2008 Kasım Anneleri

arkadaşlar kolay gelsin valla
bizde hala uğraşıyoruz mama yedirirken ama eskisi gibi değil,hatta iyice acıktıysa ki ben mümkün olduğunca acıkmasını bekliyorum,kaşığı geciktiriyorum diye kızıyor.bebelerin acıktığına eminmisiniz kızlar
bize Allahın bir lütfuda kızımın hiç bir şeyi ağzına sokmaması oldu maşallah diyim,hakikaten çok ilginç ama ellerini ağzından nerdeyse hiç çıkarmaz ama onun dışında da hiç bişey almaz ağzına
prizlere gitme şansı da yok çünk prizler ya eşyaların arkasında ya da yetişmesi mümkün olmayan yükseklikte.zaten ben hiç yere bırakmıyorumki daha doğrusu bırakamıyorum (belki bu yüzden emeklemiyor) çünkü dan dan kafasını burnunu vuruyor yere ve canını çok acıtıyor ağlıyor

göz hakkını almış çocuk kızma annesi..
bu arada kızlar şaka maka bir yana ama daha bunlar bebek
daha 9 aylıklar ve biz sanki onlardan çok şey bekliyormuşuz gibi geliyor
yada kişiselleştireyim ben diyeyim..
çoğu kez 1 yaşındaki bebeklerin yaptığı davranışları hareketleri yapmasını bekliyorum ama sonradan dank ediyor dur be kızım diyorum kendi kendime o daha bebek ne anlar daha zamanımız var öle şeylere .. tabi canımıza okusunlar demiyorum ama belli ölçüde izin vermek lazım bazı şeylere.

dark hani sormuşsun ya ben hayır diyorum ya siz diye
bizde diyoruz tatlım hatta yeri geldiğinde o parmak ta gösteriliyor
hatta ve hatta artık bizim gözlerimizden özellikle de annemin gözlerinden herşeyi anlıyor cimcime
annemin ona bir bakışı var ki buna genelde tanıdığımız bildiğimiz tüm bebekler uyar ve uygular bakışına göre oturup hareket ediyor :)) sen sus hiçbir şey söleme sen sus ta gözlerin konuşssun der gibi kaydirigubbakcemile3:roflol:

neyse kızlar size doyum olmaz
ben yatar
sabah bir sürü iş beni bekliyor olacak
malum hafta sonu tatile çıkılacağı için işlerimi temzilemem lazımm tatil öncesi canımı çıkartırlar artık :))
herkese allah rahatlık versin ve iyi uykularr

iyi uykular lelalcim tatlı rüyalar
daha bizim canavarlar ayakta valla hiçte uyumaya niyetleri yok
fatihten hiç bilmiyorum bişeyleri ağzına soksun prizlere gitsin laptopun kablosuna gidiyo ellemek için cıs cıs totomu yırtıyorum hiiiiç üstüne alınmıyo valla bakıyo olmuyo kızıyorum çok ısırıyo bu sefer sanki ağzına izin var eline yok allam yaaaaaaa
alt üst değişirkenki kudurukluklarına ise hiç girmiyim baktım kaka yapmış doğru klüvete başedemiyorum çünkü sağa sola bulaşıyo oynamaktan yada elini daldırıyo kakaya ve ışık hızıylada ağzına:))))))
poh yiyen:)))))))
iyi günah çıkardık bu arada kızlar
ama bunlar daha iyi günlerimiz haberiniz olsun haa

altını değiştirirken benimkide durmuyor yerinde,popo açıldı mı çok hoşuna gidiyor .)) ben veriyorum eline bir oyuncak ya da o anda ne geçerse elime,onu incelerken bende hallediveriyorum işimi hızlı hızlı
yalnız benimki emzirirken ısırmayı çık fgena oyun haline getirdi kızlar.süt gelmiyo diyemidir nedir,bi de hii,ayy,off filan yapıca,çığlık bile atsam ilk anda bi irkiliyo arkasından kahkahalarla gülüyo.e tabi sonra bu kısır döngü devam ediyo.bi de sadece altta iki diş var,ya üsttekilerde çıkınca napıcam ben,tahminimce o zaman baya kanatacak,o derece ısırıyor çnkü.sadist midir nedir,canım acıyınca nasıl gülüyor yaa oyun yapıyo aklı sıra eheh

canım çişli olunca sorun olmuyoda mok götürüyo bugünlerde evi :)
Çok kızıyorum cerene.
Kötü anne moduna giriyorum hemen.

Yavrumda yinede yanıma gelip kucağıma oturuyomafoldumben

Çok şanslısın o zaman Saphiracım.
Sadece soksa neyse birde yemeye çalışıyor.
neler neler çıkarmıyorum ağzından.
Oysa süreklide göz hapsine alırım bişey atmasın ağzına die.

canım cerende burnunu yere çok vuruyordu senin kız gibi.Çok yakınında dur,elin kafasının altında olsun.

Öle öle alışacaktır.

Kıs benim kız yürüyecek nerdeyse.Ellerini bırakıp iki eline aldığı bi oyuncakla oynuyo artık uzun bi süre.Zaten tutuna tutuna yürüyo.bazen elini bırakmayı da deniyor.

