
acele etmeme konusunda sana kaılıyorum canım
bende herşeyin tadını doyasıya çıkarmak istiyorum
hele 3 günden beri bebeğimin hareketlerini o kadar net hissediyorum ki
çok mutluyum o her hareket ettiğinde heyecanlanıp duygusallaşıyorum
bu güzel duyguyu yaşattığı için Rabbime şükrediyorum
Allah isteyen özlemle bekleyen herkese yaşatsın inşallaha.s.

Aramıza yeni gelen kasım anneleri hsgdiniz hepiniz ...
Kıslar son yazımıda yazim size cünkü birazdan hazırlıorum
cantamı gerci pek fazla uzaga gitmiorum 45 dklık yol
mesafesi ama olsun nete giremicem sizinle konusamıcam ..
Neyse kıslar tüm annişler hepiniz kendinize cooook ii bakın ..
Hepinizi cok seviorum ...Bebişleerede ii bakın ...Görüsmek üzere kıslar

Hamile kadınların çoğu günün ilerleyen saatlerinde ayak ve bileklerdeki şişkinliğin artığını fark ederler.Hamilelikte vücut daha fazla sıvı üretir ve daha fazla sıvı tutar. Ayrıca büyüyen uterus (özellikle hamileliğin son aylarında) bacaklara giden damarlara daha fazla baskı yapar. Bu da kanın kalbe dönmesini zorlaştırarak bacaklar, ayak bilekleri ve ayaklarda daha fazla sıvının birikmesine neden olur.

Uzun süre ayakta durmak veya sandalye ya da koltukta ayakları yere koyarak oturmak bu basıncın artmasına neden olabilir.

Hamilelikte ayak ve bilek şişmelerini hafifletmek veya önlemek için yapılabilecekler:

- Gün içinde sık sık ayaklarınızı yukarıya uzatarak oturun.

- Uyurken yan yatın veya ayaklarınızı yastık yardımıyla hafifçe yükseltin.

- Otururken bacak bacak üstüne atmayın.

- Uzun süre ayakta kalmaktan veya ayaklarınızı yere koyarak oturmaktan kaçının.

- Isı şişmeyi artıracağından kendinizi serin tutmaya ve serin ortamlarda bulunmaya gayret edin.

- Suyun kaldırma kuvveti bebeğin pelvisin yukarısında tutulmasına yardımcı olacağından, olanağınız varsa sık sık yüzün veya havuzda yürüyün.

- Sıkı ve dar giysilerden kaçının.

- Destekleyici, pamuklu çoraplar giyinin, naylon çoraplardan kaçının.

- Düzenli egzersiz yapın.

- Hamilelikte hafif ayak ve bilek şişkinlikleri normal olmakla birlikte, aşağıdaki durumlarda mutlaka doktorunuza başvurun:

Aşırı veya ani şişme: Bu preeklempsi adı verilen ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Preeklempsinin diğer bazı belirtileri de şiddetli baş ağrısı, bulanık görme ve baş dönmesidir.

Özellikle baldırlarınız veya kalçanızda ağrı ve hassasiyetle birlikte yalnızca tek bacakta şişme olması. Bu durum kanda pıhtı belirtisi olabilir.

yağmurcum hayırlı yolculuklar
sağlıkla git sağlıkla gel canım
aklımız ve kalbimiz seninle olacak sende fırsat buldukça bizi haberdar et
hadi canım bebeğine ve kendine iyi bak sevgilerrrrr

fater cigim benimi daha beli degil cinsiyeti iki kizim var ama bu ne olur bilmiyorum ama taaa basindan belli erkek geciyor icimden cok istedigimden degilde bu hamilelik cok farkli geciyor ondan bakalim hayirlisi rabbim elini ayagini saglam versin saglikli versin yeter kiz erkek önemli degil iki kizim var cokda memnunumvalla benbim kiz kardesim hic omadi hep erkeklerdi oyüzden kizlara bayiliyorum ama erkekde olsa fena olmaz yani esim icin oda babasinin ismini koymayi cok istiyor üc yasindayken kaybetmis babasini esim

asorti kiz hala kipirdamadimi kizin hissedmedinmi senin ilk y aondan dir canim benim ilk kizimi ben hic hissedmiyodum günde bir iki defa anca taki dogana kadar ama simdi nasil yapmadigi yok

elifsevde allah hayırlısını versin ama iki kızın varsa inşallah bu da erkek
olur tabi sağlıklı olması daha önemli ama böyle kız olunca erkek istenin erkek
olunca da kız istenir benim eltimde hamile bir kızı var ama buna da kız demişler
ama keşke isterdim ki erkek olsun diyor hayırlısı olsun seninde canım

Yağmurcum, belki fırsat bulursan uğrarsın arada bize. Çabuk geeel, özletme kendini :)

Azo yine araştırmış, etmiş bizi bilgilendirmiş, sağolsun. Bu sıcak havalarda şişmemesinin imkanı yok galiba kızlar. Dün evdeydim ya, nasıl kocaman oldu ayaklarım. Bütün gün işte olduğum halde klima olduğu için burada şişmiyordu. Ama ev sıcak olduğu için tüm gün yatmama rağmen yine de şişti. Azo kayınvaliden haklı galiba. Yemeklere koyduğumuzun dışında ekstra tuz kullanmamalıyız. Ama tamamen kesmek de olmuyor çünkü tuzdaki iyota da ihtiyacımız var.

