2008 Kasım Anneleri

yok ben bu kadar şeyi bir araya getiremem getirsemde çirkin olur mutfak şi benim elime yakışmıyo
bide para verilip alınınca mı ne daha tatlı oluyooooo :kedi:

ben kumpiri çok yaparım ,bazen patates fırınlamaya üşenirim yada bekleyemem haşlarım patatesi suda ,ezerim tereyağ kaşar ile karıştırıp bi tabağa koyarım ,üzerine malzemeler al sana tembel işi kumpir ..

pizza-kumpir-hambuger tarzı şeyleri evde yaptığımda sevmiyorumdaaaa o yüzden muhannete nane olmayım dedim
Ben yaparım bazen ama hazırını alır sadece pişirerek :) Pizzanın üzerine ek malzemeler katıp pişirince harika oluyo donduulmuşlar.

Hemen bunuda kopyaladım.sağol canım.

Şimdiye kadar hiç dondurmamıştım mısır.
Bakalım salata yaparken aklıma gelip çıkaracakmıyım :)))

yav gece gece yine mamalardan konuşuyonuz...
hemide kumpirden biz karı koca pek severik..

darkcım ecemim çok sağolun oğlanlar büyüdü bazen birbirlerine pek bir kaynaşıyorlar denk gelirse böyle çekiyorum...
geçen gece mama yediriyorum kaanda eliyle keremin saçını okşuyor keremde hemen cevap verip bulaşık ağzıyla öptü kaanı (bizimkiler ağzını değirip bufff yapıyorlar) sonra devam ediyorlardıki kaanda sarılmak istedi bunlar birbirlerine sarılıp burundan öpüştüler..:))))sonra ikis birden yere yuvarlandı birde hallerine gülüyorlar.. tam videoluk görüntüydü ama olmadı...
ecemim maşallah sizinkide gece gece iyi gelmiş yavs.. yerim ben onu..
bende 2-3 senedir koyuyorum mısır buzluğa.. çok iyi oluyor ben kumpire salataya pirinç pilavına bir kerede çorbaya koymuştum güzel oluyor..
darkcım büyük kızartmalık patateslerden alıp güzelce haşlıyorum sonra biraz margarin(tereyağda olabilir) ve kaşarla sıcakken karıştıryorum borcama döşeyip üzerine sosis salam mısır garnitür (bezelye havuç) kornişon turşu kırmızı biber ne varsa işde en sonda ketçap ve mayonezle süslüyorum bazısı fırında yapıyor bunu biz hemen yapıp yiyoruz.. sıcakken yapılıyorya yerken de ılık oluyor kaşarlar sünüyor kociş kumpircide böyle yapıldığını görmüş bizde hep öyle yapıyoruz...

darkcım çabuk oluyor valla hemencecik patatesin haşlanması ne ki garnitürlerin çoğuda hazır zaten...
kaçanlara iyi geceler..
bende gideyim oğluşlar yine bugünde uyandılar 11 de... uyumamak için direniyorlar birini kociş sallıyor ayağında bende diğerini uyutayım bari yorulmuştur artık..
yarın görüşürüz hanımlar geceniz iyi olsun...

Görüşürüz Nazlımelekcim.

Ya ben burda her istediğimi her istediğimde bulamıyorum.

Mecbur stok yapıyorum.O zamanda hepsini kullanamayınca çöpe gidiyo.

Ama her istediğimi bulacağım marketler olsa.Alıp alıp yapsam.

Mesela garnitürü her istediğimde bulamam burda.

selam gece kuşları
nazlımelekçim prenses tatlısının tarifini istemişsin cnm 2 yemek kaşığı (tepeleme) un,2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta,1 yumurta,1 dolu su bardağı şeker,hepsini sütü azar azar ilave ederek karıştır cnm.sonra ocağa koy muhallebi haline gelene kadar pişir.içine tereyağ margarin ne kullanıyorsan 1 yemek kaşığı koy,vanilya koy güzelca bunları çırp.he bu arada ocağı kapattık tabi pişince :)) ıslatılmış borcama dök,o soğusun orda.çikolata sosu hazırla onuda üstne dökcnm.1 gece beklerse dolapta,ertesi güne daha güzel oluyor

darkçım mısırı nerelerde kullanacağını yazmış arkadaşlar.bir banada daha önce bir arkadaşım tavsiye etmişti,pilavada konuyor.tel şehriyeli ve mısırlı yap demişti bana arkadaş.ben çok hoşlanmadım ve bir daha yapmadım.ama bir fikirdir belki beğenirsiniz siz :))

bende bi uyduruk kumpir tarifi vereyim,herşey aynı da patatesin pişmesiyle ilgili farklılık var :) haşlamaylada güzel oluyorda ben kavurunca daha çok seviyorum.küp küp kesiyorum az sıvıyağda kavuruyorum patatesleri bol tuzla.ay tek başına öyle bile yersin yani,yanına da bi çoban salata ,al sana öğlen yemeği.tadı muhteşem oluyo :)

iyi geceler kızlar nasılsınız bakkiim geçmişi okuma şansım yokk malesef
kızım dün yine sabaha karşıı kusma ve ishalle uyandırdı bizi çok korktuk yaa
yediği bişey dokunmuş bu sefer şimdi sabah 5 ten beri ayaktayım valla
gidim sahura bişeler hazırliim ve artık yatıyım uykusuzum yorgunum saf gibiyim öptüm sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…