Bırakmazsan ilerleyemez canım.yeteer ki yanında ol.ben öyle öyle emeklettim.
Baya çalışmıştım.5 gün gecikerek bana iddiayı kaybettirdi hatta cadı

Walla 10 ayı doldurmak üzereyiz biz.yaşına az kaldı.
İstediğini anlıyor ama.
2 gündür arkadaşım vardı.Ağzına bişey aldığında arkadaşım HAYIRR diyordu.
Bir aldı 2 aldı.sonra almadan önce arkadaşıma bakıyordu ve vazgeçiyordu.
baya azalttı onun yanında.

Bugün ben hayırr dediğimde bana AAAA diye kızıyo zillikaydirigubbakcemile3

iyi geceler lelalcim :)
mmmf benimki hiç poh yemedi ama uzun zamandır burun deliğini keşfetmiş durumda,sümük yediği kesin :))))
bi de 4 aylıktan beri filan kulak deliğini keşfetmişti,çok oynar kulaklarıyla :)) özellikle uykusu gelince :) göznü kulağını kafasını kaşır bitli gibi heheheh

darkçım benimki de yürümeye çok hevesli,benimkide bir yerlere tutunup ayağa kalkar,tek eliyle kalkar öyle durur hatta fazla korkusuz olduğu için biz tutarken elimize iter ilerlemek ister.sadece ellerinden tutuyorum o yrüyo zaten o şekilde.kendi başına sıralama olayını daha yapamıyo çnkü bırakmıyorum yere dediğim gibi.hatta elerini bize uzatıp yürüme isteğine tam olarak karşılık veremişyoruz yorulduğumuz için bu yüzden dayanamayıp yürüteçe koydum.halbuki doktorumuz izin vermemişti.ben zaten emeklemedn direkt yürüsün istiyordum zaten,çok sürünmesin diye.bakalım hayırlısı

LELAL ii geceler canım.

MMMF ben banyoyada götüremiyorum,ordada başedemiyorum çünkü
Pis kız bunnar
Benimkide beni tınlamıyo:umursamaz:

Daha ne günler bekliyo bizi deme yaa

Senden tepki aldıkça oynuyosun sanıyo cadıı.
ben oyuncakla 1 kaç saniye oyalayabiliyorum.
biz evde 2 kişi değişiyoruz genelde altını.
Birimiz oyalıyor,diğeri değişiyor.
Bazen zor kullanıyorus:sinifsinif:

Doğanın işine karışma kıs bırak çocuğu serbest,sonra yürümeyi öğrendikten sonra emeklemeye heves edenlerden olabilir.

Biri pok biri sümük mü yio :))) Ayhh çok güldüm benimki hiç ayırdtmez.
henüz burnunu keşfetmedi daha.ınş. keşfetmez :)

Dün parkta ben bi elinden,arkadaşım diğer elinden tutup gezdirdik Cereni.

Benim kızda mama yerken saçını çok yoluyor ya,psikopat mı ne ya?Çok canım sıkılyuor.Acaba normal mi bu durum?

çok güldüm akşam akşam neler yapıyor sıpalar hepsi aynı valla, mmf seninki tam devirdaym yapıyor desene,

ben artık kaka yaptığında poposunu lavaboda yıkıyorum, hatta önce klozetin kapağını kapatıyorum üzerine bastırıp bezini çıkarıyorum bulaşsada banyoyu temizlemek daha kolay geliyor, denizde klozet kapağının kapatırken oluşan ses nedeniyle daha kapağa uzanmadan gözünü kapatıyor:)) yıkarken iyi ama bezi takmaya gelince çıldırtıyor valla bende sadece o zaman bağırıyorum( anane, babaanne nasıl yapacak o işi bilmiyorum

birde sizinkiler hayırdan bakıştan falan anlıyormuş deniz hiç tınlamıyor, birde işine gelmezse hiçç duymuyormuş gibi yapıyor,

ağzına sadece dişini kaşımak için bişeyler alıyor yada elini sokuyor ama kağıt görmesin kağıt havlu peçete, dergi, kağıt havlu rulosu ne olursa olsun hemen ağzında hatta çiğniyor bile, eşimde selüloz ihtiyacımı var acaba diyor,

ohh bende günah çıkarttım rahatladım valla

ay alem bu bebişler yaw ,bizimkide pet şişe aşığı ,tatilde kızlar seviyolar bunu yolda ,eline bişeyler veriyolar almıyo ,diyorum pet şişe varmı ,onu gösteriyolar nasıl saldırıyo hemen gidiyo kucaklarına ..:))

ben emeklemeyi nasıl öğrettim biliyomusun safiş,su içmeyi çok seviyo ,su biberonunu gösterip yanıma çağırıyordum ,ağzını yüzünü vura vura geliyordu ,yavaş yavaş öğrendi nasıl gidileceğini ,şimdi durdurana aşk olsun ..bence sende öğret bir an önce .özgürlüğünü ilam etsin çocuk..

pet şişe bizimde favorilerimiz arasında, oyuncaklarımızın içinde her türlü pet şişe mevcut, hatta bazen su bitince bir süre damacana ile oynuyor:))