Asortie belki hissediyorsundur da sen anlamıyorsundur. Ben her sabah 10-11 arası en az bir tekme hissediyorum. Ama akşamları olanı o kadar net hissedemiyorum. Tatlı yemediğim için oynamıyordur belki dedim, geçen gün çikolata yedim ve inanmazsın babası bile hissetti kızını dışarıdan dokununca. Bu bebeğimiz mi diyor. Bu kıpırdayan o mu şimdi diyor, inanamıyor :))) Ama mesela o günden sonra ben de o kadar net hissedemedim. Dur bakalım. Biraz daha vaktimiz var. En geç 20. haftada çok net hissetmeye başlarmışız hepimiz :)

kızlar selam dr dan geldim şimdi üçlü için kan verdim..bebeğimde iyi allaha şükür ama rahimde yine kanama gördü dr..her an kanayabilirsin dedi korktum yine yatıyorum..napalım dayanıcam artık yapacak bişey yok..umarım kanama olmadan bu ayı atlatırım..her ay aynı sorun valla isyan etmiş olmıyım ama bıktım şu kanı görmekten korkuyo insan yaa..bebişim de büyümüş sağlığı ve gelişimi iyi allaha şükür..şimdilik bu kadar hafta sonu annemde dinlenicem biraz..iyi hafta sonları hepinize

benim ikinciye doktor kiz deyince bi sevindim anlatamam esim biraz bozuldu gibi ama caktirmadi benim hic kizkardesim olmadigi icin kizlarim tek kalmadiya cok mutluyum bu da artik kismet rabbim ne verirse hayirlisi

selamlarrrrr,
bugün giremedim nete şimdide çıkacağız dışarı eşimle biraz yürüyüş yapacağız ama okumadan gitmiyim dedim ne güzel haberler var bu arada...

yeşim ve elifsevde canım ikinizde hoşgeldiniz bence kasım sonu doğum yaparsınız sizde takılın bize kadromuz geniş sizleride alırız merak etmeyin...:)) elifcim iki kızın varmış inşallah buda erkek olur Allah gönlüne göre versin...

sakurammmmm canım nasıl merak etmiştik seni.. senin ve bebişlerin iyi olmasına sevindim canım.. ama yinede sen dinlen kendine dikkat et...yine zor günler geçirmişin ama şimdi iyi olup aramızda olduğunu bilmek gerçekten güzel... bu arada 2 tane prens geliyormuş hayırlısı olsun... yani evindede güle güle otur canım...

eylülcüm geçmiş olsun.. bebişin iyi durumdaymış sende bol bol dinlen güzelim...üçlü testinde iyi çıkar inşallah...

yağmurcum hadi sanada iyi yolculuklar canım.. kendine ve bebişe iyi bak..

julicim iyisin, biraz hastalığı atlatmışın seninde dediğin gibi terlemen iyi yöne gittiğini gösteriyor aman bundan sonra daha çok dikkat edin.. bu arada sen demir hapı yerine şurup gibi bişey içiyormuşun ama ben demir hapını 1 aydır kullanıyorum bende de kabızlığın tam tersi bir etki oldu..:))

asorticim bence en kısa zamanda sende hissedeceksin oluyordurda çok hafif olduğu için anlamıyorsundur..maşallah bugün benimkilerde çok harektlilerdi...bu arada sanki gebeliğin başında gibi çok uykluyorum ben yaaa.. burnum tıkanıyor nefessiz kalıyorum dişeti kanaması bende 1 aydır var, birde akıntım çok yoğun gidince doktordan enfeksiyon varmı diye test isteyeceğim...
diğer bütün güzel kasım anneleri, hadi kendinize ve bebişlere iyi bakın öptümmmmmm...

Nazlıcım bu ne neşe, maşallah :) Yazını okurken, sanki sesin duyuluyor da cıvıl cıvıl konuşuyormuşsun gibi geldi. Acaba eşinin evde olmasının bununla alakası var mııı :))) Hadi git eşinle dördünüz güzelce yürüyürüşünüzü yapın. Biz de seni öptük canımmm

Kızlar ben hiç ama hiç hissedemiyorum bebişimi ((((
Geçen hafta doktora gitmiştim, herşey normal, 1-2 haftaya anlarsın demişti ama gene hissedemiyorum.
Salı günü tekrar doktora gidicez. Umarım bişeyi yoktur. Niye hissedemiyorum ki? Sizlerin yazılarınızı okuyunca hevesleniyorum, yatıyorum ama gene tık yok. Arada bişiler oluyo sanki ama pıt pıt diye. Çok zayıf. Oda gazdır herhalde diyorum, ne biliyim yaaa, artık ben de oğluşumu hissetmek istiyorumm...((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…