- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #39.441
canımcım çok sağol yapiim bari
şimdi bu tavuk göğüsünden farklımı tadı onu merak ettim
zeyna karusundan bahsediyon
hasta o şekercimbademcikleri şişmiş yakında aramıza dönecek umuyorrumki
yok canımcım zeynayı biliyom..bu daha eskilerden yazdan beri hiç görmedim kendisini..ama eskiden arada bi baktığımda çok görüyordum onu..zeyna bizim köyden oldu tanıyom onu...:teytey:..benimkide merak işte..geçmişlere bekeyım geleyim adı neydi..
yarın babamı davet ettim iftara ne yapsam ki yaaa babam tatlılara bayılır ne yapsam ki?
ay kızlar seda dan bahsetmişsiniz bukadar olur yani...
azaönce aradı yazlıktan dönmüş pazar günü ama hırsız b.sayarı çalmıştıya onların o yüzden giremiyo
selamı var herkese
artık evdeyim görüşelim ramazandan sonra dedi olur ayarlarız dedim görüşürüz dimiiiii
lavinyacım ben im iftar davetlerimin vazgeçilmez tatlısı incir tatlısıdır yiyen herkes tarifini alır mutlaka dene derim
15 kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
tereyağ
incirleri sıcak suda ıslatıp 4e bölüyorsun tereyağını (bolca olacak) tencerede eritip incirleri kavuruyorsun cevizi katıp karıştırıyorsun şekeri ve suyu ekleyip suyu çekene kadar pişiriyorsun
afiyet olsun
haşhaşlı revani , tiremisu, gül tatlısı, kadayıf, güllaç ( bol cevizli), irmik helvası yada tatlısıı...nasıl tatlıları sever baban..
ecemim bende kuru incirden reçelini yaptım..hemen hemen aynı..bol cevizli çok güzel oluyo..ben diyette olduğum için yiyemiyorumlavinyacım ben im iftar davetlerimin vazgeçilmez tatlısı incir tatlısıdır yiyen herkes tarifini alır mutlaka dene derim
15 kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
tereyağ
incirleri sıcak suda ıslatıp 4e bölüyorsun tereyağını (bolca olacak) tencerede eritip incirleri kavuruyorsun cevizi katıp karıştırıyorsun şekeri ve suyu ekleyip suyu çekene kadar pişiriyorsun
afiyet olsun
ecemim sağol canım bu kolaybi tarif, fakat kapımızda incir ağacımız var canım her akşam dalından toplayıp yiyoruz tam mevsimi şimdii
valla gülizcim bunlaın hepsi güzel ama bunları yapabilecek kadar becerikli değilim ben yaaa:umursamaz::sinifsinif: ama şu prenses tatlısını denemeyi düşünüyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?