2008 Kasım Anneleri

zeyna karusundan bahsediyon
hasta o şekercimbademcikleri şişmiş yakında aramıza dönecek umuyorrumki

yok canımcım zeynayı biliyom..bu daha eskilerden yazdan beri hiç görmedim kendisini..ama eskiden arada bi baktığımda çok görüyordum onu..zeyna bizim köyden oldu tanıyom onu...:teytey:..benimkide merak işte..geçmişlere bekeyım geleyim adı neydi..

andınacıgım ızınsız batuyu dısarı cıkarıyor bıde sevgılısıyle konusuyor
bence onu kırmadan nazıkce konus sevgılısıyle ısı bıttıkten sonra konussun

ya kızlar ben tavuk gogsu cok sevıyorum ama benımkı hep sarı oluyor
bense bembeyaz lokum gıbı olsun ıstıyroum ne yapmalıyımm

seda seda tamam anladım o gıcıkta hiç doğumyapmamış gibiydi

kızlar sohbetinize doyum olmuyor ama ben kaçıyorum..
kuzuş beni dört gözle bekliyordur...
eve gidersek akşam görüşürüz yoksa yarın görüşmek üzere hoşçakalın..

ay kızlar seda dan bahsetmişsiniz bukadar olur yani...
azaönce aradı yazlıktan dönmüş pazar günü ama hırsız b.sayarı çalmıştıya onların o yüzden giremiyo
selamı var herkese
artık evdeyim görüşelim ramazandan sonra dedi olur ayarlarız dedim görüşürüz dimiiiii

lavinyacım ben im iftar davetlerimin vazgeçilmez tatlısı incir tatlısıdır yiyen herkes tarifini alır mutlaka dene derim
15 kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
tereyağ

incirleri sıcak suda ıslatıp 4e bölüyorsun tereyağını (bolca olacak) tencerede eritip incirleri kavuruyorsun cevizi katıp karıştırıyorsun şekeri ve suyu ekleyip suyu çekene kadar pişiriyorsun
afiyet olsun

bende dün konuştum sedayla ,iyiymiş ,pirayenin dediği gibi ,kesin dönüş yaptı artık :)) kısa zamanda burda ,temizliğe girişmiş şimdilik ..

piroşcum erdim ben..ya hissetmişim sizi..buarada dayınlarda çok geçmiş olsun canımm..ama mala gelsin cana gelmesin diyelim canım..

kızlar gecmısı okumaktan anca yazabıldım.ama kafam cok karıstı okurken
ozellıkle hasta olan annelere gecmısler olsun
sel felaketınde hayatını kaybedenlere Allah rahmet etsın.gerıde selın ızlerıyle bogusanlara da Allah yardım etsın.
deterjan konusunda da sunu soyleyebılırım kımya muhendısı olarak organık vs denılen urunlerın ıcerıgı neler bunu ıyı bılmek lazım cunku kımyasal deterjanların hepsı zaten petrol turevıdır.eger kullandıgınız organık bazlı denılen temızleyıcıler petrol turevlı degılse sorun yok zaten.acıkcası bende zamınlerımı sılerken sulandırlıp kullanılan temızleyıcelerden kullanıyorum.camasır suyunu tuvalette ve banyaoda dus yapılan yerde kullanıyorum sadece.tabı ıyı durulumak kaydıyla.ama gunumuz sehır yasamında ıstesekte bu tarz urunlerden kacamayız.sacımıza kullandıgımız sampuan bıle petrol bazlıdır.bırde yerlerı sılerken son durulama suyuna bıraz sırke konuılabılır.cunku sırke nıhayetınde asıdıktır ve mıkrop oldurucu ozellıgı de vardır.
saphıranın tatlısından az sonra bende deneyecegım annem sabahtan berı tatlı yapsak deyıp duruyor.

Son düzenleme:

ecemim sağol canım bu kolaybi tarif, fakat kapımızda incir ağacımız var canım her akşam dalından toplayıp yiyoruz tam mevsimi şimdii
haşhaşlı revani , tiremisu, gül tatlısı, kadayıf, güllaç ( bol cevizli), irmik helvası yada tatlısıı...nasıl tatlıları sever baban..

valla gülizcim bunlaın hepsi güzel ama bunları yapabilecek kadar becerikli değilim ben yaaa:umursamaz::sinifsinif: ama şu prenses tatlısını denemeyi düşünüyorummm

geçmiş olsun dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim kızlar
yine yemek muhabbeti yaa zaten bugün çok acıktım akşamada ıspanak var çorbam var yanına bişeyler eklemek lazımda....

ecemim bende kuru incirden reçelini yaptım..hemen hemen aynı..bol cevizli çok güzel oluyo..ben diyette olduğum için yiyemiyorum ..eşimle, kızım götürüyorlar..alkisalkisalkis

yağmurcum güzel bilgiler vermişsin cnm sağol...bende sirke koycam bidaha yer s,lme suyuna
safişin prenses tatlısı değişikmiş bende yapıyorum ama benimki daha farklıydı bende deniyim bunu

istesen eminim sende çok güzel yaparsın canım..şimdiden afiyet olsunnn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…