Günaydın kızlar.Moktan bahsetmişsiniz.Ben de sabah sabah bir mok operasyonundan sonra yola çıktım. Sırtına geçmiş sıpanın moku.Onu temizlerken , badisini çıkarırken boynuna kadar sıvadım.Rahat durmuyo ki.Bir de sırtını sildim.Yıkar babaannesi herhalde.Bu arada oğlum dün iyice emekledi.Elinde yanıp sönen fenerle dolaşan kaplumbağamız var.Onu önüne koydum.Heyecanlı bir şekilde peşinden gitti.
Benimki de prizlere meraklı.Bir de fırın düğmelerine.Hayır oğlum diyorum yaklaştığında.Önce bana gülümsüyo sonra devam.Ses tonumu yükseltiyorum.Bazen tınlıyo, bazen tınlamıyo.Ses şiddetini biraz artırırsam gözümün içine baka baka ağlıyo ve kollarını bana uzatıyo.Ben de suçluluk hissediyorum ama hayıra alıştırmak zorundayım.

gunaydınnn
dun aksamkı ıftar yemegınen sonra hemen eve gectık cunku ılk defa oglusumun uykusu gelmıstı
yolda uyuma egılımı gosterdı arabada kucagımda ama oynadım uyutmadım

mok operasyonları, cocukların ılgınc menu tercıhlerı, sac yolma, alt acarken kacma vs amma da cok sey yapıyor aslında bebeklerımız
evet benım oglumda yaramaz kategorısıne gırıyor hatta hıc tınlamıyor
ne hayır ne cısss umurunda degıl
zorla yaramazlık mekanından uzaklastırmaya calısırsakta ayaklarını yere dayayarak gıtmeık ıstemıyor kucagımıza alsak gerıye dogru atıyor yanı tam bır kecı aslında
ama bu bence cok ıyı bır gelısme hedefınden sapmıyor mesela
ne guzel avutuyorum kendımı dı mı

neyse kılolar konusulmus denızanasıyla benı ıcınızden cıkaracak kadar kıloluymussunuz hee
elımde olmayan sebeblerden bu kadar zayıfım
saglıgım sureklı yerınde olsa kılolu olmaya razıyım

günaydınn :))
benden sonra epey bir muahbbet döndürmüşsünüz :))
bunların hemen hemen hepsi aynı
içerde acaba özel bir eğitim falan mı veriliyor ..
annenin sabrını ölçme / sınama eğitimi ? :)))

günaydın kızlar
gece 3ü geçiyodu yattığımda sabahta uykumu alamadım
9a 10 vardı memo kalktı
gece sahurda süt veriyorum 1 binberon yani 125 cc falan o uyutuyo gene biraz eskiden 7dekalkardı bunada şükür
nese abisi uyanmasın diye ben kendimi feda ettim ama salondan da uyandırdı çocuğu oda kalktı keşke feda etmeseydim yaw

hayırlı günler arkadaşlar...
geçmişe çok bakamadım ama akşamki konu pok ve sümükmüş...:)))
biz henüz ikisininde tadına bakmadık fakat alt değiştirirken bizim durumumuzda aynı..Yapmadığım soytarılık kalmıyor...İşim bittiğinde resmen sırılsıklam oluyorum...
Yürüme işine gelince hanımefendi baya bi cesaretli..Kanepeden tutunup kalkıyor.Yönünü bana dönüyor ve bir iki adım atarak geliyor..Yaşına yürüyecek gibi bakalım..Amaaa hala dişimiz yok..
Geçmişe bi bakıp gelebilirsem geliyim...

Ben artık bıraktım öyle yapmayı canım..Çünkü çocuk beni görünce yemek verecek sanmaya başladı.çok ısrarcı olmuyorum artık hatta hiç olmuyorum.Acıkınca yiyorlar kasma bence. sen de.

Ana yemek öncesi eline hiçbişey vermiyorum ben öyle olunca hiç bişey yemiyor.Bir de iyice acıkmasını bekliyorum.Takriben 3-4 saatte bir yiyor.

Ben yeni yeni hayır diyorum o da çekmeceye filan yanaşınca,priz elleyince,kendine zarar verecek şeylerde..ama ağzına sokmasına çok müdahale etmiyorum çok pis ya da,sokakta gezen çanta cüzdan vs. gbi şeyler olmadığı sürece.Çünkü ağızları onların dünyaları biliyorsunuz.ona çok müdahil olmamak lazım diye düşünüyorum.

Daha çok küçükler onlardan çok şey beklememek lazım.

Ağzına hiç bişey sokmuyormuuu..benim oğlan eline aldığı şeyi şöyle bir eviriyor çeviriyor.neresinden başlasam der gibi adeta..:roflol:

Valla ben ne yaptıysam öğrenmedi emeklemeyi..istadiği şeye ulaşamayınca( ulaşması için totoyu kaldırması gerkir tabii)kızıyor söylenmeye başlıyor..ssadece elini uzatıyor ama yürütece çıkınca deli gibi giddiyor kurcalıyor ortalığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…